Ögon som ser tillbaka på helgen

Stockholm - Gröna Lund - Sommarkrysset - Hammerfall - H&M - Sol - 5-kamp - Minigolf :)

Utmaningen

Anna O hade en utmaning på sin blogg, klart man joinar.

5 saker jag ska göra idag:
1. Packa upp
2. Packa
3. Lägga in låtar i mobilen
4. Umgås med lillasystern
5. Sova


Vad gjorde du för 10 år sedan?
För 10 år sedan var jag 12 år och skulle snart börja i sexan. Höll på med alla mina många intressen: dans, drill, gymnastik, friidrott, piano, cirkus. Jag flängde runt och satt aldrig still med andra ord.


Ställen du bott på:
Karlskoga och Göteborg

5 saker du skulle göra om du var biljonär?
1. Resa i massor
2. Inte ta studielån
3. Se till att jag och mina närmaste (family and friends) har allt man behöver
4. Skänka pengar
5. Spara pengar


Kopiera utmaningen & svara på frågorna i din blogg, skicka en kommentar till mig så besöker jag din blogg.


Ögon som ser: Max vs. McDonalds

Nyöppnade Max ligger 10 meter från gamla hedeliga McDonalds.
Har inte testat Max här hemma än. Har ju inte varit hemma sedan det öppnade. Vågade inte åka driven där - vet ju inte riktigt vad de har. Så det blev Nuggets från McDonalds. Och för en gångs skull så gick det snabbt. Det är inte ofta jag får säga det, men denna gång var det fastfood! (Hör inte till vanligheten)


Sightseeing

Inte visste jag när jag vaknade i morse att jag skulle vara i Björneborg och Kristinehamn idag. Det visste jag inte ens när jag klev på bussen i Laxå. Men när bussen hade varit i Degerfors och det bara är ca 20 min till Karlskoga så åkte bussen plötsligt vägen via Björneborg och Kristinehamn. Lite otippat sådär. Visst jag hade ju inte bråttom eller något, men kändes lite dumt när man var så nära hemma. Som tur var åkte H med samma tåg och buss, så hade sällskap iaf.


Vilsna själar

Hjälpte M och co att hitta rätt förut. De skulle på festivalen. Då regnade det och nu är det sol. Så hoppas de har det bra - de dyra regnponchos de köpte kanske var i onödan. Men...hellre bra väder, ellerhur!?

De fick den ultimata guiden...haha...not. Jag känner mig också som en turist i denna storstad. Bott här sedan slutet på januari. Kul att träffa dem iallafall. Nu...mat?

Done and done

K - nu är det klart! Bokat och klart. Jag kommer snart!
London here i come. 5 dagar i den ännu större storstan. (Gbg = Storstan, Sthlm = Den större storstan.) Det ska bli så skoj. Vilken musikal blir det denna gång? :)

Förra gången blev det som sagt 4 olika flygplatser, denna gång blev det bara 3. (Gbg city - Stansted, Stansted - Västerås) Nu är det bara resor till och från flygen som ska ordnas!

Jag föll i fällan

Som vanligt. Jag är inte snabb nog. Priserna på flyg har gått upp sedan igår. Illa illa. Ännu är det inte så illa att jag måste ställa in resan. Men den måste bokas idag!!

Men K svarar inte i tfn. Jobbar väl I guess.

The queen is in town

Eller ja, inte drottningen kanske, men M :) Dock är hon inte här för att träffa mig, haha, men jag ska se till att det blir en fika eller något iallafall. I morgon, i morgon.

I morgon är även sista dagen på jobbet innan semestern. Skönt. Dock dröjer det ju ett bra tag tills jag får träffa A och övriga. Men. E kan jag ju träffa hemma :) hon är ju från rätt ställer så att säga. Men men. Har lite att skriva i morgon också. Annars blir det väl mest packa osv.

Mjölk!?

Idag smakade jag mjölk. Det var inte gott. Jag tycker verkligen inte om det. Visst, det är ju laktosfri mjölk, vad vet jag det kanske smakar annorlunda än vanlig mjölk. För si sådär 10-12 år sedan drack jag vanlig mjölk, vet att jag inte gillade det så värst då heller - har alltid föredragit vatten. Men snälla, jag trodde ändå att det skulle vara lite godare än vad det var. Tacka vet jag oboypulver!

Sluta dröm

Nu ska jag sluta drömma om London för en stund. Dags för kvällsmat och TV. Projekt runway.

Det är inte vilken dröm som helst, den ska besannas. Snart, snart, snart. K - jag kommer snart! Har inte bokat än, men det är på G. :)  

Resumé

                 
                                     En liten resumé från månadsskiftet okt/nov 2006

Från tanke till handling

Ibland tar det lång tid från tanke till handling. Ibland inte.
Just nu kör vi på det senaste. Ska leta flyg till London.

Tanken slog mig igår och nu börjar handlingen. Haha..sist jag åkte gick allt iofs på några timmar. Impulsiv handling kallar jag det. Gillar när det går snabbt. Det blir oftast som bäst då. Drar man ut på det så är det alltid något som händer. Som senast, skulle boka till London, men så steg priserna med 1000:- på ett dygn. Blev inte så plånboksvänligt då. Hux flux.

London

Funderar på en tripp till London. Vore najs att hälsa på K. Det är 1,5 år sen jag var i London och hälsade på senast. Det är länge sen. Ska försöka få till en tripp nu i Juli. Ska bara kolla lite flyg och sånt först. Det är ett pussel det där. Kommer ihåg vad jag letade och fixade och donade sist. Då blev det flyg Västerås-Luton dit och Stansted-Nyköping hem. Man måste ju hitta billigast möjliga. Sen är det resor till och från flygen också. Men det är en annan femma.

Ett öga rött

Finns det inte en bok eller film eller något som heter så?

Idag var iallafall mitt öga rött...det kliade och det rann. Det såg ut som jag satt och grät på jobbet. Men nu är det borta iallafall. Skönt. Fick små upmuntrande meddelanden från E där jag att och 'grät'. Så snäll så.

Inte lätt på jobbet idag. Märks att det är sommar. Är det inte Fotboll så är det Allsång.

Mot sydligare breddgrader

Jag längtar till sommaren, den RIKTIGA sommaren. Värme, sol och bad. Får jag den inte här, så får jag den väl där. Om en månad smäller det. Det ser väl inte allt för dumt ut iallafall. Får hoppas att det håller i sig.
              

Lönespec

Alltid lika skoj att få sin lönespecifikation. Har fått mina 2 nu. Inte för att det står så många eller höga siffror på dem, men det är lite iallafall. Så är det väl när man bara har extrajobb. Det är ju inte så man får månadslön direkt. Men å andra sidan så jobbar jag ju inte så mycket heller.

Ju mindre man jobbar - ju mindre pengar - ju mer tid att göra av med pengar.
Ju mer man jobbar - ju mer pengar - ingen tid att göra av pengar på.

Jag har provat på båda, skulle man inte kunna kompromissa på något sätt? Lite av varje vore bra. 

Lite jobb - mycket pengar - mycket tid? 

REA på MQ

Tog en kort sväng på stan förut. Gick runt i solen och tittade. Provade en jättesöt klänning på MQ. Den var inte riktigt 'jag',.,men vilken klänning är det? Jag får göra kläder till 'mig' när jag köpt dem, och det brukar bli bra. Nu köpte jag inte denna klänning. Den var för dyr, fastän den var på REA. Vet inte när jag skulle använda en sådan.


Bölder och blindhet

Kli kli kli. Det kliar överallt. Kan småflugor bitas? De som fanns i köket kunde iallafall. Har fått endel röda bölder. Jag får ju inte små prickar som andra människor. Myggbett och liknande blir stora bölder - knölar. Inte skoj alls. Nu är det iallafall inte flera miljoner flugor där uppe...bara ett tiotal kvar. Måste varit någon granne som gått hårt åt medan jag var o jobbade. Jag fick ut ganska många med min aggresiva diskmedelsjakt förut, men någon måste ha fortsatt för nu är de nästan borta.  

Haha...hur länge kan man vara i ett pyttelitet rum utan att se varandra? Hur lyckas man? Jag och A lyckdes idag. Båda visste att vi skulle vara där, men ingen såg den andra. Båda tänkte: "hon kankse är försenad eller sjuk". Jag förstår inte. Frågade E efteråt, ochhon hade inte heller sett A. Tokigt. Rummet består av några bord och några stolar. Börjar bli blind tror jag.  


Hjälp sökes!

Jag blev nyss attackerad av typ 2 miljoner småflugor. De fanns i köket. Hur äckligt som helst. Någon måste ha struntat i att ta ut soporna eller något - för hjälp vad många det var som flög ut när jag öppnade skåpdörren under ena diskbänken. Hur snuskigt som helst. De var överallt, inte så trevligt att laga mat där inte. Fick med mig några ner som satt på tallriken. Usch och fy, Blev nog biten av ett par hundra. Det kliar något grymt. Överallt. Hur ska jag få bort alla dessa miljontals flugor? Någon som har något tips?

I'm back

Tillbaka i Götet, dock bara tom fredag.

De två senaste tågturerna har ju varit katastrof, idag var det inte riktigt lika illa. En försening på ca 20min bara. Ingenting om man jämför med de andra turena. Sen så hade jag ju inte bråttom idag heller, så det gjorde inte så mkt. 

                                                                                 
MER-krusbär består av 8% päron och 2% krusbär. Men ändå heter den bara krusbär. God är den iallafall. That's the piont.

sommarlov

På fredag får jag lov. Då är allt klart med skolan + att jag är ledig några veckor från jobbet. :) Eventuellt blir det något "uppdragsjobb" i juli - får se om det dyker upp något.

Sen får man väl se vad som händer i höst. Kompletterade ansökan med några kurser, får väl se vad som händer. Blir väl kanske till att börja söka lite jobb också. Jag vet inte riktigt. Men först är det sommar :) Ledigheten inleds med två dagar i Sthlm! Ska till H&M. Stan och Gröna Lund det är måsten! Sen är väl inte så mkt planerat förrän slutet på juli - Grekland i 2 veckor. Ska bli skönt!

Midsommar

Trevligt hos E ikväll.

Först äta, sen äta lite till och sen lite till - Det är midsommar det! Regnet kom i form av en explossionsartad störtskur tidigare på dagen, och för första gången på jag vet inte när blev det ett midsommarfirande utan regn. (Hade inte börjat firandet när det regnade.) God mat, trevligt sällskap först hemma och sen hos E. Dock blev det inga små grodor.

Imorgon ska jag ta i tu med SJ - jag ska ha pengarna tillbaka. Vet att det inte går för resan förra onsdagen, men för resan igår måste det gå. Det var SJ:s fel. Branden var ju inte direkt deras fel.



Glad midsommar!


Tågstrejk

Vad trött jag blir!! Tycker inte om SJ.
Problem: 10
Förståelse och hänsyn: 0
Jag ska tågstrejka!



Tyvärr måste jag åka redan på måndag. Suck.


Run, Forrest, Run

Känner ingen som ska jobba idag :( M har åkt hem, A åker hem idag och E är sjuk. Tråkigt. Men men, jag får pengar iallafall. Men det är roligare om det är någon man känner som jobbar också. Någon att ta rast med. Någon att fråga hur det går. Någon som frågar hur det går. Om inte A jobbar har jag ingen att springa till bussen med heller.

Sverigematch idag också..så Sverigetröjan är på. Missar dock början eftersom jag jobbar. Men igår hann jag och A med bussen - fast vi fick springa som tokar när vi såg att den var påväg. Bussen är sen ibland, och det är vi glada för. Men det är i princip omöjligt att hinna med bussen nu med de nya tiderna. Slutar 21 och bussen går 21.01 (det tar väl ca 2-3 min att gå till hållplatsen från porten - men man måste ju plocka ihop, posta brev, lämna temuggen, springa ner för trapporna också.) Så ja, i princip omöjligt. Men igår hann vi konstigt nog. Vi kanske kom iväg lite tidigare än vanligt och bussen kanske var lite sen. Och vi var ju tvugna att springa, men iallafall. När man är två så är det ganska roligt att springa till bussen. Det är inte alls kul om man är själv. Tvivlar på att hinna med den idag, även om jag skulle vilja. Vill ju komma hem och se så mkt som möjligt av matchen.

Tack och hejdå

Sa hejdå till grannen som flyttar idag. Han kom förbi och prata lite o sa att han lämnat grejer i köket till mig. Man tackar, man tackar. (Egenligen var väl grejerna till alla som ville ha, men eftersom det bara är jag här så var allt till mig.) Dock slängde jag endel. Valde ut de sakerna som hade ett "bäst före datum" som inte gått ut, de grejer som hade "bäst före datum" i början på 2007 åkte i soporna. Nu fick jag det bekräftat, jag har sett människan äta två gånger sedan jag flyttade hit i januari. Då förstår jag att han hade grejer som "gick ut" i januari förra året om han äter så sällan. 

Jag fick: pasta (2 olika sorter), müsli och te.  
Tack J, och hejdå. Ha det så bra i Toronto och Singapor.

Douze point

På tal om musikaler...Moulin Rouge är på TV. Love it. Sett den, har den...men vad tusan :) Bra är den.

Vaniljte douze point.

Jippie

Idag tävlade vi på jobbet. Den grupp som presterade bäst vann...mitt gäng vann. Kexchoklad och djungelvrål...som en skänk från ovan (om man tittar på inlägget 'Vrål' som jag skrev igår.

Nu ska jag tiita på 'I huvudet på Gynning' och äta djungelvrål.

Som i en musikal

Igår var det det där avsnittet av Vänner där Phoebe lådsas att hon är med i en musikal - brister ut i sång lite titt som tätt. Jag tänker ofta på det. I vissa situationer tänker jag: "tänk om han/hon skulle börja sjunga nu, eller dansa fram mellan borden etc." Ibland får jag lust att göra det. Visst vore det härligt - om livet vore som en musikal. Som när jag hälsa på K i London - kände för att svinga mig fram i de där stolparna på tunnelbanan, precis som i RENT. Eller varför inte dansa fram på gatorna som i West side Story - roligare än att gå. Helt enkelt, varför inte sjunga fram sina känslor och åsikter? Nu svingade jag mig inte i några stolpar eller dansade fram på gatorna. Varför inte? Jo, för att man inte "gör" så. Men varför inte egentligen? Varför skulle det vara konstigt? I musikalerna verkar det ju helt normalt, då är det minsan ingen som kollar konstigt.

I fredags var det två tjejer (7-8 år) som började dansa inne på MQ :) och i lördags var det några killar (25-30år) som började dansa inne på H&M. Dock kanske de sistnämnda inte var helt nyktra, de hade forbollströjor på sig och jag anar att de var påväg att kolla på matchen på Avenyn som började sisådär 1h senare. Men spelar roll, bara att börja dansa för att man känner för det. Sånt gillar jag!  

Vrål

Det gick ganska bra på jobbet idag - tiden gick fort faktiskt.
Satt bredvid A, det gjorde nog en hel del. Kul var det. :)

Blivit bjuden till E på midsommar - blir skoj det. I'll be there. Count on it. Kul att träffa kgaingarna. Åker hem på torsdagmorgon. Najs. Fira lillasyster på födelsedagen. Looking forward to tårta!

Hoppas på att hinna träffa K nån gång också. Måste få till det på något sätt. Nu är vi ju i samma land iallafall..vi får se till att vara i samma stad samtidigt också tycker jag!



Åh, vad jag är sugen på djungelvrål

Duktig

Idag har jag varit duktig. Stolt! :)

Gick upp tidigt. Hade tänkt att diska, men så blev inte fallet. Det var ju "So you think you can dance" på TV - sådär 7 på morgonen - det var gamla avsnitt från 2007 i USA. I vilket fall, plockade undan på rummet. Möblerade om (hur man nu gör det i ett 18kvm stort möblerat studentrum). Alla möbler längst ena sidan, skrivbordet ställdes över det mindre bordet och stolen i fotöljen. Snyggt!? Svar nej, men det skulle ju komma några och fixa med elementet - så var tvungen att flytta grejera så de kom åt.

Jag åt frukost medan jag kollade på TV, sen tänkte jag diska. Men då kom hantverksnissarna...ca 8.30 (de skulle komma någon gång mellan 8 och 18) Vad jag inte visste var att de skulle in och joxa med badkaret...haha...och där hade jag min odiskade disk - ja just det. Strunt samma.

Åkte och tränade. Danspass. Haha...men eftersom det var förmiddagspass så var det "pensionärsanpassat" dvs. inte så hårt som jag kanske hade önskat. Dessutom hackade skivorna hela tiden så det blev inte så mkt dansande. Vi ändrade om och körde Afro istället. Inte mig emot...om det inte var så att ledaren hade noll taktkänsla. Haha. Men mina små tantkompisar som jag träffade en annan förmiddag var där. Trevliga damer det där.

När jag kom hem diskade jag och så fort jag var klar så knackade det på dörren. Då skulle hantverkarna in igen - tydligen skulle ventilerna luftas :) 2 minuter sen var det gjort. Nu behövde de inte brottas med ett diskberg i badkaret iallafall. Sen har jag städat. Lika bra att passa på när möblerna flyttas runt. Och nu är allt på plats igen. Skrivbort, TV, lampor, fotölj...det var inte det lättaste att bära runt på. Ett styrketräningspass!

Skavsår har jag också fått...igen...men det är ju en annan femma. Det är väl bara att välkomna mr Compeed igen.

Nu väntar mat...man blir hungrig av att vara så duktig.

Dansdrömmar

Nu är alla och dansar med N. Jag är SÅ avundssjuk. 'Gamlingarna' är också där - det var så länge sedan man träffade dem ju. Men jag är långt hemifrån...jobbar denna vecka här i Gbg, annars skulle jag också ha dansat. De dansar ända tills på onsdag..(ja inte hela tiden - men varje kväll). Jag kommer hem på torsdag fm. Drygt och grymt irriterande. Jag gör ju inget vettigt just nu direkt. Suck. Tittar på en dokumentär om översmarta barn.

Sitter här och tittar på regnet. Det öser ner. Äntligen kanske man ska säga....trots att jag bor i regnstaden har vi varit utan en droppe regn på ca 1,5 månad.

Dansabstinens! Såg att de kör ett danspass på gymmet i morgon fm. Jag ska dit. Count on it. Vet inte riktigt vad det är, men det spelar ingen roll bara jag får dansa. :)

Ny tidtabell

Idag införs ny tidtabell på Västtrafik. Förbättring? Försämring?
Jag vet vad jag tycker.

- Linje 2 har slutat existera. Fatta! Vad innebär det? - Jo, massa byten och krångel för att komma hem. Nu är det bara 4an som går hit. Och 4an går ju inte direkt överallt. Suck. Finns ju buss också iofs...men de går ju inte heller överallt. 2an är den jag åker (åkte) mest.

- 52an som jag åker med till och från jobbet har också ändrat tid....till det sämre. Börjar jobba 18...bussen kommer fram 17.52 - man hinner ju, men förut kom den fram 17.46...det var lite bättre. Slutar jobba 21...bussen går 21.01. Lycka till. Då får jag gå. Men är så skönt att kunna ta bussen och vädret inte är tipptopp...eller om man vill hem snabbt för att kolla på fotboll till exempel (syftar på onsdagen).

Sverigetröjan på

Det blev en tripp på stan idag också. Köpte presenter till lillasyster. Köpte den där Sverigetröjan också. Har ju ingen här i Gbg - måste man ju ha när det är fotboll. Men det är inte en vanlig Sverigetröja, utan det är den där grå/blå från SeriousSally (på Rut m.fl.). Den kan man ju ha även när det inte är fotboll på TV :)

Nu är det Alla vi barn i bullerbyn på TV. "Nu vill jag ha vår falukorv av allra bästa slag..." Anna Sahlin började sin sångkarriär tidigt.

Fotboll utan pannkakor

Blev inga pannkakor idag heller...är inte hungrig. O ska man äta pannkakor måste man va hungrig. Blir i morgon istället - kasnke. Sylt är köpt nu iallafall. :) Alltid något.

Fotboll utan pannkakor funkar väl det också.

Surt med Spaniens mål där på slutet. Det var ju redan klart. Hmm. Men men.

Pannkakor och fotboll

Det blev en promenad till stan. Tar ju bara ca 20 till Avenyn. Gick runt några timmar - sen blev det en spårvagn hem. :) Fötterna ville inte riktigt längre. Skön dag ute i solen iallafall.

Just det, det var REA på Inter Sport. Blev ett rosa träningslinne från Puma. Mycket snyggt.

Ska nog ta mig till stan i morron också. Lillasyster fyller ju år nästa vecka. Antar att något ska köpas :)

Sen så är det ju fotboll i morron också. De visar matchen på Avenyn - ute, på något sätt. Vet inte riktigt hur. Hörde idag också att de kommer att visa matchen på Bergakungens biograf. Coolt tycker jag. Liseberg visar tydligen också matchen. Fast...jag har ju ingen o se den med..så jag kollar nog hemma. Eventuellt gå ner på Avenyn, vore iofs skoj! Lär vara galet med folk.

Köpte Oatly pannkakssmet igår. Så imorgon blir det nog pannkakor. Mumma. Det var länge sen. Måste till Willys och köpa hallonsylt först - det var därför det inte blev några idag, och nu har Willys stängt.

fre 13

Fredagen den 13e. That's today.

Tänkte ta mig till stan. Buss? Spårvagn? Gå?
We'll see.

Sitter och tittar på ett reklamutskick från Yves Rocher. Skojiga är vad de är.
Just nu får man: -50% på allt, dessutom får man +10% på en produkt.
Va? Ska man betala mer för en produkt. Knasputtar.
Ingenstans står det att -50% bara gäller på en produkt, så det där med +10% fattar jag inte. Vem vill göra det när man får -50%?
Obsevera att det längst ner står: Erbjudandet gäller på ordinarie pris, dock inte på Plaisirs Nature, accessoarer, dofter 15 ml och nyheter. Nähä..men det står -50% på ALLT. Det borde stå -50% på några få saker.

Jag hör skrik

Jag hör skrik. Det gör jag iofs ofta, men inte så högt som idag.

Kom på förut att jag hade tänkt träna i morse. Men, det hade jag inte en tanke på då, tog mig en sovmorgon istället. Väldigt skönt det också. Nu blir det mat och sedan jobb.

Mina blommor har dött medan jag varit borta. Måste säga att jag lyckats hålla dem vid liv sedan februari-mars nån gång. Det är rekord! Men nu ser de inte allt för roliga ut.

Skriken jag hör är inte i mitt huvud, det är från Liseberg om någon undrade. Jag håller inte på att bli tokig.

03:50

03:50 kom tågtrafiken igång igen...tur att jag inte behövde sitta ända tills dess.

Nu ska jag till ICA Maxi - har ingen mat.

Finally

Jag fick min fika med A i tisdags :)

Dramatisk resa - mitt i branden

Resan som skulle gå så fort tog en väldigt lång tid.

12.55 gick hemifrån
13.09 tog bussen till Dfs
Satt på station i ca 20 min
13.47 tåg till Hallsberg x2000
En kvart i Hallsberg
14.33 tåg mot Gbg. x2000
15.20 tåget stannar i Falköping - ingen vet varför.
16.30 tåget står kvar i Falköping - nu vet vi anledningen.
Tåget skulle varit framme i Gbg 16.17
16.35 Eftersom vi var första tåget som stoppats kom ersättningsbussar ganska snabbt. Vi blev då transporterade till Herrljunga med buss.
17.10 Framme i Herrljunga. Satte mig på tåget på spår 5 som de sa skulle gå till Gbg. Men på tåget stod det Sthlm och på skylten utanför stod det Boden/Luleå. Vi frågade tågpersonalen, ingen visste någonting. Alla sprang runt, det var kaotiskt. Vi kom dock på att tåget inte kunde gå norrut så vi satt kvar. Men vi fick ingen som helst information.
18.00 Tåget står kvar. Herrljunga utökar sin befolkning med många procent. Anar att orten aldrig haft besök av så många människor samtidigt - eller över huvudtaget.
18.10 Ett x2000 tåg går till Gbg. Jag hann inte springa dit.
18.30 Tåget står kvar.
Observera att jag skulle börja jobba 18.00 i Gbg.
Vid 19 tiden kom ett till x2000 tåg, och denna gång hann jag.

Jag är framme i Gbg. Dock blev det inget jobb idag. Ungefär 3,5 - 4h för sen anlände jag till Gbg.
Branden är tydligen inte under kontroll än. Fy tusan vad det brann och vad det lukta. Usch. Vår första rapport när vi stannade vid 15.20 i Falköping var att vi troligtvis skulle få rulla vidare 17.00 och jag tyckte att det var jobbigt. Men nu enligt SJ, Rapport, GP, Nyheterna etc. så verkar trafiken inte komma igång förrän under morgondagen. Tänk alla stackare som sitter fast på tågen nu. Som sagt, vi måste varit bland de första eftersom branden bröt ut vid 15-tiden och vi fick körförbud vid 15.20. Vi fick bussar relativt snabbt - så snabbt kan det inte gå nu. Det är galet mycket folk - och ingen vet någonting.

Definitivt en upplevelse - dock inget jag skulle vilja göra om. Men jag klarade mig, jag lever :) - väldigt trött dock.


En ressumé

Onsdag: Redovisningar i skolan. Sedan lite picknick i Slottsskogen innan jag tog tåget hem till Kga. På tåget var det tokhett trots öpnna fönster - detta var när tåget stod still. Sen började vi åka - då blåste det så himlans kallt, plus att det lät från tåget (genom de öppna fönstren) så hörde knappt musiken i lurarna. Skönt var det att komma hem iallafall.

Torsdag: Dagen jag skrivit om tidigare. Studenten. Härlig dag iallafall, med fika, uppvaktning av C1 och C2 och blåsor på fötterna. Denna dag kom H&M hem också. Så vi var hemma allihop.

Fredag: Nationaldagen. Dansade med tjejerna på Lanternan vid Strandkanten. Så kul att få vara med som en liten gästartist. Det gick väl hyffsat, lite småtabbar - men det var ju ett tag sedan jag gjorde danserna. Iallafall var det underbart att träffa alla tjejer igen..och E, S och N såklart. Vädret var ju fantastiskt också. E1, M, J, jag, K, E2 + Js kompis E3 lunchade med N på Strandkanten och sedan väntade ett efterlängtat bad vid Näset. Underbart!

Lördag: Dagen som bara sprang iväg. Tillbringade den i Karlstad hos L. Hur trevligt som helst. Tiden gick fort och jag märkte sedan att jag suttit med högersidan mot solen...den axeln var bra mycket brunare än den vänstra. Som tur var fick jag ta bilen till Karlstad - tacka vet jag AC. På kvällen blev det grillat - SOMMAR!!

Söndag: Ja, vad hände i söndags? Tror att jag låg ute i solen och läste i princip hela dagen. På kvällen blev det Body Balance. Nytt pass - väldigt skönt. Synd bara att de inte har det passet i Gbg. Det kommer ju dröja tills nästa gång.

Måndag: Det var igår det. Stan med lillasyster på förmiddagen, sedan pizza och sedan träning - Body Jam.

Tisdag: Idag är det tisdag...och det är plugg som gäller. Inlämning imorgon. I morgon bär det även tillbaka till Gbg. Jobb.

Bloggen har blivit flyttad

Nu var det ett par dagar sedan sist. Till detta finns några skäl.
1. Är hemma i Kga, och då blir det inte så mkt sittande vid datorn. Händer så mycket annat.
2. Det har ju varit student, nationaldag m.m. - då bloggar man inte.
3. Bloggen har blivit flyttat, så har inte kunnat logga in de senaste 2 dagarna iallafall.

To day's the day

Idag är dagen då alla i staden klär sig i finkläder, tar på sig obekväma skor och tillbringar hela dagen på stan. Done and done.

Grattis C1 och C2 till studenten!!

Fötterna gör lite ont, precis som det ska vara - sympatiserar alltid med studenterna denna dag. Det bara är så. Åkte ner till stan i morse, stod i solen på min gamla skola och tittade på studenterna som tryckte på dörren och ville ut. 12.30 fick kom de äntligen ut i hettan (var iofs troligen ännu varmare där inne på skolan) De var väldigt få i år. Inte många alls faktiskt. Efter deras skönsång (?) beblandade de sig med oss andra dödliga. Letade upp C1 som fick en mycket fin zebra/giraff/åsna/häst av mig. Den var rosa och vit randig av obesämd art - väldigt fin måste jag säga. Grattade C2 också. De var så fina båda två!

Sen bar det upp på stan, tittade på kortegen och sen blev det lunch på Paris. Efter det tittade jag såklart på vagnarna ett tag. Efter det har eftermiddagen spenderats hemma hos C1. Mycket trevligt.



Fatta att det är tre år sedan jag var där...

Nu är det nu

Jobba, Äta, Plugga, Diska, Packa, Sova...sedan är det iorgon.

Imorgon är det redovisningar hela dagen - ska iväg och luncha med några i klassen, får se hur många vi blir. Sedan bär det iväg hemmåt. Längtar till att sätta mig på tåget hem :) Det innebär att jag hela dagen imorgon måste springa runt med resväska, dator + en eller två väskor till...beroende på hur det går med packningen :) det blir slitigt och otympligt. Men - vad gör man, jag vågar inte räkna med att vi får sluta tidigare så jag hinner hem. Det står ju trots allt att vi ska hålla på till 16. Tåget går 17.07 - men jag vill inte stressa så... Blir väl bäst ändå.

Kommer du ihåg?

Kommer du ihåg hur det var förra vintern?
Kommer du ihåg alla stjärnor och strutar?
Kommer du ihåg när du var på ett jättekalas?

Kommer du ihår hur det var förra sommarn?
Kommer du ihåg hur du bada i havet?
Kommer du ihåg alla fiskar som simmade runt?

Bussproblem

Man kan inte lita på bussen. Visserligen står det i tabellen att "tiderna är ungefärliga" - jo tack jag har märkt det. Förra veckan var bussen 10 min sen två dagar och 15 min sen en annan dag - när jag skulle till skolan. I dag var den 5 min tidig - bara tur att jag hann - kom precis.

När jag skulle hem idag så var jag nära på att missa bussen - den började åka, jag började springa - som tur var såg chaffisen mig och han stannade så jag fick kliva på. Går på bussen på Linnéplatsen - och bussen står där (ändhållplats) ett tag innan den åker. Ibland 5 ibland 15 min. Man vet aldrig. När jag går från skolan så ser man bussen hela tiden - och hela tiden tänker man "hoppas den inte åker - hoppas den inte åker". Man ska över 2 övergångsställen...och när man står där och väntar på att det ska bli grönt så tänker man "hoppas den inte åker - hoppas den inte åker". När man är förbi 2a övergångsstället tänker man "pjuuh, den åkte inte - jag hann". Jag hann tänka den tanken och prcis när jag gick uppför trappan och tänkte på just detta hörde jag bussen ge ifrån sig detta konstiga ljud som kommer precis innan den åker, sedan började den rulla. Då tänkte jag "nej, den åker. jag måste springa - det är inte alls säkert att jag hinner". Men som tur var hade jag mitt nya gula linne på mig - så jag syntes nog väldigt tydligt i backspegeln. Tur för mig. Äh, egentligen...det hade väl bara varit att sätta sig i solen och vänta på nästa buss. Det var ju inte så jag hade bråttom direkt.

Linnet jag har på mig är inte gult, inte senapsgult, inte ljusgult - det är GULT!

Examen

Nu är det bara sluttampen kvar. Det är väldigt mycket att göra, men ändå känns det att jag snart går i mål. Det gäller dock att det inte blir fler kompletteringar. En inlämning i morron, redovisning ons 4e och sista inlämningen är ons 11e. Sen har jag förhoppningsvis examensbeviset i handen. Lycka - men skrämmande. Vad händer sen?

Hade velat vara i Karlstad i fredags och firat med klassen. Då hade det nog känts ännu bättre och att examen var här. Nu känns det inte riktigt så.

temperaturen stiger

Temperaturen stiger, både ute och inne.

När jag var uppe i köket nyss hörde jag grannen prata i telefon - han sa att det var outhärdligt varmt i hans rum. I mitt rum är det 28 grader just nu, men det brukar stiga frammåt eftermiddagen. Det har stigit 4 grader de senaste 3 dagarna. Tänk hur varmt jag ska ha det i slutet på augusti.

Cheeky Monkeys

Nu har jag varit duktig o diskat - hela diskberget som fanns. Hur mycket äter jag egentligen? 1 person och så mycket disk. Inte klokt.

Dags för duschen och sen ska jag väl skita ner tallrikarna jag precis diskat i guess. Börjar bli hungrig. Kollat på finalen i Talang precis (repris) - rätt person vann tycker jag. Zara...rikgit duktig liten sångare. Mina favoriter är dock Cheeky Monkeys - de gick till semin i Britain got talent. Hur söta som helst.

A sign from above

Ni vet, ibland får man typ tecken. Eller, tänker man på något speciellt - så finns det överallt. Tecken, sammanträffanden - kalla det vad man vill. Ni vet vad jag menar? Ska man klippa sig, så ser man bara frisyrer överallt. Letar man nya skor, så tittar man bara på folks fötter. Har man inte träffat någon på väldigt länge och man börjar tänka på det, dröjer det ofta inte länge förrän man träffar personen - och kanske flera gånger till och med.

För några dagar sedan pratade jag om att jag inte är någon superhjälte. Hur mycket jag än skulle vilja, så är jag ju inte det. Tyvärr. Men igår, när jag och H var på stan - så kom ju någon utklädd till Batman och spang förbi. Batman är väl en superhjälte...eller? Är detta något typ av tecken? Jag kankse klarar detta iallafall - trots att jag kanske inte är någon superhjälte. Hur vet man om man är det förresten? I vilket fall så har det gett mig viljan att försöka - jag ska klara det, även om jag måste klara det själv.

(I can't do this all on my own, no I can't. No I'm no superman.)

I can do this all on my own, yes I can. I am a superman.