Goosebumps

Jag har fortfarande goosebumps sen igår. Hela dagen idag har det pratats om WTAI och Coldplay. På jobbet. På stan. På gymmet. I hissen.
Det satte sina spår hos många. Inte bara hos mig.
Lägger upp Viva la vida och Fix you. Coldplay och en kör på 25 000 pers. Fint är vad det är.
   




Coldplay i bilder

 


Where the action is

Det är inte varje dag chefen (P) tvingar iväg oss från jobbet :)
(P) Men, sitter ni här? Ni ska väl på Where the action is? Ni missar ju massa artister!
(Vi) Jo, men om vi går vid 16 så hinner vi ju precis till The Ark börjar kl17. Och Coldplay är ju inte förrän ikväll.
(P) Men det har ju redan börjat! Gå nu! Ni missar ju massa kul.
(Vi) Jo, men. Alla tre kan ju inte gå!?
(P) Jodå, det löser sig. Gå nu!!
(Vi) Öh, okej.

Så vid 15 packade vi oss iväg. Where the action is började redan 12. Men, vi hade vi fått biljetterna gratis av jobbet och det vi skulle se var ju såklart Coldplay. Vi hade ju inte räknat med att få gå tidigare också.
Hur som helst så blev det en grym eftermiddag-kväll i Azaleadalen. Vi hann se Daniel Adams Ray, The Ark, Bright eyes, Glasvegas, Brandon Flowers och Coldplay. Det var årets hittills varmaste dag och inte ett moln fanns på himlen. Man såg många som varit där hela dagen och som kommer ha ont idag - rosabrända. Jag är lite skevt solbränd. Haha. Det syns tydligt att jag stod med högersidan mot solen när The Ark spelade. 25 000 personer samlades runt The Mirror Stage i Azaleadalen klockan 21.20. Coldplay drog igång med Yellow. Lasershow, fyrverkerier, konfetti, lampor, gigantiska ballonger var några av showens effekter. Bilder kommer senare. När showen var 'slut' saknade jag tre låtar. Och extranumren var just dessa tre låtar, så jag kunde gå hen nöjd. De avslutade med Clocks, Fix you och Every teardrop is a waterfall. Det blev en perfekt kväll. Kom hem strax innan tolv - så det blev inte så sent. Tittade på termometern som visade att det just då var 21 grader ute. SOMMAR.

Kan vi göra detta varje tisdag?

Göteborg



Göteborgsvisan!
Kan ju inte bli annat än bra när man använder melodin till Oh my God av The Moniker.


Music

Ingen har väl missat det...men. Här kan man se Coldplays spelning live på nätet på tisdag. Jag ska dock se dem LIVE i Azaleadalen.



Nu behöver jag inte hålla det hemligt längre. Jag och lillasyster ska på Melissa Horn! Det är inte förrän i december, så det är långt kvar. Biljetterna bokade jag i februari/mars (samma dag som de släpptes) med syster fick inget veta förrän i söndags när hon fyllde år. Det har inte varit lätt att hålla det hemligt. Och i november ska vi ju på Rihanna. Det har varit en lång väntan. De biljetterna bokades i oktober/november 2010. Kul ska det bli!

På fredag åker jag hem - för nästa vecka är det Putte i Parken. Massa massa bra musik. Vad skulle man göra utan musik? Vad tyst det skulle vara. Och vad svårt det skulle vara att dansa i takt. I och för sig skulle det ju inte finnas någon takt heller. Man svårt att få det synkat. Svårt att få det snyggt.


Så bra man kan ha

Jodå, så att...har haft en rätt go eftermiddag uppe på taket i min nya solstol. Åkte och köpt stolen runt ett, två-tiden. Tog mig ut till Jula, som ligger där mitt jobb låg förut. Jag förstår inte hur jag orkade åka så långt varje dag förut. Man kan säga som så att jag har det rätt bra nu när det tar 15minuter att cykla. När jag ändå var i Askim-Sisjön så passade jag på att gå in i de affärer där vi hängde varje lunch förut. Stadium, Brandworld och Rusta. Älskar Stadium. Och nu har de REA så nu älskar jag dem ännu mer. Nackdelen är väl att det finns så mycket snyggt så det märks i plånboken. Idag vart det bara REA-shopping, så det blev inte så dyrt. Och sen gick jag som sagt till Jula och köpte min underbara stol för hela 79:-

Bakade dessa muffins igår. Inga fel med att sitta ute i solen och mumsa på en sån. Men nu har jag gett upp solen för idag. Tydligen ska vädret bara bli bättre och bättre nu och på tisdag väntas rekordvärme. Det gilla vi med tanke på att tisdagkvällen ska spenderas i Azaleadalen på Where the action is. Coldplay!!








På promenad

Jag orkade inte gå så långt idag. Gick bara runt Stampen-kyrkogården, längst vattnet i Gårda till Valhalla och sen rundade Valhalla IP och så tillbaka hem förbi Ullevi. Gick upp och satte mig på taket istället. Favoritplatsen. Brukar sitta där och läsa. Kan ni förstå det?


                  Stampen                                                               Gårda/Valhalla                   


   Utsikt från takterassen                                            Blommor uppe på takterassen


Glad midsommar

Om man är sjuk och TVn inte funkar - då får man gå och köpa sig ett nytt pussel. Det gjorde jag idag. Det blev ett 1000-bitars Jan Van Haasteren pussel.



Nu ska jag försöka orka ut på en midsommarpromenad i solen.
Glad Midsommar!


No signal

Min TV funkar fortfarande inte! Nu har det gått mer än ett dygn. Detta är inte OK när man är sjuk och det enda man har inplanerat i helgen är att ligga i soffan och glo på TV. Suck. Det går bra nu.

23 juni
 

 

08:25 Vi har för närvarande avbrott på förbindelserna till Göteborg vilket påverkar TV för alla kunder i Gothnet. Vi arbetar på att detta ska vara löst så snart som möjligt.

 

Uppdatering 18:41: Felet är lokaliserat och beräknas vara åtgärdat om 1 - 3 h.

23 juni
 

 

08:25 Vi har för närvarande avbrott på förbindelserna till Göteborg vilket påverkar TV för alla kunder i Gothnet. Vi arbetar på att detta ska vara löst så snart som möjligt.

 

Uppdatering 23:34: Felet har visat sig vara svårare att åtgärda än beräknat, vi återkommer så fort vi har ny information.

  23 juni
 

 

08:25 Vi har för närvarande avbrott på förbindelserna till Göteborg vilket påverkar TV för alla kunder i Gothnet. Vi arbetar på att detta ska vara löst så snart som möjligt.

 

Uppdatering 24/6 10:12: Telenor har ett fiberteam på plats för att reparera fiberskadan som uppstått i samband med ett vägbygge. Tyvärr kan inte någon prognos ännu lämnas för när detta kan vara igång igen.



























Where the action is



Tack jobbet!


Detta får inte hända

Jag är toksjuk och ligger i soffan. I samma position som jag la mig för 4 timmar sen. Nu till det fruktansvärda. Min TV funkar inte. På Serverados (min TV-operatör) hemsida står följande: 

23 juni
 

 

08:25 Vi har för närvarande avbrott på förbindelserna till Göteborg vilket påverkar TV för alla kunder i Gothnet. Vi arbetar på att detta ska vara löst så snart som möjligt.

 

Uppdatering 18:41: Felet är lokaliserat och beräknas vara åtgärdat om 1 - 3 h.

























Tillbaka i tiden



Haha. Den där ungen i slutet på reklamen låter precis som jag. Det är som att gå tillbaka i tiden. Eller kanske inte. Om jag skulle bo hemma så skulle jag säkert fortfarande låta så.


Jag har fått en bebis



Nu har han tittat ut. Vår bebis.
Det är lite märkligt (eller egentligen inte) att när alla herrar på kontoret som blivit pappor under året (det är många) så har alla sagt "va kul, grattis" - många har vi inte ens vetat att de skulle bli pappor. Men nu när A har blivit mamma så har vi alla fått en bebis! Fast jag tycker att jag har första tjing på ungen. Det är ju trots allt jag som sköter A:s jobb under kommande året!


Platt fall



Lite sådär känner jag mig just nu.
Jag blev frisk förra veckan ju. Kände mig lite dålig igen i morse. Cyklade till jobbet och det har väl gått rätt bra. Fick en enorm hostattack rakt i örat på Posten när jag pratade med dem. Tjejen tyckte synd om mig. Det gjorde jag med, men jag tyckte synd om henne också. Sista timmarna var jobbiga - för då fick jag hjälpa mina kollegor med deras grejer eftersom en var ledig och en gick tidigare. Så, jag kunde inte gå hem. Febern steg och halsen gjorde förbannat ont. Kl 16 kom jag iväg iallafall. Cyklade hem. Solen stekte och de 22 graderna kändes som 100. Parkerade cykeln och beslutade mig för att gå till Apoteket. Jag tyckte att det var så långt och jobbigt att gå dit (!?) Ja, jag är sjuk! För er som inte vet så ligger Apoteket ca 10 meter från min port (fast cykeln står på baksidan - så det var mer än bara 10m). Där inne är det sällan folk, så personalen blir överlycklig och vill prata så fort man kommer in. Det ville inte jag göra idag. Jag stod där vid hyllan och tänkte "känns min hals som en sågklinga?" eller "känns det som jag äter taggtråd?" - jag valde sågklingan. Så jag köpte ett paket Strepsils. Påväg hem (mina 10 meter) går jag förbi ingången till Coop. Jag ville ha glass. För att komma till frysdisken måste jag gå igenom hela Coop. Det var jobbigt idag. Märkte att TofuLine kommit med ny smak - blåbär. Det blev den (ångrar det lite - den kommer inte va lika god som vanilj). Gick till snabbkassan och tänkte "snälla, bråka inte med mig". Pjuuh. Idag gick det bra. "Tanten" sa bara "tack för att du använder Coop's snabbkassa" när jag var klar. Annars brukar hon babbla om "det ligger en oförutsedd vara på packhyllan" och "vänta en stund så får du hjälp". Men inget sånt idag - tack och lov.
La mig i soffan och fick syn på att det var Flashdance på TV. Jag somnade och vaknade av vinjetten när det var slut. Attans. Borde laga mat. Men orkar inte. Nyss tog jag mig samman och gick och hämtade feberternometern. Löjlig grej egentligen. Man känner väl själv om man har feber? Det behöver väl inte en liten pinne som man stoppar in i munnen berätta? Resultatet blev: Jag har feber. No shit. Jag är just nu 1,7 grad hetare än jag brukar. Lite alvedon på det tack. Strepsils hjälper inte mot halsen. Skulle kanske tagit Mucoangin istället (det  ska ju hjälpa om det känns som man äter taggtråd). Jag har lite svårt med att sätta fingret på hur det känns. Det är hårfint. Men det var kanske taggtråd trots allt.
 
Om 2 minuter börjar BodyBalance. Jag är inte där.


Dangerous

Det är farligt att låta sin cykel stå vid busstationen i Karlskoga. Antingen så plockas sadeln bort helt och hållet - eller så blir den vriden på. Av 5 cyklar som stod bredvid varandra hade 3st sadeln rakt bakåt, 1 åt sidan och 1 'normalt'. Det fanns fler som fått sina sadlar skruvade på, och ett par tre stycken hade blivit sadellösa. Tänk, där stod min "Urban" varje dag i 2,5år. Stackarn. Men Urban klarade sig fint och ny lever han ett bra liv i storstan. Idag tog det mig 4minuter att ta mig hem från SATS Valhalla tack vare Urban. He's the man!

 


I'm into you

Jag gillar tisdagskvällar. Grym dans, fantastisk bodybalance och sen soffmys framför So you think you can dance. Jag tror nog inte att det kan bli så mycket bättre.

I'm into you.



Göteborg för hela slanten



Tillbaka i Göteborg efter 2 dagar hemma i Värmland. Ikväll blir det mycket Göteborg. Nu - Lotta på Liseberg (på TV) och sen är det första Johan Falk-filmen GSI (filmerna är inspelade i mina kvarter - vissa scener utanför porten). Det blir soffmys ikväll - orkade inte gå till Liseberg (det var inte så bra artister idag). Och jag är rätt trött efter att ha åkt tåg halva natten (blev inte många timmars sömn) sen jobb och ett awesome danspass.


Staden som aldrig sover

Ligger i soffan och myser. Inga lampor är tända. TVn är av. Jaja, datorn är på. Men annars är det mörkt och tyst. Nästan. Utanför fönstret finns det alltid saker att titta på. Det är aldrig helt stilla, och det gillar jag. Inbäddat i ett mysigt sken av lamporna på bangården kommer ett tåg sakta förbirullande mot sitt stopp ett par hundra meter bort. Ibland kommer en buss eller spårvagn och åker förbi, men det är inget som stör. På andra sidan spåren, i Gullbergsvass, ser jag truckar/lastbilar/lyftkranar rulla fram och tillbaka. Genom andra fönstret ser jag Göteborgshjulet - som dock har slutat snurra för dagen. Jag ser bilar/bussar/spårvagnar som åker av Götaälvbron in mot stan. Det är alltid någonting som rör sig. Det är alltid någon mer vaken där ute. Alltid. Det gillar jag. Men snart är inte jag vaken mer. Sängen ser ganska lockande ut. God natt.

Ursäkta de dåliga bilderna. Men de är tagna med mobilen, och det är som sagt ganska mörkt.
Och som vanligt på bild så ser det ju inte alls lika mysigt ut som det är i verkligheten.


Lite smått fantastisk

...det är just vad hon är. Melissa Horn. Här är första singeln från kommande plattan. Och ja, den blir nog lika bra som de andra två. Lika fantastiska!



I natt har jag legat och sjungit på "Falla fritt" på norska. Har ni hört detta? Melissa Horn och Maria Mena (som även hon är grym) sjunger Melissas "Falla fritt" på svensk/norska.



Maria Mena har även hon många bra låtar. Men denna är favoriten.



Dancingqueen

Vem har sagt att måndagar är tråkiga? Det har varit en pretty awesome dag - om jag får tycka. Visst, i morse var jag så otroligt trött så jag snoozade aldeless för länge. Men numera har jag inget jobb där jag måste vara en viss tid och inte en sekund senare. Så det var helt enkelt OK att jag kom 7.10 (tio minuter sen).

Började dagen med en cykeltur till jobbet. Som vanligt åt jag frukost på jobbet - idag blev det keso och jordgubbar. Sen grattande av R som fyller 23 idag. Grattis tjejen! Dagen flöt på bra. Ganska lugnt idag faktiskt. Känns skönt med lite sånna dagar när man inte är helt varm i kläderna ännu. Idag var 4e dagen "on my own". A slutade i tisdags - men ännu har det inte kommit någon liten bebis. Planerad 18e.

Jobbade över lite - kom ner till cykeln vid 16.25. Jag älskar mina nya arbetstider - kan va lite svårt att komma upp på morgonen ibland, men det är så värt det när man får sluta tidigt. Dock har det blivit mycket övertid. Cyklade till SATS Kungsgatan. Körde först core. Riktigt jobbigt idag faktiskt - och ovanligt kul. Men, så har jag inte tränat på 2 veckor - core har jag inte kört på 3v. Efter det var det dans som gällde. I princip alla var där - av M:s stammisar. Kul att träffa alla - det var 2 långa veckor sedan. M har varit på Sicilien så förra veckan var inte så många där (brukar va så när det är vikarie). Jag var inte där - hade ju precis kommit från London och så var syster här. Alla hade så mycket energi idag och korreografin va grym. Tiden gick superfort och leendet var uppe vid öronen hela tiden och ingen ville sluta. Precis som det brukar vara på måndagar - men idag var det ännu bättre. Allt var ännu bättre. Kanske berodde energin lite av att M fyller år idag. Så det blev lite grattande på dansen också. Grattis på 27års dagen vännen!

Det är underbart att vara hemma redan 19 och ha jobbat och tränat. Fantastiskt.

Imorgon ska jag dansa igen och köra BodyBalance. Nu är jag back on track. Bort med allt vad matförgiftning, förkylning, ryggont, handledsknak och fotont heter. Okej - det fotonda lever jag alltid med...men iallafall. Energin och träningsglädjen är på topp efter mer än två veckor utan. Imorgon börjar en nu säsong av SYTYCD! Yeay.


Ringo Starr

10juni. Ringo Starr på Liseberg. Jag, M, L och 6997personer till. Mysig kväll i solen.
Undrar om ljudkillen på Liseberg jobbar kvar idag...2 låtar utan ljud är inte OK. Stackars Ringo.
Att han är en cool 71-åring är det inget snack om.

 


Göteborg 6 juni



Jag och lillasyster firade nationaldagen i Göteborgs skärgård.
Vi tog färjan till Brännö och käkade jordgubbar på klipporna + skaffade oss lite bonnbränna.

 



Diet

Min matlust har kommit tillbaka efter matförgiftningen förra helgen.



Fruktsallad och Belgisk våffla i gassande solsken på Portobello road i Notting Hill.
MUMS