Gammal och ny vänskap

Jag har en ny vän.

Nokian jag fick med var trasig. När jag skulle byta den så fanns det inga sånna telefoner i butiken. Så jag fick välja en valfri telefon till en viss summa. Inte mig emot. Nokian hade jag ju inte valt själv. Så man kan väl säga som så, jag gjorde en grymt bra affär. Jag är nöjd. Min nya vän är underbar.


underbara

Underbara väder. Njuter som bara tusan. Kan det bli bättre än det var i torsdags? Satt och läste i solen i princip hela dagen, åkte ner till stranden med E - sola, bada, lyssna på Miskovsky och åt Pigelin - superskönt i kvällssolen. Sen åkte jag och tränade Body Combat - riktigt hårt pass - och sedan fick jag mat - grillat - hos grannen. Satt ute till sent på kvällen - 19 grader vid 01.00. Kan det bli bättre?

Igår var det Norrköping och Nyköping som stod på schemat. Trevligt trevligt. På tal om trevliga saker - A har blivit mamma. Grattis vännen!!


Rix fm

Blev en sväng till Öo igår. 3e gången på 6 dagar. Men men :) har ju haft en anledning att åka dit varje gång. Igår var det Rix fm-festival. Oftast när jag är där är det med A eller K (eller båda) - men inte denna gång. Nä, det var jag och E som åkte. Superhärlig varm sommarkväll - kunde inte bli bättre. Måste väl ändå säga att Brolle var höjdpunkten.

Ett annat år när jag var i Öo på Rix fick jag med en unge som satt på sin pappas axlar på i princip alla kort. Denna unde hade en gul/blå Ibrahimovic-tröja. K, minns du? Igår fick jag med en unge med sån tröja på nästan alla kort. Samma unge som har sån på sig varje år? Som E sa - tänk om några år, vad tajt tröjan ska sitta. :) - tror inte att det var samma unge, har för mig att den förra var mörkhårig, denna var ljus - iofs kan man ju färga håret....men.

Certificate

                                               

                                                 Bara så ni vet...

I-landsproblem nummer 1

Fixade nytt abonnemang till mobilen igår. Fick med en mobiltelefon då också. Gillar ju min gamla, vet inte vilken jag ska använda. Vilket i-landsproblem - att ha 2 mobiltelefoner. :)

                                                 

Men så ni vet, jag kommer ha kvar mitt gamla nummer.

9 days left

Nu har jag varit hemma ett par dagar sedan London. Varit lite i Öo, Kristinehamn etc...men i princip bara slappat. En av sommarens resor är över, resa nummer 2 väntar om 9 dagar - då blir det Poros, Grekland.

Möss på vinden

Nu har jag lagat det linne som jag köpte i London som var trasigt. Det vart ändå ganska ok. Syns inte allt för mycket. Blev lite besviken när jag såg att det var trasigt, men men...det var ganska nära en söm, så det blev bara lite rynkigt. Men det ligger fler grejer på hög däruppe som väntar på att bli lagade, omsydda osv.




Ibland önskar jag att det ändå fanns möss på vinden.
                                 

Vad händer?

Nu är vi där igen - då man ska fatta viktiga beslut. Vad händer i höst?

Lidl

Just ja...det har jag glömt att säga. Idag var jag inne på Lidl för första gången i mitt liv. Har bott nära ett Lidl i flera år nu..men har inte velat gå in. Jag ska gå tillbaka till mitt tidigare val - det var ingen höjdare direkt. Kanske blev det bara en engångsföreteelse. Jag är emot Lidl - fråga mig inte varför - det bara ser så tråkigt och intetsägande ut utifrån...och ja nu vet jag...det gör det innuti också. Fy bubblan!

London dag5

Det var inte så mkt som hände denna dag. Vaknade och tog mig till flyget.

Gå från K till Wandsworth town.
Tåg från Wandsworth town till Waterloo
Underground från Waterloo till Liverpool station (med lite byten)
Tåg från Liverpool station till Stansted
Flyg från Stansted till Västerås flygplats
Buss från Västerås flygplats till Västerås central
Tåg från Västerås till Örebro
Buss från Örebro till Karlskoga
Bil på det och jag var hemma

Första dagen i London bjöd på ösregn, men de övriga dagarna bjöd faktiskt på värme, uppehåll och en och annan solglimt. På flygplatsen var det lika varmt som inne i provhytterna på Bershka - och K vet, att då snackar vi värme!

London dag4

I måndags jobbade K, så då hakade jag på E och N istället. E och N är killar, vilket innebär...inte så mkt shopping. Men det gjorde inget, jag och K hade ju varit duktiga i två hela dagar innan så. Vi listade en himla massa saker som var positivt med shopping. K har skrivit upp endel av grejerna på sin blogg.

Jag, E och N åkte iallafall till Brittish museum och gick runt där i några timmar. Sedan åkte vi till Green park och la oss i gräset och käkade lite och hade det allmänt skönt bara.

På kvällen gick jag, K1 och K2 på Mamma Mia the movie. Me like! Har ju skrivit lite om det förut, som ni kan se om ni klickar på länken. Hur som helst - den var mycket bra!

                                        


To be continued...


London dag3

Dag 3 i London, dvs. i söndags, blev det ännu mera shopping. Vi hann inte med så mycket Oxford street på lördagen, så det blev en fortsättning. En hel del shopping på Primark blev det...och så lite på Bershka också såklart. Vidare åkte vi till Camden och sprang runt där lite grann. Och vips så var dagen slut. Vi tog en lite längre promenad hem till K. Käkade och kollade på massa inför Mamma Mia the movie. Vi var ju tvugna att ladda inför det stundande biobesöket.


To be continued...

Stan

Det blev en tripp på stan med mam tidigare idag, och nu på eftermiddagen ytterligare en tripp med A. Vistelsen på stan avslutades med en trevlig fika på Paris. Det slår aldrig fel.

Det kan gå fort...

Det står alltid folk vid olycksplatsen. Fullt med blommor, ljus och brev. Har åkt förbi där flera gånger sedan jag kom hem från London, och alltid är det folk där. Det är läskigt att det kan gå så fort - och bli så fel. R.I.P. Det är hemskt, overkligt, så tragiskt.

London dag2

I lördags hann vi med en hel del faktiskt. Först blev det Borough market en sväng. Nån timme eller så. Sedan åkte vi till Notting Hill, Portobello market. Där blev det endel shopping. Massa roliga affärer att gå i - Octopus var nog ändå favoriten. Så mycket "vill ha" i den affären. Någon gång, sen, när jag blir rik - då ska jag dit o shoppa. Iofs var det inte superdyrt, så någonting kan man ju köpa även om man inte är tokrik. Men jag fick beslutsångest eftersom det fanns så mycket jag ville ha. American Apparel blev en annan favorit. Ingenting shoppat där heller - inte riktigt rätt för plånboken. Dock fanns det andra affärer. En klänning och en klocka rikare blev jag i Notting Hill.

                         

Efter ett par timmar i Notting Hill skulle vi till Trafalgar Square och vara med att försöka sätta världsrekord (som jag skrivit om tidigare). Dock så hade det hänt an accident - så vi kunde inte ta tunnelbanan eftersom den var avspärrad. Due to a person under train in Queensway. Minst sagt obehagligt. Så det blev buss istället - vilket medförde sisådär en försening för oss på en timme. Med andra ord missade vi uppvärmingen och vårat startnummer blev på så vis inte medräknat som deltagare. Men vi kom dit och vi var med - fast inte som "deltagare" som sagt. Synd, men ändå. 

Efter Trafalgar Square fortsatte jag och K shoppingen längst Oxford street för att sedan hamna på Ultimate burger med N och E. 

Det var dag 2 i korta drag. 



To be continued...   


Sol + Hallon = Sant

Om jag hade haft en stegräknare skulle inte den ha visat många steg idag so far. Har nämligen tillbringat hela förmiddagen i en solstol med en bok och en mugg hallon. Solstolen var även placerad några centimeter från vinbärsbusken. Med andra ord...en grymt skön förmiddag.

Snart ska jag till stan. Måste till klockmäster - ska nämligen be dem göra lite fler hål i klockarmbandet på den klocka som jag fyndade på Portobello market i Notting Hill. Just nu får jag in armen + fyra fingrar innanför armbandet när den är på minsta hålet. Måste tjocka till handlederna - Hur?

London dag1

I torsdags åkte jag till Gbg, för att på fredagen sedan flyga till London. Dock skulle jag tydligen ha checkat in via webben minst 4 timmar innan, vilket jag inte hade gjort. Så genast blev det massa krångel. Men det ordnade upp sig och jag kom med planet. Dock vart det lite problems i säkerhetskontrollen. De ville kolla igenom min väska. Jo men visst tänkte jag, gör det då. Sen hittade de det misstänksamma - en pocketbok! Vilken brottsling jag är som försöker smuggla en pocketbok till the UK. Illa.

Landade i Stansted, tog tåget till Liverpool street och där stod K och väntade. Så skoj att ses...det var länge sen (vi kom inte på hur länge sedan sen det var vi sågs...men kom fram till att det iallafall var kallt, för vi satt inne på Katrinedalskrogen, inte ute som vi gör annars.) Vi åkte hem till K (blev blöt som en dränkt katt - men jag var ju som sagt i London) och åt (tack för maten E) och sedan blev det en liten tripp...typ Picadilly och Soho om jag inte minns fel. 

Det var dag 1.  

                                       




To be continued.... 


Mer info

Såg precis att K gjort vad jag tänkte göra - länka. Men bara för att någon annan ligger steget före betyder ju inte det att man själv måste avstå. Ellerhur?

Så, för mer info från helgen i London kolla in K:s blogg. Mer info kommer senare!

Big Dance 2008

Det var Big Dance 2008 i London när jag var där. Det sattes världsrekord i dans på Trafalgar Square. Vilka var där? Jo, jag och K och några tusen till :) Dock var vi inte några av "deltagarna" men vi deltog iallafall. Korreografin var inte jätteavancerad direkt. Några fick dansa i fontänerna - det skulle jag också vilja göra!

Detta är korreografin som vi gjorde:


På Trafalgar Square, i gult, rött och blått. De var där från Guiness rekord - och ja...det blev galet när de ropade ut att världsrekordet sattes. Filmade lite..kanske lägger ut det senare. En upplevelse var det iallafall. Och låten sitter för alltid fast i min hjärna. Den och ABBA. 

Mamma Mia

I London var jag, K1 och K2 på bio - Mamma Mia! Vilken upplevelse. Det var underbart. Inte varje gång man är på bio som folk klappar i händerna, sjunger, "dansar", skriker etc. Det kändes som man var på musikal. Stående ovationer!! I Sverige kanske det är många hängivna fans, men i London finns det minsan också massa fans. Det var inte bara vi 3 som stod för sång vill jag lova. (Även om vi bidrog en hel del).

Musikalen var grym - jag hade höga förhoppningar och filmen överträffade dem ändå. Grymt. Absolut en film jag kan se många gånger. Efter alla inför-program var vi väl lite skeptiska till hur det skulle låta, men det var helt ok. Jag menar, sådisarna är ju inte sångare men ändå blev det bra, och vissa sjöng riktigt bra.

Men K, vad var det där för låt?
Det var nämligen en låt med i filmen som inte var med i musikalen. K och jag såg på varandra samtidigt och båda frågade samma sak. Ingen av oss kände igen den. And I still don't have a clue.

London på 2 sek

Jag kan inte skriva allt jag o K gjort i helgen...London på 2 sek är omöjligt. Men nu är jag hemma iallafall efter 1 dag i Gbg och 5 i London. Uppdatering kommer framöver.

Det har varit Wonderful.

I'll be back, K - I'll be back!


Hej, hejdå

Är ju inte hemma och kan säga hejdå till M i morgon - så du får en hejdå hälsning här. Ha det bra på Kos. Bli en bra bartender, bli inte för brun och ha det skoj :)

Om 2 timmar sitter jag på bussen till Gbg. I morgon den här tiden sitter jag på City Airport. I övermorgon denna tid springer jag runt i London med K - det gör jag dagen efter det också - och dagen efter det - och dagen efter det...nä nu ljög jag..då sitter jag nog på planet hem. Inte lätt att hålla ordning på dagar och klockslag. Nu vet jag iallafall att jag ska njuta av solen lite till (man vet ju aldrig vad London bjuder på) och så ska jag packa klart.



Väntar på besked...


Grattis

A blir storstadstjej! "Fel" storstad dock, men ändå! Jag är tokstolt och glad!
Stort grattis A! Du är grym!

Dans i London

Förut längtade jag, nu TOKlängtar jag. Fick precis veta av K att det är Big Dance Week i London hela denna vecka. Det händer grejer med andra ord. I'm so excited. Det är mycket som kostar massor och det är hur många saker som helst. Men något kanske vi kan få in i vårt schema :) Får se vad som händer när jag är där. På fredag kommer jag!

Jag kunde dansa långt innan jag lärde mig gå
och mamma har sagt, jag sjöng innan jag fyllde två...

På tal om sång och dans, Mamma Mia-filmen har premiär i Sverige på fredag. Oooh. Mamma mia :) Gjorde Mamma Mia quiz på hemsidan precis. Fick alla rätt :) Med låtarna från musikalen i bakgrunden får man inspiration...nä, men frågorna var lätta!

Tonight's the night

Tonight's the night we're gonna make it happen
Tonight we'll put all other things aside

Yepp yepp. Ikväll är det en speciell kväll. Tisdag 8e juli. En kväll jag längtat efter. So you think you can dance (America) har premiär! 21.55 på 5an. I'll be there!

Amazing

Det finns skickliga människor. Sådana som fängslar en. Idoler. Förebilder. Det finns vissa saker som man helt enkelt aldrig slutar förundras över. En sådan person är Imogen Heap. Känsla. En mäktig känsla.

Känner ni inte till henne? Kolla på klippet. Jag får rysningar. Jag fastnade för ett år sedan, jag sitter fortfarande lika fast. Simply amazing. Klippet är med låten "Just for now" men glöm inte att lyssna på "Hide and seek" också.


Update

Hade tråkigt när jag satt och väntade. Reslutatet - en ny layout. Dock inte klar än. Fortsättning följer någon annan gång. Men en liten update sådär, det behövs ibland.

Tråknisse

Nissen är kvar...och jag med. Suck.
A är på biblioteket - hon börjar jobba snart. Jag sitter inne, tittar på regnet och väntar på att nissen ska gå. Booooring.

Downtown

Ska till stan snart. Eller rättare sagt till biblioteket, men det är ju på stan så... Lämna och låna bok till lillasyster. Kopiera ett intyg. Hmm..ja det var väl det. Ska dit med A :)

Intyget som ska kopieras är ett intyg på de två kurser jag läst i Gbg. Detta intyg ska skickas till Karlstad. Sedan är det jag som får ett intyg - ett examensbevis. Så snart så. Mina tre år på universitet är slut. Men det blir fortsättning i höst...får se vad, beror på vad jag kommer in på. Men Gbg är det iallafall. Vet inte vad jag satsar på Magister eller Master. Kandidat har jag ju som sagt redan. It's a djungel.



Väntar på att Nissen ska gå...

Fridaynight live

Var i Kristinehamn igårkväll med M och K. Det tillhör inte vanligheten, men det var jättetrevligt. ICA Maxi, promenad i hamnen - glass och Picasso och sedan minigolf i solnedgången. Supervarmt och supertrevligt.

Ett hus där ute vore inte fel, och en liten (stor) båt kanske. Kanske inte att bo permanent i huset, lite ödsligt - men underbart vackert.

Fields of gold

 
Denna låt är överallt. Jag gillar den, det är inte det. Jag gillar den jättemycket. Men senaste veckorna har den verkligen dykt upp överallt. I helt olika situationer... Det är märkligt tycker jag. Vi är där igen...SAMMANTRÄFFANDEN!

SATC

Bio två gånger på samma vecka. Inte klokt. Nästa vecka blir det med stor sannolikhet ett biobesök till...men denna gång i London. Mamma Mia väntar! Igår såg jag SATC med A. När vi åkte hem (23.30) var det 19 grader ute. Det kallar jag sommar. Blev stranden med M igår också. Härligt. Idag är det också bikini som gäller.

Får väl passa på. Ska bli 9 grader och regn på söndag!

Dagen efter igår

En dag i Öo, en dag i solen. En dag efter i morgon, en dag närmare London.
Pengar är växlade och tågbiljett uthämtad. Check, check.

Knas att jag var borta idag, när både E och M var lediga. Men men, det blir en annan dag. Det kommer flera. Härligt att sommaren är här iallafall, eller ska man säga härligt att den kommit tillbaka. Undrar hur jag ska göra nästa vecka...det märks.



Det var en gång en liten liten kille...

Heja Degerfors

Var på Bio igår - såg Heja Degerfors. Kul! Kul att M (regissören) var där och presenterade, men det är klart - det är ju hemmapubliken. Känner/känner igen typ hälften (om inte mer) av personerna i filmen - så det var ju kul - alla är ju härifrån. Sen så är ju delar av filmen inspelad hos grannen, och vårt hus var ju med i filmen också...vilket gjorde det ännu mer skoj. Inte varje dag man kollar på sitt hus på bio.