Hur bra som helst

Den här låten är hur bra som helst. :)
Den finns med på Kates nya skiva som släpps 18/5. Jag längtar!


Valborg

Har varit och kollat på Cortégen - precis som förra året. Och precis som förra året så spratt det i armar och ben. Dock var det mysigare i år. Bättre sällskap, bättre väder. Vädret kunde man inte klaga en sekund på. Trevligt att sitta i gräset på en filt och känna solens strålar mot sin hud. Mmm vad skönt.

I förmiddags gick jag en nästan 1 mil lång promenad. (9,67km för att vara exakt) Hur skönt som helst. Det kanske blir en promenad i morgon också. Jag satsar på det iallafall. Sen i morronkväll som kommer det folk. Och jag ska ha klänning på mig. Jag - klänning. Det var inte igår. Nu menar jag inte tunika/klänning som man har till tights eller leggings, inte heller den sortens klänning man har när man är på gran canaria och är påväg till stranden - nu snackar vi klänning som man har när man är finklädd. Äger en konfirmationsklänning, studentklänning, balklänning...och så igår så köpte jag denna. Den är svart. Men Mimmi har sagt att man ska ta temat på allvar - Glamour - så jag får väl anstränga mig lite iallafall. Dock har jag inga skor här i Gbg som passar - så det blir till att hålla sig inomhus.

Sommarvärme

Idag var det varmt. Riktigt varmt. Lunchade med M efter jobbet..på Cappuccino. Jag åt Focaccia och M kycklingsallad, men det har inte med saken att göra. Vi satt ute i solen och hade det härligt. Efter en stund i solen märkte jag dock att det kändes konstigt. Det som kändes konstigt var att håret började falla fram i ansiktet och ja, diademet höll lixom inte tillbaka håret som det skulle. Jag tog av mig diademet och studerade det. Formen var...inte formen av ett diadem. Formen var inte anpassat till att passa ett huvud. Men andra ord, diademet måste ha smält i solen och intagit en ny form. Ett tecken på att det var varmt idag.

Och nu på kvällen när jag gick från jobb2 var det riktigt varmt. Stod sedan ute på balkongen ett tag...i t-shirt, barfota...och klockan var väl 22. Sommarvärme.


Idag är ingen vanlig dag...

Sedan 1982 har denna dagen varit speciell. Det är ingen vanlig dag. Det är DANSENS DAG! I år är det Akram Khan, UK, som skrivit the international dance day message.


This very special day is dedicated to the one language that everybody in this world can speak - the inherent language of our bodies and our souls, of our ancestors and of our children. 
This day is dedicated to every god, guru and grandparent that ever taught and inspired us, to every song and impulse and moment that's ever moved us to move. 

It is dedicated to the little child that wishes it could move like its star, and to the mother who says, "You already can."  

This day is dedicated to everybody of every creed, colour and culture that carries the traditions of its past into stories of the present and dreams of the future. 

This day is dedicated to Dance, to its myriad dialects and its immense power to express, transform, unite and delight.


Det där med hantverkare

En viss person jag känner brukar ha 'problem' med hantverkare. Jag kan säga som så...att man känner sig förföljd. Hon är inte ensam.

När jag bodde där jag bodde förut så var det hantverkare överallt. Taket byttes, fönster byttes - under många månader höll de på och man visste aldrig när man skulle ha en hantverkade utanför fönstret när man tittade ut. Byggnadsställningar överallt. Köksfönstrena var borta ett tag och man var tvungen att ha vantar och jacka när man lagade mat. Brandvarnare monterades, fjädrar på dörrarna, väggarna målades. Sen så var det stopp i avloppet och i brunnen. Ja som sagt...det var MÅNGA besök av hanverkare. Men de började väl bli klara mot slutet av året...men då flyttade jag.

Ända sedan jag flyttde hit har de hållt på o grävt i gatan utanför 'tunneln'. Nu - mer än någonsin. De håller även på och fixar husen runtomkring på gården - så  det är hantverkare överallt. Idag har vi ingen värme och inget varmvatten på hela dagen pga av fjärrvärme eller ngt. (Jag fryser) Och i morgon mitt på dagen har vi varken varmvatten eller kallvatten pga några rör eller något som ska dras. Jag hör något...det låter som man borrar...i betong. (Nu fryser jag ännu mer

Finally

Efter lång tids letande hittade jag det äntligen. För en tid sedan vann jag värdecheckar från FELIX - och nu tänkte jag använda dem. En lyckades jag använda tidigare i veckan efter några om och men. Men den ena produkten hittade jag inte. Jag frågade runt i flera matbutiker. 2 olika ICA Nära, Hemköp, Netto, Willys Hemma...you name it. Men ingenstans fanns det. Men nu är det så att värdechecken endast var giltig tom. fredag, så jag kände att jag var tvungen att hitta det jag sökte. Jag menar, när det är gratis så är det ju onödigt att inte ta del av erbjudandet. Gratis är gott.

Så idag efter jobbet tog jag beslutet och traskade till ICA Focus - har aldrig varit där förut. Och där fanns det! Så nu har jag en Taco Fiesta med kyckling i min frys.

Varför åka när man kan gå

Jag åker inte spårvagn. Inte för att jag inte INTE åker, utan för att det helt enkelt är onödigt. Men idag när jag slutade jobbet så möttes jag av det hemskaste vädret ever. Ösregn, blixtar och muller. Helt enkelt, jag fick springa till hållplatsen. Blöt som en dränkt katt. 

Anledningen till att jag inte åker spårvagn är att vänta på spårvagnen kanske är det tråkigaste som finns. Samt att jag endast 'tjänade' ca 5 minuter på att åka spårvagn idag än om jag hade gått. + att det kostar pengar att åka spårvagn. Varför åka när man kan gå :)   

 

Vad hände?!

Vart tog tiden vägen?

Hade sett fram emot att sitta och slappa ett tag i solen + fixa lite annat innan jag skulle iväg och jobba igen. Men hux flux så hade tiden sprungit iväg och jag har inte gjort hälften jag hade tänkt göra. Dessa ca 5h från det att jag slutade 11 har bara flugit förbi. Hoppas att de kommande 5h då jag jobbar går lika fort.

Varför går tiden egentligen så olika fort beroende på vad man gör? Helt otroligt. Det borde finnas en 'spola knapp' sådär som det finns i Sims. Så man kan besämma vilken hastighet man vill att allt ska gå i. Vad skönt det vore. Och så skulle man kunna pausa ibland också. Uppfinna det? Någon?

Sommar

M och jag tog en trevlig promenad / tur på stan efter jobbet idag. Så härligt väder ute. Nu hoppas jag verkligen att detta håller i sig. Allt blir så mycket lättare, så mycket roligare, så mycket bättre när det är bra väder.

Jag får ta och ta med mig lite sommarkläder hit nästa gång jag åker hem. Får stå ut 2v till. :) För de senaste dagarna har det verkligen varit varmt (även om det inte varit sol hela tiden) - då är det sommar :) På onsdag blir det lunch ute med M. DÅ är det sommar, om man tar förgivet att kunna sitta ute - fatta vad besviken jag blir om det blir dåligt väder.

Men när det är Valborg - är det inte då man välkomnar våren? Våren är här för länge sen. Vad händer Valborg då? - ja inte ska jag uppträda (som jag brukar) o inte ska jag stå och frysa vid en brasa och äta korv (som jag brukar). Var o kollade på kortegen ett tag förra året, kanske blir så i år också. We'll see.

Sommar, sommar, sommar...


Uppskattning på jobbet


Under konstruktion

Jajemän, nu är sidan under konstruktion igen....

Magiskt - Love


Säga vad man vill...men detta är magiskt, det är fantastiskt, det är grymt. I love love love it. Den här bilden säger mer än 1000 ord. Bilden är från http://dansportalen.se/ 

A var där igår och jag vet att det är många med mig som är hel lyriska. För er som inte vet - bliden är tagen från Bounce's senaste uppsättning Caution!

En dag i solen

Har som sagt haft en ledig dag idag och bara gjort det som fallit mig in. Superskönt. Min dag fylldes med träning, promenader, solning på balkongen, lite schlager, lite godis, en tripp på stan, lite shopping (ett hårband), bokläsning, god mat, tända ljus och Robinson.

Men man hinner liksom inte känna att man är ledig förrän dagen är över. Det är för kort med bara en dag ledigt. Men, men...Jag prickade in rätt dag att vara ledig iallafall om man tänker på vädret. Idag har jag nog fått se folk i alla typer och tjocklekar på kläder när jag var på stan. Eller man kanske snarare ska säga 'tunnlekar' (om det nu finns något som heter så). Vissa trodde nog att de var på playan på Gran Canaria eller på en nattklubb i Agia Napa. Haha...ja, vissa trodde nog det medan andra trodde att de stod på en fjälltopp i Alperna - men i själva verket så gick de på Kungsgatan i Gbg.

I morgon blir det jobb igen.

Eurovision

Kollar på Inför Eurovision Song Contest. Hittills bara sett de 3 första bidragen i första deltävlingen...men jag säger som så: Oh, my good. Vad är detta? Det ena värre än det andra. Tur att Sverige är med i deltävling 1 för då lär vi lungt komma med till final.

Tänk om Sverige inte skulle ta sig till final...vore skandal. Hemskt. Men nu är det inte långt kvar...

Grymt


Jag har med all säkerhet lagt ut detta klipp en gång tidigare, men det är ju så grymt. Hur duktig som helst och rösten är underbar.  

One step at the time

En dag i tagen. Ett 'måste' i taget. Ett eller två mål där framme någonstans - gör att det funkar. Men idag finns inga måsten, idag finns bara det jag VILL göra. En ledig dag i solen, kanske en sväng på stan. En dag som snart ska sparkas igång med lite Body Balance. Hur skönt som helst. Sen så finns det några grejer längre fram att se fram emot. Om 2v en helg i Sthlm 7-10 med A. Lovely. :)

Happy

Jag är som sagt sleepy, men jag är också väldigt happy. Det kommer bli så skoj K. Jag längtar!


Sleepy



Hur ska detta gå? Är verkligen trött just nu - och idag är det en lång dag. Jobbade i morse 8-11 och nu ska jag rycka in på ett "lång-pass" 13-21. Får väl se hur detta går. I'm sleepy.

I'm back

Nu är jag tillbaka från min vackra vita vintervärld.


Storm

Det här är bra grejer!
Memories...

Speed-date

Nu har det firats påsk i några dagar hemma i skogen. I morgon åker jag tillbaka till storstan en snabbis. Eller ja..några dagar. På torsdag bär det hemåt igen (och mer därtill) - helgen ska spenderas i Lindvallen. Det blir ett riktigt flängande denna vecka - inte riktigt som planerat men, men.

I morgon ska jag på speed-date i Örebro. :) Har 45min mellan det att bussen kommer tills dess att tåget går. Så då ska jag träffa Joss en snabbis. Hann ju inte ses nu över påsk på grund av mina changed plans. Men är ju tvungen att åka tillbaka pga utbildning.


*Skumt att layouten ser olika ut på olika datorer. På denna dator är det inte alls lika snyggt som på min dator. Typiskt. Undrar hur ni ser det...?! Tycker att det är knas att olika webläsare visar olika färg och olika storlek i layouten.

Glad Påsk

Nu är magen mätt, väskan packad (nästan) och sängen står inbjudande och väntar. Nu tar jag påsklov och i morgonbitti bär det hemåt. Go natt och Glad Påsk.

För er som inte redan visste det så är Joss den sötaste, "bästaste" flicka som finns. Tusen TACK! You made my day. Som ett brev på posten...

Facebook är allt bra ibland

Idag efter jobbet följde jag Aee till bussen - det var som på den gamla goda tiden när vi åkte samma buss. All den där tiden då vi bara snackade och snackade har försvunnit i och med att jag flyttade och inte längre åker 52an eller 42an. Men idag var det så skönt ute och jag hade inte bråttom hem så jag gick med henne o vi fick vår pratstund, sen gick hon på bussen och jag fick mig en skön promenad hem. Det var första men absolut inte sista gången jag tar den omvägen. Det var så trevligt så.

Sorgligt avsked på jobbet idag också. Kommer sakna M. Man får väl säga tack för detta år och lycka till på nya jobbet. Facebook finns ju alltid :) Tro det eller ej, men Facebook är en ganska bra grej. (observera rimmet)

Han är fantastisk

Den där Hassle alltså, ganska så fantastisk om jag får säga det själv. Igår la jag ju upp Hurtful - idag bjuder jag på denna. Lyssna och njut!

Killen kommer ju till Putte i Parken också...man kanske skulle ta och gå dit iallafall?! Men jag vet ju inte...jag vet inte vart jag är då. Och så kostar det mucho mucho. Men A Camp och Sahara Hotnights kommer ju också (bland många många fler) Hmm...tåls att tänka på.

Jag tar tillbaka vad jag sa

De där äggen är inte så goda längre. Tusan vad ont i magen jag har.
 

Godisägg

Sitter här och mumsar godisägg (fick på jobbet) - goda var de också. Tycker inte att alla ägg är goda, men dessa var det. Om man gillar en viss godis (färg) mer än de andra...ska man då äta dessa först eller spara dem till sist - eller ska man "äta som vanligt utan att välja"? Hur gör du? 


Var lite segt på jobbet i morse. Svårt att få tag på rätt personer - folk kanske har tagit påsklov redan. Kl:21 ikväll får jag också påsklov.

Jag sitter o spånar på min bloggdesign. Jag stör mig på något, men vet inte riktigt vad och då är det svårt att göra något åt det. Förlag på justeringar någon?

Nä, nu ska jag gömma godiset och göra mat istället. Får se vad det blir för lyxmat - det lutar åt Pasta.

21

Nu vill jag att klockan ska vara 21. Då slutar jag jobbet. Iofs har jag inte börjat än heller (börjar 18)...men det skulle vara så skönt att krypa in i en filt med lite te och tillåta sig att slumra framför TVn. Det är verikligen inte kul att vara sjuk. Har i princip suttit på samma fläck i soffan där jag satt mig när jag kom hem från jobbet vid 11.30. Inte gjort något vettigt. Jobbar 8-11 och 18-21 i morgon också...och sen på torsdagmorgon bär det hemåt. Längtar efter att sätta mig på tåget. Jag gillar att åka tåg, speicellt om de är påväg hem. Lite jobbigare att åka hit tycker jag. Då är man oftare stressad. Eller, beror iofs på vilka tågbyten man har påvägen. Ibland är det allt stressigt att åka hem också. Hade planerat att vara hemma länge, men så blev det inte. Måste tillbaka till Gbg några dagar nästa vecka - utbildning. Men men. Sen bär det hemåt igen, eller rättare sagt till fjällen. :) Sen kommer jag tillbaka med ny friska tag.

Good song - Hurtful

Den här låten brukar Mii lyssna på. Nu är inte hon här så då får väl jag lyssna på den istället. Bra är den!!

Under konstruktion

Om någon undrar så är svaret: JA!

...sidan är underkonstruktion (igen...jja, jag vet) - mkt kvar att ändra.

Sjukhus

Inatt har jag o Mii hostat ikapp. Bra iofs att vi tajmar vår sjukdom. Här är ett riktigt sjukhus. Fast nu blir jag ensammen...Mii åker hem idag istället - sjukanmält sig hela veckan. Jag kämpar på så gott det går - men på torsdag åker jag också hem. Skönt ska det bli!
Jobbade i morse, jobbar em-kväll så nu ska jag vila i nån timme.

Med en touch av Grekland

Tipptipp kväll på en tipptopp dag.

Dagen: Sola, slappa, promenad, snack, chokladmuffins..
Kvällen: Grekmat (Gyros), snack, promenad, värme...

Min dag i solen

Man kan ha det sämre. Sitter på balkogen och njuter av solen. Mimmi sitter bredvid, vovven ligger och solar i sin korg som vi flyttat ut. Spotify är min bästa vän - hoppas grannarna har samma musiksmak som vi :) Pratar med A på MSN och bara njuter av att ha en ledig dag. Man kan ha det betydligt sämre. Sitter och förundras över två små barn som är ute på sina scootrar (heter det så? ) - sparkcyklar hette det när jag var liten (men då var de inte silvriga och ihopfällbara och de fanns endast på dagis). Tjejen ser ut som 3år kanske och killen ser ännu yngre ut. De är riktigt grymma. Avundssjuk. Vad händer annars idag? Inget? Kanske en promenad senare idag och kanske chokladmuffins - har ägg som jag måste använda. Och hur använder man ägg på bästa sätt om inte genom att göra muffins av dem?    

ujuj...vad varmt det är....så underbart skönt

The winner


Åh, mamma mia. Jag satt bara och gapade. Jag vet att det bara varit ett avsnitt av Talang 2009 - men Erik Linder är bäst!

Bada fötterna

Efter dagens runda på stan fick ett uppblåsbart fotbad följa med mig hem. Dock var det ett planerat köp. Mina stackars små fötter mår inte bra. Ska söka upp en fotterapeut eller vad det nu heter - en fotvårdsmänniska helt enkelt. Tänkte dock börja min egna behandling hemma med ett fotbad. Så efter jobbet ikväll, då blir det mys med fotbad, vanlijte och tända ljus. Är det något bra på TV ikväll?

Det var inte bara fotbadet som inhandlades idag - även en fotfil, "fotlotion" och vårdande gel som man ska ha i vattnet.

Barbapapa



Googlar man på Barbapapa står det att det är en fiktiv familj/art. Typiskt. Jag som alltid trott att det fanns Barbapapor. :) Tog ett test på Facebook precis, Vem i Barbapapafamlijen är du?
Jag blev Barbafin (för er som inte vet: det är den lila).

Premiär!

Idag har uteserveringarna i Gbg premiär. Prima dag för det! Dock har jag inte besökt någon uteservering idag...förutom min aldeless egna på balkongen som smygöppnade redan förra månaden. :) Men jag såg parasollerna på caféerna längst Avenyn i morse när jag var ute och gick. Jag ser fram emot att sitta där i vår/sommar.

Tintin...


Underbara väder

På Aftonbladet står det att det är 10 C och regn i Gbg. Aprilskämt?! Här är det varmt och inte en droppe regn i sikte. Underbara väder! Varit ute och promenerat en timme, suttit på balkongen i två - jag bara njuter! Man blir mycket gladare av detta väder. Ikväll blir det Body Balance, då blir jag ännu gladare. :)

Det blev inget jobb...det blev en härlig 'hemmadag' och det blir det i morgon också!