Idag

2013-02-24
Ett viktigt och mycket bra datum!

The Blast

Ska strax iväg och dansa House med P. Ska bli riktigt skoj. Laddad samtidigt som mina ben och fötter fortfarande är väldigt trötta efter förra helgen. Vi får väl se om fötterna ytterligare en gång protesterar när jag sätter på mig skor. Men det är bara att ignorera. Ignorera - ignorera. Smärtan brukar släppa efter ungefär en kvart.
 
Så - tillbaka till helgen som var. The Nike Blast 2013 i Globen. Fantastiskt roligt som vanligt. Jag var på plats i Globen strax efter 8 på lördagsmorgonen. Jag hade redan checkat in på fredagen, så det var bara o kliva in. Gick smidigt i garderoben också. Sedan hämtade jag ut skor och goodiebag och försökte lokalisera vart det fanns mat, toaletter, lounge, massage, var de 6 olika salarna var etc. Och självklart gick jag till NIKE-shoppen. Jag hann med lite shopping innan första klassen. 9.30 drog det igång. Jag inledde med Videography (street) med Craig Smith och Kristin Sudeikis. Kristin kör jag alltid för på Nike, hon är grym. Craig var första gången jag körde för, men inte sista. Därefter gick jag på balettklass (BalletBar med Eva Gardfors). Tyvärr väldigt trångt och man såg inte instruktörens fötter. Tur för mig att jag kan "språket" och kunde hänga med någorlunda iallafall.
 
Efter de två första klasserna var det dags för show. Dans. Och dags för att äta något innan nästa pass. Jag körde Contemporary Move (modern jazz) med Derek Mitchell. Fantastisk klass. Önskar att jag fått tillfälle att filma lite från den, men hoppas på att någon lägger ut på youtube. Jag körde sedan Lyrical Hip hop med Sabina Dalfjäll. Gillar när det är lyriskt, så man får lyssna på texten. Det känns mer äkta då. Därefter hann jag med ytterligare lite mat och fotmassage. Välbehövligt och skönt innan jag körde BodyBalance för Anna Paringer, Kristin Andersson och Åsa Fornander. Jag hade tänkt att det skulle vara skönt att sträcka ut lite. Men nä. Benen skakade och ville inte alls vara med. Blev ett tufft pass, men skönt med någon annat än dans. Därefter var det dags för Calvin Wiley, the one and only, och hans Calvinography (theater dance). Magnifikt, galet...finns inte ord för vad den mannen hittar på.
 
Dags igen för lite uppträdanden och mera mat. Sedan blev det Commercial Street (street/jazz) med Craig Smith, som jag körde för tidigare på morgonen. Riktigt bra klass. Kan vara en av dem jag ska kolla upp om jag kan dansa för i New York i vår. Jag avslutade sedan första dagen med HipHop'N med Fredrik Benke Rydman. Coolt! Sen var jag trött :) Iår var det många bra klasser - så det var faktiskt svårt att välja ihop sitt schema. Totalt 95 klasser var det iår. Så det var en hel del pusslande. Men jag blev nöjd!
 
Dag två inleddes redan 8.30 med Sassy Jazz med Åsa Fornander. Kul klass med mycket känsla. Därefter Pump up the volume med Edin Jusuframic. Tyvärr såg jag inte benen på honom - så det var riktigt svårt att hänga med. Blev mest markering tyvärr - men bra musik! Vi körde då samma korreografi som han och de andra dansarna skulle uppträda med senare på dagen. Som tredje pass denna dag blev det NIKE Free style där massor med instruktörer avlöste varann med sina stilar - det blev allt från disco - afro - street - jazz - 80tal - aerobic - MJ-style... ja en salig blandning.
 
Sedan uppträdde Edin o co med den dans vi kört tidigare. Skoj. Och så lite mat på det innan det var dags för Ragga muffin style (ragga, dancehall) med Joao Assuncao. Riktigt kul, men inte riktigt min stil. Men det gjorde det till en utmaning. Skoj skoj! Sedan var det minsann dags för min stil. Contemporary fusion (modern) med Kristin Sudeikis. Jag var i himlen. Hon är så grym, korreografin, musiken...ja allt. Jag älskade det. Hon slutar aldrig leverera. Hoppas att hon är i NY när jag är där. Glad gick jag sedan iväg på Street move med Derek Mitchell. Han var super och musiken var grym. Men inte jag. Nu började jag känna av att jag hade kört rätt många pass senaste dagarna/timmarna. Lite besviken på mig själv att jag inte orkade 100%. Hjärnan ville inte riktigt ta in mer koreografi. Men jag körde hela klassen och bestämde mig sedan för att sluta. Tittade på avslutnings-showen och var med och dansade Gangnam style tillsammans med mer än 2000 andra. Därefter kikade jag lite på när Dorotka Baburin och Omid Dadary körde Smack IT (danceaerobic) innan jag åkte hem till bror för att duscha innan jag satte mig på tåget. Skönt att slippa stressa. Så det gjorde inget att jag hoppade över de 2 sista klasserna. Även om jag gärna hade kört Up your 'Ography med Calvin Wiley och Marvin Foster Jr. Det blev ju trots allt 13 dansklasser och 1 balanceklass. Nöjd med helgen satte jag mig på tåget och gjorde allt för att inte somna...
 
Sen jag kom hem har jag vaknat varje natt av att jag nynnar på nån låt och försöker komma ihåg koreografin. Jag dansar även i sömnen. Inte konstigt att jag varit väldigt trött denna vecka. Trött - men glad!

Gangnam style

Jag hade sett fram emot min onsdagkväll i soffan med Sveriges Mästerkock och Mia på Grötö. Men nä...det var fotboll. Trist. Så, det blev till att kolla på lite klipp istället. Denna är lika rolig varje gång :) Någon gillar Gangnam style. 
 
 
På Nike Blast i helgen fick de alla att dansa Gangnam style i Globen. Rätt coolt :) men denna unge har mer inlevelse än alla 2000 i Globen!