MJ2

I'm Gonna Make A Change,
For Once In My Life
It's Gonna Feel Real Good,
Gonna Make A Difference
Gonna Make It Right . . .


Höstmys


Jag sa: JA

Nu har jag sagt JA! Åh, det ska bli så roligt. Jag bestämde mig. Jag skulle ha ångrat mig annars. Men, det kommer att kosta. Sådant är aldrig roligt, men det får det vara värt. Det är ju inte varje dag lixom. Man får väl unna sig lite. Nu har jag något mer att se fram emot. Men det är långt kvar...

...jag vet inte vad ni tror att det är jag sagt JA till, men låt fantasin flöda :) gissa på.

MJ

"Love lives forever"


Vad är det som luktar?

Tänk att jag är täppt i näsan men ändå känner att någon granne har poppat popcorn. Jag tror (vet) att jag har känsligt luktsinne. Jag känner ofta lukter när ingen annan gör det.

Och just nu luktar det inte gott.

Ja, jag tycker att popcorn luktar äckligt (och smakar). Ja, det är jobbigt att gå på bio - då det alltid luktar popcorn där. Jag ska på bio i morgon, och jag antar att lillasyster kommer äta popcorn. Men tugga frigolit får hon göra själv. Jag stoppar näsan i en bägare varma chips och försöker stänga av luktsensorerna för ett tag. Tur att jag är täppt, då minskar ju luktintaget en aning iallafall.

Ternheim


Om gårdagen var Savage Garden, så har dagen varit Anna Ternheim. For sure.
Sugen på att gå på hennes konsert här i Gbg. Hon spelar 8e, 10e, 11e och 12e november. Hon skulle bara ha spelat 8e, men fick lägga till extraföreställningar - biljetterna tog slut för fort. Men det finns fortfarande några 10e, 11e och 12e.
Frida? Mimmi? Malin? Äh, Kajsa..kom hit från London vettja!


Crash and burn

Let me be the one you call
If you jump I'll break your fall
Lift you up and fly away with you into the night
If you need to fall apart
I can mend a broken heart
If you need to crash then crash and burn
You're not alone



När man är sjuk kan man sitta och 'youtuba' fram gamla låtar. Just nu har jag Savage Garden nostalgi. Jag kan ta mig tusan varenda text fortfarande. Nu känns det som jag går i 7an igen. :)

Jag menar det ...I'm here you know


Bloggdesign

När man är sjuk finns det tid för att leka med bloggen. Men som vanligt får jag det inte som jag vill. Men det får vara så länge. Uppdateringar kommer allteftersom.

The last Bounce

Visst är det tråkigt. Vill ju att Bounce ska finnas för alltid. I helgen har de audition i Stockholm om vilka 'gästdansare' som ska få vara med i showen 'The last Bounce'.

Jag VILL VILL VILL se denna show. De kör den 23-25 april i Globen.

Bounce - Sveriges mest framgångsrika danskompani genom tiderna - avslutar sin långa succékarriär med en sista storslagen avskedsföreställning i Ericsson Globe i april. Med sig har de över hundra gästdansare från bland annat Cullbergbaletten och Harlem Hot Shots och tillsammans bjuder de på en storslagen hyllning till dansen som du sent kommer att glömma!

Här är ett klipp från Bounce's senaste föreställning Caution! med många oförglömliga scener. När de dansar "i taket", i kuben, på väggen...helt grymt bra!




Här är klipp från Gökboet (även: Insane in the brain) - också där många scener som är helt fantastiska och som sätter sig på minnet.



Äh, vad snackar jag om. Allt Bounce gör fastnar i minnet. De är helt enkelt fantastiskt bra!
Jag har sett The Score, Bounce Live, Gökboet och Caution! (o Dansgalan där Bounce var med) Alla dessa föreställningar har många scener som jag aldrig kommer glömma. Men jag har inte sett Rot, Rot2, Asfalt, Rotmos, Freaky flow, Bounce the show och Bounce vs. Petter. Finns några av dessa shower på film tro? The Score och Bounce Live gör ju det...Någon som vet?

Bagge - here we come

Biljetter bokade: 3e december blir det Idol-genrep i Scandinavium!
M och jag ska och kolla på Bagge (haha) - nä, jag ska kolla på Mariette - så det är bäst för svenska folket att ni ser till att hon är kvar då. Men...det är klart att hon är - hon ska ju vinna!

Heter det: Druckits?

Hur kul är det att vara sjuk på en skala? NOLL.
Blev inget jobb för mig idag. Det fanns inte på kartan när jag vaknade med vad som kändes som ett bowlingklot till huvud.

Mitt internet har krånglat senaste månaden och igår la det av helt. 4h med kundservice fram och tillbaka i dag har löst problemet. Finally. Men jag tycker att det är riktigt intressant att man måste ladda hem grejer från deras hemsida för att internet ska fungera. Daaaah!?! Hur?! Det är ju just internet man inte har! Knasputtar!

Efter dessa timmar i telefon mår jag inte bättre direkt (fast jag är glad över att internet fungerar). Choklad/chili-te har druckits (?fult ord?), vaniljglass med björnbär har ätits, c-vitaminer har ätits, nu dricks Vitamin Everyday med vitamin B/C/E, folsyra och magnesium. Jag tänkte bli frisk. Det är gubben på tågets fel att jag är sjuk. Han hostade konstant igår när jag åkte hit till Gbg. Det borde finnas en speciell avdelning på tåg för hostande människor. Så det så. 

Jag var tvungen att avboka dansen idag. Antagligen får jag göra det i morgon också. Men det tar emot. Hur sjuk jag än är så vill jag dansa. Men jag får väl inse att jag kanske inte kan dansa alls nästa vecka om jag gör det idag när jag är sjuk - och att det kanske är bättre att stå över nu och bli frisk och få dansa hur mycket som helst sen. Men det är trist. Hade sett fram emot att dansa ikväll med F. Men det får bli en annan gång.   

Det är vi

"Jag, K och Fröken Olsson"
Så mysigt så!


Broken strings


Det är synd att så många filmer på Youtube inte går att länka till längre. Videon till 'Broken strings' går inte att lägga upp, jag får nöja mig med denna. Man behöver ju inte titta, det viktiga är ju att man hör låten :) Och den kan jag höra
om och om och om igen.


Landet

"När man bara ser en enda människa i stan, och den personen känner man. Då vet man att man kommit till landet."

What a nice day

Frukost på Paris (Som hemma) med K - det är grejer det. Mer sånt. Varför äter man inte frukost ute så ofta? Riktigt gott och mysigt att sitta/halvligga där i sofforna med te, kalkonsmörgås - och K som sällskap :)

Sen så var det superkul att se Järnklockan i eftermiddags. Roligt att se tjejerna igen. Dans och sång. Jag ville också vara med. Man får lite ryck när man sitter där och kollar. Synd att Nela inte var där idag. Förhoppningsvis blir det nästa gång.

Dansabstinens.

SYTYCD is back!

JAAA!!
So you think you can dance is back! Den 11e november 21.55 - då sitter jag framför TVn. Det kan jag lova. Top 20 är redan uttagna i USA...så denna säsong ligger vi långt efter i Sverige. Men nu snart så...äntligen något bra att se på TV igen. SYTYCD season 6. Lovley.

This is it!

Bokade biobljetter precis. Till fredagen då lillasyster kommer på besök. Det är 1,5 vecka dit - och biljetterna var nästan slut. Men nu blir det This is it! 

På tal om biljetter som snabbt tar slut så släpptes biljetterna till Melodifestivalen idag. Biljetterna är slut till Stockholm, Örebro, Sundsvall och Örnsköldsvik. Det finns fortfarande några biljetter till Göteborg och Malmö. Men, jag är inte i Göteborg när det är här. Synd att det skulle vara just den helgen. Men...jag är hellre på Gran Canaria. Faktiskt! Men det hade varit skoj. O som jag skrev förut, så är biljetterna till Idol slut också. Ujujuj. 

Något som är lite enklare dock är biobiljetter till Bröllopsfotografen. Frågan är bara, när ska det bli?!


Soffpotatis

Vad seg man blir av att sitta still i soffan. Gick hem vid lunch från jobbet idag. Sen kanske ni tror att jag bara suttit och degat, men nä. Jag har pluggat. Men eftersom jag gör det på distans har jag legat i soffan och kollat på videoföreläsningar. High tech - jag vet. Men man blir så seg - soffpotatis. Så nu ska jag traska till SATS Valhalla tänkte jag. Tänkte gå på Dansen (såklart), men den börjar inte förrän 17.30 - hittade dock ett Core-pass 16.30 så det blir det först.

Slutsålt

Det finns inga biljetter kvar till Idol i Scandinavium. Attsingen då - jag som ville gå. Får väl se om de gör som i Malmö, att släppa bljetter till genrep.

Idag släpptes biljetterna till Melodifestivalen. Det vill jag också gå på...finalen är antagligen utsåld, men jag vill gå i Gbg eller Örebro.

Jag ♥ Inredning

Om jag hade pengar (mycket)...och om jag hade en lägenhet att inreda så skulle jag gå loss på BoConcept. Jag är helt frälst över deras utbud. Jag vill ha hela affären. Här är ett kollage med några av mina VILL HA! Dessvärre gör priserna att det föralltid kommer stanna i min drömvärld att någon gång äga något av detta. Men ujujuj vad snygga saker det finns. Visst skull det kunna bli ett finfint rum?!

Allt detta och mycket mer finns HÄR.

Idol

Sitter och kollar på Idol. Jag spelade in det igår. Förra veckan avslöjade Joss vem som åkte ut på sin blogg. Idag var det Anna O. Attsingen alltså. Jag som trodde att det bara var Aftonbladet jag var tvungen att hålla mig undan (+ löpedlarna utanför ICA). Men nä, nästa vecka får jag inte läsa någon blogg förrän jag sett Idol. Eller, utslagningen kanske jag hinner se nästa vecka. Det är hemfärd som står på schemat på fredag! :) Bara över helgen dock - men jag har inte varit hemma sedan slutet på augusti. Så det ska bli skoj. Ska se Järnklockan som hade premiär igår. Ska bli skoj att se er tjejer!! :)

Idag blir en "degarlördag". Sovmorgon, Body Balance...och ja, sen har det blivit en dusch och ner i soffan, sen har jag inte kommit längre. Funderar på att stanna kvar här. Ev. en tripp ner till ICA när jag blir hungrig - eller innan.

Men jag är värd en degardag. Faktiskt. Gårdagen var fantastiskt skoj. Var på Body Balance, och efter det var det Dansevent. En blandning av tre dansklasser med tre ledare. Afro till R'n'B-musik, mix av allt - det var sjukt kul. Massor med frukt, energybars och energi drinkar. Lite utlottningar och surprises. Efter detta blev det mexikansk buffé på Livingroom (gamla Incontro) - vi var väl kanske 15 av dansarna som gick dit. Därefter blev vi inledda bakvägen in på Incontro. Har aldrig varit där förut. Det var väl lite småmysigt med pianobar. Men inte riktigt vår musiksmak. Vi kände ju för att dansa loss till sån musik vi är vana vid i danssalen :) men här var det...vad var det vi sa?...After Ski möter Finlandsfärja. Vi drog ner medelåldern rejält - det var mest 40-50åringar - och mest (väldigt) onyktra herrar. Men men. Vi var ett kul gäng som var där - jag kände ju ingen av dem vidare värst - eller jag börjar ju lära känna dem mer och mer. Och det är skoj. Tänkte gå på Marias dans både i morgon och på måndag - så då lär jag få träffa några av dem igen. Jag gillar Marias klasser - de gör min dag. Alla dans och balance-klasser gör mig HAPPY! 

Kvällens bidrag


Inte helt otippat (för er som var med idag/ikväll) blir det denna låt som får figurera på bloggen. Det var sjukt kul. Fler dansevent tack!! :)


Burr....

Skrev ju igår att det är läskigt kallt i lägenheten. 18 grader var det igår. I morse kom som på beställning 2 killar och skulle lufta elementen - precis vad som behövdes. (Vi hade tänkt att ringa idag). Nu när jag kom hem förväntade jag mig att det skulle vara varm och mysigt. Pyttsan heller. Nu är det 17 grader.

Jag vill ha en egen måne

Igår skrev jag ju om vad jag såg utanför mitt fönster på jobbet i måndags. En u-båt. Vet ni vad jag såg utanför mitt fönster idag? Gissa.

På tal om annat - kollar på Singing bee Celeb. Jag skäms. Ingen av de tävlande kan en enda rad på 'Jag vill ha en egen måne' - det är hemskt. En person fick rätt på ett enda ställe. Det är sjukt. Jag kan hela låten! Fy skäms. Pinsamt ju. Allmänbildning ju!

Fryser som en tok. Är det inte meningen att elementen ska värma upp lägenheten när man vridit på dem? Elementen är kalla iallafall. Det är 18 grader här inne. Och jag som fryser jämt - inte konstigt att jag fryser nu. Ska krypa in under en filt och ta en kopp te. Vila kroppen lite efter Streetdancen idag. I morgon kväll blir det först Body Balance (såklart - ingen fredag utan Body Balance) sedan är det eventklass i Dans på Valhalla. Kommer bli sjukt kul. 90 min med blandade dansstilar - efter det har de bokat bord på Incontro. Så då blir det lite italiensk mat. Dock är väl inte Incontro så plånboksvänlig mot fattiga mig, men jag får väl unna mig det. Hoppas det är många som ska med. Då blir det skoj. Och sen är det helg :)

Har ni gissat vad jag såg idag utanför fönstret? Jag tror att ni gissat fel. Det var ingen u-båt idag. Det var Henning Mankell.

Maniac



Varje gång jag lägger upp ett klipp / en låt här på bloggen så gör jag ju det av en anledning. Jag tar inte bara en låt 'out of the blue' - det ligger alltid någon story, något minne, bakom valet. Jag har kollat på gamla inlägg och jag kommer faktiskt ihåg anledningarna till varför jag valt de specifika klippen. Jag hoppas att jag kommer komma ihåg varför kvällens klipp blev just 'Maniac'.


Yellow submarine

Plötsligt hörde jag ett 'Oj' och sedan ett 'Titta'. Jag tittade och jag stämde in med föregående talare och sa 'Oj'. Det var i förrgår som detta hände. Att jag såg denna ovanliga syn genom fönstret. Vad var det jag såg?

1. En giraff
2. En u-båt
3. En clown

Ja visst skulle man säga 'Oj' oavsett vilket av ovanstående 3 alternativ som man fick se utanför fönstret.  Och för min del var det alternativ 2. En del av u-båtens 'kropp' stack upp ur vattnet och där stod 10-15 män i givakt. Kändes lite skumt. Inte varje dag man ser en u-båt utanför fönstret lixom. Det brukar mest vara lastfartyg, Älvsnabben, Paddan osv. (Och ja - mitt jobb ligger vid vattnet)

Titta vilken fin u-båt jag hittade HÄR.

(Det var inte riktigt såhär u-båten såg ut - den var grå/svart, men jag hoppas att en sånhär kommer förbi fönstret någon dag - för då hade ni fått rätt oavsett om ni gissade på att jag sett alternativ 1 eller 2.)


Lost and found

Just nu är det releasen Body Balance 46 från Les Mills som är ute. Jag gillar denna release väldigt mycket. Riktigt bra. Och riktigt bra musik. Man kan sjunga sig igenom passet - det är grymt. Benstyrkan blir inte lika jobbig när man då och då får sjunga med i 'magnificent...', eller när man kan sjunga 'is that true? is that true? is that true?' under pilates-delen (mage) - lite svårare dock att sjunga när man tränar magen :). Thai Shi'n (uppvärming) i början är inte jobbig alls...men den blir ännu roligare med denna låt 'lost and found'.    


Nyårslöfte

Jag bestämde mig för att under 2009 skulle jag ha tränat minst 100 dagar. Alltså...100 dagar av 365 skulle jag ha tränat på något sätt. Jag kan ju säga som så, att jag nu (10 oktober) har tränat 101 dagar. Så, det var minsann ett enkelt mål jag tog mig, men vad visste jag. Förra året tränade jag ju 101 dagar, så...jag ville ju bara vara bättre än så. Och se, det blev jag. :) Men iår är jag ju medlem på ett bättre gym med betydligt mycket mer roliga klasser och även om jag absolut inte har mer tid (snarare tvärtom)...så har det ändå blivit mer träning. Egenlligen är det senaste 1-2 månaderna jag kommit igång på riktigt. Och det gillas. Ingen fredag utan Body Balance, ingen lördag utan Body Balance och ingen söndag utan Dans. Så är det bara. Sen så blir det ibland 1-3 Danspass till i veckan :) Det är klart jag missar mina helgträningar bland också, men det är bara jobb eller att jag inte är i Gbg som får ställa sig ivägen. Allt annat är bara lathet. Så det så. I morgon blir det både Dans och Core hade jag tänkt. Jag mår dåligt om jag inte får min träning. Så är det bara.  

 

 

I'm gonna live forever

Ooh!
Pölsa!
Titta!
Och han.
Och hon.
Det är samma folk!
Åh, vad skoj!
Mäh, hon är ju död!
Titta, han.
Det ÄR samma!
Haha, samma låt!
Måste se!
Åhh!
Åh, vad roligt.
Den måste man se.

Det var typ så min och K:s konversation lät när vi såg trailern för Bröllopsfotografen när vi var på bio i somras. Då såg vi Sommaren med Göran. Inte för att det har någon betydelse, men iallafall. I vilket fall som helst, på fredag har Bröllopsfotografen premiär! :) Den måste jag se. Det blir en bio-tät höst, för i slutet på oktober så har This is it premiär. Den måste jag också se. Och igår hade FAME premiär - och den har jag redan sett. Jag och F var och kollade på den igår - och den var såå bra!

FAME - I'm gonna live forever!


Taste of heaven

Ett litet smakprov på magi. Peter Johansson sjunger "Love of my life".
Frida (och alla andra) lyssna och NJUT!
 

Kerry Ellis sjunger "Somebody to love".


Förstår ni nu att 2,5h med dessa människor LIVE var helt fantastiskt?!?

Jag hade gärna lagt in låtar som "These are the days of our lifes", "I was born to love you", "Life still goes on", "We will rock you", "We are the champions", "The show must go on", "I want it all", "Bohemian Rhapsody", "Who wants to live forever", "Don't stop me now", "It's a beautiful day", "I want to break free", "Save me", "One vision", "No one but you" - och ja..och alla andra låtar de körde....men jag kan ju inte lägga in allt för mycket. Dessutom hittade jag inte så bra kvalité på låtarna. Men jag kan ju säga som så att alla 28 låtar de spelade i lördags var Fantastico!
Goosebumps!


Update

Jag vet att jag inte har uppdaterat något om hur gårdagen var. Flera har frågat, både här och på Facebook. Och jag kan väl säga som så...

...att jag fortfarande har gåshud, ett leende som går hela vägen runt huvudet och tårar i ögonen. Det var FANTASTISKT!! En mer detalserad uppdatering kommer när jag börjat smälta upplevelsen, annars kommer här bara stå ord som fantastiskt, underbart, magiskt...osv. det kommer det troligtvis göra iallafall, men.

Jag skickade ett sms till Joss igår efter konserten där jag skrev att det var "helt sjukt bra". Tillbaka fick jag en fråga om jag var "in heaven". Mitt svar blev: "jag är högre upp än så". Det säger väl allt?!?

Som jag väntat

...nu är det dags. Lisebergshallen nästa!! :)


Bild från www.championsofrock.se


Ressumé

Idag har det varit en såndär fin höstdag - kallt men soligt. Igår var det som sagt ruskigt kallt och burrigt, inte konstigt - det snöade ju faktiskt i natt. Inte så att det blev snö snö...men det var tydligen vitt på backen ett tag. Tänk att det skulle snöa samma dag som strumporna åkte fram för första gången efter sommaren.

Skön dag idag - halvdag på jobbet, sedan dans, sedan lite stan, efter det body balance och nu fredagsmys. Kan det bli bättre. Ja det kan det....min telefon är dum, dummare, dummast - så i morgon ska den skickas in igen. Sen så har jag glömt min kalender på jobbet - handikappad. Jag är beroende av min kalender. Har 'behövt' den flera gånger nu i eftermiddag/kväll...och den har inte varit här. :( Hihi...fick en fnissattack på body balance idag - fick syn på min lilltå, hade glömt bort att jag hade plåster på lilltån - nu är ju inte det så roligt egentligen, men det är ett Batman plåster :) brukar inte gå runt barfota och hade glömt att det är ju just det man gör på body balance :) Tror inte att det var någon annan som störde sig på mitt lila/svart/gula plåster, men jag gjorde.

Men nu: nybakat bröd, äppeljuice - idol. Efter det glass och ett fotbad :) I morgon: Champions of rock :) Wii!

Rolighetsteorin


I oktober

1 oktober innebär...

...att Joss fyller år. Grattis!!
...att man 'får' börja använda strumpor igen efter sommaruppehållet

I år innebar även 1 oktober...

...att vantar åkte fram
...att höstskor åkte fram
...att höstjacka åkte fram

Det är läskigt kallt!