Jag har ett kök

Nu är jag flyttad och klar. Internet har jag fått igång också. Inte lätt, men tillslut så. Känns bra, lite lustigt, men bra.

Måste se till att jag går rätt i morgon när jag ska från skolan. Finns risk för att jag sätter mig på fel vagn ;) Seminarium i morgon 8.00 känns inte allt för bra....ska bli så skönt när det är över. 

Nu är det dags för mat...vet ni vad? Jag har ett kök!  

Om 1 vecka

Det är bra att ha saker att se fram emot, saker som sporrar och får en att längta. Jag ser till att alltid ha sånna saker framför mig, allt blir så mkt enklare då.

Om precis en vecka (5/12) ska jag skicka in hemtentan som jag får ut på tisdag. Då är hela denna delkurs slut. Den dagen åker jag till Sälen. Det ser jag fram emot. Om en vecka har 1a advent redan varit. Julkalendern är inne på sitt 5e avsnitt. Om en vecka har jag flyttat klart, lämnat nyckeln, och nån annan bor i mitt rum. Om en vecka är det födelsedagsfirande. Om en vecka kan jag ladda inför nästa delkurs och det projekt jag ska jobba med då. Om en vecka finns det bara 2 deltagare kvar i Idol. Om en vecka är den en vecka närmare jul...

mikrotofflor

Jag har köpt årets första julklapp. Jag har också ätit årets första lussebulle. Dessa två saker skedde igår. Idag hittade jag något på bluebox.se som jag vill ha. Tofflor som man värmer i mikron. Det vore verkligen någonting för mig som fryser jämt. Mina duntofflor sitter så gott som alltid på fötterna, men de lämnar spår efter sig...vita flygande små fjädrar.


Someone special

                          
                                                Someone is missing...

Jag är så duktig

Det var ju inte direkt så att vi var ensamma på KTB. Att det är söndag är ingenting som märktes. Studerande studenter överallt i alla skrymslen och vrår på hela bibliteket. Det tog ett bra tag innan vi hittade 3 stolar och en liten bit bord. Men tillslut så gjorde vi det och duktiga var vi :) Vill också påpeka att jag gick både till och från KTB. Mycket bra gjort av mig.

Urban

Sista helgen i lgh. Märkligt.
Skönt, spännande, kul....men märkligt.

Nästa helg när föräldrarna kommer och hjälper mig flytta följer Urban med också. Det blir bra! Saknat honom ibland, och nu blir det bättre på nya stället eftersom det inte är några trappor. För det är definitivt något jag inte kommer sakna...de 173 trappstegen upp och ner flera gånger om dagen.

Time to get ready. Ska träffa 'gruppen' på KTB. Jag vet, plugga på en söndag...men måste man så måste man. Seminariet är ju redan på tisdag denna vecka, istället för torsdag som det brukar. Men kombinerar man plugg med mat så går det bra :) för äta bör man annars dör man. Och det är ju roligare att äta ihop!


Ja just, kanske ska tillägga...Urban är min cykel.  

update

Måste skriva en liten update om hur det gick med min promenad. Det blev en promenad som började i solsken och avslutades i mörker. Ja det är faktiskt mörkt ute nu. Promenixen blev 2h och 8 minuter lång och landade på 9405 steg. Jajemän, hittade min stegräknare som fick följa med ut och gå. Det var länge sedan. Jag måste väl erkänna att jag var tvungen att göra kortare visiter i 3 affärer (Siba, Village och Grandma's). Frös så mycket. Men det var knasigt mycket folk, så det blev inte direkt några längre besök. Och som sagt, jag var ju faktiskt ute för att promenera inte titta i affärer. Men nu är det iallafall väldigt skönt att komma in. Det blir nog mjukisbyxor, tända ljus, duntofflor...och kanske en film?


Walking in sunshine

Tänkte ta mig en promenad i solskenet. Dock är det säkert ruggigt kallt, trots att det inte ser så ut. Men det kan nog vara skönt! Vet inte riktigt vart jag ska gå. Det kanske får bli en sån där promenad utan mål, en såndär som senast blev över 1,5h. Vi får väl se, beror på hur kallt det är.

Det kanske blir en sväng genom stan? Börja fundera på lite julklappar kanske.



socker

Just nu är Gbg täckt med florsocker... men jag vill ju ha sockervaddsnö.

Julklappstips

Det är inte långt kvar till jul nu. Jag har precis blivit bjuden på julfika till Joss. Så trevligt. Julklappar ska inhandlas. Det är något som jag tycker är superkul, att handla julklappar. Att tänka och klura för att komma på vad man ska ge till folk. Jag har inte köpt några 'klappar' än, men 2 är uttänkta. Vad har ni tänkt köpa till era nära och kära?

Något av det svåraste jag vet är att veta vad man själv önskar sig. När folk frågar så är det så svårt att komma på något. Ofta tänker man, det skulle jag vilja ha, och det, och det. Men när folk frågar, så vet man inte. Känns det igen?



Jag kan ju ge er en hint. Bounce's nya föreställningen Caution! har preimär 13/2 på Orion i Stockholm. Bara så ni vet.   

What?

På Åhlens har de MASSOR med julgransprydnader. Och då menar jag MASSOR i alla former och färger. Men jag måste väl ändå vara 'tråkig' och tycka att när det gäller form så ska det vara kula..möjligtvis kotte eller stjärna...men när det kommer till hundhuvuden, hundben, handväskor och skor att hänga i granen så känner jag What? Jag förstår inte det där riktigt.

Om det är någonting som man tycker är konstigt, dumt, tråkigt etc. så brukar man väl säga att: Det är inget att hänga i julgranen direkt.

Nog för att man kan tycka om hundar eller skor etc. men att hänga i granen?? Nepp. I don't get it. Men det finns en väldans massa snyggt på Åhlens också!

juleljus som glimmar

Ikväll var det inte lika mörkt och dystert som det brukar vara när jag går hem från jobbet. Det är ljus överallt. Och då menar jag ÖVERALLT! Julgran vid Korsvägen, Scandinavium som lyser upp, Lisebergstornet som har blivit en gigantisk julgran och lampor i alla träd.

Om mindre än 2 veckor flyttar jag. Den helgen kommer mam o pap hit, och då ska vi gå på Jul på Liseberg. Jag har aldrig varit där. Men nu MÅSTE jag dit. Nu är det ju inte så att jag flyttar från Göteborg, om det nu lät som det. Jag flyttar inte så långt alls. Men, längre från Lisberg. Det är min första jul här och Gbg är faktiskt mysigt redan nu med alla ljus, nu fattas bara ett tjockt lager med fluffig sockervaddssnö.  

Sumobrottning


Det känns som om jag skottat snö i 10 timmar, eller lyft skrot i 12. Det känns som någon som väger 100kg har suttit på mina axlar. Det känns som någon har hoppat på min rygg, som om någon dragit i mina armar. Det känns som om någon snurrat mitt huvud runt, runt, runt så halsen är som en spiral. Det känns...

...och vad har jag då gjort kan man undra. Jo jag har hjälpt folk på och av med 'sumobrottardräkt' om och om och om igen. De är inte så lätta kan jag lova. De väger en hel del. När man ramlar så kan man inte ta sig upp själv, så jag drog upp folk väldigt många gånger. Kul var det, men nu känns det :) så nu behöver jag inte styrketräna denna vecka.

Bilden är från hyresjakten.se

Full

Vissa dagar är fullklottrade i min kalender. Andra dagar är helt tomma. På morgondagens sida i kalenderna finns det knappt en millimeter till övers.

06.38

Helgen har varit fantastisk. Mer av sånnahär helger Tack! Hälsade på på dansen i torsdags och hämtade kläder som jag beställt. I fredags lunchade jag med S och E och snackade dans och på em och kväll hjälpte jag till på genrepen till dansföreställnigarna. Hela lördagen spenderades i Valsverket där jag hjälpte till under dansshowerna (Jag ville också dansa!!) jag lekte även väldigt mycket med lilla N (4 månader) sen så var jag kvar hela kvällen och hjälpte till med "Discot". Agerade vakt, men höll även i "Sumobrottningen" - superkul. :) Efter en lång dag sov jag gott. Dagen idag tillbringades med A som var hemma denna helg också o sen blev det Core Boll och Body Balance. Super najs. I morgon går tåget till Gbg 06.38 från Dfs.

Mat + Dans

Mätt i magen efter lunchande med E och S. När man är med båda dem samtidigt sitter mungiporna klistrade vid öronen och man får lätt ont i magen (på ett positivt sätt). Ja, folket på restaurangen tyckte nog att vi var knäppa (undrar varför) och när vi var tysta var det tyst i hela restaurangen. OOops.

I vilket fall, denna hemma-helg kommer helt gå i dansens tecken :) det började igår, fortsätter idag och når sin absoluta topp i morgon. Superhärligt! Dance is what I like the most!

underbart är...dans

Nu är jag hemma i skogen. Hemma. Hemma där jag får träffa alla goa dansare :) Och det är just vad jag gjort ikväll. Har inte träffat alla dock, fler blir det i helgen när jag ska BO i Valsverket hela dagen. Ska kolla på alla danser! Så det så. Ska bli så kul samtidigt som det kommer kännas väldigt konstigt att inte själv få vara med. Det är tufft för jag saknar dansen något grymt. En stor och viktig del som saknas i min vardag i Gbg.

Jag har grått ludd i huvudet

Varje dag kommer jag på saker som jag ska skriva på bloggen, men när jag väl sätter mig här så står det still. Varför är det så? Jag tänker nog inte så bra när jag sitter vid datorn. Jag tänker bäst när jag ska sova, när jag åker buss/tåg/spårvagn, när jag är ute och går eller när jag diskar.

"Människor som inte tänker ordentligt har inga hjärnor, snarare har de grått ludd som flugit in i huvudet på dem av misstag." [Nalle Puh]

Knasigt, jag som vet bestämt att det var något skoj jag skulle skriva här.

Dagens plus och minus

Minus:
Läskigt, ruskigt väder
Det var segt på jobbet

Plus:
Fick äntligen tillbaka min telefon - frisk och kry
Hittade en påse nyponte som jag inte visste att jag hade
Julgran, kransar och lampor pryder Nordstan
Danskläderna har kommit


Lisebergstorn

När jag var ute och gick i Lördags hade jag inte full koll på vart jag gick. Men, jag såg ju Lisebergstornet hela tiden, så det skulle ju inte vara så svårt att hitta hem. Dock kom jag på att man borde ha med sig spårvagnskortet när man är ute och går. Man vet ju inte vart man hamnar :)

Men tänkte just på det, att alla borde ha ett Lisebergstorn som syns överallt - så man hittar hem. Men sen kom jag på...om alla hade ett Lisebergstorn, hur skulle man veta vilket torn som är ens eget? Det skulle ju krylla av torn.



Förresten så har Lisebergstornet fått en stjärna i toppen nu. :)


mys

Efter skolan idag köpte jag hem mat och åt med Aws som var på besök. Vi skulle ha Thai, men tror ni att ThaiSmile va öppet. Nepp nepp nepp. Som vanligt när min mage skriker efter Thai. Blev ett besök på Skottys Bar istället - har aldrig varit där trots att jag bott här i 11 månader (det ligger inte många meter från mig - det är studentområdets bar). Men nu så är det stället invigt och jag kommer vara mätt till i morgon. (Känns så nu iallafall).

Funderar på om jag ska få till en såndär mysdag på stan i morgon...hoppas på det!

Grupparbete på distans

Folk pratar om när man får lov. Jag får inte lov. Lov finns lixom inte. I år ska vi tydligen ha grupparbete över jul. Tjena hejsan, troligt att jag ska vara i Gbg över jul - nyår. Knappast. Grupparbete på distans? Man får väl hoppas att det funkar. Jag lär ju inte vara ensam i denna situation iallafall, att vilja åka hem över jul-nyår.

Reklampaus

Konstaterade nyss en sak. Alla TV-kanaler samkör sin reklam. Dvs. man kan inte zappa till en annan kanal i pausen, för det är reklam där också. Dessutom är det reklam väldigt ofta.

Nu är ju inte jag helt emot reklam. Reklam kan vara ganska bra. Man kan gå på toa, fixa något att äta, kolla mailen, blogga etc. när det är reklam. Men sen så gillar jag att titta på reklam (man har ju ändå läst medie- och kommunkationsvetenskap) fundera på varför de gjort som de gjort, varför vissa reklamer körs i samband med vissa TV-program etc. Väldigt intressant faktiskt.

Hur mycket påverkas man av reklam? Jag är nog ganska kritisk, men samtidigt så sker ju saker mer eller mindre omedvetet. Man blir påverkad.



Vilken färg har din dongel? Min är svart (med vita blommor).

Seg som kola

Seg som kola. - Det är så denna dag har varit. Så tråkigt väder att jag beslutade mig för att inte gå ut idag. Ganska skönt faktiskt. Att bara vara inne. Men visst blir man seg av det också.

Men i morgon är det back to buisness, då kan man ju tyvärr inte styras av vädret. Både föreläsning och jobb väntar i morgon. Är helgen redan slut? Men det blir nog en ganska bra vecka tror jag. Åker hem mitt på dagen på torsdag, så veckan blir kort.

Btw. jag gillar bilden bredvid. För det första är den snygg, men sen så ser det ju så gott ut också. Don't you think?

Mitt kommande hem

Idag har jag fått se mitt kommande hem :) Så trevligt så. Mii flyttade dit i måndags, och om 3 veckor kommer jag. Här finns lite bilder. Fint, ellerhur?!


På promenad genom stan

Sov länge idag. Sen blev det frukost och lite TV-tittande. Mysig förmiddag som iofs sträckte sig till ca klockan 13.30. Sedan blev det en promenad genom stan med Joss.

Det bar iväg uppför trapporna, förbi huset som ser ut som en boll, sen hela Gibraltargatan (den är lååång) tillslut hamnade jag i Vasastan. Gick Vasagatan till Valand fortsatte över Heden och svängde sedan vänster så jag gick mot "Gamla Ullevi", gick förbi både gamla och nya Ullevi och fortsattse sedan ner förbi Scandinavium och Korsvägen. Sen blev det Eklandagatan och in genom parken vid Carlanderska och efter ett tag var jag hemma. 1 timme och 35 minuter senare. Ganska nöjd faktiskt.

Det är så fantastiskt med dagens teknik att jag kan ta en promenad med Joss även om hon bor i Sthlm. Båda har ju fått motion och pratat av sig. Fantastiskt. Dessutom 100ggr roligare än att gå själv.

Julstämning



Riktig julstämning idag på stan. Det börjar komma upp lampor som ska pryda Gbg i juletid. Jag har aldrig varit i Gbg under julen, något jag ser fram emot faktiskt. Nästa helg öppnar ju Jul på Liseberg också.

Om bara regnet idag hade varit snö så hade det varit perfekt. Men faktiskt så brydde jag mig inte riktigt om regnet idag. Jag tänkte inte på att jag hade gummistövlar på fötterna och paraply i handen. Jag bara gick omkring och tittade. Skulle inte göra något speciellt, jag bara gick omkring och tittade i mina favoritaffärer. Designtorget. Lagerhaus. Bolagret. Village. Riktigt mysigt faktiskt.

Nu ska jag laga mat och sen krypa i myskläderna och tända ljus och hoppas att det är något bra på TV.

Vem kommer på allt?

Nog för att jag gillar pussel, men detta var helt galet.
Helt i en färg och utan hörn och utan raka linjer. Hjälp!
Finns på http://www.coolstuff.se

varmt slut på en kall dag

Min långa dag som jag frös mig igenom fick ett mycket bra slut. Frös, frös, jobbade i gruppen, frös och frös lite till. Tog en sväng på stan och frös. Vad kallt det är. Som jag nämnt tidigare är det kallt i mitt rum också. Men då får man ju göra det bästa av det. Dvs: Göra pannkakor som man äter insvept i en filt och med duntofflor. Sedan ett långt varmt bad medan man lyssnar på bra musik (btw nu luktar jag mandarin). Och nu te (choklad-chili) och tända ljus som luktar vanilj. Nu fryser jag inte längre.




köp mer än du behöver och få lite till

Var inne på Yves Rocher idag. Där har de ju sånt där "köper du för si och så mycket så får du en present, och köper du lite till så får du en present till" - vilket slutade med att jag kom därifrån med mer än vad jag skulle ha. Kommer just nu inte ihåg allt som kom med i påsen. Tror det slutade på 5 grejer, jag som bara skulle ha en duschgelé. Men två av grejerna blev for free o allt är ju sånt jag behöver, så...nu behöver jag inte gå dit på länge. :)

Ice cold

Kollade nyss på vädret på nätet, ville se hur kallt det var ute (eftersom jag frös som en tok)...det stod att den var 1 grad och dimma. Dimma? Det märkte inte jag när jag var ute. Tittade ut genom fönstret och jag såg...inte mycket. Det ÄR minst sagt dimmigt. Den måste kommit samtidigt som jag gick innanför dörren.

Kallt är det ja...som jag sa. Kallt i rummet också. Förstår inte det där med temperaturen..det har varit varmt i rummet hela sommaren, ibland äckligt varmt. Men nu...när man vill komma in till lite värme så möts man av kyla. Knas. Och som vanligt var fönstren i köket öppna...undrar vem det är som tycker att det är så varmt där uppe. Jag var tvungen att gå och hämta jacka när jag skulle laga mat. Men något är konstigt, för min mat i kylen var som isklumpar.

funkar, funkar inte

Hämtade ut min mobil idag. Men funkar den som den ska....nej, så klart att det inte gör. Vad jag blir trött. Varit inne på lagning i 2 veckor - kontakten var glapp...det gick inte att använda handsfree eller ladda. Nu går det att ladda, men inte använda handsfreen. Och handsfreen är det inget fel på, den funkade på lånetelefonen.

Usch, blä och fy säger jag till dem som 'lagat' telefonen. Nu måste jag ju ta mig dit igen i morgon. Inte för att det är så jobbigt, men jag hade ju räknat med att den skulle funka nu.

Mixed feelings

Nu är "hemma-helgen" över. I morgon åker jag tillbaka till Göteborg. Mixed feelings about that. Börjar ny kurs i morgon, än så länge vet jag ingen som ska gå samma som jag. Känns väl inte allt för bra. Alla andra ska fortsätta tillsammans i en annan kurs, men. Tänkte byta, precis som de, men nu är den kursen full och jag har ju redan bokat tågbiljetter utifrån schemat på den kurs jag är inskriven på...så. Men nu är det schemat ändrat, suck. Så jag får väl se till att inte hamna i grupp1 för då går allt åt skogen med min planering. I morgon får jag väl veta antar jag...! Kursbeskrivningen verkar inte allt för skoj, men vad gör man? Har lånat en av kursböckerna och den är riktigt intressant, så...det kan ju bli något bra av det hela. Who knows?

Det andra som jag har mixed feelings about är att Joss inte kommer finnas i Gbg. =( Givetvis glad för hennes skull..hon kommer få det superkul i Sthlm. Men, Gbg är inte samma sak utan henne. Så är det bara. Vem ska jag "gymma" med? Vem ska jag springa på H&M med? Vem ska jag äta på Jensens med? Och på Tintin? Vem ska jag gå på ICA Maxi med =P ? Hmm. Tur att telefon och Msn finns...=)

Det kankse får bli en tripp till Sthlm för mig..nu när jag har både Joss och A där...och H&M...och M och B och och och...!

Hann med en snabbfika (te och pepparkakor) hos A innan jag skjutsade henne till bussen ikväll. Hon skulle 'hem' till Sthlm igen. Så kul att vi iallafall hann att träffas några gånger nu när vi var hemma samtidigt. :) Igår hann jag träffa N och E en snabbis också. Mkt trevligt. Saknar dansen något grymt.

I morgon flyttar Mii in i lägenheten. Spännande. Och om en månad kommer jag. Då blir det flytt. Oohh, spännande.

Självporträtt

I onsdags när jag åkte tåg satt jag och tänkte på en grej. Inte så ovanligt dock, eftersom jag tänker ganska ofta. :) Men när man åker tåg då har man verkligen tid att tänka.

Denna gång tänkte jag på hur det skulle vara att gå runt med massa bilder av mig själv i fickan. Och att andra gick omkring med bilder på mig i fickan. Värdefulla bilder. Givetvis tänker jag på pengar. Undrar hur det känns för Kungen. När han handlar så lämnar han ju porträtt av sig själv till dem i affären både i silver och i guld. Han får ju saker i utbyte för att lämna en bild på sig själv. Vilken märklig känsla. "Om du får ett självporträtt i guld av mig, så får jag en hamburgare. Ok?"

När man ser ett mynt på gatan brukar man ju tänka typ "titta en enkrona" undrar om Kungen tänker "här ligger ju jag och skräpar". Det är intressant. En upplevelse som jag aldrig kommer vara med om. Men jag är inte så ledsen för det. Jag skulle nog tycka att det var jobbigt. Just pengar är ju så vardagligt, något som alla har (mer eller mindre). Jag hoppas iallafall att Kungen är nöjd med den bild som är på enkronorna och tiokronorna, annars måste det ju vara jättejobbigt.