Vår

Det kliade i fingrarna, det vill jag lova. Det ryckte i benen. Mungiporna åkte upp. Ögonen var uppspärrade. Jag sträckte lite extra på halsen för att se så bra som möjligt. Ställde mig på tå. Kände takten i hela kroppen. Jag blev så glad, och så ledsen. Det var många minnen som snurrade runt i huvudet. Det var ovant att se. Att inte själv vara med. Ringde M på direkten.

För att komma till sak. Var och kollade på Cortègen förut. Det var flera dans/drill/cheerleading-grupper som gick med. Då kom jag och tänka på tjejerna som drillade hemma på Björkborn precis just då. Men jag var inte med. Det var väldigt många år sedan jag inte drillade på Valborg.

Jag granskade dem noga vill jag lova, och ta det lungt tjejer - Kga är bättre!!! :) Valborg firas ju för att välkomna våren. Och något som är väldigt mycket vår, är just paraddrill.




Sen så var det ju det där med sammanträffanden...

Valborg

En Valborg utan Björkborn - när hände det senast tro?
En Valborg utan regn - när hände det senast?
En Valborg i Göteborg - har aldrig hänt föut.

Tog en sväng på stan med Joss förut. Fast food skulle det bli - men det blev allt annat än snabbt. Kändes som en evighet där i kön. Vinkade hejdå till Joss på Centralen. Ensam i storstan igen. Som sagt, jag o Joss är nästan aldrig här samtidigt. Tokigt.

Massor med folk på Liseberg. Jag o Joss ska dit nån gång - när vi båda är här samtidigt :) När nu det blir. De har ju kört karusellerna tomma typ en månad. Antar att de testas. Men nu är det massa folk i. O bussar överallt.

Blir stan sen I guss - kolla på Cortègen.

Fått jordens konstigaste uppgift i skolan - förstod ingenting - o ingen annan heller verkade det som. Blir ju....kul!?

g'natt

Idag började jag jobba - på riktigt. Fick inte så mycket tid själv, men. Fick iallafall känna på det lite. Flera nya, så det känns bra. Nästa pass är på måndag. Hoppas det blir bra. Mycket kul folk. 3 Kga:ingar är vi.

Tog en sväng på stan med Joss förut. Jag shoppade inget, men Joss gjorde. Eller jo, köpte en klänning till syrran. Men det räknas inte. Lektion på förmiddagen i morron, sedan lunch med Joss innan hon åker hem. Sen är det cortègen - ska väl kolla på det. Har hört att det är ett 'måste', så då blir det väl det.

G'natt

Typiskt

Det är tokigt vad man får krångla när det är någon som gör fel. Har suttit i telefonköer hela fm för att få till detta. Hoppas det löser sig nu. Krånglet har dock gjort att jag missat en dansuppvisning som var nu på fm. Typiskt.

Idag är det DANSENS DAG!! Ska väl bege mig ut, se om jag hittar någon dansuppvisning någon annanstans. Det finns massor ikväll, men då jobbar jag. Så typiskt. Annars får jag väl ställa mig och dansa någonstans själv. Skulle va kul, men vet inte riktigt om jag vågar. Kanske ska ställa mig hos den dragspelande gubben i 'snusktunneln', eller kanske inte.

Inställda lektioner idag, så ska nog ta en liten promenad i solen. Det blir en snabbis på stan med Joss sen innan jobbet.

Jag har varit hemma ett tag, o nu när jag kommer så åker Joss. Typiskt.

Jobb

Nu har jag dem i min hand. Nä nu ljög jag, jag har dem på näsan. Glasögonen alltså. Hämtade dem idag. Känns lite konstigt, har ju aldrig haft glasögon förut.

Har pratat med Joss i tfn, hon ska träna Pilates nu - utan mig. Vill också. Men nä, jag ska jobba. Snart. Första dagen. Nervöst. Jag är så trött. Lång dag i skolan...och sen kväll igår. Gick inte och la mig när jag skulle. Gick upp i köket och där var de 7 grannanrna (inte dvärgarna som man kanske kunnat tro) - L bjöd på franska ostar osv. o K på sushi. M ska flytta från oss i morron, så det var lite hejdå för honom. Så, det blev lite senare än jag tänkt. Men men. Sova kan man göra någon annan gång.

Nu ska jag o mina brillor åka och jobba.

Tillbaka

Tillbaka i storstaden. Mycket folk, förseningar och signalfel. På tur genom Sverige. Hade två tågbyten, alla tåg var försenade. Mycket väntan. Tung resväska. De 173 trappstegen från spårvagnen kändes som tusentals. Men nu är jag på plats. Betalat hyran och bokat in arbetspass 4 veckor framöver. Dags för kvällsmat och sömn.

Har fått en till blogg att läsa. Välkommen till blogg.se K.

kändistätt

Kändistät helg i Karlskoga.

Igår var det schlagerdag på torget...Velvet, Charlotte Perrelli, Alexander Sköld och Värmlandspojkarna. Härligt väder och härlig stämning, bäst var ju givetvis Perrelli. Tror att varenda Karlskoging var där just då. Att stå i solen i kortbyxor och t-shirt och lyssna på schlagerlåtar live, det är inte fel inte.

Idag var det konsert i Bregårn. Var o lyssnade på Mamma som var med o körade. Det var Janne Schaffer som höll i det och artisterna var Johan Boding, Sanna Nielsen och Monica Silverstrand. Sen så var ju Michael Bäck Band med också, o körer o symfpniorkestern. Det var nog många som hade tårar i ögonen när Sanna sjöng Empty Room. Alla låtar utom just Empty Room var Ted Gärdestads låtar, och de är det ju inga fel på heller. Det var super. Efter konserten blev det mat på Harrys. Trevligt trevligt.

I morgon bär det tillbaka till Gbg. Veckan hemma har varit super; mycket musik, dans, god mat, sol, shopping vänner m.m. Veckan började med Lena Josefsson och Raande-vo och avslutades med Sanna Nielsens Empty Room. Det är svårslaget.


våran jord är inte stor

Världen är allt bra liten. Nästan dagligen den senaste tiden har jag märkt av hur liten den är - det är inte klokt. Det verkar nästan som att alla känner alla. Folk dyker upp här och var. Senaste grejen dök upp för 2 minuter sedan när jag kollade mailen...fast det är iofs inte 100% säkert, men...jag tror nästan det. Det är konstigt, det är det minsann. Men kul!



Jag anar en kommentar från Joss... :) hon önskar nog att jag skulle precisserat mig lite mer. Har jag rätt?

dance

Det var superkul att få dansa igår. Som jag har saknat det.
Jag kommer vara med som en -gästartist- på nationaldagen - får väl se hur många danser jag hakar på. Streeten är så grymt kul, så den måste jag lägga på minnet iallafall. :D

So you think you can dance

Babyboom

Magarna växer på folk runt omkring mig.
4 bebisar i sommar.

vad händer?

Idag åkte drilltjejerna till Danmark. Var o kollade på träningen igår, så kul! Hoppas ni får det skojigt. Saknar drillen och alla tjejerna och H!! Body Jamen va kul, S ville att jag skulle flytta hem igen :) Känns kul att höra sådant.

Jag vet ju inte riktigt vad som händer framöver. Kandidatexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap om några veckor...hur låter det? Det låter som jag vore gammal, men sååå gammal är jag faktiskt inte. Eller? Har ju lyckats få 2 jobb, eller ja 3 - men ett tackade jag nej till. Gick ju inte riktigt att jobba heltid och plugga samtidigt. De andra två är extrajobb mer, men det är ju bra...så det blir väl det i sommar. Får se hur mycket uppdrag o så som finns. Jag har ju inte riktigt börjat på något av jobben än. Det ena börjar på allvar på måndag och det andra har jag första dagen den 12e maj. Så det blir endel dubbelt med heltid i skolan, men det får fixa sig. Det ena jobbet är ca 2-3 kvällar i veckan och det andra är på uppdrag, så det kan vara väldigt olika när det blir - men det är heldagar. Men vad händer i höst då? Jag har sökt magisterkurser, får väl se om det blir det. Kanske. Annars måste jag ju hitta något jobb...o då får jag inte ha kvar lägenheten. Så så är det. Ganska snurrigt. 

Men nu är jag som sagt hemma i Kga. Skönt. Precis varit o klippt mig - lite billigare här hemma (på vissa ställen iaf). I morgon är det schlager-dag på stan. Då ska jag väl se till att vara där. Måste bli klar med tentan innan dess dock. Man får ju inte missa Charlotte Perrelli m fl. på torget när det är gratis. Det är ju inte varje dag något sånt händer. Spec inte här!  

10 000 tecken

Den där funktionen i Word som heter "Räkna ord" - kan den bli utnött?
Jag trycker på den ofta, och aldrig blir det 10 000 tecken.


dans

Fick ett så fint välkomnande på Body Jamen i måndags. S (tränaren) har saknat mig :)
Annat än gymmet i Gbg, där märker de inte om man är borta, där vet de ju inte vad man heter.
Så ikväll blir det Body Jam igen...sista på ett tag. De har ju försjuttsingen inte tagit sitt förnuft till fånga o ha det i på gymmet i Gbg. Dumt, dumt.

Idag blir det ett besök på drillen också. Saknar dem. O i morron blir det ett besök på dansen. Saknar dem också...något tokigt. Synd att N och E inte kommer vara där...det var ju så länge sedan. Kommer inte kunna åka hem till musikalshowen, o troligen inte rising stars heller. Vågar inte, det är grupparbeten i skolan, och det är svårt att göra på distans. Får se om jag kanske kan få vara med på något på nationaldagen. Skulle vara så roligt. Men som sagt, hinner ju inte hit o träna, så det blir väl i så fall ensamträning i Gbg, men det gick ju ganska bra till restaurantshowen så :) Maybe. Det skulle iallafall vara underbart kul. Men jag har ju inte dansat några av 'våra' danser på jättelänge. We'll see.

Snart ska jag på lunchdate med mamma på Paris. Det var inte igår man var där...

paket på posten

De ringde från posten i Gbg förut o sa att de hade ett paket till mig.
Jag vet inte vad det är. Men på måndag får jag se...någon gång mellan 17 och 21. Så nyfiken, så jag antar att det varken blir jobb eller träning på måndag. Det är väl bäst att hålla sig hemma eftersom man inte vet när de kommer.
Nu har jag varit hos käftis. Alltid lika roligt (not). Bara massa pengar som försvinner. Suck.
Åter till böckerna, åter till solen.


sol (igen)

Allt blir mycket lättare med lite sol och en god drink (bestående av hallon, apelsin och banan).
Den tråkiga bok som jag läser inför tentan blev plötsligt aningen bättre. Och detta denom att läsa den ute i solen med en drink i handen. Tänk om solen kunde lösa alla problem.

Ikväll ska jag äntligen få gå på Body Jam. Som jag har längtat...

?????

För några dagar sedan uppstod plötsligt en massa problem och knasigheter...
...men de löser sig. En efter en. Så skönt. Då kan man sudda ut några av de små frågetecknen från huvudet och koncentrera sig på de som återstår. Det återstår fortfarande några ? ? ? men förhoppningsvis löser sig de med.


sol

Sol, sol, strålande sol...

Jag vet att man vanligtvis sjunger jul, men tyckte att sol passade bättre just idag.

Plutôt la vie

Så sant som det är sagt.
Lena Josefsson - Kompani Raande-vo...
...man blir helt lyrisk.

En superkväll i Örebro.

Hem

Nu bär det snart hemmåt. Tåget går om ca en timme.

Hemtentan skulle läggas ut klockan ett...väntar på att få den. Kan ju vara skönt att kolla på den medan man sitter på tåget tänkte jag.

Blir skönt att komma hem lite. I morron blir det Örebro. Kompani Raande-Vo har föreställning med "Plutôt la vie - snarare livet". Det blir E, M, K, B och jag som åker. Naaajs.

tönt

Nu var det klart. Glasögonen är beställda.
För er som sett de jag valde mellan - det blev de bruna.
Hon som jobbade där kanske inte var den mest vänliga människa jag träffat. Fel forum för henne tycker jag. Haha, hon var så 'konstig' så Joss ville inte beställa tid hos dem, pga henne. Kul tycker jag, 

Jobbat idag också..eller...gick bredvid, så jobbade väl inte 'på riktigt'. Men ändå. Hoppas det blir bra.
'KGA invaderar stället'. 

Gick en sväng i morse när jag kom från Academic Work...gick förbi ett jätteroligt hus. Det såg ut som en boll - en 'mini-globen'. Super härligt väder idag. Jag o Joss satt utanför Nordstan och solade. Folk tyckte väl att vi såg väldigt trevliga ut, för inom loppet på 5 min kom två personer och frågade efter hjälp att hitta. 


'Det är roligare att er ut som en tönt än som en sekreterare' - så sant som det är sagt.

I morron åker jag hem till Kga.

Dagens kvällsmat

- Ostmacka
- Fruktsoppa
- Vaniljte
- Plommon
- Satsumas


mycket nu...

I morron ska det skrivas på papper + ett första pass.
Karusellen ska dra i gång. Det är nervöst. Extrajobb på G.

Gårdagen var hektisk. Mycket som skulle göras, och mycket som hans med.
Bl a besök hos optikern för syntest. Glasögon ska det bli! Förhoppningsvis kan mina ögon få må lite bättre framöver. De klarar inte med att plugga längre. Har haft tre bågar hemma nu sen igår. Ska tillbaka med dem i morron..fortsätta att leta, titta, prova... Det är inte lätt inte. Joss ska med för rådgivning. Behöver hjälp. 

Lunchade med H idag. Mycket trevligt. Åt på HagaBion. Sen bar det av till ICA Maxi med Joss. Trevligt trevligt. Storshopping - fast jag ska åka hem i övermorgon. Blev mest sånt som håller sig - pasta, potatismos, ketchup, chicken bits, müsli...sånt som fortfarande lever när jag kommer tillbaka.   

Nu har det känts som riktig vår i några dagar. Sol och varmt. Folk som äter glass. Det luktar grillat. Träden i parken utanför skolan är alldeles lila av blommor. Helt underbart skönt. Idag regnade det i kanske två timmar. Men det var inte kallt äckligt regn...utan mer som sommarregn. Även om det öste ner sken solen. Det luktade våt asfalt. Och lika snabbt som det började, slutade det.

shoppinghelg

Den efterlängtade helgen är över...Annas tåg åkte från centralen för 44 minuter sedan. Hon åker 1a klass!! Ujujuj. Helgen har bl a innehållit; thaimat, massa fika, massa shopping, sol och trötta fötter. Precis som det ska vara en shoppinghelg i storstaden. Wonderful. Har dock skoskav (sedan innan) men det har inte blivit bättre efter allt 'springa runt' denna helg.

Som sagt blev det endel shopping - dock inte dyra grejer direkt. Men det blev...
...ett par jeans (lila/blå) från Cubus 199:-
...en lila t-shirt från H&M 69:-
...en turkos t-shirt från H&M 69:-
...en grå kofta från Gina Tricot 79:-
...en orange hoodtröja från BikBok 149:-

Anna shoppade endel också...dock hittade hon inte allt hon skulle ha. Hennes shoppinglista finns på hennes blogg.

Nu väntar plugg...inte direkt skoj, men jag måste. Har ju 'sluppit' i ett par dagar nu när A varit här. Redovisningen och inlämningen är på tisdag...men har inte så mycket tid i morron, mycket att göra.

På fredag bär det hemmåt. Skönt. Det blir till att vara hemma länge då - hemtenta - inga lektioner. Men det är på fredag det...innan dess lär det hända mycket...

Människans bästa vän

Hunden är människans bästa vän.

Det är sant, till viss del. Den där 'hunden' som man ska stå i på yogan, det är dock inte min bästa vän.

    vs.    

Det är stor skillnad på hund och hund.

Hund 1 = Ludde
Hund 2 = från www.tara.se

Kroken

Tjejen som jobbar på Kroken blir lika glad varje gång jag kommer. Stackars tjej, kan inte ha mycket att göra. Jag har aldrig sett någon annan där. Och eftersom hon blir så glad varje gång jag kommer, så kanske det bara är jag som handlar där. Tragiskt...jag har bara varit där 4 gånger (på 3,5 månad).  

Jag har skrivit ganska duktigt idag faktiskt - men det är mycket kvar. Får se till att köra ett ryck i morron också, hoppas på att få gjort så mycket som möjligt. Men det är svårt.

Första utslagningen på SYTYCD idag, blev väl inte riktigt som jag hade hoppats, men nästan. Jag kommer sitta klistrad nästa avsnitt också...och nästa, och nästa...

Var på stan kankse 5-10 minuter igår, såg massa snygga kläder. Inte så konstigt, det mesta är ju snyggt. Men, jag körde 'se men inte röra' principen. A kommer ju i morgon, så jag anar att lördagen går åt till massa 'se och röra' :)

Dags för sängen...   

to do

Så var man ensam i storstan igen - vinkade hejdå till Joss förut, som åkte hem över helgen. (Jag vet att det bara är onsdag - men Joss verkar ha långa helger) Haha. Några fler 'checkar' har det blivit idag :) men den största to do är kvar - Plugga. Den ska påbörjas snart, för idag är det inget på TV heller. Först lite mat dock. Magen kurrar.

Idag blev det ingen lektion - lärarn glömde bort att det var 9, trodde det var 10. Så när vi (jag och fyra till) gick och letade reda på lärarn sa han: "är klockan redan 10"..."öhm, nä, men vi började 9" alla andra hade gått hem, så det blev inget :)

Nä, nu ska det pluggas...ända till klockan 17 på fredag - då ska jag dansa och sen kommer A. Så det blir inget pluggandes i helgen. Ska iofs göra lite andra pausar  pluggandet också i guess...men inget planerat. Kurser till hösten ska sökas också...ytterligare en grej på to do-listan.

som tuppen

Idag har jag o Joss varit SÅ duktiga. Vi har bockat av 10 saker var idag på våra 'to do-listor'. "Stolt som tuppen" - båda två. 

Fast vi har inte bara gjort 'måsten' idag...vi har lunchat på Thairestaurang - Buffé - så vi var mätta i timmar efteråt. Stått/suttit i solen och slappat vid två olika tillfällen...o så har vi poweryogat. Våren har kommit till stan! Precis innan yogan skulle börja sa jag: "oo, jag är fortfarande jättemätt" - Joss instämde. Precis efter yogan sa jag: "jag är hungrig" - Joss instämde. Hur kan man gå från riktigt mätt till riktigt hungrig genom att andas och stå i 'hunden', 'kobran', 'plankan', 'krigare' och allt vad det är? Skumt, men så är det.

check

Idag har jag bockat av några saker på min "to do-list". Dock inte så många som jag hade hoppats på. I morgon ska jag få bocka av några fler hade jag tänkt. O på onsdag några till...check, check, check.  

Sen är det ju det där med pluggandet. Måste komma in i skrivandet. Arbetet ska vara klart nästa tisdag och redovisas både skriftligt och muntligt. Jag har iallafall gjort intervjun, det är ju en mycket bra början. Idag har jag hämtat böcker som jag beställt, så nu kan jag börja läsa också. Men måste vara klar så långt som möjligt på fredag...för då kommer A. Tänker med andra ord INTE sitta i helgen. Men det är svårt - hoppas jag får lite idéhjälp på lektionen i morron. Vill kunna säga 'check' här också.

Åh, vad jag vill veta betygen på de sista uppgifterna i förra kursen. Det avgör ju betygen på hela kursen. Hoppas inte det blir några kompletteringar. Så tråkigt när man börjat ny kurs med massa nya grejer och sen behöva gå tillbaka till gamalt. Sånt är surt.

Igår var det BodyBalance, idag Pilates och i morron blir det PowerYoga. Ujujuj vad jag kommer bli smidig :)

Ken lee

Fick ett klipp av K för ett par dagar sedan. Har inte kollat på det förrän idag...och idag blev det betydligt fler än bara en gång. Det är hur kul som helst:


Avstånd

Idag tänkte jag ännu mer på det som J och jag diskuterade i måndags.
"I Göteborg är inte avstånden lika långa som hemma."
Det stämmer. Väldigt väl! Bussresan till Karlstad idag var jättelång och jättetråkig. Jag har ändå pendlat den sträckan nästan varje dag i 2,5 år, tills för 10 veckor sedan. Och så lång som den var idag har den aldrig varit. Från Karlskoga till Kristinehamn tar bussen 25 minuter. Det tar 22 minuter att åka 2an från Almedal till Linnéplatsen i Göteborg. Men i Gbg går det jättefort, medan det kändes som timmar mellan Kga och Khamn idag. Är det för att det inte finns något skoj att titta på här om man jämför med Gbg? Eller?
Jag tycker inte att det är så långt att gå från mig och till busshållsplatsen i Gbg. Men det är nog längre än vad det är i Kga, men det känns inte.

Jag saknar inte att pendla mellan Kga och Kstad. Det kom jag på idag när det kändes så långt och så är det ju fläktarna på bussen som inte går att få av, utan de blåser kallt hela tiden. Brrr.

Nä, avstånden är helt enkelt mindre i Gbg även om staden är så mkt större. Så är det bara.

Duktig

Idag har jag varit duktig.
- Skickat in organisationstentan
- Hämtat ut och betalat för tryckningen av C-uppsatsen. 422:- Inte klokt. Men det känns skönt att ha den i handen nu, tryckt. Har lämnat in några ex. till handledaren, så nu är det bara att vänta på betyg. Har med andra ord varit i Karlstad idag.
- I Karlstad passade jag på att intervjua P som är Informatör på KAU. Detta blir underlag till nästa hemtenta.
Är jag inte duktug så säg. Gick på stan en timme i Karlstad också, köpte en scarf. Tyvärr så vart besöket i Karlstad så hastigt påkommet, så varken L eller A hade tid att träffas för en fika (inte så konstigt med tanke på att jag hörde av mig till dem först idag). Men, så synd. Det får bli nästa gång. Det var ju så länge sen vi sågs. Mötte dock M som helt plötsligt kom ut ur hissen på KAU. Dock hann vi inte prata eftersom jag då var mitt uppe i intervjun med P.

+

Jag + Joss + Pilates + Thaimat = En superbra måndagskväll

SYTYCD

Frammåtlutad, vidöppna ögon och fånigt leende på läpparna...

...det är så jag ser ut när det är So you think you can dance på TV. Det vill säga 20.00 ikväll...och i morronkväll.

Putt

Vad är det för stil?
Bara hoppa av sådär...

Nu är jag putt.