Counting down

Nu är det nedräkning till Melodifestvalen. Sólo siete días!

Min tippning inför Deltävling 1: Göteborg är:
Nina Söderquist - andra chansen
Alcazar - andra chansen
Shirley Clamp - direkt till final
Scotts - direkt till final

Detta är vad jag vill/hoppas/tror kan funka i europa - i kombination. Det är alltså inte nödvändigtvis vad jag tror att svenska folket röstar. Svenska folket kan man nämligen aldrig lita på.

As it is in Heaven


Thai mat

Den här helgen ska jag bara ta det lugnt, bara göra roliga saker :) bara göra det som faller mig in.

Idag har jag inte gjort så mycket, sov länge, kollat på TV, varit ute och gått med Malte - o sen blev det after work med Skandia-gänget. Ganska bra uppslutning måste jag säga, men alla stannade ju lite olika länge. Gick dit med A vid 19.15 och nu har jag precis kommit hem. A drog dock redan vid 22 - så jag var med lite andra jobb-folk efter det. Vi var på Excet (Avenyn/Vasagatan). Jag kom hem och Mimmi och co gick nu. Mimmi och hennes syster E (som bor hos oss i helgen) hade lite folk på besök nu ikväll...och det var de som drog vidare ut nu när jag kom hem för att sova - bra tajmat! (Thai mat - hahaha)  

På tal om Thai mat - så åt jag faktiskt det igår. Skönt att veta att det finns en bra Thai-restaurant här också - så jag kan stilla mina behov menar jag, även om jag inte kan gå till ThaiSmile längre.

Och på tal om det...så känner jag att det knorrar i magen!

Som en ny lägenhet

Onsdagen började med en spontan 'vi möblerar om i lägenheten'. Sagt och gjort och fort gick det. Numera har vi värsta dansgolvet i lägenheten. Mucho najs. Får se om vi trivs såhär - men det tror jag. Lite ovant bara. Onsdagen fortsatte på gymmet för att sedan jobba. Nu är jobbdagen slut och jag är trött. Det är faktiskt ganska jobbigt att jobba kväll - vilket jag alltid gör (på båda jobben). Nästa vecka blir det kvällsjobb må, tis, ons, tors, fre och sö. Det vill säga alla dagar utom lördag. Hmm...man blir rastlös på dagarna och antingen helt uppe i varv på kvällen eller totalt supertrött. 

Nä nu blir det sängen. Det är trots allt en dag i morgon också...men, börjar ju inte jobba förrän 18.  

Helgen i repris

Min helg började i torsdags. Den började med en Sub på Subway och sedan en 4h tågresa hem. Väl hemma blev det en tur på stan med lillasyster. Tänk att jag sprungit runt i hela Göteborg och letat jeans, och så fanns de hemma på H&M i Karlskoga.

Fredagen var fantastico. Bara sånt jag älskar. Paris öppnade igen (eller ja, "Som hemma" som det heter nu) och jag var där med Emma och Eva. Det bidde en hederlig Club toast - dock har den ändrats lite i och med ägarbytet men den är fortfarande helt fantastisk. Sen åkte Eva, och jag och Emma stannade kvar och snackade. Efter det blev det en fantastisk blåbärsmuffin. Dock kan jag inte lägga in en mild eftersom min telefon inte funkar ihop med datorn - telefonen ska lämnas in i morgon....igen. Efter det blev det lite billig shopping på H&M. 20% på REA-priset = i princip ingenting. Efter detta blev det dans. Som jag har saknat danssalen. Superskoj var det. Därefter blev det lite fyrhändigt på flygeln. Jag vill ha en flygel! (och en danssal) Hmm..vad hände sedan, jo jag åkte hem och färgade håret och sedan blev det till att hämta H&M vid tåget.

På lördagen fick vi besök. Tillbringade dagen med två småpojkar - vilket dels innebär: lägga pussel, spela spel, kolla på film (Pippi Långstrump), spela Bolibompa på svt play. Det innebär också: kittla på magen, äta (?) godsedjur, nycklar etc. krypa/åla, äta (?) på tårna...m.m. Helmysig dag! Blev också lite 3års firande i föskott. 

Söndagen var min dag :) Fick fina presenter. Jag fick till och med en fanfar på gymmet när mitt gymkort drogs. Mycket trevligt välkomnande - mer sånt tack :) Nä, men det blev fika, middag och sen body balance. Inte att förglömma, Mia och Klara på TV :) 

Måndagen - ja det är idag det. Och helgen är slut....

 

Tack för presenterna

Jag älskar att ha saker att se fram emot. Allt blir så mycket enklare då. Det blir lättare att jobba, det blir lättare att ha tråkigt...det blir lättare helt enkelt. Nu börjar jag längta...

Tack för presenterna!

En sub

Laddar inför morgondagens hemresa genom att ligga i soffan med Malte (Mimmis hund) och titta på Scrubs. Skönt och avkopplande efter en kväll med jobb. Tåget går 11.08 i morgon och 15.05 är jag hemma. Eller, hemma och hemma...jag är i Degerfors då. Det blir 4 timmar på tåg - lääänge, men betalar bara 25:- så det får det vara värt. Jag ska sitta och glo, kanske sova lite, lyssna på musik och läsa. Ska bli ganska skönt faktiskt. Nu när jag inte pluggar längre så kan jag äntligen börja läsa böcker igen. Alltså böcker som inte är kurslitteratur. Väldigt skönt - har längtat efter bra böcker. Innan tåget går antar jag att det blir till att köpa en Sub på Subway - det har blivit en ritual, en vana. Det är så jobbigt att sitta hungrig på tåget.

So long och god natt

Min idol

Slängde mig ner i soffan med lite mat så fort jag kom hem från jobbet. Måste ju iallafall hinna se lite av idrottsgalan. Just nu hör jag Tommy Körberg med 'The winner takes it all' - älskar den låten. Musikalfreak som man är. Men inget slår ju Peter Johansson, spelar ingen roll vad han sjunger. Det hade dock varit ännu bättre om han inte sjöng duett med Malena Ernman idag. Peter Johansson är bäst själv. När han sjunger sitter man still, fånstirrar med ögon stora som tefat och lyssnar med öron större än Dumbos. Peter Johansson är min idol!

Konsumera dig lycklig

Igår lämnades rapporten in. Rapporten som har varit mitt liv de senaste veckorna. Rapporten av projektetet som behandlar ungdomar, konsumtion och identitet. Mycket intressant om jag får säga själv. Projektet heter så gott som Du är vad du köper - identitet genom konsumtion. Intressant undersökning, intressanta svar. Och visst kan man konsumera sin identitet...iallafall till viss del. Men blir jag lyckligare av konsumtion? (det ingick inte i undersökningen...men jag vet saret) Ja..ibland blir man faktiskt lyckligare av konsumtion.

- Idag tog jag en sväng på stan efter att jag lämnat in mitt arbete. Jag köpte hårfärg (billigare än jag räknat med då det var mycket billigare på Hemköp än på H&M) jag betalade 45:- istället för 105:-. Jag fyndade även en lång grå/grön väst på Indiska för 99.50:- (ord pris 299:- ) Dessutom fick jag med mig en väska hem. Väskan köpte jag på Åhlens för 79.50:- (ord pris 249:- ) Och ja...jag mår mycket bättre nu och är mycket lyckligare. Eftersom jag inte är helt frisk så var det nog bra med lite luft och lite fynd på det och huvudet känns inte lika tungt längre.

utgång

Är inte helt frisk, så det blev ingen pilates idag heller. Jag som verkligen ville träna. Men, i morgon kanske..! Det trista gråa Gbg-vädret gör ju inte så man blir piggare direkt. Tänkte dock ta vagnen till skolan nu, dags att lämna in loggboken. I och med detta är skolan slut för min del. Tänkte sedan ta mig en promenad till stan (om jag orkar) och titta lite i affärer. Får se hur mycket jag orkar med, har inte varit utanför dörren sedan fredag förmiddag. Nä nu ljög jag...var ju nere och köpte TofuLine glass (ny design på förpackningen - mycket snygg) i fredagskväll. Glass är bra när man är sjuk och när det är Lets dance på TV. Men det är så nära till ICA så det räknas nästan inte. 

Ikväll blir det lite jobb...i morgon blir det lite mer jobb (introduktion på nytt jobb)...och på onsdagkväll blir det lite jobb...sen bär det hem på torsdag. Ska bli skönt. Läste på Annas blogg att det är massa snö i Karlstad...så då är det troligtvis snö hemma också...hoppas den ligger kvar över helgen! :) 

Check

Redovisningen gick bra i fredags, det känns skönt     - check
För tio minuter sedan skickades rapporten in            - check
I morgon ska den individuella analysen in
I morgon ska även loggboken lämnas in

Grått och tråkigt

Att det är möjligt att frysa så mycket när man har så mkt kläder på sig + filt, tofflor och massa ljus på bordet. Det blev ingen yoga idag. Tänkte att det kanske är bättre att bli frisk. Vill ju träna sen i veckan...och nu måste jag ju ändå plugga lite. Känner inte riktigt för att gå ut heller...grått och tråkigt. Håller på att titta på reprisen av Let's Dance - i år måste vara bästa säsongen. Det finns ju flera som är bra, så brukar det inte vara (visst finns det endel 'minde bra' också) - men det är ju bara program 2 än så länge.


Nu har jag fått en till blogg att följa. Väldigt skoj ska det bli att följa Hannas år i San Diego. Som jag skrev i din kommentar Hanna...Gbg blev gråare och tråkigare när du lämnade staden.

Fel

Nu blev det ju fel. Team Wells skulle ju inte åka ut. Det skulle ju vara dem och Team Hanna i finalen. Nu hoppas jag verkligen att Team Hanna vinner. Allt annat vore fel fel fel!

Städdag

Jag har varit så duktig idag. Kände mig väldigt varm och seg i morse...men samtidigt har jag inte känt för att sitta still. Hade tänkt gå till gymmet och sen till stan, men det fick jag skippa - jag är kanske påväg att bli sjuk? Vill inte det...hoppas att jag orkar gå på yogan i morgon. Men istället för träning idag har jag diskat, tvättat, plockat i ordning (både köket, rummet och badrummet), våttorkat, dammsugit, skurat - sen så har jag tagit ner ljusslingan från balkongen och burit ner julgrejerna (en ljusslinga och två julstjärnor) i källaren. Visst är jag duktig. Men nu är jag segare och varmare än någonsin. Hoppas iallafall att Mimmi uppskattar mitt lilla städ-ryck sen när hon kommer hem.

Nu måste jag ta tag i det hela och börja skriva den individuella uppgift som ska lämnas in på måndag. Det blir även lite mat nu innan Körslaget. Vet inte riktigt vad dock...vet inte vad jag har eller vad jag är sugen på. Känner dock inte riktigt för att laga mat och stöka till nu när jag gjort så fint i köket.


Alla har så fina bloggar...när jag är klar med skolan så kommer jag vara LEDIG när jag är ledig. Vad konstigt det kommer bli, men också skönt. Men då iallafall, när jag är ledig - då ska jag ta tag i att fixa bloggen.

Flashback

Idag var jag på stan. Letade jeans...och som vanligt hittade jag inga. Det är jobbigt att leta jeans. Idag var det BikBok i Nordstan som stod för besöket. Alla som har varit där inne vet att de spelar väldigt hög musik. Nästan varje gång jag är där inne är det någon som kommenterar den höga musiken. Idag var det en som sa: "Är det ett tecken på att man börjar bli gammal när man tycker att musiken de spelar i affärerna är för hög?" Jag ville springa fram och säga: "Nej, det ÄR hög musik här."

Men idag dröjde jag mig kvar. För när jag hade provat alla min jeans och inga passade så spelade de: She's like the wind. Alltså den versionen som vi dansade street till i "Var det bättre förr?" Jag stod i affären och tänkte korreografin i huvudet och kom på mig själv med att vifta lite smått med armarna.


Flashback

Hemlängtan?

Igår tittade jag och Mimmi på Antikrundan...det var ju hemifrån Karlskoga. Skolan, gympasalen och människor man känner/känner igen. Idag tittar vi på hocky Malmö-Bofors (ja...bara när det är paus i Let's Dance såklart) - Har vi hemlängtan?

Åh, Let's Dance...jag gillar Alling mest och Bagge också! Jag håller fast vid det denna vecka också! Fast världens starkaste man börjar klättra uppför popularitetsstegen för mig - lika så Wahlgren va duktig. Tänk att vara Annika Sjöö - slängas upp i luften av världens starkaste man - vilken flygtur!

SATC

Det blir en slapp fredagskväll framför Let's dance. Den individuella uppgften som ska in på måndag får vänta till i morgon...kanske tjuvstartar lite, men inget seriöst och inget måste. Ser fram emot kvällen. Minns jag rätt så råkade jag köpa med mig lite godis hem :)

Efter redovisningen idag - som förövrigt gick bra - firade jag med att strosa runt på stan lite, bland annat i leksaksaffärer (vilket är mycket roligt). Efter det blev det McDonalds...och ja, sen har det inte blivit mycket. Tittar nu på ett inspelat avsnitt av SATC, det första, och tar det allmänt lugnt. Sju tända ljus står på bordet och det luktar sommar. Älskar det doftljus jag och Mimmi köpte på IKEA (röda vinbär).  

Slut

Ikväll ska jag inte jobba...så då blir det gymmet istället. Det är den största nackdelen med att jag jobbar kväll, att man inte kan gå på några pass på gymmet. Men idag blir det pilates. Tänkte bli lite vig. :) Man måste ju passa på när tillfälle erbjuds.

I morgon har vi redovisning på projektet! Ska bli skönt att lämna det bakom sig. Dock är det inlämning av projektet + ett eget arbete på måndag, så det blir ju plugg i helgen...men sen...efter måndag...då är det slut! Inte bara slut, utan SLUT! 

Chatta med kundtjänst

Telenor har en sån där skojsig funktion att man chattar med kundtjänst. Jag har gjort det en gång förut och jag minns hur opersonligt det var. Det ÄR opersonligt. Men idag visste jag att jag hade rätt så det var faktiskt riktigt roligt :) Haha...jag och Mimmi satt faktiskt här och skrattade åt mina finurligt formulerade påståenden och roliga kommentarer (jag skrev dock inte alla grejer jag kom på...då skulle kundtjänst-emma tyckt att jag var helt knäpp). Hon tyckte nog att jag var knäpp ändå...men man har väl jobbat med fakturafrågor på kundtjänst själv (inte Telenor dock) så man vet ju vad man ska säga/inte säga. Och ja..jag fick rätt och det känns skönt så nu kan jag sova gott.

Vi funderar på att chatta med Telenor varje kväll..att göra det till en kvällssyssla. Även fast det var ganska skoj, så tror jag iofs inte det....kötid + hjälp tog allt som allt 1h 40min - känns lite för länge för att man ska göra det till något återkommande. Men, men...de kanske klantar sig igen så man får en ny anledning att chatta lite.

Mia Och Klara


Söndagstankar

  • IKEA är ett toppenställe
  • Jag är mycket tacksam över att Mimmi inte snarkar
  • Det är inte roligt att diska/städa, men väldigt skönt efteråt
  • Popcorn luktar verkligen inte gott, och inte heller smakar det gott
  • Om man tränar riskierar man att får man träningsvärk, men det är det värt
  • Det luktar sommar
  • Sammaträffande
  • Kaffe lukar gott, men smakar inte gott
  • Väldigt lite kan göra väldigt mycket

Let's dance

Äntligen lite dans i rutan igen :) Alling och Laila i finalen? Iallafall om man får dömma från dagens insatser. Det finns många plus i år faktiskt. Bra blandning på deltagare - vissa bättre än andra såklart. Kul med lite "nya" proffs också, och några kära återseenden. Dock kommer jag sakna Carin DaSilva...det är något som är säkert. Hon är ju hallåa och fick presentera programmet, måste kännas skumt att inte få vara med själv.

En vuxen vardag

I morgon börjar vardagen igen. Vardagen som innebär Göteborg, Skola, Massor med plugg och Jobb. Drygt 2 veckor har jag kvar på denna kurs. Känns kul, skönt, läskigt, skrämmande, underbart, tomt och konstigt. Jag har gått i skolan sen jag började förskolan när jag var 5. Och nu...är jag snart 23. (Oj, vad gammalt det lät när jag skrev det.) Kanske dags att sluta lära mig massa saker och inse att det kanske är dags för jobb (man lär sig iofs massa saker då också...men inte på samma sätt). En vuxen vardag. Men jag är inte vuxen...det lär nog dröja...

Det gäller bara att hitta (och få) det där jobbet. Det där jobbet där man trivs, jobbar med bra människor, lär sig saker och utvecklas. Det där jobbet där man tjänar pengar. (Iofs tjänar man pengar på alla jobb....och bara det är mer än CSN så blir jag glad). Jag vill ha det där jobbet dit jag VILL gå på morgonen. Det där jobbet som är lite lagom utmanande, inte allt för lätt och inte allt för svårt. Det är DET jobbet jag vill ha. Tips, någon?

Hur ska jag klara mig?

Idag hade jag en catching up med min Joss. Allways nice. Julklappsbyte & Fika & Catching up. Long time no see. Vi har inte sets sen 19/12...men innan dess var det jätte lääääääänge (okt?).

Gbg = Joss. Iallafall för mig. Catching up every day. Men...inte nu längre =( Du ska se...att du kommer komma tillbaka...trots allt. DU är ju GBG! Hur ska jag klara mig?


Vindruvor

I år (08/09) var första nyåret på 4 år som jag befann mig i Sverige. Det ni. 07/08 firades i Spanien. 06/07 på Gran Canaria. 05/06 också det på Gran Canaria. Året dessförinnan var jag nog i Sverige...tror jag?! Minns inte. Iallafall så var de spanska traditionerna med även i år - inget nyår utan vindruvor!

Om jag bara kunde lära mig lite mer spanska så skulle allt va kalas :) Jag hade chansen, men jag tackade nej. Kom in på en spanskakurs, men kände inte riktigt för att plugga heltid ytterligare ett halvår - så jag tackade nej, men tänker söka igen, kanske om något år. För jag SKA läsa mer spanska. Mina 5 år med spanska i skolan börjar sakterligen försvinna...

Någon som säger nej till gratis kläder?

http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=139818

Får man möjligheten att få gratis kläder från exempelvis H&M och GinaTricot så säger iallafall inte jag nej. Gör du? Klicka på länken och kolla själv.

Som hemma

Idag fyllar Anna 22. Tokstort grattis till dig!

Det är inte varje gång man får presenter på sin kompis födelsedag. Anna fick både ge och få - och jag med. Men jag kan gärna få presenter varje gång en kompis fyller år :) Gör det till en vana! Nä, men jag och Anna körde en kombinerad julklapp/födelsedagspresent iår - eftersom vi båda är januaribarn. Tackar och bockar!

Vi hade tänkt att ta födelsedagsfikan på Paris. Men icke sa nicke. Paris finns inte mer =( Måste säga att det känns lite tungt. Aldrig mera Paris. Vi visste att det skulle ske, men vi visste inte när. Så det blev en smärre chock för oss båda när vi såg det igenbommade cafét. När det öppnar igen kommer det heta "Som hemma"...men det kommer inte bli som hemma...det kommer alltid att vara Paris för mig. Det var med tunga steg vi gick de få metrarna över torget till stans andra café, Melkers. Där var det tjockt med folk...det som annars brukar vara relativt tomt. Men, det är klart, någonstans måste ju de trogna Paris-kunderna ta vägen.

Paris


Paris finns inte mer =(

Happy new year