Tjejfilm

Jag vet några som är glada att jag och Joss är i stan - Tintin och Jensen.

Idag har det vart tokigt varmt, men inte sol. Vi förutspådde åska, men det blev inget med det. Inte en tanke på att ta på sig långärmad tröja och ännu mindre jacka (även att jag investerat i sådana). Det blev ingen träning idag...på gymmet är de inte lika morgonpigga som jag och Joss. Vi var där 10.40 typ...men gymmet behagade inte öppna förrän 12..och där sprack våran tidsplan. Så det blev inget gymmande idag...blev en promenad istället, från stan till Joss. Inte så illa det heller. 

Idag har det gått 2 tjejfilmer på TV - Bring it on: All or nothing och En prinsessas dagbok 2. Vi kollade på båda. Nu kollar jag på killfilm (?) Spindelmannen 2. Men det är reklam HELA TIDEN, blir så trött. Kanske dags att sova - verkligheten börjar i morgon. Skola + jobb.

sista dagen innan 2009

Funderar på att ta på mig bikinin och joina människorna nere på gården. Ta med lite dricka, godis och en bok. Vem vet när det kan hända här näst...år 2009 kanske.

designa bloggen

Nu har jag bestämt mig för att försöka få ordning på bloggen. Eller ja, få den lite snyggare iallafall. Jag tar det steg för steg, det är ju inget roligt att få den bra direkt, det roliga är ju arbetet, pillandet, fixandet - att alltid ha någonting att förbättra eller ändra. Jag vet ju inte hur man gör, så det tar ju sin lilla tid att sätta sig in i HTML-kodandet och försöka lista ut vad som häder när man gör vissa saker. Så som sagt, jag började idag...om några år sådär så kanske jag har en hyffsad sida :)

Dagens bedrift var att få in den där lilla texten under min presentationsbild. Inte svårt alls när man väl förstod vad man skulle göra.

back to school

På måndag börjar allvaret igen. Skolan. Ny utbildning. Ny skola. Nytt folk. Hoppas det blir bra. Det går ut hårt med en fullt schemlagd vecka. Har ju varit duktig att låna några böcker så jag ska väl börja kika lite i dem i morgon. Ett smakprov på vad man har att vänta. Jag och Joss gick dit idag för att se vart jag ska första dagen. Hoppas att det är samma skola som S ska gå på. Då kanske jag får någon att luncha med :) en annan kurs är det ju dock, men ändå.
                              

Dagens design 8 - spårvagnsfunderingar

Igår märkte jag och Joss en sak; Att om man är två personer (inte så speciellt stora) som ska sitta bredvid varandra på en spårvagn - den ena har köpt gummistövlar och den andra två jackor - så blir det väldigt trångt.

Göteborgs spårvagnar är inte deisgnade för shopping!

En dag i solen

Promenad, lunch ute, glass i parken...
...man kan ha det värre.

Tål att upprepas

Jensens Böfhus, Jensens Böfhus, Jensens Böfhus, Jensens Böfhus, Jensens Böfhus, Jensens Böfhus, Jensens Böfhus, Jensens Böfhus - har jag upprepat det tillräckligt många gånger?

Jag har sagt det förut och jag säger det igen - jag älskar det stället. Jag och Joss var där idag igen :)
(vi samlar stämplar)

Ont i magen

Har ätit pizza...och godis. Gott, men oj vad ont i magen man får. Jag och S delade på en pizza, och tur var väl det - annars hade jag väl haft ännu ondare.

Fast jag fick unna mig lite onyttigheter:
1 - det var ju gratis
2 - jag och Joss tränade faktiskt tidigare idag + att vi sprungit runt på stan (det är också träning)

Shopping

Idag var jag och Joss på stan - igen. Men det var ju klubbdag på H&M, så vi var ju tvugna. Sprang runt på 5 olika H&M (på några ställen är vissa saker bättre än andra osv.) + att jag skulle hitta 'min' jacka. Vissa H&M var vi inne på mer än en gång. I hela Gbg finns jackan bara i strl 34...och det är inte bara en, utan snarare 5-10 ex. Hitta den dock tillslut - dock inte i den strl jag skulle ha, en strl för stor, men den ser inte jättestor ut på så - det blev den. Så nu har jag en svart höstjacka. Men det slutar inte där...det blev nämligen en jacka till. Den där snygga blå/grå randiga vinterkappan på Zara - den är min nu. Den har jag drömt om de senaste nätterna, så den var tvungen att bli min :) 


Dagens design 7 - Jensens

Igår var jag och Joss på Jensens Böffhus. Det stället är designat för mig. Då menar jag inte bara inredningsmässigt, utan alltihop - menyn, priserna, öppettiderna, servicen, personalen...you name it. Den enda missen enligt mig är väl västarna personalen har på sig...men men...det kan man ha överseende med.

Jensens har lunchmeny fram till 16.00 - det är bra.
De har lunchmeny samma tider även på helger - mycket bra.
Deras potatis och specialsås är mumsig värre.
Jag och joss åt kycklingfilé, potatis och sås + vatten för 98:- IHOP! (49:- styck alltså)
Servicen är prima - vi fick till och med ett personligt skrivet tack från våran servitris på kvittot.
Det är super mysigt där inne och det är populärt, så det är alltid mycket folk.

De har skräddarsytt hela kittet med andra ord! Allt handlar om design!

Dagen med stort D

Kunde dagen bli bättre? Njae...tveksam. Det enda skulle väl vara vädret.

Dagen började vid 8.30 regnet öste ner, men jag var inte bitter :) åt frukost och sen bar det av till Kurs och tidningbibioteket. Mötte upp Joss där klockan 10. Fixade bibliotekskort och lånade tre kursböcker. Sedan fällde vi upp paraplyerna igen och tog oss till gymmet. Grymt duktiga var vi. Sedan blev det lite siesta hos mig...packa ur träningskläderna och äta marmeladmacka och te. (Vi var tvugna att fylla på lite efter träningen.) Tanken var Thaimat, men det visionen spolades av att Thai Smile öppnade först 18 idag (på grund off sjukdom). Sedan bar det av till stan. Solen lyckades hitta fram, men jag traskade runt i mina gummisövlar och med paraplyet i väskan. Lunch blev det på Jensens Böffhus. Mumma - vilken god på potatis. Lite shopping blev det...en tröja på Zara och en klänning på Indiska (se nedan). Satt ute i solen en sväng innan jag åkte till jobbet. Och kvällen avslutas nu på bästa möjliga sätt. Framför TVn - So you think you can dance!

Bubbelgum

Igår vann jag en meter tuggummi på jobbet...seriöst så är det ett "snöre" på en meter som man för klippa bitar ifrån. Usch. Jag tycker inte om sånt där bubbelgum - smakade riktigt konstgjort och slibbigt. Så kom på besök vettja...jag har tuggummi att bjuda på. Dock brukar jag inte vandra runt med en meter rosa bubbelgum i väskan, så om nån är intresserad får ni beställa eller komma förbi :)

Jag har en livstids ranson på tuggummi.

Dagens design 6 - gummistövlar

Detta inlägg tillängnas någon väldigt smart person. Innovativ, nytänkande och nyskapande. Think outside the box. Grönt är inte fult, absolut inte. Men den person som insåg att gummistövlar inte måste vara gröna är otroligt smart. Höga. låga, rundade, spetisga, med klack eller platta, blåa, röda, gula, med blommor, med hjärtan, med ränder, md snörning eller dragkedja, med batman eller med svampbob...you name it. Det finns gummistövlar för alla smaker.

Förra året kunde jag ärligt säga att jag inte hade någon aning om när jag använde gummistövlar senast. Jag sa att det skulle krävas en översvämning för att jag skulle ta på mig ett par gummistövlar - och då skulle det vara helt onödigt eftersom vattnet ändå skulle rinna innanför skaftet. Jag hann bo i Göteborg i en vecka (i januari) innan jag skaffade mina gummisövlar (stövletter i svart, vitt och blått) och de är välanvända.

Storstadsliv

Ja kollar min på mina närmaste vänner så är det inte längre lilla Karlskoga eller Degerfors som gäller...
A bor numera i Stockholm (sedan igår)
Jag (sedan januari) och Joss (sedan 1 år) i Göteborg
K i London (sedan 2 år)
- det är med andra ord storstan som gäller. M, vart ska du flytta?

Update

Nu har Joss kommit till stan igen - och vad mycket roligare det blev plötsligt.

En vecka kvar till skolan börjar - en vecka med lediga dagar och jobb på kvällarna. Joss kommer gå i skolan på dagarna. Typiskt. Men sen när skolan börjar ska jag inte jobba varje kväll...vi måste ju komma igång med träningen igen. Det är inte lika kul när man är själv. Dessutom ska det bli kul att gå på de vanliga passen igen, och inte bara på pensionärspassen som är dagtid (det enda jag kan gå på när jag jobbar).

I morgon ska jag skriva in mig på institutionen. Det blir ny skola nu när jag ska läsa nytt ämne. Jag byter bort Linné mot Vasa (eller ja, nära Vasastan iallafall). Jag byter bort en underbart vacker gammal skola med egen park mot...något som inte ser så speciellt ut. Men men...det blir nog bra. Har ju inte varit inne där än, det kanske är jättefint.

Dagens design 5 - gör en egen kalender

Varje höst springer jag runt och letar kalender. Någon mer än jag? Men oftast hittar man ingen perfekt, utan man får nöja sig med en svart eller grå som det står 08/09 på. Förra året var jag ite crazy och tog en röd.

I år blev det en kalender med plastfickor som omslag, dvs. man får själv designa sin kalender. Joss designar också sin kalender iår, fast på ett lite coolare men dyrare sätt. Look here! I några veckor har jag nu funderat på vad jag ska ha för kort som omslag på min kalender. En bild på mig själv? Nej. En bild på...vem? vad? Ska jag rita något själv? Det vore i och för sig skoj. Men nu har jag löst problemet. Idag var jag på Panduro och köpte designark. Jag köpte 2 stycken, så jag spenderade så mycket som 16:- Utifrån dessa ark får jag nog ut 4 olika omslag till min kalender - så nu är det bara att börja pyssla. :) Man måste ju hitta de perfekta mönstren på varje ark.


So you think you can dance

Varje år finns det korreografier och danser som man minns, sånna som helt enkelt är underbara. Denna säsong har det funnits 1-2 danser varje program som ger mig tårar i ögonen. Ska det fortsätta såhär varje vecka kommer mina tårar att ta slut. Det här ÄR den bästa säsongen - inte bara är dansarna bättre, korreografierna är bättre!

Här är några av mina favoriter:
Chelsie & Mark 
Katee & Joshua 
Kherington & Twitch 
Chelsie & Marik 2 
Courtney & Gev

...jag skulle kunna fortsätta länge med min lista.

Tankar om design

Design kan vara så mycket olika saker. Design kan vara ett hus. Design kan vara ett mönster på en tapet. Design kan vara en skulptur. Design kan vara en sammansättning av möbler, färger och former. Design kan vara en mobiltelefon eller en dator. Design kan vara vad man vill att det ska vara. Jag gillar design.

Design är ett modernare och internationellt brukligt begrepp för formgivning. Ord som bildar en mening kan vara en typ av design. Dans är design. Om man är korreograf, kan man då kalla sig för designer? Och lika så om man är journlist? Om design handlar om att skapa om formgiva. Är alla designers då? Laga mat...eller handlar det bara om design när man lägger upp maten på tallriken? Man formger ju inte maten när man lagar den, men man tillsätter smaker och färger. Man skapar.

Det borde stå designer på allas visitkort. För visst är vi alla designers på olika sätt och med olika mycket vetskap om det.

Inspirerad

Nu har jag blivit inspirerad. Jag har gått och funderat länge på en sak och nu har jag kommit på det. Tror jag. Jag måste ta en sväng på stan i morgon...och hittar jag vad jag söker, så blir det nog morgondagens "dagens design."

Dock har jag inte blivit inspirerad till att göra om bloggen ännu. Men det är ett måste - den kan inte se ut som den gör nu. Hjälp mig någon!?

Dagens design 4 - mysigaste någonsin

När jag var på Poros var vi på ett ställe som jag tror hette Sailors bar. Det var det mysigaste, finaste, härligate café/lunchställe jag varit på. Helt och hållet min stil. När jag skaffar en lägenhet (som inte är 18kvm och möblerad) ska jag inreda med inspiration från det stället. De tunna genomskinliga gardinerna har jag redan...och jag har lagt stenar i handfatet precis som de hade där.

Mysfaktorn på det stället går knappt att beskriva. Men jag kan ju försöka...man fick välja om man skulle sitta i fotölj (rundad), soffa, hängmatta, schäslong etc. Alla möbler var vita och låga. De runda borden hade en frostad yta, men med en blomma lämnad ofrostad. Möblerna var av blandat trä och rotting. Överallt fanns massa dynor och kuddar i olika färger. På kvällen ställdes det ut massa vita ljuslyktor. Glasen, underläggen och tallrikarna var i samma färger (blå, rosa, grön etc.) Man kunde välja om man ville sitta under tak, under tunna vita tyger eller under bar himmel. Tunna tyger och kuddar var det som 'möblerade' cafét som givetvis var utomhus (som alla restauranger och caféer på Poros). I loved that place. Nån gång kanske det kommer någon bild på detta underbara ställe.  

Ljus i mörker

Nu är det mörkt ute när jag slutar jobba. Trist. Men när man går förbi Liseberg blir man glad. Det är så fint med alla lampor. Pariserhjulet som snurrar. Väderkvarnsvingarna som sakta rör sig. Lampor överallt i fina mönster. 

Lite mysigt är det med mörker iallafall.  

Dagens design 3 - octopus

     
     

Sånna här roliga grejer kollade jag och K på i London. Affären Octopus var helt klart en av mina favoriter. Så mycket att titta på, så många fina saker. En perfekt presentaffär. Allt blir ju helt enkelt lite roligare med dessa grejer.

När jag var på Poros (Grekisk ö) så hittade jag en affär som hade vissa av dessa saker (blandat med helt andra grejer) och då blev jag lite sugen på att köpa något igen. Men där var det så dyrt, så det blev inget. Men jag vet ju att sakerna finns att få tag i på andra sätt - exempelvis på bluebox.sedesigndirekt.se etc.   

Free makeup

Nu har jag en Metro att stoppa i mina blöta skor. En bra början.  

Säger som Joss...inget fel på gratis smink (från Kicks) och det går att få. Närmare bestämt här.

Dagens design 2 - foppatofflan

Jag tycker verkligen inte om Crocs (Foppatoffeln). Det är något av det fulaste jag vet. Igår på jobbet körde vi en lek (som vi brukar) där någon påbörjar en mening och sen ska alla fylla i. Dagens mening var "Det fulaste jag vet är..." och gissa vad. Vi var många som sa just Foppatoffeln. Men det går ju bara utför. Sandaler, flipflops, stövlar...och vad är detta? Vintersandaler? Tofflor? Men det finns ju folk som gillar dem...men jag förstår mig inte på den här typen av design. Kanske dessa är mer bekväma än de som bara är plastiga...det kan jag tro. Men snygga, det är de ju absolut inte.
   

Vad nu?

Käner för att gå ut en sväng. Kanske till stan?

Men måste duscha först, och i badkaret hänger massa tvätt. Och ska man gå ut behöver man skor (såklart) och mina är dyngsura efter gårdagens tokregnande. Hmm. What to do!?

Dagens design 1 - singing bird


Inte för att den är så snygg kanske, men någonting för mig. Fågeln sätter man i blomkrukan och så kvittrar den när blomman måste vattnas. 

Jag köpte nya blommor idag. De förra var så döda som de bara kunde vara. De dog i våras nån gång när jag lämnade dem 1,5 vecka helt själva i ett soligt fönster när jag var borta. Men de har stått kvar i hopp om återfödelse eller något. Men idag åkte de ut och in med nya. Se hur länge jag klarar att sköta dem. Jag är inte så bra på det där med blommor. Jag och K ska nog bilda team, för efter vad jag förstått så är inte blommor hennes starka sida heller. K, vad tror du om en liten fågel i blomlådan? 

By the way...fågeln finns att köpa på Lagerhaus för 99:-

Update

Inom en snart framtid ska jag ändra min layout på bloggen. Den påbörjades och blev aldrig klar. Jag är ju inte så haj på det där direkt. Lite HTML-kodning minns jag från Web-lektionerna...men det är inte mycket. Lite bakgrund och lite fonter. Det får räcka. Just nu känner jag noll inspiration av sidan jag har nu. Så något måste ske. En nystart såhär till hösten.

Poff

Ibland säger det bara "Poff" så förändras allt. Det kan hände vem som helst, när som helst, var som helst. Det har jag lärt mig nu. Förändringarna kan givetvis vara både positiva och negativa.

Igår när jag vaknade såg inte min framtid ut som den gjorde när jag gick och la mig igår. På en dag kan mycket hända. Jag trodde att jag skulle läsa en halvfartskurs, jobba kvar kvällstid tills jag hittade något annat. Men nepp. Så är inte fallet. Jag kom in på de kurser som jag var reserv på. Först blev jag glad, sedan blev jag tveksam och så höll det på så fram och tillbaka när jag satt på tåget. Men nu vet jag.

Om två veckor börjar jag läsa Socialpsykologi på heltid. Håller även på att söka lägenhet till mig och Joss. Se hur det går. Ibland säger det bara "Poff".

Singin' in the Rain

Regnet fullkomligt öser ner. Det som var så fint i gårkväll. Måste dock ta mig ut - måste ju ha mat. Jag kanske ska gå ut och ta en dans a la Don Lockwood (här Rennie Mirro +Karl Dyall och Hanna Lindblad).          
                   

I'm back

Är tillbaka i Göteborg nu. Det känns som om jag varit här länge, flera dagar. Men nä, jag har varit här i ca 6 timmar.

Jobbade första passet efter sommaren idag. Det känns som om jag inte varit därifrån.

Träffade A för första gången sedan juni. Det känns som jättelänge sen!

Jag vill tillbaka



Nu är det klippt

Riktigt spännande Tennis på TV nu...springer fram och tillbaka mellan dator och TV. Sjukt lång match. Sverige eller Frankrike? Nä, nu ger jag upp datorn...det är alldeles för spännande.

Ja, nu är det klippt. Blev avis på A som klippte sig igår och blev så fin i håret. Ville också. Så jag gjorde slag i saken. Åkte till Självfallet som har Drop In. Fick tid efter 10 minuter. Inte illa. 230:- fattigare och ny frisyr. Jag är nöjd. Håret är kortare (såklart) och luggen har gjort comeback. Denna gång hellugg. Klippt och klart.

Inte lätt

Nä det är inte lätt när man inte vet vad man vill. Det är faktiskt supersvårt. Känns lite rörigt, lite upp och ner. Det känns helt enkelt inte helt 100.

Det jag snackar om är min framtid. Halvfartskursen jag kommit in på och extrajobbet som jag har (där E precis har slutat, vilket gör det ännu tråkigare). Det jag vill är att komma in på Socialpsykologikursen (där jag är reserv) eller helt enkelt börja jobba. Så nu är det ett faktum. Jag ska bli aktivt jobbsökande.

Men jag har tackat ja till halvfartskursen och jag är kvar på jobbet. Ska börja jobba på måndag igen efter kedigheten...får väl se hur det känns. Back to Gbg på måndag med andra ord.

Stjärnklart

Jag tycker om stjärnor. Det är något mycket speciellt över dem. Nu när jag har varit borta har jag tittat på stjärnorna varje kväll. Stjärnklart. Har sett inte mindre än 3 stjärnfall. Hur ofta slocknar stjärnor? De stjärnor som jag såg falla slocknade för en himla massa år sedan. Det är ganska läskigt men väldigt facinerande. De stjärnor vi ser varje kväll kanske inte finns egentligen. 

Tänk den dag då en av Karlavagnens stjärnor slocknar. Vad blir det då? Det vill inte jag vara med om.

Betyder det att vi vet med hundra procents säkerhet att solen en dag ska slockna också? Solen är ju en stjärna, dessutom en stor sådan (vilket innebär kortare livslängd än får en liten). Man tror ju att solen är ca 4,6 miljarder år - och stora stjärnor har en livslängd på ca 10 miljarder år. Jag är iallafall glad att jag slipper vara med den dagen också. Sicken tur att jag föddes nu och inte om 5-6 miljarder år.

Home again

Home sweet home. Borta bra med hemma bäst?
Jag vet inte jag...

Idag när jag tittar ut genom fönstret ser jag grått, massa moln och regn som hänger i luften. Jag hör muller. Igår när jag tittade ut genom fönstret såg jag blå himmel, hav och stora båtar. Jag hörde kluckande ljud från vatten som slog mot klipporna och ett och annat glatt rop från badande barn.

Även om det är skönt att vara hemma..längtar jag tillbaka. Väldigt mycket.