Somliga går i trasiga skor...

...jag går i skitiga kläder.
Nä, det ska jag väl inte behöva göra, men det ligger lite risigt till när det gäller träningskläder.

Idag gjorde jag en "Isabella" - det vill säga: Missade min tvätt-tid. Riktigt surt. Det är det där med att ändra klockan. Vilket jag gjorde. Men sen ändrade klockan sig själv också. Nemas problemas tänker ni då, för då skulle jag ju ändå vakna för tidigt. Men grejen är att väckningsfunktionen iPhonen inte verkade hänga med i svängarna. Så när jag vaknade så trodde jag ju såklart att jag hade försovit mig. Så jag tänkte att jag fick bita i sura äpplet och inse att jag missat tvätt-tiden. Så, jag sov vidare. Men sen när jag gick upp så insåg jag ju det faktum att iPhonen hade ställt om sig själv, vilket gjorde att jag egentligen inte hade missat min tvätt-tid där första gången när jag vaknade. Det blev ju ännu surare. För då blev det ju som att jag missat den 2 gånger. Okej...detta vart svamligt. Men, det innebär iallafall att jag inte kunnat tvätta idag som planerat. Varit nere och kollat efter ny tid innan jag åker på onsdag. Och visst finns det, men det vette tusan om det är värt att tvätta klockan 1 på natten eller klockan 4. För det är de tider som det finns ledigt 1.00-4.00 och 4.00-7.00. Blä! Konstigt att ingen vill ha de tiderna. 

Homestyling

Tänkte visa några av de nya saker som jag har nämnt i bloggen. För några veckor sedan köpte jag den lilla äggklockan på BaldersHage. Hyllan som storebror hjälpte mig att sätta upp förra helgen sitter vid sängen. Den köptes på Till Ditt Hem. På bilden längst ner ser ni min fina tavla. Själva tavelbilden är betälld via AllPosters.se och ramen köptes på Gallerix. Bilden gör inte riktigt proportionerna rätta, men tavlan är 100x50 cm.


Nytillskottet

 

 


Ny dator!

Äntligen har det hänt. Jag har köpt en ny dator. O vet ni vad? Den tog inte 2 timmar att starta upp. Det är inte en fördröjning på 4-5 sekunder vid varje tangenttryckning. Det går att ha fler än en websida uppe samtidigt utan att datorn hänger sig. Datorn har ljud - utan fördröjning och eko. Med andra ord. Datorn är tusen gånger bättre än min förra. Det mest fantastiska är ljudet. Nu kan jag äntligen kolla på svtplay igen. Och jag kan äntligen lyssna på musik. Det har varit några tysta månader här hemma. Men nu är det liv i luckan igen. Melissa Horn, Krezip, September, Rihanna, Lifehouse, The Script - Välkomna tillbaka!

Seriösa tankar

Och nu så har sommaren kommit, för jag har just tagit bort snön...

Så sjöng man på skolavslutningarna på Aggerud. Det var tider det. Men jag undrar varför den där Ida (Idas sommarvisa) väntade SÅ länge med att ta bort snön. Riktigt idiotiskt om jag får säga det själv. Men visst var det så, att om man hade tur - så fick man använda gympaskor på Valborg för första gången på året. Då var det vår! Kanske..kanske..kunde man ha vårjacka på Valborg också - fast det brukade nog vara lite för kallt, egentligen.

Vårjackan har använts sedan några veckor tillbaka. Gympaskorna hade premiär i januari. Men så är det i denna del av landet. Här väntar inte Ida med att ta bort snön. Hon är lite snabbare här, och det tackar jag för.

Men nästa vecka, då vill jag ha snö. Då ska det åkas skidor i Lindvallen.

Jag fick ett ryck idag. Kalla mig dum om ni vill. Men jag bestämde mig för att GÅ hem från jobbet. Riktigt skönt var det. Inte alls så långt. Det är nu man verkligen märker vilka omvägar bussen kör. 1h och 40 min och så var jag hemma. Och då gick jag ändå i ganska lugnt tempo (jag hade inga walkingskor direkt). Bussen tar ca 50 min (det varierar från dag till dag) och det är ju inte direkt så att bussen bara kör dubbelt så fort som jag går. Haha. Vi flyttar med jobbet om 3 veckor, men innan dess kanske det hinner bli iallafall en promenad till.

Mia Skäringer

Ljudet på min dator fungerar inte.  Men jag lägger upp detta klipp ändå. Jag slår vad om att det är lika bra som det gjorde i Konserthuset igår. Jag vill bara dela med mig lite av det magiska som sker när Mia Skäringer öppnar sin mun. Det är lika fantastiskt både i tal och i sång.
Hennes skiva sålde som smör i solsken. Väldigt många bra låtar!

Mia för 5 plus/solar/stolar/stjärnor/getingar eller vad det nu är.


Stående ovationer

Haft besök av H&M igår-idag. Najs. Fick även hjälp med att få upp krokar, hylla och tavla. Det uppskattas!

Nu ligger jag i soffan och kollar på Körslaget. Otroligt mätt. Efter allt mätande och borrande i förmiddags blev det en tur på stan med H&M - lite shopping och sen lunch på Condeco. Sedan var det dags för en efterlängtad happening. Jag och min fina M - i konserthuset - på Mia Skäringer! Skratt, tårar, jubel och stående ovationer. Helt fantastiskt - och det är underbart att se att hon är igång igen. Efter denna grymma händelse gick vi till Brasseri Lipp. Mumma!

Resa över påsk bokad! Det blir Bryssel med I. Just nu är planerna på Londonresa med syster i Kristi Himmelsfärd - hoppas det blir av. :)

I-landsproblem

Jag köpte hyllan. Hoppas och tror att det kan bli riktigt bra. Storebror ska få den stora äran att sätta upp den när han kommer på fredag. Likaså ska min tavla få komma upp på väggen. Visar bild när den har kommit upp. Den är så snygg!

Älskar solen. Det blev en powerwalk på lunchen idag. Efter det gick eftermiddagen galant! :) Tänk vad lite sol och motion kan göra.

Dagens I-landsproblem: Ska jag gå på Danceareobic eller BodyBalance i morgon?


Sleepy

Efter fyra fantastiska timmars sömn i natt, en powerwalk på 1,5mil samt ett dans- och ett core-pass är jag nu ganska trött. Det är dags att inta sängen med Bröllopsfotografen som sällskap. Gött mä litte värmlännska. 

Nu har jag gått och blivit lite kär igen. I detta bord. Visst är det finfint! Finns på Village. Dock är det för dyrt.
 


Till ditt hem

Som de flesta vet älskar jag inredningsbutiker. Idag är en sådan dag när jag gått runt på Port House, Haga Hem, Chilli, Village, Åhléns, Grandma´s och Till ditt hem. Till ditt hem har jag inte varit inne i förrän igår. Riktigt mysig butik. Jag är lite sugen på denna hylla som nattduksbord. Vad tror ni?


Tjena tjena mittbena

...eller kanske inte.
Förra veckan när jag kollade på Solsidan förundrades jag över att Josephine Bornebusch är så himla snygg i mittbena (ja snygg över huvudtaget såklart). Hennes moster, Claudia Galli, skrev på sin blogg att hon också skaffat mittbena. Hon passade också himla bra i det. Jag vet många som passar bra i det. I morse gjorde jag ett försök till att fixa mittbena. Mitt liv med mittbena varade i cirka 2 sekunder. Det såg inte alls bra ut. Inte för att jag brukar se speicellt bra ut klockan 8 på lördagsmornar, men iallafall. Jag kände mig som Helena Bergström i Livet är en schlager i scenen "Du ser ut som någon som ätit risgrynsgröt med mjölk - och spytt.". Jag var inte ens tillräckligt "snygg" för att gå på BodyBalance. Så det blev ingen mittbena för mig, den blev den vanliga flätan i luggen och knuten i nacken.

Dock måste jag säga att jag var ganska snygg när jag tog mig till BodyBalancen iallafall. Jag hade ju mina nya snygga löpartights på mig. Ni ska bara veta vad duktig jag var på träningen. Byxorna gjorde mig både starkare och vigare :) Lördagar 9.30 är dock bästa tiden för BodyBalance. Jag är aldrig så taggad som då och kroppen är mer följsam och stark än om man kör på kvällen. Tänk er då nya tights till detta och jag blev kung! Passet kan jag utantill så det är lätt att ta ut sig till max. På onsdag är det dags att testa nya releasen! Det ska bli spännande. Kul att se vilka nya utmaningar som väntar och vilken musik det är. Jag har dock hört lite skvaller om tuffare benstyrka och dubbelt så lång maglåt. Oh my god.

På tal om 'Oh my god' så är det dags för Melodifestival-final ikväll. Alla tummar och tår hålls för The Monikers Oh my god! Det blir mys med bästa M ikväll. Jag har precis bakat Brownies :)

Tack och hej, leverpastej!

Framtiden

Nu har jag fått försmak på framtiden. AW och rundvandring i nya lokalerna. Det tog mig 16min från dörr till dörr. Det kommer bli stor skillnad. 15 april flyttar vi dit.

Systermys

Hämtade syster vid tåget i torsdags. Hon hade med sig kvittot på min matmöbel, så vi åkte direkt och reklamerade en av mina köksstolar som spruckit. Det gick mycket smidigt och smärtfritt. Jag är grym på det där med att reklamera - jag gör ju det dagarna i enda. Så, nu har jag en hel och fin stol igen. Eller...fyra hela och fina stolar. Sedan blev det middag - med beasås!

Jag jobbade i fredags som vanligt, vilket innebar att syrran fick roa sig bäst hon kunde :D Sjukt stressig och jobbig dag på jobbet, så det var skönt att veta att M väntade på mig och att vi skulle ha mys på kvällen. Först blev det bio! Black swan och sedan soffmys och Let's dance.
 
Riktigt snygg poster!

Givetvis tillbringades lördagen på stan. Heldag. Shopping, lunch på Frank's coffee och mys i solen. Vi försöker utveckla våra kökskunskaper och gjorde köttfärspaj med zuccini, paprika och ruccola. Grymt god blev det. Riktigt imponerade av oss själva då vi aldrig gjort paj förr. Till efterrätt blev det kladdkaka med ananas.
Dagens shopping resulterade för min del i en äggklocka, ett par skor, ett linne, ett par jeans och en skjorta. Ge mig sommar!

Söndagen började med vasalopp på TV. Tradition är att dricka blåbärssoppa till frukost - något vi kom på sent lördagkväll att vi glömt köpa trots att vi gått runt och sagt det hela dagen. Det blev nyponsoppa istället. Sen blev det en lång promenad i solen. Vi gick längst vattnet, tittade på båtar och änder. Satt vid båtarna med näsan i vädret och försökte bättra på brännan (eller snarare skaffa en bränna). Vi hamnade på ett café i Haga (dock var det ingen idé att slåss om att få ett bord ute i solen). Sedan blev det dans - som vanligt för mig på söndagar, men idag fick jag med syster också :)

Nu har jag vinkat hejdå vid tåget - nu är det soffan och Solsidan som gäller. Fast det är väldigt tomt nu när systerliten har åkt.


Bungyjump

Idag och i morgon får man inte åka i hissen. Idag och i morgon får man inte använda trapphuset. I morgon hoppar jag bungyjump ner till gatan.