Steg-tävling

Jag är med i en steg-tävling med jobbet. Alla är utrustade med en stegräknare och varje dag skriver man upp vad den visar. Så från och med igår och till 1/11 måste jag komma ihåg att läsa av räknaren varje kväll. Blir nog ganska intressant att se hur många steg man faktiskt går. Jag går ju ganska så mycket, så det blir kul att jämföra med andra också...jag kanske inte alls går mycket i jämförelse med andra. I vilket fall...ska jag någonstans så går jag. Jag antar att det är många som tar bussen eller vagnen. Så lite plus till mig. Det är dels en lagtävling - vi mot andra företag. Sen så är vi uppdelade i två grupper också...så det blir en intern lagtävling. Sen så är det en individuell tävling på jobbet också. Så, tre chanser att vinna :)

På lördag smäller det

Jag har läst kommentarer på hemsidan - Champions of rock's hemsida alltså. Det är fler än jag som längtar. Jag längtar något grymt! Men nu är det bara 5 dagar kvar. På lördag ska jag se Peter Johansson och Champions of rock i Lisebergshallen. Jag vet att det kommer bli helt sjukt bra - något jag kommer leva på läääänge! Uppträdde ju på samma ställe som Peter för någon vecka sedan. Givetvis såg jag både repet och konserten och jag får gåshud när jag tänker tillbaka. Han är himlans bra alltså. Innan dess såg jag honom senast på Storan när han spelade Ren i Footlose. Och jag minns när vi var och såg We will rock you i London...när kan det ha varit? Oktober 06 skulle jag tro. Nu ska jag få uppleva det igen...samma folk (nästan) - samma låtar..men något helt annat. Peter kommer att vara Peter, inte Galileo. Åh, jag vill ha lördag nu.

Haha, kom på en sak. När jag var nere i spelbutiken och hämtade ut min och Mi's biljetter till showen sa hon i kassan (som bekräftelse på mitt bokningsnummer) "2 biljetter till Champinjon of rock?" - Öhh? Ja, typ.  

1 + 3 = 2

Inga höst/vinterskor blev 2. Närmare bestämt nr 1 och nr 3 i inlägget nedan.

Jag blundar

Kollar på Kommissarien och havet - den inre kretsen. Det är rätt jobbigt med dubbningen, men. Undrar bara varför tyskarna är dubbade och danskarna textade. Hur är det i Tyskland? Är både svenskarna och danskarna dubbade då? Antagligen. Men vad tid det måste ha tagit att dubba allt. Och vad svårt det måste ha varit att spela in. Jag menar, varannan person svensk och varannan tysk. Deras dialoger måste varit svåra då de inte fattar vad den andra säger och kan spela med på det. Ja det är lite sånt jag funderar på såhär på söndagskvällen. Men den här filmen var äcklig...morden i dessa filmer är väldigt otäcka. Denna - inget undantag - den är, om möjligt, värre än förra - eller iallafall otäck på ett helt annat sätt. Får se hur länge jag orkar titta. Trött är jag också. Blir en tidig kväll. Rätt faccinerad dock av alla svenska skådespelare som är med i filmerna. Varenda känd svensk skådespelare verkar ju vara med i nån film. Tycker att de svenska skådespelarna är bättre än de tyska. Nu menar jag inte att de är dåliga, men trovärdigheten i skådespeleriet försvinner när munrörelserna inte stämmer överens med talet. Dessutom är de pålagda rösterna så tillgjorda - platta - det är stor skillnad på studioröst och skådespeleriröst. Jobbigt är det. Nästan så man vill blunda. Men om jag blundar så somnar jag. Dags att sova?

Varför är Peter Haber dubbad i vissa scener och i vissa inte? Det är ju inte bara det att munrörelserna stämmer ibland och ibland inte. Hans roll får ju förtusan 2 olika röster. Dumt! Riktigt dumt.


Söndag

Som tidigare nämnt så gillar jag söndagar. Och denna söndag har varit kanoners. Men att det är måndag i morgon är inte lika roligt. Dock ska jag bara jobba dag i morgon så jag kan dansa på kvällen :) så det blir nog en bra dag i morgon också!

Sen så måste jag byta stövlarna också...hoppas det går.

Det är insidan som räknas

Promenerade till Skopunkten idag. Behöver höstskor/stövlar. Skopunkten ligger på Backaplan - shit vad det inte var lätt att hitta där. Det var lätt att hitta till själva Backaplan - bara till centralen o över Göta älvbron o så rakt fram :) 30 min senare var jag där. Men stället består ju av typ 8 stora hus med massa affärer i - hur skulle jag hitta?! Letade runt och läste på husen i typ 20 min. Sen fick jag gå in på Cubus o fråga. Tjejen pekade mig åt rätt håll iallafall, men hon var inte säker på i vilket av husen det var. Men jag hittade - till sist. Men jag hittade inga skor. Jag hittade ett par som såg snygga ut och såg väl OK ut på, men de var för stora och det fanns inte mindre. Var ändå lite osäker - så det hade nog inte blivit några även om det fanns i min storlek. Sen är det ju det där svåra med att bara handla ett par skor när man är på Skopunkten. Så nä...dit måste man gå med mamma och lillasyster. Sen så kan jag nog inte köpa skor utan smakråd. Jag är extremt dålig på skor.

Jag kommer nog inte hitta några skor i år heller. Jag får använda mina gamla även om de är trasiga och varit hos skomakaren X antal gånger, läcker osv. Men snygga är de. Så det så. Jag vill ha likadana igen :) Jag kanske har några gamla jag kan leta fram också.

Jag har iofs hittat några kandidater. Närmare bestämt 3 st. Olika - men alla på barnavdelningen på Din Sko. Kan man köpa skor på barnavdelningen? De har iaf mycket snyggare skor än på dam. Men jag vet inte om jag tycker det är värt pengarna när man inte är helt 100. Alla tre är snygga...svarta...olika höga...alla är utan klack (gillar inte klackar något vidare)...och alla har snygg insida. (Det är viktigt! Det är insidan som räknas). Men jag vet inte. 2 av skorna fanns på Din Sko i Kungsbacka och ett par av skorna fanns på Din Sko på Backaplan. I morgon ska jag kolla i Nordstan så får jag se sen. (Mina gummistävlar är förresten köpta på barnavdelningen på Din Sko. Så det kanske går...) Vad tycks?

         

Jag har extremt svårt att hitta höst/vinterskor. Usch. Har väl svårt att hitta sommarskor också, men inte på samma sätt. Det känns som man kan ha flera sommarskor att variera mellan - det räcker med att de är 80-90 - så är det inte riktigt med höst/vinterskor - de måste vara minst 99. Men, sommarskorna älskar jag - de allra flesta, och de har jag iofs kanske lagt lite mer pengar på. Just nu på min skohylla (som är en hatthylla) har jag nästan inga skor köpta i Sverige ser jag. 1 par svenska - köpta på Skopunkten för kanske 6 år sedan. 1 par grekiska. 1 par portugisiska. 1 par spanska. 2 par franska. Jag gillar att köpa skor utomlands :) Men alla dessa är ju som sagt sommarskor/gympaskor. Hmm...

Undrar om det blir några skor iår för mig...kanske, kanske inte.  


Ledig lördag

Nu blev jag plötsligt ledig i morgon. Det uppskattas.
Jag har 3 Idolavsnitt som jag måste ta igen. =P Så det blir en gó kväll i morgon.
Kanske lite godis också?
Det blir Body Balance och en promenad iallafall på dagen. :)
Ser fram emot det. Mycket.

Ledig lördag - wiihooo!

I don't feel like dancing...


I don't feel like dancing...
Ett uttryck som jag inte förstår mig på - när känner man inte för att dansa? Jag skulle dansa jämt om det gick :)


Home sweet home

Hemma igen från Köpenhamn.

I natt drömde jag på danska - det var sjukt jobbigt och jag var helt trött i huvudet när jag vaknade. Tröttheten sitter i...
Men det var trevligt att bo på hotell. Det kan jag göra oftare (och hotellfrukost är inte så fel heller) :) Riktigt lyxigt kändes det.

NU: Dans - måste rensa huvudet lite.

Utmaning!

Okay, here's what you need to do:

1. Ta fram din mobil.
2. Gå till inkorgen.
3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en
4. Fråga 1 - första meningen i första sms:et
5. Fråga 2 - första meningen i andra sms:et, o.s.v

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?
Perfekt :) skoj!

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Tack vad du är snäll :)

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
Får jag låna din satsväska till gymmet?

4. Vad är det värsta du skulle kunna säga åt din fiende?
Hej :) jag tänkte dra på dansen på kungsgatan 17.30 alternativt en långpromenad, är du på?

5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon?
Ja köp den.

6. Vilka ord skulle du säga till Gud om du träffade honom?
Kolla på mm sprorts en gång :P

7. Vad vill du höra mest av allt?
Nu står vi framför vattnet på höger sida vid staketet

8. Vad kommer bli dina sista ord i livet?
Hej! vi står nästan längst fram.

9. Vad säger du till en nära vän som fått en dödlig sjukdom?
Vet jag inte ens vem det är :P


Now it's your turn! :)

Nedräkning

3 Oktober - en dag att längta efter. Nedräkning har börjat: 12

I morgon blir det Köpenhamn...

Boken

Det blev en bok, dock osignerad - för jag kan inte datumen :) signeringen var igår.
Men men, sånt är livet. Det var reducerat pris även idag - så det var bara autografen som saknades!

Nu ska jag läsa!

It's a small world after all

Känner alla varandra i detta land? Det verkar inte spela någon roll varifrån man kommer eller hur man känner den ena / andra. Via Facebook märker man sammanträffanden då och då. Idag har jag stött på 2 sådanahär sammaträffanden varav den ena är jag mycket nyfiken på att veta hur personerna ifråga känner varandra. Synd bara att jag inte känner dem såväl för att fråga. Men nyfiken är jag...

Jag vet bara att: It's a small world after all

That's me

Äntligen är den här. Fyrvaktaren. I onsdags släpptes den och i morgon är det signering av Camilla Läckberg på Åhlens! Jag ska lätt ha en bok (de sätter ju ner priset på den i morgon också). Har som jag nämnt tidigare läst 1a kapitlet i Kupé för en månad sedan och jag vill ha mer...så i morgon då ska jag börja läsa. Ska ju till Köpenhamn på tisdag så då kan det va gött o ha något att läsa på bussen.

Idag blev det en kort tur i Nordstan. Kollade på dam-finalen i Squach EM som de körde i 'glasburen' som de byggt upp. Coolt. Efter det kollade jag på Mia & Klara. De är suveräna. Att de kan få något 'tråkigt' att bli så roligt. Det är talang det. Jag gillar dem, så är det bara. Så skoj att de ska göra en säsong 3 :) Skönt att höra den där kombinationen dem emellan - Göteborska & Värmländska - that's me :)

Min fredag

Igår var en skön dag. Jobbade; - skyndade från jobbet och hem för att byta om och sedan skyndade jag vidare till Valhalla-gymmet. Det vankades BodyBalance. Bra release och mycket bra ledare (M). Det var riktigt jobbigt pass för ledaren är så inspirerande och duktig så man safar ju inte direkt (har bara haft M i dans tidigare - och det är hennes förtjänst att jag fick dansa på Svenska Mässan i torsdags och träffa folk som Tobbe och Helena (proffsdansare från Let's Dance) och givetvis Peter Johansson mfl). Så jag tänkte skynda på hennes BB och jag är glad att jag gjorde det. Jag ska gå varje fredag som jag har möjlighet. Skönt avslut på veckan. Dock har ju E ett grymt roligt danspass på fredagar också som jag hinner gå på ibland. Det får väl börja bli dubbla träningspass på fredagar de dagar jag kan. :) Efter träningen gick jag hem (i motström - ni fattar sedan varför) för att duscha och bege mig till Liseberg för att möta upp Mi, Ma och F....och några tusen till. Håkan Hellström på Liseberg. Och ja..alla var ju påväg till Liseberg, därav gick jag i motström från Valhalla och hem. Riktigt trångt med folk och det finns ju vissa 'jobbiga personer' - vilket medförde att konserten blev ett riktigt träningspass för jag att kunna hålla balansen och fortfarande stå på benen. Sicka stökpellar det finns...    

Nu ska jag bege mig ut solen...bara gå runt lite på stan tänkte jag. Sen så är ju Mia och Klara i Nordstan om några timmar...!

FAME

Den 9 oktober ska den nya Fame-filmen ha premiär i Sverige. Jag längtar!!
Den måste jag bara se. Älskar den gamla filmen, och jag älskade musikalen när jag var på den. Som det musikal-freak som jag är så antar jag att jag kommer att älska den nya filmen också! :)


Hairspray

I förrgår hade Hairspray premiär på China Teatern i Stockholm.
I rollerna: Rolf Lassgård, Helena Bergström, Morgan Alling, Gladys del Pilar, Jessica Heribertsson, Birgitta Johansson mfl

Ytterligare något jag vill se! Älskar filmerna - både den 'gamla' filmen och den 'nya' musikal-versionen! Nu vill jag se denna musikal.

The greatest

Jag kan ju meddela att den fantastiska person som jag hade äran att stå på scen med i förrgår är the one and only Peter Johansson. The greatest of the greatest.

Om 2 veckor står Peter i Lisebergshallen och kör sin nya föreställning Champions of Rock. Jag vill gå! Finns det någon som vill gå med mig? Flera musiker från originaluppsättningen av We will rock you (i London) ska vara med. Bl a Kerry Ellis :) Mazz Murray är inte med - istället blir det Nina Söderqvist!! Med andra ord, man kommer att återuppleva endel av det som utspelade sig på Dominion Theatre. Jag vill gå!!


Never

THE SHOW MUST GO ON...

It's been an amazing day and I'll never forget it. Never ever.

Helt fantastisk...

...det är just vad kvällen varit. Kom precis hem. Repat sedan 18.00 och i morgon smäller det. Men jag tyckte att det small rätt bra redan idag. Många fantastiska upplevelser...

Jag har saknat dansuppträdanden...så jag var bara tvungen att tacka ja när jag fck chansen. Jag visste inte då vad jag tackade ja till. Jag trodde att det bara va något litet, det lät så. Men se där hade jag fel. Det blir kanonstort. Det är så roligt att vara med på sånnahär stora event...att träffa så mycket folk som på många olika sätt jobbar med samma sak. Att nå samma mål. De där timmarna då man väntar på att få testa scenen, gå igenom sitt nummer...de där timmarna av väntan för att få göra sitt i 4 minuter...jag har saknat det. För första gången någonsin struntade jag i hur länge vi fick vänta. Jag bara njöt av att veta att jag skulle få gå upp på scenen och dansa :)

Jag fick hälsa på många ny människor och uppleva många WOW under de timmar jag var där idag! Många av dessa WOW kommer jag minnas länge...men ett WOW kommer jag alltid minnas! Jag kan inte beskriva med ord hur stort detta är. Jag kan inte förklara det. Jag kan bara säga att jag är väldigt glad just nu och att jag hälsat på den kanske 'bästatse' person jag vet! Jag har sett honom förr både Live och på TV. Han har nog aldrig sett mig - men nu är det ändrat. De gånger jag sett honom live har vart på Dominion theatre i London och på Storan i Göteborg. Gissa vem det är jag har träffat och som jag idag sett repa, stått på samma scen som etc. och som jag i morgon ska stå på samma scen som igen och uppträda för samma publik som etc.

Mi och Mam får inte gissa eftersom de vet. K kommer säkert lista ut det...eller??

I'm happy!

Söndag

Jag gillar söndagar. Men det är klart att det är skönt med lördagar då man vet att dagen efter också är ledig. Men jag gillar söndagar iallafall - tänk om lördagen kunde vara som en söndag. Vad bra det skulle vara.

Sova länge - Rostade mackor och te - Nyhetsmorgon - Ut & gå - Slappa - Dansa - TV-kväll

Iofs kanske lördagarna kan se ut såhär också men, det finns inget danspass, inte lika bra grejer på TV...

Idag började One tree hill igen :) Kate Voegeles låt Angel spelades flera gånger. I love it.


Vinnare av Idol 2009?

En konversation från igår:

Mi: Såg du Idol igår?
Jag: Nä, jag spelade in och ska kolla på det nu innan nästa avsnitt.
Mi: När du ser en tjej med gitarr, och dreads...wow...du kommer dö. Du kommer älska henne.
(2 sek senare var Idol igång)

Hon vet vad hon snackar om den där Mi. She knows me.



Ok, jag dog inte - som tur var. Men jag stirrade och lyssnade. Och låten har gått på repeat både på min dator och på Mi's. Vinnare av Idol 2009? Så bra!

En ö i havet

Jag gillade Annika Thors böcker när jag var liten. En ö i havet, Näckrosdammen, Havets djup och Öppet hav. En ö i havet blev filmtiserad och gick på TV för ett antal år sedan. Blev så glad när jag såg att 1a avsnittet gick i repris på TV idag. :) Såklart att jag kollade. Synd att inte de andra böckerna blivit film - fortsättningen. 

Blir sugen på att läsa böckerna igen... 

Shopping

Rea på H&M. Det resulterade i shopping. En tjocktröja, en cardigan och en väska...

...nu är jag inte lika sugen på den dyra koftan på Missäy längre (OBS! inte LIKA sugen...)

Vill ha!

Nu har jag tagit helg. Det har varit en tuff vecka. Jobb, jobb, jobb, jobb och inget annat. Jätteointressant för er, men jag vill bara bevisa att jag har rätt att vara trött:
Må: 8.15-16.30 + 18.00-21.00
Tis: 10.30-19.15
Ons: 10.30-19.30
Tors: 8.30-17.00 + 18.00-21.00
Fre: 8.30-16.00

Nu har jag två dagar ledighet framför mig med no plans..väldigt skönt. Eller ja, ett Body Balance pass inbokat i morgon, och ett danspass på söndag.

Var inne på Missäy igår på lunchen - hittade en sååå fin kofta. VILL HA! Men den kostade massa pengar. För mycket pengar. Idag när jag gick hem från jobbet gick jag bakom en tjej som hade just den koftan...och den var om möjligt ännu snyggare än i butik. VILL HA! Men som sagt...den kostade...

Det ska tydligen bli bra väder i helgen också. :) Så det blir till att njuta av ledigheten. Kanske blir det en sväng på stan...kanske gå in på Missäy och titta lite på 'min' kofta :)

090909

I morgon är det 090909. Jag fick precis ett sms om att det skulle hända mig något bra klockan 09:09 i morgon om jag skickade vidare smset till 9 personer. Jag gjorde inte det. Så nu kommer jag ha otur i både kärlek och vänskap i 9 år. Jobbigt läge. Men det är smällar man får ta när man inte orkar skicka vidare smset. (+ att det kostar pengar)

Jag hoppas ändå att 090909 för tur med sig - A flyttar ju till München i morgon. I'll miss you!

Sovdags?

Det är tisdag...klockan är 22.04 och det är inget bra på TV :( Jag vet inte hur jag ska klara detta. Tisdagar och onsdagar har ju slutat fantastiskt bra, med SYTYCD innan det är sovdags. Så vad gör man nu? Sover redan?


Bara så att ni vet...

Man får inte färga håret i bastun på Valhallabadet. OM det nu är någon som har tänkt den tanken, så får ni tänka om. Det finns nämligen en lista med regler utanför där just det är en av punkterna...bland andra, att man ska sitta på handduk, inte ha badkläder på sig, inte äta eller dricka något...OCH inte färga håret :)

Är det inte så att man bara skriver med saker på en sådan här lista om det är något som man tror kan inträffa eller om det är något som har inträffat...är det på allvar någon som har färgat håret i bastun på Valhallabadet?  

En lördag helt i min smak

♥ Sovmorgon
♥ Träning (styrka)
♥ Simma
♥ Bubbelbad
♥ Bastu
♥ Lunch på Fröken Olsson
♥ Shoppingtur på stan
♥ Fotboll (Sverige vann!!)
♥ Pizza (Africana)
♥ Djungelvrål
♥ Dansfilmer (Vänthall, Var det bättre förr?, He´s all that och Snowroller)
+ Sällskap av F på samtliga av ovanstående punkter

And the winner is...

I onsdags avgjordes det. Eller, egentligen avgjordes det för lite mer än 4 veckor sedan. The winner of SYTYCD season 5 - JEANINE!

Det var många som var bra iår, men Jeanine var värdg vinnare. Kayla och Brandon var riktigt bra också. Men Jeanine blev verkligen bara bättre och bätte.

Season 6 håller redan på att sändas i USA. Jag har inte hört något om när det ska sändas i Sverige. Antar dock att vi kommer ligga mer än 4 veckor efter denna gång. Dvs. man kommer att vara tvungen att undvika you tube ett bra tag för att inte råka se något som man inte vill veta. Likaså måste man undvika bloggar och communitys där det kan tänkas stå något. Det är betydligt svårare än man kan tro. Varje säsong får jag egentligen reda på någonting i förväg som jag inte vill veta. Då blir jag inte glad. Jag vill inte veta något.

Man har ju under season 5 fått se delar från audition season 6. Jag tror att det kan bli riktigt bra. Jag längtar efter att det ska börja sändas...ja jag vet att det bara gått 2 dagar sedan finalen. Men vad ska jag göra på tisdagar och onsdagar kl:21.55 framöver??

Detta är en av säsongens bästa dans/korrografi:

Kayla och Kuponos - "Addiction-routine". Mia Michaels är så bra på att få fram budskap i sina danser. Inte klokt. Goosebumps.

Bloggtips

Det kryllar av 'mamma-bloggar' på nätet. Vilket antagligen ingen har missat. De bästa bloggarna är Korvasbloggen och Heja Abbe. Och ja, ingen av dem är 'mamma-bloggar', det är 'pappa-bloggar'. Jag älskar dem...


Lovely weather

Igår kunde man då inte tro att man skulle kunna sitta i bikini på balkongen idag. Vilken helomvändning. Igår var det augusti, men med november-väder och idag är det september med juli-väder. Dyng gött! :)