It's a bomb

I söndags pryddes Göteborgs himmel av många cirklar. Syns inte jätteväl på denna bild, men en ser man tydligt. Det såg verkligen märkligt ut - och väldigt fint.



Det visade sig att det fanns en misstänkt bomb på Landvetter och att många plan cirkulerade i luften eftersom de inte fick landa.

Andas



Ibland måste man bara ta det lungt, och andas.

28feb

Grattis på namnsdagen till mig själv och till alla andra 444605 kvinnor och 619 män i Sverige som heter Maria. Grattis grattis! Bjuder på en liten bild från lördagens 3.5h promenad i strålande sol. Nu: Oboy, ostsmörgås och banan.


Goosebumps

Jag har legat och sjungit på "You gimme gimme goosebumps" hela natten. Jag blev riktigt förvånad över att denna inte gick vidare igår. Hanna är ju grym. Jag hade hoppats att hon skulle gå vidare och möta David i finalen. Hade varit riktigt skoj. Musikalstjärnor kan!





Men jag är riktigt glad att Lisa Miskovsky gick vidare. Ingen Melodifestival-låt, men hon är så värd att gå vidare! Bäst. Heja Lisa och Loreen. Och i andra chansen finns bara en...Anderas Johnsson!

Semlefil



Fy vad äckligt. Är detta på riktigt? Någon som smakat?

Chokladprovning, thai och handboll



I torsdags var jag och Isabel + 5 till på chokladprovning i Kronhusbodarna. Mums. Pralinerna ovan gjorde jag helt själv. Fina va? Medan vi gjorde pralinerna så fanns massa choklad utställt på bordet "Tar det slut, så fyller vi på - sa de." Farligt. Man åt lite för mycket (Jag var absolut inte värst. Första platsen gick solklart till Isabel.) Efter provningen skulle jag på SmallGroup PT. Jag var illamående hela passet och Hanna körde verkligen med oss. "C - har chokladen kommit upp än?" "Ööh..nä?!" "Bra, då kör vi lite till." Det var riktigt tufft. Men jag är glad att jag hann med att gå på chokladprovningen trots att jag skulle träna.

I fredags skippade jag BodyBalancen som jag brukar köra på fredagar. Jag, Sara och Hanna O gick på Hannas dans istället. Hon vickade för en inställd Sh'Bam-klass. Och trogna som vi är så var vi på plats. Efter dansen hakade jag på Sara, som skulle till Moon Thai Kitchen med en kompis. Det roliga var att när vi skulle möta upp kompisen, så visade sig det vara Helena - som jag har jobbat med på Skandia och på Posten. Världen är liten. Det blev en oerhört lyckad kväll.

I går, lördag, körde vi sista SmallGroup-passet. Jag kommer sakna det något enormt! Det har helt klart varit bästa stunderna på veckan. Jag kommer ju träffa allihop varje vecka iallafall, men inte på samma sätt. Inte bara vi 5. Inte så individuellt. Jag hoppas verkligen att det kommer tillbaka - och då ska jag vara med igen. Var så säker!

Idag var jag på Hannas dans. Var ju tvungen o säga hejdå till henne eftersom hon åker till Thailand på tisdag. Vi kommer inte ses på 3 veckor. Det är väl inte så farligt tänker ni, men se det är det - när man är van att ses 3-7 ggr i veckan. Efter dansen idag bar det av till Scandinavium. Jag och Rebecca skulle gå på handboll. Ingen av oss har varit på det, men jag vann 2 biljetter - så det är klart man går. O det var superskoj! Sävehof - Zagreb. Vi vann!!

It's over



Kom igen nu grannen. Det är 9 februari, julen är slut!

The blast!

Nu är det dags för det där långa inlägget. Det där inlägget som beskriver min fantastiska helg i Stockholm på The NIKE blast 2012.

Jag var på plats utanför entré1 till Globen ungefär 8.20 på lördagen. Köandes i minus 18 grader var jag glad att jag hade checkat in på conventet redan på fredagen, annars hade jag fått stå i en ännu längre kö vid en annan entré.

Väl förbi garderoben klev jag in i Globen som var fylld med inspirerande ord, färger och ljus. Snabbt lokaliserade jag shoppen, massagebänkarna, loungen, fotostudion, infodisken, vägarna till de olika salarna, restaurangen, NTC corner, omklädningsrummen...och allt annat man kunde tänkas behöva de kommande två dagarna. Efter detta gick jag för att hämta ut min goodiebag - en NIKE-påse fylld med vattenflaska, deo, shampoo, tvål, nyckelband etc. från olika sponsorer. Därefter hämtade jag ut årets skor. Ett par svart/vit/rosa NIKE air max. Sedan hade klockan slagit 9.

Klockan 9 var det dags för min första klass. Jag skulle på dansaerobicen Dance BLAST för Per Markussen och Morgan Moroue. Det var en bra och inspirerande klass. De kompletterade varandra väldigt bra. Dock gick golvet sönder i stora salen (själva Globenarenan) redan första klassen. Golvet flyttade på sig vid varje steg man tog och stora sprickor uppstod. Trist. Och det påverkade såklart klassen. Man kunde inte ta ut rörelserna ordentligt. Men passet var kul, en bra start på en bra helg.
Efter första klassen var det öppningsshow med massa dans som poppade upp lite här o var i Globen.
Min andra klass var också en dansaerobic. Denna gång var det Ultimate D med Dorotka Baburin. Jag har gått för henne förut så jag visste att det skulle bli bra. Ganska enkel koreografi, men det gjorde ju att man kunde ta ut sig desto mer. Denna gång var vi i en annan sal, så golvet påverkade ingenting. Bäst var mot slutet då vi skulle köra 'finalerna' - då gick en gitarrist upp på scen och vi dansade till livemusik. Riktigt coolt.
Därefter blev det Dance UP, en streetjazz med Marvin Foster Jr. Det var en fantastiskt rolig klass. Han är riktigt bra! Det blev ju inte bättre av att jag stod vid Tony Stone och Calvin Wiley och dansade. Snacka om att få energi. Jag känner H lite, som känner M som känner Tony och Calvin. Coolt tycker jag :) Så det blev ju naturligt att vi var med dem lite. Grym koreografi var det. Jag tänkte att "detta blir nog helgens bästa pass".
Nu efter tre klasser var jag orderntligt svettig och började bli lite trött, men av nån anledning så blir man helt speedad på dessa convent. Man känner inte trötthet, hunger, smärta på samma sätt som man gör annars. Jag tog trappan upp och iväg till sal 3 för ytterligare en streetjazz. Denna gång blev det NYC RYTHMs med Dana Foglia. Jag kände inte riktigt till henne innan, men efter att ha skrivit in hennes namn i sökfältet på Google förstod jag direkt att jag valt rätt genom att välja hennes klass. Hon är ju inte mindre än Beyonce's koreograf och dansare (bl a - hon har givetvis koreograferat och dansat med Rihanna och Janet Jackson mfl också). Dana hade med 4 av sina danselever från New York. Jätteduktiga tjejer! Väldigt kul klass, väldigt inspirerande och lagom utmanande. Jag var övertygad om att "detta blir nog helgens bästa pass".
Efter detta grymma pass blev det en streetjazz till. Nu var det Kristin Sudeikis som skulle ha Energy Street Fusion. Kristin blev ju min stora idol förra året på NIKE. Jättego tjej som vunnit Emmy's etc för sina koreografier. Hon gjorde mig inte besviken iår heller. Jag var överlycklig och tänkte...ja ni vet vad jag tänkte..."detta blir nog helgens bästa pass".
Efter detta pass var det ytterligare lite dansshower. Jo, just. Det var Måns Zelmerlöw som var konfrencier i sal 1 och Lina Hedlund i sal 3. Det var i dessa 2 salar som jag hängde. Så jag vet inte vilka som var i de andra 4 salarna.
Efter showerna gick jag och kikade lite i shoppen. Köpte ett linne och en t-shirt. Just det, lite tidigare på dagen var jag i fotostudion och fotades också...och då fick jag en tröja.
Nu hade jag ingen mer biljett, så ville jag gå på något mer pass så var det till och gå i stora salen eller köa och få komma in i mån av plats. Jag var kvar i stora sal 1 och tänkte att jag skulle kika på Global Yoga med Johanna Andersson. Men, jag är inte så bra på att sitta still och titta. Det såg så kul ut och de gjorde så roliga positioner som jag aldrig sett tidigare, så jag var tvungen att testa. Mina fötter skrek efter att komma ut ur skorna - så jag tänkte...varför inte?! Jag var med på passet lite halvhjärtat, mest för att få sträcka ut min lite trötta kropp samt vara med på avslappningen. Inte varje dag man ligger mitt på golvet i Globen med ca 3000 personer runt omkring. Häftigt.
Jag beslöt mig för att gå och titta på Sabina Dalfjälls och Malin Emmoths Wack Ure House Of som är en House/Wacking-klass. Som jag sa tidigare så är jag inte så bra på att bara titta. Det fanns platser över så jag ställde mig längst bak och var med lite halvhjärtat även på denna klass. Jag har ju aldrig testat Wacking. Det var skoj men svårt. Jag visste inte då att mina halvhjärtade Wackingövningar skulle resultera i massor med träningsvärk. Men så var det.

Dag 2 var jag på plats vid 8.45 och även denna dag började min första klass 9.00. Det blev en street med Tony Stone, MTV@NB 2012. Det var en grym klass! Tony gjorde mig inte besviken iår heller. Det var tredje året jag kör för honom. För er som inte vet...Tony har jobbat med ALLA stora artister - bland annat en hel del med Michael Jackson. Detta skulle nog bli helgens bästa pass. Och just, under natten hade golvläggare rivit bort det gamla golvet och lagt ett nytt. Så nu kunde inget hindra oss från att dansa loss.
Efter Tonys grymma pass gick jag på en jazzklass som hette Dance NYC med Patricia Moreno. Skönt att få dansa lite jazz, med raka linjer och mycket känsla till musiken. Tonight's gonna be a good night...
Sedan var det dags för mera show. Mera dans. Tjejer som hängde i lakan i taket. Böjliga eldsprutande människor etc.
Sen var det dags för CALVINOGRAPHY Dance Concert med såklart Calvin Wiley. Det blev en annorlunda upplevelse där vi i slutet på klassen fick gå runway genom Globen samt upp på modellpodierna etc. Detta filmades och fotades av många...så det kanske kommer upp på Youtube. Det brukar iofs det göra från alla klasser, men denna var speciell. Den var magisk. Jag tänkte att det finns ju inget som kan slå detta, "detta blir nog helgens bästa pass".
Efter Calvin var det dags för Kristin Sudeikis, Åsa Fornander och Åsa Eriksson att entra stora scenen. Det var hög tid för Femme Fatale en "tjejig" dansklass som blandade alla tres stilar. Det blev en skön mix - jag gillar ju alla tre sedan innan så jag visste ungefär vad som komma skulle.
Nu var det dags för finalshow. Mera dans, såklart :) och sedan lite sång. Love Generations, Linda Pritchard och Sibel gjorde ett Adele-medley. Men det bästa var Dana Foglias 4 danselever som uppträdde. Riktigt duktiga tjejer och fantastiskt nummer. De hade filmat dansen sedan innan och detta visades på stora skärmar medan uppträdandet var på scen. Så man fick liksom se det från flera olika håll. Grymt!
Sedan var det dags för mitt sista pass på NIKE blast 2012. En modern/streetklass Contemporary Fusion med Dana Foglia (och hennes dansare). Det var underbart skönt att få köra i strumpor. Fötterna längtade ut. Klassen var underbar, jag kommer att minnas den för alltid (kanske inte?!) och jag kan fortfarande höra Danas röst i mitt huvud när hon präntar in "countsen" i våra huvuden. Det handlar nämligen inte om att dansa till beats i musiken, man dansar till beatsen i huvudet. Och ja, det slog mig igen - "detta blir nog helgens bästa pass".
Innan jag åkte hem till brorsan kollade jag lite på 100% zumba. Men tro det eller ej, jag orkade inte ta ett steg till. Hjärnan hade stängt av. Fötterna strejkade. Men, med 11 danspass och 1 yogapass i kroppen kände jag mig nöjd med mina 2 dagar i Globen. Och nej, jag har ingen aning om vilket pass som jag tyckte var helgens bästa....