Light up

 Hoppande Jesus - vilket oväder. Åskar/Stormar/Regnar det såhär i morgon tänker inte jag gå ut. Just nu är det ganska mysigt. Sålänge ovädret håller sig där ute och jag här inne. Hur är det möjligt att regna såhär mycket? Det är ju galet. Enligt SMHI ska det i morgon regna 28.4 mm

Blev plötsligt sugen på att läsa Janet Evanovich böcker (därav uttrycket "hoppande Jesus" - för er som inte förstod det). Ska nog ta mig iväg till biblioteket någon dag. Förresten så kommer Camilla Läckbergs bok Änglamakerskan ut 19/9 - det ser jag fram emot. Det var så länge sedan jag läste Fyrvaktaren att jag knappt minns hur den slutade. Det blir en höst full med massa böcker tror jag :)

Har jag förresten sagt att The Ark var sjukt bra i torsdags? Det var de. Lite sorgligt att det var sista gången man såg dem (innan de gör comeback - för det måste de ju göra). The Ark hör ju till sommaren. Har sett dem de senaste somrarna, och denna sommar blev det hela 3 gånger på 2 månader.


Efterlysning

Jag efterlyser ett soffbord. Hur svårt kan det vara att hitta ett som passar? Tydligen jättesvårt. Idag har jag varit på IKEA, EM-möbler, Jysk, Bauhaus, Inreda, Grandma's, Bolia, Chilli, Clas Ohlson, Åhléns, Port house och Indiska. Jag har tittat in genom fönstret på Josephssons och Village (de har stängt på söndagar). Jag har dessutom letat massor på nätet. Någonting är fel på alla jag hittar. Färg, storlek, form eller pris.

Så snälla - ge mig tips! Kriterier:
1. bordet kan inte vara mer än 80cm i diameter.
2. det måste vara vitt. 
3. helst ska det vara runt.  
4. och så får det inte vara för dyrt.

HJÄLP!

The LXD

Ögonen vidöppna. Goosebumps på lilltårna. Hakan nere vid knäna. Det är vad som händer med mig när jag ser The LXD uppträda. Detta är bra grejer! Överst är årets uppträdande på SYTYCD och nederst är förra årets. Enjoy!




Lördagkväll

Vaknade till värsta åskovädret. Sen har det ösregnat hela dagen. Jag har hört att det varit underbart sommarväder i hela Sverige i helgen. I hela Sverige utom Göteborg. Typiskt.
Just nu är jag oerhört glad att jag inte ska springa Midnattsloppet ikväll. Jag har överhuvudtaget inte tänkt tanken, men att göra det idag i detta väder - aldrig. Lycka till kära Brightpoint-kollegor, SATS-vänner och Karlskogingar som ska springa (eller kanske simma) loppet ikväll. Jag kommer inte och kollar. Jag ska krypa upp i soffan, under filten, tända ljus, äta nybakad kladdkaka och kolla på So you think you can dance - och sen tänker jag stanna där.


Let your body decide

Idag har jag varit trött. Ville inte gå upp i morse. När alarmet ringde 5.55 tyckte jag att den var helt dum i huvudet (om nu telefoner har huvuden). Trött i benen, trött i kroppen. Kan bero på att jag körde 1h dans, 1h bodybalance och därefter en powerwalk på 1,5h med Isabel och Isabelle igårkväll. I morse fanns ingen tanke på att sätta sig på cykeln. Det regnade. Jag var seg. Det blev till att ta vagnen.

Väl på jobbet blev det många gäspar. Rebecca piggade inte upp mig - hon var lika trött hon. Chefen gick och köpte godis till oss. Vi blev som 5åringar med sockerchock. Vi har skrattat åt allt. Övertrötta. Louise stämde in i våra skratt och vi började överanalysera allt. Det har minst sagt varit en flummig dag.

Det är öppethus på Dansforum. Hjärnan vill dansa dansa dansa. Men, idag lät jag kroppen bestämma och jag hamnade i soffan istället.

Och i morgon. I morgon blir det "Let your body decide" på RIKTIGT. Louise, jag och Isabel ska till Liseberg och kolla på The Ark! Innan dess ska vi käka på Texas Longhorn. Dessförinnan ska jag få träffa fina Anna som är på visit i Göteborg. Blir en snabbdate som jag ser fram emot - MASSOR! Blir till att skynda från jobbet. Och i morgon ska jag äntligen få massage också! Det kommer bli en grymt bra dag!

Melissa Horn

I söndags hölls minnesseremoni i Norge.
Melissa Horn spelade sin låt "Kungsholmens hamn". Den låten är otroligt fin och sorglig. Älskar den. Och den var väldigt passande vid det här tillfället.

"O vi fortsätter växa, fast han förblir 16 år"

 

Den 3 december ska jag och syster se Melissa Horn i Conventum, Örebro.


The last day

Kulturkalasets sista dag. Veckans sista dag. Sista semesterdagen. Den där doften av popcorn, langos och churros som legat över Göteborg senaste veckan kommer vara som bortblåst i morgon. De där sovmornarna kommer vara ett minne blott. I morgon är det verklighet som gäller.

Den 'sista dagen' blev iallafall en ganska bra dag. Dagen började med sovmorgon och frukost framför Nyhetsmorgon. Därefter en promenad i solen. Jag tog en sväng på stan. Jag skulle inte ha något. Det är alltid när man inte ska ha något som man hittar massa saker. Likaså idag. Höstsaker. Supersnygga skor - beige med kilklack (bild nedan). "Uggs" - mörkbruna (fake såklart). Brunt linne med spetsdetaljer. Mysig grå omlott-kofta.


Sedan blev det Danspass. Underbart skoj som vanligt. Och påväg hem stannade jag vid Kungstorget för att kolla på slutet på RixFM-festivalen. Jag hann se Love Generation, Anderas Johnsson, Broken Door, Nicke Borg, Erik Segerstedt, Erik Hassle, Chris Medina och Danny.

Höjdpunkten på söndagar brukar vara dansen. Och den var underbar idag. Men trots det får den känna sig besegrad av både mina nya snygga skor och Chris Medina.

Chris Medina spelade såklart "What are words" samt den låt som han framförde på audition för American Idol - The Scripts låt "Breakeven". GOOSEBUMPS! Behöver jag säga att det var allsång och mycket tårar när denna låt sjöngs?


Svansjön


"[...] I Fredrik "Benke" Rydmans (Bounce) tolkning av den klassiska sagan Svansjön har handlingen förlagts till nutid och streetdance möter Tjajkovskij. Istället för trolldom och övernaturliga händelser får Rothbart makt över sin omgivning med hjälp av droger. Svanarna är prostituerade och helt beroende av Rothbarts beskydd och heroinet han förser dem med. I kampen mellan det onda och det goda är begäret till droger och kärlek centralt. Det gäller att ta rätt beslut och våga lita på rätt person. Hur slutar sagan denna gång? [...]"

Biljetter är bokade!!


Comeback

Idag entrade jag center courten (jaja, bana 5 på GLTK) för första gången på evigheter (aldrig varit där förut). Alla fans var som galna över min comback (ok, jag har inga fans). Efter 5 långa år stod jag på en tennisbana igen. Och det var underbart. Iklädd mitt vita linne med juveler (någon typ av nitar?!) kände jag mig som Serena Williams. I och för sig är väl hon trogen sin sponsor NIKE, mitt linne är Adidas. Men men. NIKE-skor hade jag iallafall.

Okej, det är väl bara att inse. Jag är ingen Serena Williams, ingen Venus heller. Men jag var inte fullt så dålig som jag trodde. Blev ett par riktigt bra bollar. Och såklart en del kantträffar :) Det kommer inte ta 5 år till nästa gång, det lovar jag. Ska försöka spela då och då och förbättra mig. Jag gillar tennisbanor - och jag gillar den där lukten. Jag gillar att utmana reaktionsförmåga och snabbhet. Jag gillar att drämma till bollen hårt. Jag vet vad som måste övas på - och det ska förbättras. Jag gillar att veta att jag kommer bli bättre - typ som Serena Williams.


Piloxing



Piloxing - en blandning av pilates, dans och boxning.
Det märks att videon med Viveca (uppfinnaren av Piloxing - som förövrigt är svensk bosatt i Hollywood) här ovan är lite fejkad. Sådär torra kläder har man inte. Svetten rinner. Och det är svårt att se sådär glad ut hela tiden - det blir en och annan grimas under passet. Piloxingen igår var superkul. Man kunde vrida ur kläderna efteråt. Vi var en överfull klass i en liten sal där fläkten inte fungerade och speglarna immade igen. Men ack så skoj vi hade!
Jag vet att det är lite hypat med Piloxing - stor Hollywoodtrend. Jag gick 2-3 gånger förra året och tyckte väl att det var ok. Men nu har jag gått 4 gånger (på 1,5 månad) och jag är fast. 

JA - det ser töntigt ut
NEJ - man måste inte vara klädd i rosa/svart
JA - det är otroligt bra träning

Funderar på att skaffa Piloxinggloves - men 400kr...hmm..jag vet inte jag.


Planering

Jag gillar att planera. Jag gillar att ha saker att se fram emot. Idag har jag planerat in veckans träningar (viktiga grejer!) Förhoppningsvis blir det lite tennisspelande på fredag. Har inte spelat tennis sedan...2006 i Torrevieja. Skoj ska det bli.

Denna vecka (med start idag) är det Kulturkalas i Göteborg - så nu måste man planera in vilka artister/uppvisningar man ska se. Och nästa vecka är det öppet hus på Dansforum. Så måste planera in lite klasser där också!

Nu har jag och Malin bokat in vår efterlängtade spa-vistelse iallafall. 8-9 oktober blir det AsiaSpa i Varberg. Längtar! Ska bara bubbla, äta, träna yoga och qigong, få behandlingar etc. i två dagar. Helt okej! 

Just nu längtar jag till: 
v.33 semester - Kulturkalas!
18aug : Ansiktsbehandling
v.34 öppet hus på Dansforum
25aug : Massage på jobbet
25aug : Liseberg - The Ark med jobbtjejerna
30sept-2okt : Mamma och Moster på besök - West side story på GöteborgsOperan (1okt) 
8okt-9okt : AsiaSpa i Varberg med Malin 
22okt-26okt : Barcelona och hälsa på Kajsa 
1nov-2nov : Stockholm - Rihanna i Globen (1nov) med syster
3dec : Melissa Horn i Conventum Örebro med syster 

Det är vad som är inplanerat just nu. Och så har jag bestämt mig för att åka till Stockholm på NIKE-Convent nästa år också. Så, sista helgen i januari smäller det igen! Årets träningshöjdpunkt! Nu blir det stan och kolla in lite dans på Kulturkalaset!


Carpe diem

Varken jag eller M har riktig koll på Göteborgs skärgård. Jag och lillasyster var på Brännö på Nationaldagen, men det är allt. Så igår tog vi verkligen till vara på det vackra vädret och utforskade lite av vad Göteborg har att bjuda på. Vi möttes i Brunnsparken och tog 11an till Saltholmen. Där köpte vi lite jordgubbar och hoppade på första bästa båt. Vi hade inga som helst planer. Båten stannade först vid Köpstadsö. Men det tyckte vi var så krångligt att säga, så vi satt kvar på båten. Nästa stopp blev Styrsö Bratten. Det tyckte vi lät bra. Vi hoppade av och frågade oss fram till en affär där vi handla lite dricka, bullar och godis. Och så frågade vi efter hur man kom till vattnet. Varpå vi kom på att vi var på en ö - förr eller senare finns det vatten :) Men vi gick till Halsvik där det blev picnic och solande med denna utsikt.



Efter några timmar tog vi en promenad till Styrsö Tången. Vi gick förbi massor med fina gamla hus. Och hamnen i 'Tången' var finfin! På denna ö kan jag tänka mig att ha ett sommarhus. Malin ska också ha ett hus här.




Styrsö beskrivs såhär: "På Styrsö möts ökulturen och stadskulturen i ett landskap med alla bohuslänska variationer."
Vi insåg att det skulle ta flera timmar innan det gick någon båt förbi Styrsö Tången, så vi letade oss tillbaka till Bratten och där kom vi precis med en båt. Vi såg att båten skulle gå till Vrångö, så vi beslutade oss att sitta kvar till ändhållplatsen (heter det så?).

På Vrångö bestämde vi oss för att gå en promenad. Vi gick "södra slingan" genom ett naturreservat. Vi stannade och fotade massa fjärilar. Det var massor. Jag hoppas verkligen att Malin fick något bra kort. Mina blev nämligen inte så bra. Jag utövade någon form av krigsdans och slog vilt omkring mig eftersom jag blev attackerad av massa mygg. Antagligen därför det var massa fjärilar där. 32 myggbett lyckades jag "samla på mig". Men jag måste ändå lägga upp ett kort på fjärilarna. Man ser inte så många av dem eftersom de som satt still envisades med att ha vingarna ihop. Men...det var kanske 20-30 stycken totalt.



"Vrångö är den sydligaste ön, med lång tradition som fiskeläge"
Efter vår promenad kom vi till Lotsutkiket där det passade bra för lite sol och picnic igen. Nedan ser ni en bild på min utsikt och min godispåse (...och mina ben). Man kan ha det sämre. Och där någonstans - där vattnet tar slut. Där är Danmark.



Efter nån timme tog vi oss över ön, tillbaka till Mittvik och hamnen. Vi hade bra timeing och kom med en båt mot Saltholmen direkt. Men vi ville inte till Saltholmen. Vi började bli hungriga, så vi tog en broschyr och började läsa lite om öarna. Malin slog upp sidan om Donsö och såg att de hade en Pizzeria. Så Donsö fick det bli.

"Donsö är både storfiskeläge och redarort. Hamnen är öns hjärta, omgiven av 1900-talets fiskebebyggelse, eternitklädd mot havsvindarna."
Först blev det pizza och sedan blev det vandring på klipporna och i hamnen.







Mot kvällen tog vi båten från Donsö till Saltholmen och därefter 11an in till stan. Glada, trötta, mätta, vindbitna, lite solbrända och med uppsvällda ben och fötter efter alla myggbett. Men vi hade en underbar dag! Jag har inte fått Malins bilder ännu. Hennes kamera är betydligt bättre än min, men ni får hålla till godo. Mitt nästa köp - en systemkamera.


Donsö



Pizza med utsikt över Donsö-hamn. Bilder från gårdagens öluffande kommer senare.


Fina sommarkväll

Vilken kväll det blev igår! Varmt och skönt och det blev inte bara tjuvlyssna på WoW, vi såg även väldigt bra från kullen. Jag, Isabel, Prince och Robyn hängde i Slottsskogen. Ja, och så Thåström och Empire of the sun och några till.
 

 

 


Just hanging around

Med fortsättning på temat "it's the little things in life..." Så är jag idag otroligt glad att jag bor där jag bor. Det tar mig 5 minuter att cykla till SATS Kompassen där jag idag tränade Piloxing. Skulle träna med Sara - men hon kom inte dit pga spårvagnskaos. Sånt slipper jag, och det är jag otroligt glad över!

Förutom mitt Piloxing-pass har jag inte gjort mycket vettigt idag. Bara hängt...bland annat i hängmattan :) Nu hänger jag i soffan och kollar på Huset Fullt. Älskade den serien när jag var liten. And I still do!

Idag börjar WoW (Way out West) i Slottsskogen. Jag har ingen biljett. Enda dagen jag skulle vilja gå är i morgon. Men känns inte riktigt värt pengarna. Jag och Isabel ska dock ta oss dit och försöka komma så nära scenerna (fast utanför grindarna) som möjligt. Vi planerar en kväll med tjuvlyssning av Robyn, Thåström och Prince. Förhoppningsvis en trevlig kväll utan regn! Och nästa vecka är det Göteborgs Kulturkalas. Det kan nog bli ett och annat besök.

Dagens projekt

Dagens projekt har varit att montera en hängmatta i min lilla hörna. Efter ett par turer till Clas Ohlson idag fick jag nog med allt som behövdes. Muttrar, "plattor" i olika storlekar, båtkrokar och karbinhakar. Men jag fick till det. Nu ser det ju inte helt ut som jag har tänkt på bilden. Men tänk er att man flyttar bordet dit där stolen står i hörnet (bild 2). Stolarna flyttas bort helt och hållet. En kudde i hängmattan och en smoothie på bordet. Klart!

 

 


It's the little things in life...

Just nu är jag glad för att jag inte är utomhus. Det vräker ned. Jag myser i soffan istället och tittar på Singin' in the rain. Tänk vad bra grejer som visas på TV och som man missar när man jobbar. Jag har ett projekt på G - så när fimlen är slut så blir det nog jag som tar på mig stövlar och regnjacka och dansar iväg till Clas Ohlson. Jag får lådsas att jag är Gene Kelly.

Sedan blir det fix och hemma-mys. Ingen träning ikväll - tränade lunchpass idag istället. Man får passa på när man kan. Förhoppningsvis blir mitt projekt klart idag så jag kan visa bilder på det. Vill så gärna kunna njuta av det i morgon. O vad är bättre att göra än att pyssla och fixa en dag då regnet inte vill sluta.

Om ni undrar så är mina träningsstrumpor rosa :) It's the little things in life... Men det blir faktiskt roligare. Light up your life med färg!



 

So far so good

Första semester-helgen är över. Och det blev en bra sådan. Lördag: BodyPump, sitta ute och läsa medan regnet smattrade, en snabb PowerWalk när solen äntligen ville titta fram några minuter. Söndag: Långbrunch på Tintin med Isabel och Elin - brunchen varade i sol - regn - blåst - sol osv. Sedan en shoppingrunda med Isabel och efter det Dans. Sedan en 2h fantastisk PowerWalk med Isabel med ett litet break vid Operan där vi satt och kollade ut på vattnet i kvällssolen. Mättnaden från brunchen var kvar :) Måndag: Sovmorgon, tur på stan och boka tid för ansiktsbehandling. Det är fortfarande måndag och ska snart iväg och möta M för en eftermiddag/kväll på Liseberg. Förhoppningsvis slutar det snart regna. Annars...blir vi blöta. Jag gillar att ha semester!


Kompis med en kändis

Om ni undrar vad det är för snygging som pryder spårvagnarna och gör reklam för Högskolan Väst så är det min M. Yes, jag är kompis med en kändis. Säg bara till om jag ska fixa autograf :) Hihi. Varje gång jag ser en spårvagn kollar jag om M finns där. Tänk att mitt intresse för spårvagnar ökat från noll till hundra. Men jag blir glad - varje gång :)

IKEA

Var på IKEA med Isabelle i torsdags. Mest som sällskap/smakråd då hon skulle handla ett nytt hem. :) Men såklart kunde inte jag komma hem tomhänt. Det blev ett durkslag - en ugnsform - en såndär att förvara plastpåsar i - 6 vinglas - duschpuffar - en kruka och en blomma. Krukan och blomman står i köksfönstret. Se så fint det blev. Undrar bara hur länge den kommer leva. Hur sköter man en sån?


Lördag

Det är lördag. Och jag fick semester igår! Finally. Ja det känns verkligen så. Efter två veckor med otroligt bra väder då man suttit och längtat ut från jobbet.
Men nu...nu regnar det - och det verkar som att det ska vara regn närmaste dagarna. Jag vaknade klockan 06.50 idag. Pigg. Konstigt tänker ni. Men, med tanke på att jag somnade kl18 så är det kankse inte så konstigt. Behöver jag säga att det varit kämpigt att vara ensam på avdelningen i 3 veckor?
Nu blir det gymmet.


Picnic

Jag har fortfarande inte badat. Men jag gjorde ett tappert försök i söndags. Strålande sol från en klarblå himmel och otroligt varmt och skönt. Jag och Isabel tog bussen till Askimsbadet där vi skulle möta upp Linda och Jack. Men precis när vi kommit fram till stranden blir himlen svart och tunga droppar träffar oss. De tunga dropparna blev skyfall inom loppet av 10 sekunder. Vi sprang 30 meter och ställde oss under tak. Efter 10-15 minuter insåg vi att regnet tänkte minsann inte sluta än på länge. Vi började springa mot vägen. Men insåg snabbt att det inte var nån poäng att springa. Vi var redan genomblöta. Dränkta. Vi hade inte direkt några löparskor och det var svårt för Linda att springa med barnvagnen där Jack då och då stack ut huvudet och tjoade "vatten!". 
Genomblöta kom vi på bussen och var glada över att kunna torka oss på badhandukarna som vi hade med. Mina rosa skor hade blivit klarröda och min klänning var tung och satt som korvskinn. 
Jag hade min träningsväska med eftersom jag skulle och dansa direkt efter stranden. Nu var vi ju snart hemma hos Isabel igen där jag fick ta på mig mina fuktiga träningskläder och låna ett par flipflops. Sen blev det en tur på stan och lite lunch. I stan regnade det minsann inte. Men det blev en trevlig förmiddag iallafall. Jag blev ju genomblöt - även om det inte var av att bada. Och jag fick ju se havet iallafall. Har aldrig varit där förut. 
Efter stan blev det ett underbart danspass. Och det märktes att det var första Maria-passet på 4 veckor. Alla var taggade men hjärnan var inte helt med. Men det blev kalasbra! Som vanligt. Åh, vad jag har saknat den dansen. Sen avslutades söndagskvällen på bästa möjliga sätt. Isabel kom över och vi hade en kvälls-picnic. Att sitta ute på taket i shorts och linne och även fast solen gick ned så fanns inte en tanke på att gå in eller ta på sig en tröja.
Vi ska göra ett nytt försök till strandbesök efter jobbet på torsdag.

 


Symetri