G'natt

Ätit glass med hallon och jordnötssmör. Fantastiskt gott. Svårslaget. Lite dumt att äta glass kanske när man fryser. Men, men. Nu är det dags att krypa ner under täcket. Kanske kolla på Sandhamn. Annars ska jag börja läsa i en ny bok. Nu blir det boken med den långa titeln. Närmare bestämt Jessica Anderssons När kalla nätter plågar mig med minnen om hur det var.

Tågbiljetter bokade. Den 14e åker jag hem!

G'natt!

Mia Skäringer

Jag har varit ett fan av Mia Skäringer sen första dagen jag hörde 'Tabita' på P3 för en massa år sedan. (Om det var för att 'Tabita' är karlskoging eller om det var för att Mia är Mia, det vet jag inte.) Men jag blir bara mer och mer imponerad varje gång jag ser och hör henne - oavsett sammanhang och tillfälle (Mia & Klara, Solsidan...intervjuprogram, och såklart när hon och Klara varit i Nordstan och pratat eller på KulturKalaset förra året). Nu är det verkligen inte 'Tabita' eller någon av de andra karaktärerna jag gillar, nu är det Mia.

Idag på jobbet satt jag och fnissade för mig själv i ett hörn. Ja, fnissade var ordet. Jag läste de sista sidorna i Mias bok "Dyngkåt och hur helig som helst". (Såklart har jag läst hela boken, men idag hade jag bara de sista sidorna kvar. Sorgligt.) Boken är inte bara rolig, den är allvarlig, seriös, sorglig...ja allt. Den är mänsklig. Ärlig. I like. Sen är det ju skoj att man så väl känner igen alla miljöer hon nämner. Jag känner mig hemma. Vi har samma hem hon och jag. Ibland handlar det om Göteborg. Ibland handlar det om Karlskoga och Kristinehamn.

Boken bygger på Mias krönikor och blogginlägg. Jag har inte läst Mias blogg förut, men nu ska jag göra det. Vissa inlägg är ju med i boken, men långt ifrån alla. Men nu ska jag läsa dem, varenda inlägg - från början till slut. Attans vad gärna jag skulle vilja se Mia när hon är ute på sn turné med just "Dyngkåt och hur helig som helst". Finns dock ingen plats kvar på någon av de 7 föreställningarna här i Gbg - allt är slutsålt. Överallt är det slut - förutom i Visby tror jag, där finns visst någon biljett kvar. Men hur ofta är man där?

Massage


Ikväll efter jobbet ska jag ge mig själv lite massage. Så himla skönt. Detta är min favoritpryl just nu. Man håller ett hantag i vardera hand o rullar längst ryggen (en rulle på vardera sida ryggraden) - hur gött som helst.


Don't worry, be happy


Håll huvudet kallt


Jag blev så sugen på att kolla på Håll huvudet kallt - julkalendern från 94.



Kollade på Saltön förut och det är ju Viveka Lärn som skrivit den, lika så Håll huvudet kallt. När hon läser där i början på Saltön fick jag en flashback till julkalendern. Dessutom är ju några av skådespelarna dem samma. Nu har jag youtubat lite och sett 3 avsnitt från Håll huvudet kallt. Det verkar bara finnas de 3. Men borde väl finnas på DVD, eller? Den och Mysteriet på Greveholm - överlägset de bästa julkalendrarna. Och Eddie är helt sjukt söt!

Top model 13

Nu börjar ny säsong av Top model. På tv.nu står följande: 

"Amerikansk reality från 2009. Säsong 13. Avsnitt 1 av 13. Äntligen får korta tjejer en chans att bli USA: s nästa Top model! Alla tjejerna är 1,73 och kortare. Fjorton småväxta skönheter flyttar in i modellhuset för att tävla om det åtråvärda priset."

Småväxta. Småväxta. Småväxta. Småväxta.

Jag har då aldrig sett mid själv som kort. Men nu är jag alltså i kategorin "småväxta" med mina 1,72. Konceptet är superbra. Jag har aldrig fattat det där men att en modell måste vara lång.


Påskpyntat


Time to dance

Söndagar 16.00, ja då är det dans som gäller!
Bilderna är hittade här.


Earth hour

På TV (Körslaget) sjunger de "Tänd ett ljus". Jag har redan tänt mina ljus (5 st) och släckt alla lampor. Jag ligger lite före :) men jag vill inte riksera att missa att släcka 20.30. Glöm inte det du heller!

Sitter här i soffan med min påse naturgodis och mitt iste. Lördag it is. Är "tjockismätt" efter att ha ätit hamburgare och pommes. För första gången någonsin har jag lyckats göra pommes (eller något annat i ugnen för den delen) utan att bränna mig! Fantastiskt. Tack Joss! Ja det är Joss förtjänst. Den blåa gummigrytlappsgrejsimojen jag fick av henne är min räddning. Den fungerar 1000 gånger bättre än de raggsockor jag använde innan.

Dagens shopping

Jeansfärgade clamdiggers (till vänster) från H&M fick följa med mig hem idag. 2 storlekar för stora tog jag. Så de är pösiga och med 'häng'. I like. Mycket snyggt med 'pös' eftersom det är mudd nedtill. Lite stora upptill, men vad tusan - det är skönt. De i min normala storlek satt bra på upptill och över höfterna men fick 'diaperass'. Det gillas inte - så det var lika bra att köra på stort hela vägen :) Nu vill jag ha värme så jag kan börja använda dem.
 



Dessa 2 tygskor följde visst också med hem. De är från DinSko. Jag hade rabatt där så det blev kalasbra pris. Tror jag fick dem för 269:- För båda alltså.  

What to say?

Ja vad ska jag säga. Sitter och kollar på reprisen av Så ska det låta och så äter jag frukost nr2. Peter Settman har väl det goaste skratt som finns. I like.

Det regnar ute. Suck. Ska pallra mig till Nordstan snart. Vet dock inte hur smart det är att göra det på en lördag, när det är modevisningar, när det är lönehelg. Kanske det dummaste man kan göra. Men jag vill ju se modevisningen. :) Ganska nyss hemkommen från Frölunda. Tog mig dit för morgon-BodyBalance idag. Det är så himla gött. Trots det envisa regnandet så får lördagen en så bra start när man får köra BodyBalance.

Finns det något annat jag vill säga..? Ja...det var fel person som vann Let's dance. Fel fel fel.

One love

Vad ska jag bjuda på för låt idag tro?! Jo det får bli denna. One love. Är trött i rygg och fötter efter mycket stående igår och idag. Och mer blir det i morgon. Men denna låt brukar få mig att hitta oanade krafter. M brukar sätta på denna i slutet på passen och hur trött jag än är så kör jag gärnet. Känner att jag behöver bli lite piggare nu.


Värmebölja


Detta är löpsedlarna utanför ICA. Jo visst, tjena - tänkte jag i morse när jag gick till jobbet. Varmt? Vart då? Nu vet jag. Det ÄR varmt! Så himla härligt. Enligt nätet så är det 13 grader nu. Det kan nog stämma. Plus att det är strålande sol. Jag sitter i linne på balkongen, solen värmer, jag äter glass och dricker saft. Tack och lov för laptop och mobilt internet :) Sämre kan man ha det.

Det är svårt att veta hur man ska klä sig. När jag var ute och gick med Joss (i telen) förut hade jag linne och jacka. Jackan fick jag kavla upp ärmarna på. Jag höll på att gå åt i värmen. Många jag mötte hade jackan i handen. Är inte det vår så säg.
I love it.

Igår jobbade jag med att dema våfflor på ICA (inför våffeldagen idag). I demoinformationen som jag fick inför demon fanns en "historialektion". Där står det om varför man firar Våffeldagen, vart det kommer ifrån osv. Denna "historialektion" slutar med meningen: Historien säger också att "Våffeldagen" är den första vårdagen. Att döma av dagen idag så har historien rätt. Och jag hoppas innerligt att värmen håller i sig ett tag och att våren verkligen ÄR här.


Upp med tuppen

Nu är det dags för mig att göra som katten Gustaf. Sova. I morgon blir det en lång dag. Har precis satt klockan på väckning 5.45. Upp med tuppen (eller, innan tuppen - vaknar inte tuppen kl:7?).

Det blir jobb 6.45 - 19.15. Lång dag. 

Vilken GB-glass är du?

Jag blev en Solero Pinapple i detta test. Med motiveringen: "Du är hälsan själv! Fritiden går åt på gymmet och den perfekta söndagen startar med en fruktsallad och yoga – helst utomhus." Tycker att resultatet stämmer ganska bra. På gymmet är jag ju mer eller mindre varje dag. Dock liknar det mer mina lördagar med fruktsallad och yoga (jag brukar köra frukt och bodybalance) :) men men. Nu är det din tur. Vilken glass är du?

Hemmagjorda chips

Jag gav mig iväg på CorePulse-passet förut. Plaskade dit likt Gene Kelly (fast utan stepskor). Men nu regnar det inte längre, och solen har gjort entré. Men jag beslöt mig för att ta en slappardag iallafall (förutom CorePulse då, som var allt annat än slappt). Spotify gör mig fortfarande sällskap.
Just nu: Fight for you life med Cheryl Cole.

I ugnen står två plåtar. De har stått där någon timme och ska stå där någon timme till. På den ena ligger det morotsskivor och på den andra äppelskivor. Jag gör chips :) Är så sugen, men det tar himlans lång tid. Så medan jag väntar på chipsen så får jag göra annat. T ex står det nu en tallrik chokladbollar i kylen. 

Bilden visar balansbrädorna som man gör alla övningar på i ett CorePulse-pass. Jobbigt, svårt och roligt. Bilden är från www.sats.se Man såg inte riktgt klok ut när man stod där på brädan och trampade, hoppade, roterade etc. Men när man var så många som vi var så måste det nog sett rätt häftigt ut utifrån. Sånnadär finns säkert att köpa på TV-shop. Stå framför TVn och träna. Men det har man väl ingen motivation till. Eller? Inte jag iallafall. På ett sånthär pass behöver jag folk runt mig och en tränare som peppar.   


Trist tisdag

Sitter här och fryser rumpan av mig. Riktigt kallt. Lyssnar på regnet som slår mot fönstren. Funderar på om jag ska strunta i att gå ut idag. Frukosten är uppäten (iofs för över en timme sedan). Spotify är mitt sällskap. Just nu: For the windows in paradise med Sufjan Stevens. Kanske blir det en seg dag idag. Jobbar kl:18. Men innan dess? Jag har bokat in mig på ett CorePulse-pass kl:12. Vore kul att köra (aldrig testat det förut) men...man måste ju gå ut för att komma till gymmet. Och om man går ut så blir man blöt. Paraply funkar inte i denna stad då regnet kommer från alla håll. What to do!?  

Jag kanske ska gå ut och lådsas att jag är Gene Kelly.

Kyrkobesök


Time for music

If we crawl
Till we can walk again
Then we'll run
Until we're strong enough to jump
Then we'll fly
Until there is no end

Nu är det dags för lite musik. Ikväll bjuder jag på Chris Brown - Crawl.


Ingen Alvaro i The Last Bounce

Nu är jag lite ledsen. Alvaro i Bounce har skadat sig. :( Opererat sig. Detta betyder alltså att man inte får se honom i The Last Bounce. Hur tragiskt är det inte? Sista showen de gör, och alla är inte med.   

Egg&Milk


Frukost på Egg&Milk rekomenderas!
Gott te, goda bagels och mumsig fruktsallad. I like.

Btw. nu har håret åkt av.


Johan Falk

Kollar på Johan Falk - Leo Gaut. Såg precis scenerna som spelades in här utanför. Tänk att så många timmars inspelning kan bli någon minut på film. Faccinerande vilken tid det tar. Hur mycket människor som är inblandade. Om jag minns rätt höll de på 18-06. De spelade ju inte in hela tiden, det var ju mycket förarbete som krävdes osv. men ändå. Rätt länge för att få kanske 2-3 minuter.   

Bilden är inte från Leo Gaut, så låt er inte förvillas.


Måndagslyx

Skype är bra grejer. Har sagt det förut och jag säger det igen. Nu är jag sugen på att ta en tripp till London. Så känns det varje gång jag snackat med K. Som vi sa, visst man kan läsa på bloggen. Men man behöver snacka på riktigt också. Catching up. Det är där Skype kommer in i bilden. Men man måste faktiskt ses också. Och det är där London kommer in i bilden. K - jag lovar. Jag ska till London i sommar.

Förut skrev jag här att en massage inte skulle sitta fel. Nu har jag snöat in på den tanken. Ska hitta något bra ställe och boka tid. I need it. Dessutom har jag 100:- rabatt på några ställen, så något av dem blir det. Men i morgon ska håret av. Eller, jag vet inte jag. Vet inte vad jag vågar göra, men klippa mig ska jag iallafall göra. Innan dess, frukost med F. Snacka om lyx. Äta frukost ute, på Egg&Milk, en vanlig måndag sådär :)  

Degerfors i Gbg

Nu vill jag ha vår. På riktigt. Snön är borta (förutom en liten hög utanför Scandnavium). Haha. För någon dag sedan såg jag en gubbe stå med vattenslang och spruta varmvatten på en liten snöhög (kanske 2-3 dm hög). Han ville nog också ha vår. Och nu så har sommaren kommit, för jag har just tagit bort snön. Igår satt jag faktiskt utan jacka när vi var och kollade på fotboll. Ja, hör och häpna - JAG var och kollade på fotboll. En träningsmatch dessutom. Men, det var ju faktiskt så att det var Qviding mot Degerfors. Dessutom spelade de på Valhalla (något kvarter härifrån) så det var väl klart att man skulle dit och kika lite. Och det var allt lite Degerforsare / Karlskogingar där. :)

Det är varmt, när solen skiner. Det är kallt när solen är borta. Hur ska man klä sig? Idag på stan shoppade jag lite. I hopp om att sommaren snart är här. Tyvärr kan jag inte visa bilder på mina inköp eftersom Rut m fl. inte har sina kläder på nätet, och jag har inte tagit något kort på dem. Men jag kan säga vad det är iallafall :) Köpte ett par svarta korta shorts, ett aprikosfärgat linne med vita ränder och en beige kort kofta/cardigan. Allt köpt på Rut m fl. Hit med sommaren så jag får använda mina nya kläder!!

Gymnastikens dag

Har varit på stan ett par timmar. För ovanlighetens skull har jag varit i Nordstan. I nästa två timmar stod jag och tittade på uppträdanden. Det är ju Gymnastikens dag idag. Olika grupper uppträdde i truppgymnastik (trampett, flooring, dans och fristående). Solister, duetter och trion i rytmisk gymnastik (band, käglor, tunnband, hopprep och boll). Helt fantastskt kul. Sen så var det massa barn också som hoppade ljushopp, gick på "lina", gjorde kullerbyttor etc. Det känns som igår som jag själv höll på med gymnastik. Blev sugen när jag såg trampett och fristående. Det var det jag gjorde mest i trupp. Individuellt var det matta, fristående, bänk, bom, plint, räck, barr och ringar. Men fristående var hela tiden min favoritgren både individuellt och i trupp vilket inte är så konstigt eftersom det mest liknar dans :) Det var kul att tre grupper uppträdde i jazz/showdans också. Ett långt medley med schlagertema. Fantastiskt roligt att se. 

Nu ska jag snart iväg och dans. Ska bli superkul. Är dock lite seg i kroppen. En massage skulle inte sitta fel.     

Listan

Frukost: Smörgås (God Form dinkel&surdeg) med ost, Proviva Blåbär och en kiwi.
Dagens outfit: Just nu rosarutiga pyjamasbyxor och 'Durango Riot'-linne. Men det ska snart bytas ut till träningskläder.
Humör: Bra men lite trött.
Gjort: Avbokat Acro-yogan. Jag vågade mig inte dit själv.
Planer: Träningsdag på Kungsgatan. Tänkte dock bara gå på BodyBalance och en teamklass i DanceAerobic / Streetdance.
Lunch: De brukar bjuda på pastasallad på träningsdagarna. Så kanske!? Eller något annat som bjuds :) 
Läser: Dyngkåt och hur helig som helst av Mia Skäringer. (För övrigt, en mycket bra bok.)
Bästa: Ser fram emot dagens träning.
Sämsta: Min tånagel är fortfarande blå och lite öm.
Middag: Så långt har jag inte tänkt. Får se vad jag är sugen på efter träningen.
Väder: Mulet med uppehåll.
TV-program: Antingen så blir det Jakten på Julia och Män som hatar Kvinnor, eller så spelar jag in det och tittar på Körslaget istället. Eller tvärtom. Eller...jag vet inte.
Kom-i-håg: No stress.

News

Jag verkar ha kommit in i det där med att testa nya grejer. För ett par veckor sedan testade jag BodyPump för fösta gången. Detta trots att jag alltid sagt "BodyPump är inte min grej." Jag har faktiskt gått några gånger efter det också. Det var M och S som fick mig att testa. I Sthlm fick M mig att testa Dans-step och Step-styrka för första gången också. Igår gick jag på mitt första PowerStep pass. Det var riktigit jobbigt och min fot gillade väl inte alla övningar. Men det ska jag gå på någon mer gång. Absolut. I morgon ska jag gå på Acro-yoga. Om jag vågar. Alla övnngar är ju i par - och jag har inte fått någon att följa med mig. Får väl se om jag vågar mig dit ensam. På tisdag ska jag eventuellt på mitt första CorePulse-pass. Rekomenderat av S. Får väl se vad jag tycker om det. Core brukar jag ju gå på, och jag vet inte riktigt vad skillnaden är förutom att CorePulse är dubbelt så långt. Undrar hur lång tid det kommer ta innan jag testar Spinnig. Lääääänge - skulle jag säga. Tror inte alls att det är något för mig (men det sa jag ju som sagt om Pump också). Förut var jag och dansade (det ÄR min grej) och nu ska jag på BodyBalance (det är också min grej).  

Happiness


Dansoholist

Tänk vad DANS kan göra för humöret. Det är inte klokt. Igår bestämde jag mig för att gå på dansen Landala. M skulle ha den istället för L. Jag brukar jobba tisdagkväll, men inte idag - så beslutet var inte så svårt när jag fick veta att hon skulle ha det. 

Hela dagen har varit bra. Uträttat lite ärenden, bokat klipptid, sökt 5 jobb...etc. Allt går så mycket lättare när man har något att se fram emot. Hade tänkt gå på BodyBalance också, men avbokade den då jag kände att jag ville ge allt på dansen och inte stressa mellan gymmen. Gick till Landala där 2 andra av M:s dansare var (+ de som brukar dansa den tiden för L). Som vanligt var det grymt. Alltid roligt. Gillar nya koreografin också - många turns, hopp och piruetter. Njöt som bara den. Sen som vanligt var jag sprallig i benen efter dansen så jag gick en liten omväg hem. Tog sällskap med S. Nu har jag fortfarande den sköna känslan i kroppen efter att ha dansat av mig ordentligt samt ett leende på läpparna när jag tänker på hur kul det var. Musiken finns kvar i huvudet och då och då får jag lite ryck i armar och ben. Det är så det ska va och jag får hålla fast vid att jag är en Dansoholist. Jag kan helt enkelt inte vara utan det.

Nu ska håret av

Satan vad det är dyrt att klippa sig. Jag gick runt till olika frisörsalonger idag och frågade om prisuppgifter och samlade på mig visitkort. Väldigt roligt var det faktiskt. Intressant att se hur man blev bemött och hur de försökte "sälja in sig". Jag frågade även om prisuppgifter på färgning och slingor (även om jag inte hade tänkt att färga eller slinga), men det är ju kul att höra iallfall. Det resulterade i att jag fick åsikter om vad jag skulle passa i och vad de skulle ha göra om jag kom till dem. Intressant.

Men det blev iallafall en klipptid bokad. Dyrt?! Ja, egentligen. Men de hade ett erbjudande om "kompisklippning" - 2 för 1. Som tur var nappade F och på måndag klipper vi oss - till halva priset. Kalasbra! Dock vet jag inte rikigt hur jag ska klippa mig...förslag?


Bilder från www.mirroronline.se

Jag drunknar i valmöjligheter

Vi lever i ett konsumtionssamhälle. Vi lever i ett informationssamhälle. Vår vardag består av miljoner val. Vi har så många val att vi väljer att inte välja. Alla val ger oss beslutsångest. Val kan få oss att må dåligt. Fast, samtidigt vill vi inte göra som vi blir tillsagda - vi vill välja. De flesta val gör vi faktiskt omedvetet (som tur är) men vissa val är verkligen aktiva.

Jag ska klippa mig. Jag måste hitta en frisör. Dagligen går jag förbi massor med frisörer, men hur vet jag att den jag väljer är rätt? Det vet jag inte. Det vet jag inte förrän jag har testat. Ändå går jag inte in och bokar tid på första bästa. Nä, jag måste jämföra lite först. Varför? Jo, för att jag ska bli så nöjd med mitt slutgilitga val som möjligt. Men jag vet ju inte hur håret blir på respektive salong - det enda jag kan jämföra är priser, lokal, bemötandet av personal. Jag har varit inne och kikat på 3st och ingen av dem har blivit godkända i mina ögon. Men hur svårt kan det egentligen vara? Hade det bara funnits 3-4 salonger att välja på hade det inte varit något problem. Men nu är det ju så att när man söker på hitta.se så får man fram inte mindre än 692 frisörsalonger i Göteborg. Mitt aktiva val blir här extremt svårt. Jag har dock förstått så pass mycket att jag inte kan gå och undersöka alla 692 innan jag gör mitt val. 



Nu har jag bestämt mig. Jag ska gå ut nu. När jag kommer hem igen ska jag ha bokat en klipptid. Så är det bara.  

Änglavakt

På fredag har den biopremiär. Änglavakt. En film som jag vill se och som jag definitivt kommer att gråta till.







Eye of the Tiger

Varit och dansat och kört core idag. Det nya core-passet inleds med Eye of the Tiger. Flashback till Globen. :)

Det var härligt att få dansa av sig iallafall. Det blir dans i morgon med! Och kanske BodyBalance också. Vem vet. Beror på om jag orkar springa mellan gymmen.  

Håret ska av. Någon som kan rekomendera någon frisör i Gbg? 

Efter att ha varit så duktig och tränat idag blev det en Pizza. Självklart en Africana från Odin. Familjen Annorlunda på TV, nu blir det Spårlöst eller Saltön (har inte bestämt vilket jag ska spela in och vilket jag ska se än). Sen blir det såklart Petra Mede show. Helkväll framför TVn med andra ord. Myspys.

Update från Globen

Melodifestivalen var GRYM. Jag har aldrig varit i Globen, så bara det var mäktigt. Jag har varit på några Melodifestivalen innan, men som vanligt är jag grymt impad av allt som händer runt omkring. Så mycket folk, lampor, kameror, sladdar - ja allt som ska hållas reda på. Coolt. Vi hade bra platser - på sidan långt ner, långt fram. Så vi hade stenkoll på allt som hände på scen och det var mäktigt att se hela Globen full med folk. Dock hade jag ingen superkamera med mig, men några bilder blev det.

Vann rätt låt? Nä. Salem Al Fakir skulle ha vunnit. Min favorit hela vägen. Och inte blev det sämre när Björn Gustavsson äntrar scenen.



Wow. Andra wow under kvällen var Sverige-Norge matchen där artisterna avlöste varandra och avslutades med Alexander Rybak. I like. Hans dansare är ju hur coola som helst. Casablanca vs. Malena Ernman var en annan grej som gav ståpäls. För att inte tala om entrén. Eye of the Tiger med Måns, Christine och Dolph.



What to say. Jag gillade det.

Det är sån himla skillnad att vara på plats mot att se det på TV. Bl a så tyckte jag inte att Jöbacks "lasershow" syntes så bra i TV - där var det mest fint, men live..shit va häftigt det såg ut.

Och om någon undrade...nej, jag köpte ingen rosa cowboyhatt eller fjäderboa.


Kladdkaka

Snart dags för sängen. Men jag ska försöka orka se Solsidan först ;) 06.02 i morgon går tåget på Sthlm. Och AJABAJA SJ om ni bråkar med mig imorgon.

Jag luktar kladdkaka...

Vera Wang


Vill ha!!
Denna (den lila Princess) luktar fantastiskt gott.


Fast food

Jag gillar när det går snabbt att laga mat. Fast food. Favoriten just nu är "Tortillapizza".

Sätt ugnen på 250. Ta fram ett vanligt tortillabröd, eller kasnke 2? Valfritt beroende på grad av hunger. Öppna kylen och se vad som finns. Ta fram lämpliga ingridenser och lägg dessa på tortillabröden. In i ugnen (högt upp) i ca 7 min. Klart. Pesto, ananas, ruccola, champinjoner, paprika, körsbärstomater och ost - det är det vanligaste som hamnar på mina tortillas.

Enjoy!

Soliga söndag

Uppe med tuppen för att titta på starten på Vasaloppet. Givetvis blev det blåbärssoppa till frukost. Efter soffhäng blev det fika ute på balkongen i solen med Spotify i bakgrunden (Melissa Horn). Och där blev jag sittandes. Helt fantastiskt väder. Sen blev det en härlig promenad i solskenet med Frida. Gick längst hamnen. Hur fint som helst. Vi hade det supergött ända tills bilen kom (mer om den senare). Efter det begav jag mig till SATS Kungsgatan för dans och core. M och S teamade 80-tal. FAME, Carola, Flashdance, Rocky, Dirty dancing, Cyndi Lauper...benvärmare, tights, neon, pannband, våfflat hår, body - Ja ni vet. Det kan ju inte bli annat än roligt. Sen var det rätt kul att se alla stackars core-deltagares miner när M instruerade corepasset i full 80-tals outfit. Min söndag i korta drag innan jag hamnade här i soffan igen. :)

Ja, det var ju det där med bilen. Hmm. Jag har aldrig blivit så nedstänkt någonsin. Det var hemskt. En näradödenupplevelse. O fy f*n så vi såg ut. Jag är glad att du var med Frida - hade jag varit själv hade jag börjat gråta. Nu var vi ju båda två nedstänkta med brun sörja. Mina grå byxor var inte så grå längre. Och mitt hår kändes inte så nytvättat där det hängde i stripor. Fy och blä. Dumma bil. - Det var inte jättemysigt att gå och träna i mina äckliga kläder - men vad gör man!? Frida tog kort på oss - så det kanske kommer =P

Sen en tid tillbaka

28-31/7 vankas det PIP. Putte i Parken får besök av mig även iår. Många artister besöker Putte, exempelvis Melissa Horn - och det är vi glada för :)


Keep on walking


Keep on walking. Från Östersund till Sthlm. Från Sthlm till Oslo?


Vasaloppet


I morgonbitti ska jag dricka blåbärssoppa framför TVn.


Globen nästa

Bara solister i Globen (med ett undantag - Timoteij). Där ser man. Nu blev det lite fler tjejer iallafall. Jag hoppades på Crucified Barbara. Men gillade inte lottningen, eftersom de var tvugna att möta Pernilla Wahlgren. Men, man kan inte få allt.

I Globen:
Ola
Salem Al Fakir
Eric Saade
Anderas Johnson
Timoteij
Darin
Anna Bergendahl
Peter Jöback
Pernilla Wahlgren
Jessica Andersson



Hur går det ikväll?


Heja heja - Crucified Barbara.


Köade i timmar

När jag gick förbi Scandinavuim igår vid 16-tiden var det fullt med folk utanför. Kravallstaket. Filtar och sovsäckar. Jag gick förbi Scandinavum igen vid 17.45. Ännu mera folk. Ännu mera filtar. Hade ingen aning om vad som hände. Det stod en kille och sålde öronproppar. Som jag sa till mamma i telefon; medelåldern är 17 och det var övervägande tjejer. Många hade kort kjol, höga klackar och för mycket smink.

Nu vet jag vad som hände. Det var konsert med Tokyo Hotell. Jag har hört talas om dem, men har nog aldrig hört dem. Vet inte hur de ser ut eller vad de spelar för musik. Men...uppenbarligen är jag fel målgrupp. Målgruppen är tjejer mellan 14 och 18.

Men varför köa i timmar. Helt sjukt. Frysa halvt ihjäl bara för att komma långt fram på golvet? I övrigt så är ju platserna numrerade menar jag.

The list

Frukost: Vanljyoghurt med nötter och färsk baguette med ost.
Dagens outfit: Grå jeans och lila Nike hoodie.
Humör: Finemang
Gjort: Tagit en sväng på stan (liksom tusentals andra), varit på ICA och inhandlat Blåbärssoppa inför morgondagens frukost framför Vasaloppet samt varit på 4Gott och införskaffat lite gott till Melodifestivalen ikväll.
Planer: Inget speciellt. TV-kväll ikväll :)
Lunch: Tror det blir pannkakor.
Läser: På det fjärde ska det ske av Kajsa Ingemarsson
Bästa: Sol.
Sämsta: Ovissheten. 
Middag: Troligtvis resten av baguetterna från i morse och Oboy.
Väder: Härligt! Sol men kallt.
TV-program: Just nu en repris på Simon och Tomas, men ikväll blir det Melodifestivalen och World trade center.
Kom-i-håg: ...att inte äta upp allt godis innan Melodifestivalen börjar =P

Vårsol

Jag flagnar. Jag håller på att försvinna. Dumt - jag har ju inte varit hemma mer än några dagar. Synd att man inte får vara brun lite längre. Solen har dock kommit till Gbg, men det är ju inte varmt direkt. Iskallt närmare bestämt. Men folk står med näsan i vädret längst husväggarna. Hoppas att vårsolen kan få mig att behålla lite färg. I feel so much better with some tan :)

Ännu har jag inte bestämt om det är heaven or hell. Men jag vet att jag vill att låten Heaven or hell sak gå vidare från Andra Chansen :)

Heaven or hell

Jag har missat massa melodifestival när jag varit borta också. Nu kollar jag på deltävling 3. I morgon blir det del 4. Jag vet redan hur det går. Har inte lyckats undvika det. Snart är det dags för Globen.

Nu är jag trötter. Gött. Jag har jobbat idag. Jobbar i morgon. Ont i ryggen har jag också. Men jag tror (och hoppas på) att det beror på det nya core-passet som hade release igår. Sen så har jag ju kört både core och dans både söndag och måndag, och har tidigare inte kört något alls på 1,5 vecka. Så det kan säkert bero på det. Vill helst inte ha mer än 2 dagars uppehåll från träningen åt gången. Jag märker direkt hur seg och tråkig jag blir. Men nu är det ju så, att mer jobb = mindre träning. Så om det nu blir som jag vill på jobbfronten så blir det inte som jag vill på träningsfronten. Men jobb är prio1. Såklart. Håll tummarna.


Can somebody tell - is it heaven or hell!? 

Nytt motto?!

Det är inte OM, det är NÄR.


So you think you can dance

Håller på att kolla på de SYTYCD-avsnitt som jag missade i veckan. FINALEN. Jag gillade detta nummer med Kathryn och Jakob. Har tyckt från första dagen att Jakob skulle vinna. Nu gör han ju tyvärr inte det...jag vet vem som vinner, även om jag inte sett finalen än. It's...Russel.