De nio dvärgarna

Hmm...ibland har jag svårt att komma på vad de sju dvärgarna heter. Varje gång jag ska räkna upp dem (händer ju inte så speciellt ofta...) men en sak händer varje gång...jag försöker kalla en av dvärgarna för Jesper (kommer antagligen från att jag tänker på Trötter - Gäsper - Jesper) Why not? Adoptera en dvärg till. Jag tycker att de ska vara 8. Eller varför inte 9. En Casper kan väl få vara med också. Eller? Varför ska de bara var SJU?


Idolrecension

Generellt sjunger tjejerna bättre en killarna - det är fastställt. Jag har nu 3 favoriter. 2 tjejer och 1 kille. Jag säger bara en sak...Heja Kga!!

Julstämning i september

Min syster vaknade för någon dag sedan och kände julstämning. Fråga mig inte hur och varför...men just nu känner jag lite julstämning. Äter pepparkakor. Det är grymt gott - så varför vänta till jul? Pepparkakor kan man väl alltid äta. Eller? Dessutom blir man snäll sägs det, och det tycker jag att man ska vara året om.


Fulländad dag

Inskickad tenta
Club toast på Paris med E
En sväng på stan
Kulturskolan - hälsa på S
Dansa - hjälpa E med korreografi

Ikväll ska jag på Body Combat och sen är det So you think you can dance på TV :)
Hade det varit soligt hade dock dagen varit ett litet snäpp bättre :)


Dagens citat 2

"Jag älskar arbete. Jag kan sitta och studera det i timmar."

Det måste jag väl säga stämmer,,,iallafall om det sker på ett café :)

Sista nu

Sista pillet på hemtentan nu. Sen ska den skickas in. Skönt, skönt. Idag blir det lunch med E på stan. Ser jag fram emot. I och med att tentan skickas in blir jag 'ledig' - iallafall ikväll och i morgon. Tors och Fre är det jobb hela dagarna. Lö och Sö blir det Stockholm och sen på Må är jag tillbaka i Göteborg igen.

Idol 2008 på Anfi

Kollade på Idol 2008 precis. I förra programet fick man se att de åkte utomlands. Tyckte då att det såg ut som de var på Gran Canaria, vid Sun Wing. Hade jag rätt eller rätt?! Såg nu att de gick från Sun Wing till stranden vid Anfi. Man fick se glashissen, den hjärtformade ön, stranden med sand från Bahamas, palmerna, båtarna, husen...Anfi del Mar. Mitt Anfi :) Älskar det stället. Efter varje besök börjar nedräkningen för nästa. Men jag får vänta ända till februari...då blir det nästa besök.

En del av mig

Det finns ett ställe som alltid är ljust. Ett ställe som har en speciell plats i mitt hjärta, och som alltid kommer vara en del av mig. Detta ställe är ett rum, ett speciellt rum. Med grått golv och rosa väggar. Fönster och speglar. Lampor och spottar. Lågt i tak. Rummet är glädje, rummet är värme, rummet är musik, rummet är dans. Rummet är Cullbergssalen på Kulturskolan.  

Dagens design 17 - apor

Om jag hade mera pengar så skulle jag köpa dessa. Är de inte söta så säg. Designade av Kaj Bojesen. De finns att köpa på www.designonline.se  
På den sidan finns mycket som jag vill ha. Men man kan ju inte få allt. Men dessa apor kanske? I liten storlek kostar de 995:- styck. Men de finns även som stora för 11 000:- styck. Som hittat.

                                        

Helgens shopping 2

Denna helg tror jag inte att det har blivit någon shopping. Nä. Det har det inte. Men det blev ju det förra helgen när la familia var hos mig i Gbg och det lär bli det nästa helg när jag är i Sthlm hos H&M.

Det är inte klokt vad mycket fina jackor det finns iår. De finns överallt. Jag har redan köpt 2 jackor, så jag behöver ingen mer...men hade jag behövt, så hade det funnits :) Vissa år tycker jag inte att det finns en enda jacka någonstans som tilltalar mig. Men iår. Iår är modet helt på min sida. Sen är det ju det där med vinterskor/stövlar. Jag hittar väldigt sällan sådant jag gillar. Sommarskor = inga problem, det hittar jag alltid, massor. Men just vinterskor...nepp. Det modet brukar inte följa mig.  

Dagens design 16 - klockrent

Detta inlägg kommer att bli så tråkigt, eftersom jag inte kommer avslöja den briljanta designen som jag har i åtanke. Det går ju inte när det är något så speciellt och det ska bli en present. Hade jag sagt vad det var så...skulle det inte bli någon överraskning eftersom det är så klockrent. Jag kommer inte heller avslöja varifrån det kommer. To obvious. Men bra är det!

Dagens citat 1

"Livet är en tragedi för de människor som känner och en komedi för dem som tänker." [Jean De La Bruyére] 
                         
Själv vet jag inte om jag håller med...det beror på hur man ser på saken. På sätt och vis...kanske. Eller tvärtom?


kunskapens äpple

Lite update från Ceremonin i lördags. Vi var inte måga från klassen, synd. 4 var vi. E, L, M och jag. Vi fick gå upp på scen och ta emot en gåva från Karlstad universitet. Ett glasäpple (kunskapens äpple) som bevis på våra tre år av kämpande. Sen så var det lite musik och tal osv. Fint. Examensbevisen väger dock lite tyngre än äpplet :) tycker jag.

Det kändes lite som skolavslutning (det var det ju också). Några av de som höll i det hade balklänning och studentmössa på sig - det hade ingen annan. Prorektorn hade nån guldig cape. Det var dresscode: Vårdade kläder. 

Det var kul att träffa M, E och L, det var länge sedan :) men alla andra saknades, A saknades extra mycket. Så synd att du inte kunde komma. De ropade upp ditt namn, men då var det ingen som klev fram. :( Det var lite american graduation. Man fick gå upp på scenen och sedan ropade de fram en, en och en. Efter ceremonin var det mingel. 

Flaggor och röd matta dagen till ära. det kändes iallafall lite speciellt.  

Ceremoni

Ceremoni - Balklänningar - Tal - Röd matta - Mingel - Gåva - Musik

Mañana

Just nu sitter jag och väntar på att H&M ska komma. Kollar runt på lite olika sidor på nätet, slötittar på någon film på TV, bloggar och klurar lite på hemtentan.

Ofta tänker jag bättre när jag inte ska tänka. Jag menar, jag kommer på bra saker till hemtentan när jag sitter och äter, när jag ska sova, när jag kollar på TV - kanske är det någon som säger något ord som får min hjärna på högvarv. Jag har skrivit så pass mycket idag att det är bra med lite längre pauser där inspirationen får komma till mig än att jag ska tvinga fram den. Känns ganska bra att tentan inte ska in förrän på tisdag. Jag har nog aldrig varit ute i så god tid förut. Men morgondagen och söndagen kommer inte direkt att kunna ägnas åt plugg - other plans.

Imorgon är det Karlstad som gäller - examensceremonin. Ska bli kul att träffa klassen, de få som verkar komma. De jag vet är A, M och L...inte många, men väldigt bra :) Hoppas på att få se någon mer.

som ett ?

Har ni någon gång mött en människa som hälsar glatt - och ni har ingen aning om vem det är?
Har ni någon gång hälsat på någon som gett er ett snett leende och sett ut som en frågetecken i ansiktet?
Har ni någon gång varit del i ett samtal som ni inte förstått vad det handlat om, trots att andra propstar på att du var där?

Just nu sitter jag här som ett ? eller kankse två.
??

Mia och Klara

Kom på det, nu när jag kom hem till Karlskoga - att de nya avsnitten av Mia och Klara skulle börja sändas hösten 2008, men att jag inte har hört något mer om det. Letade upp det nu...och det är till min förskräckelse ändrat! Det enda som är säkert är att det ska börja sändas någon gång under 2009. Vad är detta nu då? Hur kan de lova något och sedan ändra. Dumt dumt.

O nya karaktärer ska komma till i de nya avsnitten. Skoj skoj. Den som väntar på något gott...

Grubblerier

Ibland...om...kasnke...eller? Ibland tänker jag nog för mycket. Ibland? Ofta. Ibland kanske det inte är så bra att tänka, grubbla, vända ut och in på allt. Eller är det det? Ibland vill jag stanna upp, ibland vill jag backa...ibland. Jag vet inte...

Tänk om...kanske

flow

Har suttit och skrivit på hemtentan idag. Kom igång ganska bra tycker jag...så det är lika bra att inte sluta nu. En liten paus för bloggning, men ska fortsätta sen. Lika bra när man är på G. Kul ämnen på hemtentan...inte så svår egentligen...det gäller bara att man får till det. Sen så vet man ju inte hur bedömningen blir, hur gränserna är, hur hårda det är. Men det är sällan att det man skriver om är intressant - som nu.

Kan det bli bättre?

Fläderyoghurt med tropical-müsli, vanilj-te och Rasker med ost. So you think you can dance på TV. Duntofflor. Filt. Tända ljus. Packad väska. Biljetten klar. Trötta ögon.

Mumma. Mys.

"September-sommar"

Januari börjar året
februari kommer näst.

Mars, april har knopp i håret
maj och juni blommar mest.

Juli, augusti och september
härlig sommar är det då,

men oktober och november
och december är så grå.


För en tid sedan hade jag tänkt skriva om just denna sång. NÄR var det härlig sommar i september? Nu vet jag svaret...2008. Satt i Slottskogen idag med Joss...vanilj/jordbubbs-te och kärleksmums från vårt älskade Tintin. Det var inte tal om att ha någon jacka på sig. T-shirt var det enda man kunde ha i solen. Så underbart skönt. Sommar. Värmen ska hålla i sig i Gbg, men jag åker hem i morgon. Sola i Karlstad? Man kan ju hoppas :)


se upp, ett ekollon

Jag och Joss blev attackerade av ekollon idag. Ganska roligt, lite spännande sådär...att inte veta vart de skulle hamna och om de skulle träffa oss. Det var skoj...ända tills det träffade mig. Då blev det ännu skojigare. Haha. Oj, vad det tjonga när de träffade papperskorgen.

I Göteborg måste man se upp för:
Ekollon
Cyklar
Spårvagnar
Foppatofflor
Bilar

Ekollon är iallafall bättre än foppatofflor

Nu är vi där

Nu är det bara 6 personer kvar i So you think you can dance. Jag vill inte att nån ska åka hem. Dels för att jag inte vill att det ska ta slut och dels för att det inte går att peka ut nån som är 'sämre' av de 6 som är kvar.

Nu är vi där...när jag vet att oavsett vilka som åker hem så kommer jag tycka att det var fel.

Bra busskrångel

Idag gick bussarna precis hur de ville verkade det som. Ingen som följde tidtabellen - denna gång, till min fördel. Tack tack. Trodde aldrig att jag skulle säga att jag uppskattar förseningar och konstigheter bland bussarna, men idag gjorde jag det. 2 ggr.

Rosa tuggummi

Det finns bättre saker än 1 meter rosa tuggummi. Trust me, I know.

Hustomte

Idag är det seminarium (hjälp!) och i morgon får vi ut hemtentorna. På onsdagmorgon åker jag hem 'yippie'. Kommer vara hemma i 1,5 vecka. Inte illa det inte. Ska bli skönt. En hel del som ska göras under den tiden faktiskt, så kommer inte bara vara hemma o slappa direkt. Hemtenta ska skrivas, ska till Karlstad och till Stockholm, ska jobba...and so on.

Joss ska bli min lilla hustomte.

Plan B

Nu har jag gått 4 veckor på denna kurs. Och det är redan dags att börja fundera på vad man ska göra i vår. Det är snabba takter, men visst är det 15 okt som ansökningarna ska vara inne. Jag vet inte vad jag gör i vår. Hoppas på jobb - nu har jag gått i skolan sen jag började förskolan. Med andra ord, jag har pluggat i 17 år. Dags att börja göra något annat? Men man måste ju alltid ha en plan B.

Dagens design 15 - lapplisa

Som jag nämnt tidigare så kan man koppla nästan vad som helst till design. Jag tycker att design är hur någonting är utformat och 'blir presenterat' för omgivningen.

Design kan vara ett spänne på en väska, eller kankse en lapp på en sko?

Det sistnämna är något av det fulaste som finns. Det finns de som går runt i skyhöga klackar. Ofta lägger man märke till dessa av ett eller annat skäl. Men det fulaste är ju när lappen under skon inte är borttagen. En vit rektangulär klisterlapp där priset står i 5 olika valutor, samt vilken storlek det är. Är det snyggt? Har man platta skor så syns ju inte denna lapp, men när man har dessa enorma klackar... Jag tar bort lappen det första jag gör iallafall...jag vill inte gå runt och visa världen att mina skor är strl 38, köpta på Wedins för 249:-

Helgens shopping 1

Det blev en Trollkarlen från Oz-tröja igår från Zara när jag och M var på shoppingrunda. Väldigt fin och 'höstig' om jag får säga det själv. Med jeans och en kofta över blir det super. För visst har jag hakat på trenden 'the knitting revolution' (som förövrigt presenteras överallt) - idag införskaffades en lång, brun, grovstickad kofta (från Bik Bok). Me gusto mucho. Köpte en tunika igår också på Rut m.fl....det var det som blev i shoppingväg denna helg.

Dagens design 14 - raggsockar på händerna

Man tager vad man haver.

Varför finns grytvantar? Det behövs inte. Raggsockar funkar utmärkt. Speciellt mina...för de har sånna 'halkskyddspluppar' under (som barn har på dagis har) haha. Greppar jättebra runt varma skålar etc. Visst ser det kanske lite lustigt ut med strumpor på händerna, men men. Jag vet nu att det funkar, så grytvantar är ju inte prio ett på min inköpslista.


My weekend

Helgen går fort när man har roligt.

Igår sprang jag på stan med lillasyster. Jag brukar shoppa mest, men denna gång var jag inte i närheten av henne. Sen blev det lunch på Jensens med föräldrarna. Efter det...lite mera shopping. På kvällen, efter en liten siesta, blev det Liseberg. Lillasyster har aldrig varit där. Jag har varit där tre gånger, när jag var 12, när jag var 13 och sen så gick jag in en snabbis och tittade runt i våras (hade gratis inträde). Men igår blev det 5-kamp. Väldigt annorlunda mot Gröna Lund. Föredrar Gröna Lund - lätt. Inte bara för att jag förlorade igår och alltid vinner på Gröna Lund...men stämningen var lixom inte där. Vart var hejjarropen? Vart var engagemanget från de som skötte aktiviteten? Borta, kaputt, väck. Noll, zero, nada. Dock var det väldigt mysigt på Liseberg - speciellt på kvällen - med alla lampor. Men det var så stort, folket blev så utspritt. Man var ju i princip ensam på vissa ställen (om man inte stod vid chokladhjulen), häder inte på Gröna Lund.

Idag blev det lite shopping igen :) men nu har de åkt. Så nu är det tomt och tyst igen. Men det har varit underbart väder hela helgen. Kunde inte varit bättre.

Måste plugga, känner inte att motivationen är på topp. Men, men. Bäst att göra det nu, så man slipper det sen...right?

Utsikt

Kollade på en lägenhetsannons igår. Det stod att lägenheten hade en balkong med utsikt. Det känns ju bra menar jag, att de bekräftar att man har utsikt från balkongen, för det hade man inte trott om det bara stod balkong...eller?

Vad är utsikt? Utsikt betyder väl inte fin utsikt. Man har väl utsikt genom ett fönster sålänge det inte är en vägg 1 dm utanför. Eller, man har väl utsikt då också, bara det att den kanske inte är så vacker, eller att man ser så mycket. Det borde väl ha stått att det var utsikt över.... eller fin utsikt. Eller ja..vad ligger i ordet fin? Det som är fint för dig är kanske inte fint för mig. Eller? En väldigt subjektiv åsikt.

Betyder utsikt att man ser långt? Är detta alltså en lägenhet som ligger högt upp i ett hus? Who knows?

Utsikt är väl att se ut. Men att se in, är det insikt? Nej, det är insyn. Insikt är något annat, men...nu var det ju utsikt som var problemet. Det är ganska konstigt egenligen, vad man kan lägga för olika beydelser i orden som ändå är gemensama och grundläggande. 

Uttryck är också väldigt konstiga och om man är trött kan man få roliga syner framför sig. Igår när jag ringde till en kund (från jobbet) så sa frun i huset: "han kan inte svara, för han sitter mitt i maten". 
- Då fick jag en kul syn franför mig och kvällen var räddad.  

Arbete utfört

När jag kom hem nyss låg det en lapp på hallmattan - rutan med 'arbete utfört' var ikryssad. Skönt skönt.

Nu kan jag duscha igen! (hoppas jag)

Dolda kameran

Det ligger massa pilatesbollar (uppblåsta) på kontoret där jag jobbar ibland på kvällarna. Vad har de dem till? Brukar de köra pilates eller coreboll på dagarna? Sen så finns det massa små bollar i olika färger (sånna som finns i bollhav) - vad gör de med dem? Det finns jättemånga. Det är heller inte så att de ligger undangömda utan de ligger framme, mitt i kontorslandskapet. Funderar på att installera nån dold kamera nånstans...

Telepati

Telepati är överföring av tankar eller känslor från en person till en annan utan hjälp av kända kommunikationsmedel.

Kan det ske på hur lång avstånd som helst. Jag menar, man behöver väl inte se varandra för att överföra tankar? Eller? Kan man vara på helt olika platser? Är det telepati om 2 personer tänker samma sak samtidigt helt oberoende av varandra? Hmm...ganska facinerande. 

Joss, tänker du på samma sak som jag?

Jag och Joss blev (helt oberoende av varandra) sugna på vårrullar samtidigt (iallafall inom loppet av en timme). Sen så var det ju inte vilka vårrullar som helst...utan de från ThaiSmile. Det är inte första gången vi tänker samma sak. :)

Today

Föreläsningen idag var intressant. Tur det, för de tidigare i veckan har varit riktiga sömnpiller. Men idag var det en gästföreläsare, så det var riktigt skoj. Den handlade om 'ungdomars rädsla för våld'.

Något som inte är lika skoj är att seminariefrågorna denna vecka är riktigt svåra, komplicerade, invecklade...ja...ihopknövlade. En fråga består av 4-5 underfrågor som jag inte riktigt fattar kopplingen emellan. Dumt. Ska träffa 'gruppen' eller...E och S rättare sagt i morgon, får hoppas att vi kan reda ut dem ihop.

SYTYCD och talang

Idag har det varit en 'trött-dag'. Det är inte bra...för det borde ha varit en 'plugg-dag'. Hmm. Flera 'to do' i morgon. Nu blir jag ännu tröttare. Dags att sova kanske. SYTYCD tog slut precis...det var rätt tjej som åkte ut, men fel kille...tror jag?! Tycker att alla killar som var kvar är bra. De tre tjejer som är kvar...är de jag haft som top 3 sedan audition. Killarna har varierat lite...men jag tror faktiskt att det är 2 av de 3 jag haft som favoriter sen audition som är kvar. Ganska bra 'tycke' jag har. :) Vem vinner? Var nära på att se det på youtube när jag letade efter ett klipp, men jag stängde snabbt ner fönstret och hann inte se något.

Nu ska jag titta på America got talent...och kanske sova lite :) hasta mañana

The wizard of Oz

Har sett att det är 'inne' med Trollkarlen från Oz (bl a på Zara) och idag såg jag en människa som gick omkring i någon konstig mask över ansiktet - helt seriöst alltså.

Så vad säger ni tjejer? Är det 'ap-dräkterna' som ska fram?

Hej E

Home.
Fått ett samtal från home.
Från E.
Så skoj. Så länge sen.
Kul att höra från dig 2 ggr till och med.
Kul att jag kan hjälpa dig över telefon - det sitter i. :)
Kommer hem nästa vecka. Då ses vi. Massor ska vi ses.
O massor ska vi dansa! O massor med skoj ska vi ha!




By the way - Idol är väldigt pinsamt. Jag stänger snart av TVn.

Why me?

Inget vatten ledde till brunt vatten och översvämning i badrummet. Det ledde också till att jag blev sur, arg, frustrerad...åkte till gymmet. Tränade och var duktig...duschade (för de har vatten där..genomskinligt fint vatten.)

När jag kom hem fick jag gladeligen se att vattnet inte var brunt längre :) men, vattnet rinner inte ner i brunnen - vilket innebär, ingen möjlighet till dusch för mig (om jag inte vill ha ett översvämmat badrum every day). SURT!

Ska felanmäla i morgon...områdeskontoret har de vackra öppettiderna 12-15.30 - för det är ju då studenter är lediga?!?!?!?! Bra om något akut händer. Som sagt - tog mer än en vecka vid förra felanmälan (som ordnades idag och också handlade om översvämning, men i köket) suck. Utan dusch i en vecka - det händer inte!

Beroende

Jag kom precis på en sak...vad beroende man är av vatten. Jag skulle laga mat - det gick inte så bra, det kom inget vatten. Jag är törstig - men jag har ju inget vatten. Tänkte duscha - men det finns inget vatten. Vatten, vattan, bara vanligt vatten. Men nu har jag kommit på det...det är inte så BARA.

Jag hoppas att vår brist på vatten har med att göra att de planerar att laga vår diskho som varit trasig över en vecka. Då kan jag stå ut med att vara utan vatten en dag - mat lyckades jag fixa ändå, jag får väl vara lite tröstig och duscha kan jag göra på gymmet sen - då kan jag även dricka vatten. Men dessa uppoffringar gör jag bara om diskhon fungerar sen...gör den inte det...då...då...
...haha...ja vad ska jag göra då. Ber dem laga diskhon (IGEN!) och sätta igång vattnet kankse.

Nu kan jag ju inte diska tallriken heller....vatten!!!

Frysrensning

Jag brukar vara sådär duktig av mig och laga två portioner mat, för att frysa in den ena i en matlåda. Man vet aldrig när sånda kan vara bra. När man har heldag i skolan, när man glömmer bort att man ska iväg och inte hunnit äta, när man kommer hem från jobbet vid 21.45 och är hungrig...and so on. 

Mitt frysfack är fullt. Med andra ord, idag ska jag inte laga någon mat även att jag inte har heldag i skolan, ska iväg någonstans eller har jobbat. Jag ska äta färdig mat iallafall. Jag får verkligen inte plats med en smula till i mitt frysfack...så är det när man har begränsat utrymme...vi är ju 8 st som ska samsas. Men om jag äter matlåda idag så lovar jag att jag kommer ångra mig senare i veckan när jag 'skulle behöva det bättre'. Så är det jämt. Vi får väl se vad det blir. Iofs kan man ju laga till något som är fryst - smart. (Syftar på köttbullar, chicken bits eller något annat som finns i frysen.) Då försvinner ju lite plats iallafall, även om det inte är en matlåda som går åt. Mycket smart. Mina grubblerier över dagens lunch är över. Vad bra bloggen kan vara ibland - skriva av sig, tänka - ingen människa som tycker att det är intressant att läsa sen...men jag har ändå kommit fram till något viktigt. 

Då kommer bara sista frågan...ska jag publicera detta inlägg eller inte?! Gör ni också så ibland - att ni skriver ett inlägg för att 'skriva av er' men sen publicerar ni det inte? Det gör jag...dagligen.  

'Min syster och jag'

Sockerskorpan - hur gulligt låter det inte?! Det är gulligt. Ett litet mysigt café i Haga där jag var förra veckan med A, K, C, L och S från klassen - och där jag var med Joss idag. Förra veckan satt vi ute, idag satt vi definitivt inne!

På Sockerskorpan har de ett av de godaste teerna jag druckit - det heter 'Min syster och jag' - har druckit det vid mina båda besök. Nästa gång ska jag nog testa ett nytt - finns massa sorter med fina namn och alla låter väldigt goda.

Åh, i helgen kommer Mam, Pap och lillasyster. Så skoj med besök. Då ska vi på Liseberg...min syster och jag.

visa upp sig på gymmet

Idag innan Pilatespasset var jag och Joss på stan. Vi investerade i varsinn supersnygg vattenflaska. (Jag var faktiskt på jakt efter en sådan.) Stolta över våra inköp (Joss köpte en snygg träningsväska också) gick vi till gymmet för att visa upp våra snygga vattenflaskor. Och vad ser vi? Jo - en tjej som har en likadan vattenflaska som vi. Suck. Ja, ja, vad ska man säga...hon hade väl väldigt bra smak!  

Nu ska jag läsa 'god natt-saga' för mig själv. Boken heter Etnicitet och nationalism - och jag kommer garanterat att somna!

4 timmar hjärngympa

Finns det något så frustrerande som när man vill komma på något och minnet sviker totalt?

Idag på pilatesen hörde jag en låt som påminde mig om en annan låt. En låt som jag tycker om. Men som jag absolut inte kunde komma på vad det var för nån. Jag hade inte den blekaste. Sakta kom det upp någon melodi i huvudet, men jag fick inte fram några ord. Det var helt hopplöst. Hjärnan strejkade totalt. För en minut sedan kom några ord upp i huvudet och plötsligt så mindes jag hela texten, titel och grupp. Det tog mig 4 timmar.

Chokladkaka

Blev så glad förut när jag kom upp i köket. S bakade en fransk chokladkaka till köksfesten igår, och det fanns kvar och jag fick en bit. Underbart god. Plötsligt blev det inte lika jobbigt att plugga när man hade något sånt gott att mumsa på. 

Graduation

Ska, som jag nämnt tidigare, på examensceremoni i Karlstad om 2 veckor. Nu vet jag att A kommer också. Extra roligt. Vet inte vad det är för mer folk från gamla klassen som kommer...jo M och F har jag hört. Ska bli så skoj att träffa dem alla igen. Det som är lite läskigt är att det står att jag ska 'medverka i ceremonin' - lite scary. Gå upp på scen inför alla. Känns väldigt högtidligt på det sättet. Men det ska väl gå bra. Lite amerikansk graduation-feeling kanske. Vi behöver dock inte ha kåpor och hatt :) vårdad klädsel står det.

Intressant knövel

Ibland har man sett saker som man inte vet att man har sett. Ibland har man upplevt saker som man inte vet att man har upplevt...förrän efteråt. Efteråt kan man få veta vad man såg, eller vad man upplevt. Eller...så får man aldrig någonsin veta. Men det är ganska konstigt att det kan vara så. Att man trodde att man såg något, men det man såg var mer än vad man trodde - men det visste man inte då.

Jag skulle kunna knövla ihop det här hur mycket som helst, men jag ska låta bli. Det får fortsätta knövla runt i mitt huvud istället - men erkänn att det är ganska intressant!? Idag har jag fått veta att jag sett något som jag inte visste att jag hade sett.

Kitchenparty

Ikväll hade vi Kitchenparty i köket. Ganska bra uppslutning 7 av 8. Det var S och A (2 av de 3 svenskarna killarna i huset) sen så var det C och D (som är tyskor), S som är fransyska och B som är österrikiska (heter det så?) och så jag då..o så vitt jag vet så är jag svenska. :) Den svenska killen nr3 var inte med - S - och honom har jag aldrig träffat faktiskt.  

Vi hade trevligt iallafall. Pratade lite mer än vad det blir på mornarna eller så...sen så brukar vi ju inte ses allihop samtidigt. :) Det blir nog fler gånger...

London flashback

Idag när jag var i Nordstan fick jag en flashback från mitt senaste besök hos K i London i somras. Nej, Nordstan är inte likt något som finns i London - det är inte det. 

Men jag och K var på Borough market en förmiddag (Dag 2). Då var det några som stod och delade ut någon typ av chokladpudding i små förpackningar - jag och K tog givetvis varsin. Sen så tänkte vi att vi skulle gå förbi igen, för att få två till :) det fick vi. Men nästa gång vi gick förbi så var de borta. 

Idag när jag var i Nordstan stod det några och delade ut kinesiskt te i små portionsförpackningar. Jag kände igen märket eftersom jag köpt sånt te i present till mam på Wellnessmässan. Jag gick förbi två gånger och fick två olika tesorter. Man fick även med ett informationsblad - och de har öppnat en ny butik. Skoj - jag som undrat vart man kan få tag på det där teet som jag köpte på mässan. Den tredje gången jag gick förbi var de borta. - Precis som i London. Men minns jag rätt så hittade vi dem på något annat ställe på påväg från Borough market...

Jag antar att de står korta stunder just för att man inte ska kunna gå tillbaka hur många gånger som helst. Något jag inte försår är att det är så många som inte vill ha det de delar ut. Det är ju jätteskoj med sånt ju! Tycker jag iallafall. Det är ju gratis - och skoj att testa något man kanske inte skulle ha testat annars.    

Vitsen med kameramobil

Nu har jag fattat vitsen av kamera i telefonen. För er som inte vet, så finns den där för att man ska kunna ta kort på varor i en butik när man har lovat sin bror att köpa en grej, och så är man inte 100% säker på vilken det är. Det är då man behöver kameran i telefonen. Mycket smart och underlättar enormt när man inte kommer fram till det över telefon.

Chilli

Det verkar vara som jag trodde...höst-sommar...varannan dag. Idag går folk med t-shirt här ute igen. Men jag vill inte ha dåligt väder i morgon. 'Varannan dag-principen' kan väl göra lite uppehåll. Låt oss njuta lite längre av solen denna gång. Sen så vill jag ha bra väder nästa helg också när mam, pap och lillasyster kommer på besök. Stan och Liseberg :) I och för sig skulle jag inte klaga om det var fint hela veckan!

Nu ska jag en sväng till stan, sen till ICA-Maxi och handla lite mat. Måste fylla på kylskåpet lite. Dessutom ska vi ha 'kitchenparty' ikväll. Vi 8 som delar kök ska laga tacos ihop ikväll - blir kul att lära känna de nya lite bättre. Får hoppas att alla dyker upp.

Nä nu ska jag torka håret, kolla när nästa vagn går och se ta mig mot stan - Chilli är första stoppet. (har faktiskt aldig varit inne där förut - konstigt eftersom det verkligen är min typ av affär. )

TV-trubbel (grubbel)

Ska inte TVn vara sällskap när man har tråkigt? Men det är ju verkligen INGENTING på TV. Ingenting som kan göra att jag har mindre tråkigt. Tråk, tråk, tråk. Det är bara bra grejer på TV när man inte har tid att titta...är det inte så?

old times

Har suttit och lät gamla blogginlägg. Vad kul det är. :) både att läsa inläggen, men också alla kommentarer.

Joss: jag sa ju att jag köpt likadana blommor denna gång som förra. Jag ber om ursäkt - jag ljög. Ser här att det är andra blad på de gamla mot de jag har nu. Sorry. Men de blommorna hade ju varit döda i några månader innan jag skaffade dessa, och bladen hade ramlat av för länge sedan - skyller på att jag inte mindes hur de såg ut. :)

150 000:- in my pocket

Om det vore så väl :)

Såg sista frågan på Postkodmiljonären precis...värd 150 000:- och jag kunde den! Utan livlinor eller annat tjaffs. Frågan löd: Vad innebär det om något är onomatopoetiskt?
Killen kunde inte, vågade inte chansa heller. Ujujuj. Vet inte alla vad onomatopoetiskt betyder? Eller jag kanske har något annat att tacka för det...(se föregående inlägg)

Nu är det officiellt

Pratade med mam nyss. Ett konstigt paket hade kommit till mig på posten. Jag har inte sett det själv än såklart...men jag vet vad det är. Det känns bra, det måste jag säga. Så...nu är det officiellt...nu har jag ett bevis. Ett bevis på tre års studier på universitetet. Jag har tagit kandidatexamen från Informationsprogrammet med Medie- och kommunikationsvetenskap som huvudämne. Det känns inte helt fel :)

Om två veckor ska jag till Karlstad - på examensceremoni. Då är hela säcken ihopknuten.

sommar? höst?

Igår satt jag ute i solen på ett café i Haga. I förrgår regnade det...idag är det bara ruggigt kallt. Ska det vara såhär? Höst varannan dag? Hur ska man veta vad man ska ta på sig på morgonen? Nu ska jag ta på mig tjocka strumpor och en filt.

Allt jag vill ha, kan jag få

Kan man inte gå/ta sig dit man vill - får man väl ta det man vill ha till sig istället. Ellerhur? Vill man något får man väl se till att fixa det. Om man försöker på olika sätt, och inte ger upp - då borde det väl gå någon gång, ellerhur? Misslyckas man en gång så vet man ju vad man inte ska göra nästa gång.

Men sen så måste man ju vara realistisk också...man kan inte få allt.

Kändistätt

Nu har jag sett 2 kändisar på 2 dagar (den ena bor för övrigt väldigt nära mig har jag märkt, och den andra vid min skola). Gbg är kändistätt :) Fast det var iofs några veckor sedan jag såg nån kändis senast...eller det vet jag ju inte. Jag kankse sett någon men inte registrerat det. Man ser ju inte alla som går förbi. Men då och då är de där. Kändisarna. Jag kanske har sett någon som är känd för någon annan men inte för mig. Jag har ju sett de som är kända för mig, men kanske inte för andra. Hur många måste känna till någon för att denna ska vara känd? Måste man ha synts på TV för att vara känd? När blir man en 'kändis'?

Det är många som känner igen mig, men jag är ju ingen kändis. Jag har synts på TV, i tidningar...men jag är ingen kändis. Jag har stått på scen...jag har fått texter/bilder publicerade i tidningar. Men jag är ingen kändis.

Vad krävs för att man ska bli en kändis?


Dop

Min ödla har fått namnet Hubert.

parce que je le vaux bien!

Jajemän, citatet är helt taget från L'oreal-reklamen...men nu är det inte schampoo jag ska skriva om.

Jag har varit så duktig (tycker jag själv) - gick upp tidigt idag och pluggade. Läste 4 kapitel om massa konstiga, men intressanta saker. Kovariationsmodeller, konstruktionistiska emotionstolkningar, revirsibla figurer, reciprositetsnormer m.m. Sen har jag varit på KTB, sen i skolan på en föreläsning om aggressioner och så har jag jobbat (och det gick riktigt bra). Jag har träningsvärk (vilket innebär att jag var duktig igår - var på pilates). I och med att jag pluggade så duktigt igår och i morse har jag läst allt som ska vara läst innan seminariet på fredag. Vilket innebär att jag är ute i riktigt god tid :)

Så nu är jag faktiskt värd att dricka te, äta choklad och titta på so you think you can dance. Parce que je le vaux bien! Idag är SYTYCD senare än vanligt (22.30-00.10) men jag får vara uppe så länge för min mamma...för jag har faktiskt inga föreläsningar i morgon. En hel dag utan jobb, utan föreläsningar, utan något att läsa. En hel dag med Joss (om hon behagar bli frisk).  

Längtan efter äppelpaj

Har precis tänt mina nya doftljus som luktar 'appelcake crisp'. Jag dricker mitt goda te - apple, cinnamon, raisin. Vart är min äppelpaj med vaniljsås?

Wish you were

Gone away are the golden days
Just a page in my diary
So here I am, a utopian citizen
Still convinced there's no
such thing as idealism

Memories they're following
me like a shadow now
And I'm dreaming
And I've already suffered
the fever of disbelief

I've seen your act
And I know all the facts
I'm still in love with who I wish you were
It ain't hard to see
Who you are underneath
I'm still in love with who I wish you were
And I wish you were here

I was true as the sky is blue
I couldn't soon say the same for you
So now I find denial in my eyes
I'm mesmerized by the
picture that's in my mind

Tell me when I'll finally
see your shallow heart
For what it is
Cause I don't want to keep on
believing in illusions

[ Chorus ]

Sometimes I can't explain
And I'm so sorry that I can't
I'll try to concentrate
On your true identity

[ Chorus ]

Dagens design 13 - wunderbaum

Idag hade jag tänkt att köpa en Air freshener eftersom min gamla 'tagit slut'. Denna gång investerade jag 10:- i en ödla. Givetvis en lila (som luktar lavendel) den är jättesöt. Mycket roligare än den gula plastlådan jag haft förut eller den lila 'kringelikrok saken'. Nu ska jag bara hitta på ett passande namn för min nyvunna vän. 


In med ödlor och ut med Wunderbaum-granar.


Vill ha

Någon gång snart, ska jag nog köpa 2 CDskivor. Någon gång tröttnar man på att sitta vid youtube och knäppa mellan varje låt. Någon gång...snart. De två skivor som står högst upp på min önskelista just nu är: Kate Voegele - Don't look away och Lifehouse - Who we are Helst skulle jag vilja att de blev lite billigare först - samtidigt som jag inte vill vänta.


Det börjar arta sig...

...layouten på sidan alltså. Idag lyckades jag få bort bakgrunden i menyn - helt själv. Har i och för sig gjort allt helt själv. Men...

Det är kul att se att man börjar förstå vissa saker, att man kan ändra...och det blir rätt (åtminstone ibland).

Bäst vs. Sämst

Det bästa med att bo som jag gör är att det alltid finns folk i köket. Det sämsta med att bo som jag gör är att det alltid finns folk i köket. - flera nya som har flyttat in senaste veckorna. Förra året var vi väldigt internationella - iår känns det ganska tyskt. Tur för mig som har läst franska och spanska :) haha.

Polen

Då var det klart. Polen vann Eurovision dance contest. Vet inte om jag tyckte att det var rätt...jag gillade Finland. Sverige (Danny och Jeanette) var bra de också...och Danmark (fast de höll sig ju inte helt till reglerna...men).

Dagens design 12 - layout

Nu har det hänt ganska mycket på bloggen idag (layoutmässigt) - detta tyder på en dag då det inte har hänt mcket annat. Har varit en 'innedag' idag - tråkigt väder. Men jag är ganska nöjd med layouten so far. Den börjar bli lite mer 'mig' - that's the point.

Kommande åtgärder som står på min lista; ändra rubrikfonterna och få bort rutorna i menyn. Och...

Dumt

Idag är det inte min dag - mina planer faller isär. Dumt dumt dumt.

Dagens design 11 - HTML

Jag har ju sagt att jag ska förbättra bloggen...få den snyggare rättare sagt. Förmiddagens projekt var att göra en header. Gillade inte min förra och nu har jag inte haft någon på ett tag. Nu har jag en igen. Vet inte om jag är helt nöjd, men det är en början :) Just det, ändrade bakgrunden också. Vet inte om den blir kvar...men som sagt..den får vara där så länge, i brist på annat.

Nästa projekt blir...jag vet inte. Det märks. Tycker dock att bloggen är aldeles för 'rutig' som det är nu. Vet inte vad man kan göra åt det, men det får väl utforskas. Någon som har tips? Är som sagt inte så haj på HTML-kodning.   


Ett steg i taget...



Senare uppdatering: Nu är inte headern i en ruta iallafall. Bättre? Jo, absolut. Men det känns fortfarande rutigt. Vill inte att intrycket ska vara så hårt - vill mjuka till det lite mer.

Någon som vet hur man får bort rutorna i inläggen? Vill att texten ska komma direkt på bakgrunden. Lika så länkarna till vänster - vill inte ha rutor där. Någon?

Min lördag

Sen frukost - eller frukost nummer 2 kanske vi ska kalla den (om man räknar te och digestivkex som nr1) - och reprisen av So you think you can dance. Se regnet ösa ner utanför fönstret. Iklädd mjukiskläder. Kanske en bok. Lite musik. Lite bloggande. Lite prat i telefon. Det får bli min lördag. Ikväll är det Eurovision dance contest på TV - det ska ses.  

Jag hade tänkt att åka och träna...men...nepp. Gymmet behagde visst bara ha öppet till 12 idag. Tur att jag kollade innan jag rusa ut i regnet. Konstiga öppettider på det där stället måste jag säga. På lördagar stänger de 12 och på söndagar öppnar de 16. Tänk om jag vill träna på lördagar klockan 14 och söndagar klockan 10?

Dagens design 10 - talande julkula

Dags att skaffa nya julkulor?
Inte bara det att man kan sätta in en bild i dessa kulor, de kan prata också. Man kan spela in 15 sek prat, sång etc. i kulan. När ska man spela upp det? Kul som julklapp kanske 'God Jul' - men sen..ska alla kulor i granen börja prata? Man kan ju bli rädd för mindre. Kulorna kostar 95:- styck...finns på inreda.com 
 


brunt och skrynkligt?

Jag ser ut som ett russin. Beror det på att jag faktiskt har ätit ganska mycket russin idag eller att jag låg närmare bestämt 3 timmar i badet och läste förut. Skrynklig - Ja, brun - Nja.

utbytesteorin

På seminariet idag diskuterade vi "Utbytesteorin". Ofta tillämpar man ju den i interaktion med andra människor men ganska ofta tillämpar man den även på sig själv. Som nu till exempel... 

Det är tråkigt att diska. Men om jag diskar allt som står i badkaret så blir ju det tomt vilket innebär att jag kan ta ett bad. Med andra ord...om jag gör det tråkiga/jobbiga så får jag ut mer nöje än om jag skulle låta bli.

Dagens design 9 - igoogle

På igoogle kan man göra sin egen sida. Lägga till vilka funktoner man vill, färga etc. Superbra att ha som startsida. Jag har bland annat väder, klocka, länkar till massa sidor/bloggar etc. "att göra lista", rubriker från aftonbladet.se m.m. Just nu går layouten i start/lila. Skoj är det iallafall...att kunna designa och bestämma själv vilka funktioner som man själv vill ha.

Fin fint

Fina bilar, fina kläder...

...undrar vad det var som hände ikväll på Svenska mässan / Scandinavium.

Dagens roligaste 1

Detta kanske tyder på en tråkig dag....hmm...men det roligaste var en telefonsvarare som jag hörde när jag ringde ett samtal på jobbet.

höstjackan är invigd

Idag har jag invigt min nya höstjacka. :) Stor och skön. Japp...hösten har kommit till Gbg nu verkar det som. Det var ju bara några dagar sedan jag hade bikini på mig. Och jag kanske hade rätt när jag skrev inlägget om sista dagen innan 2009.  

Var på KTB och grupparbetade lite förut - så duktigt. Nu ska jag förbereda mig lite inför seminariet i morgon - lite svårt när det är första, man vet inte riktigt hur de har tänkt sig det hela. Men men...blir nog bra. Om en timme är det jobb som gäller.  

Men först som sagt lite plugg...och gå ut med soporna. Det är min 'garbageweek'.

Träningsfreak

Träningsfreak? Nej inte direkt - men igår var jag duktig och gick till skolan. Stolt. Efter att ha kollat på hitta.se så var det inte så svårt att hitta - men jag kanske inte valde närmaste vägen, jag vet inte. Det ska tilläggas att jag hade träningsväskan med mig - så jag var ännu duktigare än man kanske hade trott. :)

Igår var vi på gymmet (därav träningsväskan) körde lite rygg och axlar (ända tills min arm knakade - den gör fortfarande lite ont), gick på löpband + att vi körde ett danspass.

Måste själv säga att jag tycker att jag var duktig igår. (Vi var ju och tränade trappmaskin och core i förrgår också...) Dessutom har jag investerat i en stgräknare (25:- på Netto) - och det är klart att jag gick mina 10 000 steg igår (förutom träningen då såklart).

...idag blir det inget gym - ska jobba. Inte lika aktiv dag som igår över huvudtaget - undrar om man kommer upp i över 10 000 steg då?! Återstår att se.

Avundssjuka

Lillasyster, som förövrigt är i Skottland nu, ska och se musikalen Evita idag. Nej, jag är inte alls avundssjuk - jag sitter ju och pluggar här i min ensamhet. Jag, min bok och mitt persikote.

Vad är klockan?

Ända sedan jag kom tillbaka hit till Gbg för ca 3 veckor sedan har min klocka stannat en, två, tre gånger varje dag. Igår tänkte jag 'yes - klockan har inte stannat på 3 dagar'...men idag när jag kom hem så hade den stannat. Typisk. Men det räcker att plocka ner klockan från väggen så funkar den igen. Vad kan det vara för fel? Batterierna är nya. Hmmpf.

Väckarklockan funkar inte heller som den ska...
...så fråga inte mig vad klockan är!

Upprörd

Om man jobbar med kommunkation och information mot kunder så tycker jag att det viktigaste är att vara trevlig. Oavsett om man kan hjälpa sin kund eller inte så går kunden därifrån och vet att man har fått den hjälp man kunnat etc.

Idag på SJ:s information på Centralen blev jag bemött av en mindre trevlig person (om man uttrycker det milt). Mina ögon var uppspärrade och öronen fladdrade, jag trodde inte på vad jag hörde. Det rök ur Joss näsborrar och jag trodde att hon skulle hoppa på tanten vilken sekund som helst.

Efter MÅNGA om och men fick jag hjälp. Men jag var inte glad iallafall. Vilket bemötande. Jag hade hellre blivit bemött av en snäll person och inte lyckats fått hjälp. Nu...ca 5 timmar senare är jag fortfarande upprörd.  


Fredag 13e?

Ibland för något dåligt något bra med sig. Så var min morgon. Jag tänker inte skriva hela storyn här, men jag ska ta den i korta drag.

Jag hade tänkt att ta ett bad i morse och sedan äta frukost. Men det blev inte riktigt som jag hade tänkt. Nä, för helt plötsligt var jag tvungen att skura badrumsgolvet - och då kunde jag ju lika gärna skura hela lägenheten (som inte alls är stor). Sen var jag tvungen att plocka i ordning i skåpet ovanför garderoben. Var tvungen att tvätta badrumsmattan, och då kunde jag lika gärna tvätta hallmattan också. Sen var jag tvungen att diska och då kunde jag lika gärna plocka ordning i mitt lilla "skafferi". När jag ändå höll på att våttorka i badrummet kunde jag ju göra det i resten av lägenheten också. Så...nu har jag städat (kan man lungt säga) ... men det blev inget bad, det blev en dusch...och jag har inte ätit frukost än.

Varför jag var tvungen att göra all denna städning får ni lista ut själva. Men jag kan säga som så...att jag inte har någon tvål längre, och ingen tvålpump heller för den delen. Min stackar tvålpump som bara var två veckor gammal - så fin.