Dans...Balans

"Människan ska inte hata, döda och förfölja. Människan ska leka, skratta och dansa"

Så sant som det är sagt. Han är inte så dum den där Jonas Gardell. Med de orden inleddes och avslutades gårdagens Dansgala på GöteborgsOperan.


Bilden är från Fotoutställningen Balans. Fler bilder finns om man klickar på länken, och likaså denna text.

Balans

Ett stilla ögonblick.
Är livet en dans? Och dans en lek med balans?
Vad är balans?

Är ballerinans dans i balans? Är dessa bilder i balans?
Vad skapar balans?
Bilden är stilla. Dans är rörelse. Går det att fånga dans i stilla bilder?

Ser du rörelsen som är stilla?
Hur kan man se en rörelse som inte är det?

En ballerina, en dans, en rörelse i stillhet, en bild,
Är stillheten mer balanserad än rörelsen?
Vad vill vi se?


I'm in heaven

3,5 h ren magi. DANSGALA. Medverkande: Amercan Ballet Theatre, BouncE, Nederlands Dans Theater, Cullbergbaletten, Twisted Feet, Kungliga Baletten (Hovdansare), Phat Jam Jackies, Svenska Balettskolan och GöteborgsOperans Balett. Konferencier: Jonas Gardell

Helt sjukt bra. Magiskt. Once in a lifetime experiance. Det är inte varje dag man får se American Ballet Theatre, och det är absolut inte varje dag man får se dem dansa akter ur både Don Quixote och Svansjön. Shit vad de är duktiga. Twisted Feets "Made in China" var också grymt bra. Världspremiär för den dessutom. Sen var ju världens bästa BouncE med också. Det finns inga som kan mäta sig med dem rent teknikmässigt, dansmässigt, korreografmässigt, scenmässigt - ALLT! De gjorde "Darklight" och "Drop". "Darklight" är helt fantastisk - så gripande, mäktig och häftig på scen. Den scenen gjorde de i föreställningen Gökboet (tror det var 2006). Och "Drop" blir man så himla glad av...grym korreografi. Det är slutscenen i BouncE Live (2005) och blev även slutnumret på kvällens Dansgala. Åååååh, vad det var bra. Hovdansarna från Kungliga Baletten vad helt otroliga i sitt nummer "Le grand pas de deux" - så mycket teknik och så mycket humor. Det var första gången jag såg ett humoristiskt balettnummer. Grymt! Och Jonas Gardell var mycket bra som konferencier...

Love! 

Fyrvaktaren

Jag fick ju ett ryck i midsomras och började läsa Läckbergs Isprinsessan - alltså hennes första. Har inte läst dem förut, bara sett TV-serierna. Sen läste jag alla andra andra böcker i rasande fart. Nä, men hade väl läst alla 6 på en månad ungefär. Sedan har jag bara gått och väntat på 16/9 (dagen då Fyrvaktaren släpps). Jag vet att det inte har varit 16/9 ännu...men i onsdags när jag satt på tåget började jag bläddra i tidningen Kupé. Camilla Läckberg var på framsidan. Läste intervjun med henne...och sedan bläddrade jag vidare lite och tänkte att det nog inte fanns något mer roligt att läsa. Men se där hade jag fel. Totalt jätte fel. Där fanns nämligen första kapitelt ut Fyrvaktaren. Så nu har många stora frågetecken som Sjöjungfrun lämnade efter sig försvunnit. Nu vet jag lite mer. Lite mer om hur det gick efter det hemska slut som man lämnades med i förra boken. Men nu har jag fått blodad tand, vill bara ha mer. Vill att det ska bli 16/9 nu...eller kan man hitta kapitel 2 ute någonstans också?!??! :)

Äntligen hemma

Nu är jag hemma i Kga. Så skönt med en liten paus från jobb och storstad. Varit ute och gått med E...i övrigt har jag tillbringat dagen på Kulturskolan. Det är det ställe som jag saknar allra mest i denna stad. Både husen och människorna i husen. Danssalarna. Ikväll ska jag dit igen. Ska få vara med på FAME. Jag var med där när jag bodde här och jag var mer än välkommen att komma dit ikväll. Så det blir det. Såklart! Jag kan inte hålla mig ifrån det stället när jag är hemma...det går bara inte.

I morgon ska det lunchas med M (som jag inte har träffat på huuuur länge som helst) sedan ska jag träffa A också...innan hon flyttar till München. För sedan lär det dröja ett tag tills vi ses. På lördag blir det Örebro...med besök hos Joss i "nya" lgh och sedan träffa släkt. :) På söndag blir det Gbg igen...jag ska ju på DANSGALA på kvällen!!! :)

Som ni märker...riktigt "braiga" dagar hemma i Kga!! :)

Midnattsloppet

Jag var väldigt trött när jag slutade jobba idag. Och frös gjorde jag också...väldigt mycket. Men jag beslöt mig för at strunta i både trötthet och kyla. Något jag gjorde helt rätt i.

Jag gick till F (tog väl ca 30-35min) för att kolla in lägenheten. Som för övrigt var really nice. Där blev det Wii (för första gången för mig) - jag var väl sisådär duktig, men bättre ska jag bli (på trummor alltså). Sen skulle vi sätta oss på något café tänkte vi - eftersom F bor i Linné så tänkte jag självklart på Tintin. :) Vad annars?? F har ju inte vart där ännu. Men när vi kommer dit säger tjejen i kassan: "Jag tänker stänga kl:21 idag" Öhm? Dumt tycker jag eftersom de alltid stänger 22. Men men...vi gick en sväng och hamnade på Hemma hos i Haga. Det blev rabarberpaj. Plötslig hände det grejer - och vi satt hux flux på första parkett till Midnattsloppet. Very nice. De första personerna sprang förbi som svarta sträck (skulle tippa på Kanyaner eller så) sen kom en himla massa annat folk - och det tog ju aldrig slut. När de sista sprungit förbi Haga gick vi. Och det visade sig att jag fick bevittna loppet i princip hela vägen hem...målgången var nämligen Heden. Så jag fick se alla en andra gång där de kom och sprang. Ujujuj...att det finns så mycket folk som tycker om att springa - inte klokt. Många utklädda, många små barn...riktigt impad är jag. Jag vart trött av att titta på - så nu blir det sova för mig. Mitt midnattslopp blir alltså de 2 metrarna från soffan till sängen.

Kom på nu...att det kanske var pga Midnattsloppet som Tintin-tjejen stängde tidigt!?! Kanske, kanske inte. Ville hon inte ha öppet då? Skulle hon själv springa? Eller skulle hon helt enkelt bara ut och festa? ;)


Och kvällens låt blir...

..."All that jazz" från filmen Chicago

Det bor en Brodwaystjärna i oss alla...det säger iallafall min danslärare E.

Fredag hela veckan

Jag gillar fredagar. Och denna fredag är riktigt bra - vädret kunde varit bättre, men annars - ingenting att klaga på. Jag har jobbat, dansat favvopasset tillsammans med F dessutom som blivit SATS-medlem, duschat, ätit Pita - nu ska jag bara fortsätta att njuta av att det är fredag. (Men jag ska ju jobba i morgon - så det är ju inte riktigt helg, men nästan) Efter jobbet i morgon blir det till att kolla in F:s lägenhet - och hon har Wii, så vem vet - jag kankse blir kvar ett tag :) 

Och kvällens låt blir...

..."Everything" med Lifehouse

Avsnitt 100

Man blir trött av att jobba. Men än är dagen inte slut. Ska snart till jobb nr2 för dagen. Men...det är pengar :) vilket är välbehövligt. Så, får väl hoppas att det går bra ikväll så att tiden går lite fortare och så jag får komma hem och kolla på SYTYCD. 

Ikväll sänds det hundrade programmet av So you think you can dance (Amerika). Hihi. Och hittills har jag sett alla 99 avsnitt som visats (+ alla avsnitt i den skandinaviska säsongen). I kvällens avsnitt ska det iallafall visas höjdpunkter från de tidigare säsongerna. Det ser jag fram emot. Vissa danser som 'No Air', 'Bänken', 'Blomman och Kollibrin', 'Bleeded love', 'Ramalama', 'Blomsterängen' m.m. Skulle kunna räkna upp många fler danser som berört mig under de 5 säsonger som varit. Nu ligger Sverige ca 4v efter USA med att sända avsnitten - dvs. tävlingen avgjordes för ca 2 veckor sedan. I september börjar de visa audition för säsong 6 i USA...hur långt efter ska Sverige ligga? Någon som vet om det kommer att börja visas i höst här också?


What a wonderful day

Fler dagar som denna tack :)

Halvdag på jobbet. Shopping. Läsa ute i solen. Dans på SATS. Dans på Dansforum. Träffa F som flyttat till stan :) God mat. So you think you can dance.


99 träningspass

Jag är medlem på Funbeat.se - det är som en träningsdagbok. Man för helt enkelt in varje gång man tränar - så man har koll. Mitt nyårslöfte för 2009 är att ha fler än 100 dagar med någon form av träning under året 1/1 - 31/12.

Idag, den 17/8 ser min statistik ut så här:
Total träningstid: 5490 minuter (4 dagar 19 timmar och 30 minuter)
Antal träningspass: 99
Antal dagar med träning: 76 (20% av alla dagar) 

Så...24 dagar med träning på 4,5 månad - det ska jag lätt klara av. Det blir nog minst 3 dagar till med träning bara denna vecka. Om jag hade räknat träningspass hade jag alltså nått målet efter dansen i morgon, men nä...det händer ibland att det blir 2 pass på en dag och det är inte det jag vill räkna. Det handlar om dagar. :)

Och kvällens låt blir...

... "Moving on" med Sarah Dawn Finer


Denna låt är riktigt bra. Och när hon sjöng den ikväll på Kungstorget stod jag bara still och gapade (och filmade lite - och kog lite kort). :) Gåshud. Och hela publken sjöng med. Fantastico.

KulturKalaset dag:6

Idag var sjätte och sista dagen på Kalaset här i Gbg. Det enda jag varit på idag är Rix FM-festivalen. Det var riktigt bra faktiskt - även om det småregnade mest hela tiden.

Årets Rix-artister i Gbg var:
1. Ramsells (husbandet) - riktigt bra. Absolut bästa husbandet som de haft (som jag sett). Folk var dock nervösa att sångerskan skulle hoppa så mycket så att värkarna skulle sätta igång och vi skulle få bevittna en förlossning ;) 
2. Janet - hon från Made In Sweden. Kände inte igen en enda låt, så det var väl inte så skoj. Hon var inte så speciellt skoj på scen heller. 
3. Kim - också han från Made In Sweden. Den killen kan sjunga, och "Here comes the night" sjunger han så himla bra! För sig bra på scen och pratar väldigt naturligt till publiken (till skillnad från Janet). 
4. Sarah Dawn Finer - SÅ bra. Hon var anledningen att jag var där. Hon har en himla grym röst. Gåshud rakt igenom. She's a star. Såg henne 2002 när hon spelade Joanne i RENT. Hon har gjort så många underbart bra låtar, "Remember love", "Moving on", "Does she know you", "Stockholm by morning", "Home" m fl. Idag hade hon premiär för sin nya singel "Standing strong" - mycket bra. OBS - hennes nya platta kommer ut nästa vecka...den vill jag ha. Jag vill ha hennes första skiva också för den delen.
5. Melody Club - lika bra som vanligt. Helt otroligt roliga live. Såg dem ju senast på PIP för 2 veckor sedan, och sett dem flera gånger innan.
6. Anderas Johnsson - jag gillar honom. Alltid gjort och kommer nog alltid att göra. Riktigt bra sånger, riktigt bra röst. Kul att se honom igen, det var något år sedan. Även han hade preimärspelning av sin nya singel "Escape" idag. 
7. Agnes - riktigt bra faktiskt. Har inte sett henne tidigare, men hon var bra på scen. Och det är ju ingen nyhet att hon sjunger bra.
8. Alcazar - de livar alltid upp stämningen. Det är väl ingen i publiken som står still när de drar igång. Det var första gången jag såg den nya konstallationen. Och jag måste väl erkänna att jag tycker de har gjort ett bra utbyte av personer - de både låter och ser bättre ut nu. Det konstaterade jag redan i Melodifestivalen, men nu fick jag ju bevittna det på riktigt.
9. EMD - shit, att 14-årga tjejer kan skrika så mycket. Inte mina favoriter, men det är klart att de inte är dåliga. Lite tråkiga dock. Men jag tycker att det är kul att de dansar lite iallafall. Vi fick även spela in en hälsning till M:s (i EMD) kompisar som ska gifta sig. Kul för dem kanske. Baby goodbye...

Programledare var Titti, Gert och Roger. Jan Bylund gjorde ett litet inhopp också.

KulturKalaset dag:5

Idag har jag inte varit mycket alls på Kalaset. Var helt ledig idag, inga planer. Det regnade, så det blev en inne dag. Har dock haft mer eller mindre ont i huvudet hela dagen. Jag beslöt mig dock att ta en liten sväng på Kalaset, så jag gick ner till Operan. Där utanför uppträdde Stefan Andersson. Lite besviken på att han bara sjöng låtar kopplade till båtar och det sjöslag som pågick. Folk var utklädda. Typ som alla är när det är Riddarspel, men nu handlade det om båtar - så det var självklart sjörövare + fruar och barn =P Jag hade ju velat att Stefan skulle sjunga Catch the moon. Men men. Gick till 4-Gott och köpte lite godis och sen var det Götaplatsen som gällde. Dansföreställning med Twisted feet + deras gäster. Det var en föreställning med bl a en sambagrupp, ett salsadansande par, en streetgrupp från Sthlm, ett gäng tjejer som dansade street och så givetvis höjdpunkten: Slowmotion Phax. Dessutom hade de 4 tävlanden i Michael Jackson - dance look alike. Publikens jubel avgjorde vinnaren och det blev en liten kille på kanske 7-8år. Så söt. De andra tävlanden var väl 18-30år. Hela föreställningen hade den röda tråden Michael Jackson. Det kunde vara en låt, att bära en handske eller ett viskande tack och en blick upp till himlen. Killen från Twisted feet som pratade avslutade med orden: "Vi vill ha dig kvar Michael". När alla kom in och tackade i slutet fick de gå fram en och en i 'ringen' och dansa...och hela tiden ropades: "Go Michael, go Michael" oavett vem som var inne i 'ringen'. Det var helt enkelt en hyllning till Michael Jackson framförd av många fans.

Att vara ute, att äta lite godis och att kolla på dans gjorde att den mesta huvudvärken försvann. Men min tanke om att sova tidigt kan komma att skrotas av en granne (med gäster) som inte verkar vilja sova än på ett tag. Jag hör musik, röster och skrapande stolar i mitt tak. Tänk om det blir som i Gevalia-reklamen - att taket ramlar ner. Oops. Och här sitter jag i pyjamasbyxor och tofflor. :)


Bokat och klart

Dansgala
Stjärnspäckad dansgala inleder säsongen.
Musik av Pjotr Tjajkovskij, Dirk Haubrich, Lèon Minkus, Gioacchino Rossini m fl.
Under två kvällar i augusti samlas dansare ur den internationella danseliten på GöteborgsOperan. I ett specialkomponerat program får vi på en och samma kväll se virtuos klassiksk balett, banbrytande nutida dans och det bästa Sverige har att erbjuda av streetdance och hip-hop. Flankerade av elever från Svenska Balettskolan i Göteborg och med Jonas Gardell som galavärd, medverkar Nederlands Dans Theater, Cullbergsbaletten, Bounce, Twisted Feet, Phat Jam Jackies, stjärnsolisterna Daniil Simkin, Sarah Lane, David Hallberg och Gillian Murphy.



No words needed, I'll be there!

BouncE



Detta hände igår på Gröna Lund. Jag var inte där, men det är klart att man hade önskat :) BouncE är grymma på att komma på roliga grejer. Här är det deltagrna från årets BouncE summer camp (om jag fattat rätt). Så coolt.

(Mer om BouncE i nästa inlägg)

KulturKalaset dag:4

Igår började inte Kalaset som jag hade önskat för min del. Var där i god tid för att se Mia & Klara (mina favvisar) - dock upptäckte jag sen att jag sod vid fel scen. Jag kom fram till rätt scen i lagom tid för att se alla gå därifrån =(

Kollade lite på Magnus Bäcklund och sen på Peter Apelgren (heter han så?). Orkade inte stå still så började gå runt lite istället och kolla på en massa 'gatumusikanter' - det var Afrikanskt bl a där en hel famlj var involverad. Coolt. Pappa spela bongotrumma och mamma och 2 så barn dansade. Sen var det en massa andra musikanter som inte var ngt specillt direkt. Kollade lite på Pedro (som jag och M kollade på dagen innan också) - han var lika bra idag :) Några körde kapoeira, det var coolt. Vad mer? Jo, kollade på Charlie Caper också (Talang-vninaren). Sen blev det Petter! O Mia & Klara fick jag ju se iallafall eftersom de var programvärdar hela kvällen. Sjukt bra är de. O härligt med lite värmländska så man känner sig hemma :) Påväg från Petter kollade jag in en slagverksgrupp som hette Decibel - fyra unga killar som var grymt duktiga. Därefter Europe!

Frös som en tok ochsjälvklart spelade de "Final Countdown" sist. Och då menar jag som sista extranummer t o m. Så det blev en lång väntan. Ville bara se den låten och Carrie. Men nu fick jag ju det...tillslut. Efter Europe var det någon typ av karneval som tågade genom Vasastan och ut på Avenyn. Trummor, fjädrar och spacklade tjejer i färgglada paljettbikinis och med plymer på huvudet.

KulturKalaset dag:3

Igår tillbringade jag lite mer tid på Kalaset än vad jag gjort de tidigare dagarna. Hängde en hel del i "Danstältet" kollade på Nomo Daco och lite på Hoppaloppa (men det var inte så skoj - mest för barn). Sen...kollade på IKEA:s utställning och fick mig en IKEA-katalog. Därefter kollade jag lite på Shirley Sunflower, inte heller någon hit (gautartist). Sen mötte jag upp M och det bar av till Götaplatsen. Det var dags för Rhythm Yoga. Det skulle sättas världsrekord i antal yogautövare. Dresscode: VITT. Alla höll inte på de reglerna (som ni ser i klippet - jag tror att vissa verligen ville synas), men jag och M var vita. Så, vita och fina stod vi där och var lite smått "nervösa" - hur många skulle vi bli? Skulle tippa att det stog ca 10-15 pers där när vi kom. Men det fylldes på. Och enligt 'domarna' så blev vi tillslut 1050 utövare. Jag + M + "1048 till".  Det var SÅ coolt. Allt filmades och ligger ute på Youtube. Jag och M syns flera gånger (inga närbilder som tur var) men vi är där. Härligt väder var det också. Inte varje dag man yogar utomhus och kikar upp mot en klarblå himmel när man gör solkrigaren. :)



Efter att vi varit duktiga och Yogat kollade vi på ytterligare en Gatuartist. Denna gång Pedro Tochas - han var grymt rolig. :) Vad sen...en 3h fika på Eva's Paley med M - vi hade då utsikt över scen och blev underhållna av Hello Saferide och senare Bob Hund.

Idag har jag inte varit på Kalaset något ännu..men det ska bli....:)

KulturKalaset dag:2

Andra dagen av KulturKalaset idag...blev ett litet besök idag med. När jag gick hem från jobbet stannade jag och kollade på massa skojiga skyltar. Det var Sign spotting. Vissa var riktigt roliga. Tog några kort, så de kanske kommer upp här - vem vet. 

Var även på Tribute to Dusty Springfield. Det var bra. Artster som Rebecka Törnqvist, Moto Boy, Tingsek, Anna Maria Espinosa, Pauline, Marit Bergman och Titiyo uppträdde. Därefter försökte jag kolla/lyssna på Skrattfesten med Magnus Betnér, Özz Nüjen, Marika Carlsson m fl, man såg dem, men det var så mycket folk och så dåligt ljud - så man hörde ingenting bort där jag stog. Vad är det för vits med att kolla på en komiker? - en komiker ska man ju lyssna på. Så jag gick därifrån och upp till Götaplatsen där jag kollade (och definitivt lyssnade) lite på Hammerfalls konsert istället.   

KulturKalaset dag:1

Idag var första dagen av KulturKalaset i Gbg. Missade mycket pga jobb. Men, jag hann iallafall se halva Lalehs konsert och sen kollade jag på Walking Mad med GöteborgsOperans balett. Mucho gusto. Kvällsmaten åts på Götaplatsen i form av en Sub. Värre kan man ha det. Bra avslutning på en lååång arbetsdag. 9.00-16.00 18.00-21.00

Skulle dock gärna sett Maggio också...men, vad gör man inte för lite pengar. Jobb, jobb, jobb. Jag är himla glad att KulturKalaset är gratis...så fler besök vid olika scener lär det bli under veckan.

Laleh va bra, men inte lika bra som Madonna :) jag är tveksam till att någonting överhuvudtaget kan vara lika bra som Madonna...

Helgen i repris

Då var en fantastsik helg slut. Tråkigt. Jag vill ta helgen i repris. Är det möjligt?! Tänkte göra en snabbrepris här iallafall:

Sol. Dans. Tintin. Kycklingmacka. Handla mat med vagn. Mam och Pap. Kajsa. Ullevi. Kolla på Madonna. Magi. Shopping. Sola. Vindruvor. Shopping. Bio. Jensens. Apelsinsorbé och chokladmousse. Jensens potatis. Haga. Husaren. Iste. Dator-jakt. Askim. Bio. Promenad. Lyssna på Madonna. Kärleksmums. Sommaren med Göran. Garbo. Björnbärs smothie.   


Magi på Ullevi

Jag vet inte vad jag ska säga. Vilka ord jag ska använda. Gårdagskvällen kan kanske beskrivas som: grym, galen, hur kul som helst, magisk, fantastisk, gåshud...ja jag vet inte. Det finns lixom inte ord att beskriva en 50-årig kvinna i body, med galet bra röst, dansanes omkring i 2 timmar med ett 20-30 tal supergrymma dansare.

I vilket fall det var sjukt bra och jag ångrar inte en sekund att jag och K var där. Minne för livet! Madonna ÄR The Queen. Alla kritiker har tyckt att 'folkmusik-partiet' kunde slopats jag är beredd att hålla med. "La isla bonita" är bättre i orginalversin och den där andra folkmusikslåten som någon sjöng (det var inte Madonna ens som sjöng den) var väl inte allt för bra...men den var kort så det var OK. Men många kritiker har ju sagt "slopa musikallåten". Jag säger bra GÅSHUD. Jag gillar "You must love me" och den är värd mer än bara 1+ och den ska deffinitivt vara med i showen. Det var ju då magi skapades och slutet på showen (de sista 5-6 låtarna) var galet bra! Jag ville inte att det skulle ta slut. Jag skulle lätt kunna sitta där i många timmar till. Det var vad jag tror årets varmaste natt och det var helt sjukt braaa! Fullsatt Ullevi - 59 000 pers, sommarvärme (enligt vad jag hörde ca 25 grader vid 21, 21.30), Madonna på scen...Kan man ha en bättre lördagskväll?!?! 

Jag vill gå idag också!!! Vi hade ju "billiga" biljetter, så vi såg inte showen framifrån, lite synd kanske, men Madonna var ju mycket långt fram på scenen och ute på 'piren' så det var ju inga problem att se...vi satt så nära scenen och så fanns ju storbilden också (inte som v såg till 100% men allafall). Men vi var ju där, nära scen...men det är klart att man kanske missade lite av helhetsintrycket. Men om vi upplevde det galet grymt från där vi satt så måste det varit GALET galet GALET grymt framifrån. Det var magiiii.  

Fantastic Friday

Gick till jobbet strax efter åtta och jobbade till kvart i tolv. Sedan gick jag till SATS och var med på veckans bästa pass med den bästa tränaren. Dans såklart! :) Sen gick jag hem, åt, och satt mig i solen med Sjöjungfrun. And here I am. Snart kommer föräldrarna. Kan man ha en bättre fredag? Bra start på en vad jag tror mycket bra helg!   


Världsrekord?

Om det är någon som undrar vad Jag + M + "några" till ska göra på torsdag nästa vecka som eventuellt resulterar i världsrekord - så kommer svaret här:

Den som väntar på något gott...

Trött. Inte så konstigt kanske. Jobbade 8.30-21 idag (på 2 olika jobb med 1h paus emellan). Morgondagen ser likadan ut. Eller...kanske ska gå tidigare från jobb 1. Får se. Det är det bästa med att jobba 'timmar' med ett 'uppdrag' - jag fördelar tiden som jag vill bara det blir klart i tid. Och idag var jag ju så duktig, så kanske blir halva dagar framöver. Ganska gött att komma upp i tid, komma hem i tid och ha hela eftermiddagen ledig innan ev jobb på kvällen. 

Ser fram emot helgen. Längtar! K kommer hit! Jag + K + Madonna = en bra lördagkväll 

Nästa vecka blir nog kalas den också :) I hope. Jag + M + "några" till = ett eventuellt världsrekord :) + en massa annat skoj!

Och kvällens låt blir...

..."What have I done" med Anna Ternheim


(Detta är också en låt som sitter hårt i mitt minne från hennes uppträdande på PIP)

Repeat

Man går lixom i nån sorts PIP-bubbla. 4 dagar med många bra artister och uppträdande lämnar sina spår. Vissa låtar går på repeat i min hjärna. Vissa låtar som jag har gillat tidigare har satt ännu djupare spår i mig nu. Men de låtar som just nu tar upp min hjärna är två 'nykomlingar'. 2 bra låtar av Hoffmaestro & Chraa.



I'm happy

Nu är jag glad. Dels för att jag precis varit och dansat och det blir jag alltid glad av. Men det är inte bara det.

Mitt halsband försvann på gymmet för ca 1,5 vecka sedan. Jag var riktgt arg/sur/ledsen. Men nu har halsbandet hittat tillbaka till mig. Eller jag har hittat tillbaka till det. Eller rättare sagt, någon har hittat det, lämnat in det och idag när jag frågade efter det på gymmet (igen) så låg det där. Kärt återseende. Jag har saknat det så. Kändes naken utan det - men nu är det här och jag är 'hel' igen. :)

Lämna Sverige


Alla verkar lämna Sverige. Inte jag.

K är ju i London sedan flera år
H i San Diego sedan ett par månader
M på Rhodos sedan några månader
KF flyttar till London om ca 2 veckor
A flyttar till München om en månad
Aee flyttar till Milano om en månad
Och på tal och att lämna Sverige så åkte B igår. Hennes år (ca 1,5 ?) i Sverige är slut. You're always welcome back you know. :)

Och jag vill ha mycket pengar så jag kan åka och hälsa på alla. Men London, München och Milano är ju inte SÅ långt och det finns ju en hel del billiga flyg som man kan få tag på om man har tur.

Music

Jag känner att det har blivit en hel del musik/artister etc senaste tiden här på bloggen. Hoppas ni gillar det för mer kommer det att bli. Nästa helg är det Madonna som gäller på Ullevi...och hela veckan efter det är det Kulturkalas i Gbg..och då lär det bli mer musik och mer snack om det på bloggen. :) Med andra ord...jag har 2 skojiga veckor framöver. Och nästa helg är K hos mig i Gbg också! Längta, längta!

PIP day:4

Idag sover Karlskoga.

Igår var fjärde och sista dagen på PIP 2009. Inte jättemånga artister som lockade mig, men jag var och kollade på: Durango Riot (såklart!!), Moneybrother, Millencolin, Lillasyster, Detektivbyrån, Babian, Stalingrad Cowgirls och Backyard Babies.

Vädret kunde man inte klaga på igår så det blev en bra avslutning på PIP iallafall. Igår var det Moneybrother som toppade min lista, givetvis skoj att se Durango Riot också..det var ett tag sedan nu. Sen går det ju inte att undvika att gilla Dregen. Så är det ju bara. Under hela Backyard Babies-spelningen fångade han mina ögon. Han bjöd lixom på en egen liten show mitt i showen :) Sanslöst grym.

Och kvällens låt blir...

...."In Private" med Sahara Hotnights


PIP day:3

Igår var det tredje dagen på PIP...(K, du bör inte läsa detta inlägg)
Var och kollade på artister som: Johnossi, Anna Ternheim, Misconduct, Simon Norrsveden, Melody Club, Parken, Kristian Anttila, The Last Republic, Sahara Hotnights och Timbuktu.

Vädret var hemskt, lera, regn, blåst, kyla...blä. Det gjorde väl att vissa framträdanden inte blev så bra som de kunde ha varit. Men visst fanns det guldkorn. Anna Ternheim - visst, inte superframträdande kanske - svårt när alla står och fryser i sina ponchos med en vind som gör att regnet blåser i ansiktet. Men hennes röst - vad ska man säga? När hon kom in helt ensam på den grå/svarta scenen med vad jag tycker lite läskig bakgrund och sätter sig vid sitt röda piano och sjunger Shoreline. Goosebumps. Men hon gjorde det bra - hon fängslar iallafall mig trots regn och kyla. Och när killen tar fram en såg och börjar spela på den. Goosebumps igen! Melody Club är ju alltid Melody Club och jag gillar deras framträdanden...sett dem förr och kan gärna se dem igen. Han är lite lagom galen, sångaren, och låtarna sjunger alla med i. Sahara Hotnights var dragplåstret till festivalen för min del. Och jag är så glad att jag beslutade mig för att gå på PIP. Sahara Hotnights var riktigt bra. Sen så bjöd de på en 'surprise' också. De kallade in Jason (Timbuktu) att sjunga en låt med dem. Succe. Jag gillade Sahara Hotnights innan och nu gillar jag dem even more. (K - har du läst iallafall? Sluta nu!) Sist på kvällen, men absolut inte minst, Timbuktu. Vad ska jag säga? Nu vet jag vad man menar med att artister kan skapa magi. Hans framträdande var magiskt. Visst, jag frös och det var lerigt och geggigt - men det glömde jag bort för ett tag. 5 +. Han och bandet Damn bjöd verkligen på sig själva och dansnumren...ujujuj, dem kommer jag aldrig glömma. Hans hyllning till Michael Jacksson var aldeless lagom (och det var sista gången han gjorde den sa han). Jubel till Timbuktu - helt klart. Han är nog den artist som dragit mest folk på PIP hittills (och Thåström kanske...) och det förstår jag. Jag hade åkt hem efter Sahara Hotnights men beslöt mig för att åka tillbaka till Timbuktu (vad skulle annars K säga??) och jag är SÅ glad att jag gjorde det. Oavsett hur dagen blir idag så kan jag säga att festivalpasset har betalat sig..alla bra artister jag sett hittills har varit värda 925:- Men, nu är det sol, så jag hoppas på en bra dag/kväll på PIP idag.