BodyBalance

Jag befinner mig i BodyBalance-koma. Det är helt fantastiskt skönt att köra igenom hela kroppen, varenda muskel, varenda led. Böja sig åt alla håll och kanter och köra grym styrketräning i ben, mage och rygg. Avsluta med stretch och avslappning, och sen hem och bara sätta sig i soffan, dricka thé och kolla på So you think you can dance. Man befinner sig i något konstigt varmt halvavslappnat tillstånd (alltså - BodyBalance-koma). Nu ska jag förflytta mitt koma-tillstånd till ett mer sovande sådant. God natt.

En vanlig dag...

Det är här mina förmiddagar spenderas när jag är ledig.
*Klarblå himmel*Sol*Gräs*Fruktsallad*Bok*Musik*Smörblommor*


Idag är ingen vanlig dag


Grattis Kajsa!


Dagens fråga

Varför ska man handla på vuxenavdelningen när det är billigare på barnavdelningen? Mina nya barnskor är SÅ snygga, och dessutom på REA. Kan det bli bättre?


Jag brukar inte ha skor på mig när jag solar, men vill inte ta av mig dessa :)

 


Träningsabstinens

Vi går mot en härlig träningsvecka! :) Har planerat in träning varje dag denna vecka. Det har inte blivit så mycket med den saken senaste tiden pga varit hemma, jobbat, varit sjuk, stängt gym (midsommar) etc. Nästan en månad med väldigt lite träning och jag har allvarliga abstinens. ("Väldigt lite träning" för mig är 2ggr i veckan.) Men nu blir det andra bullar. Måste passa på innan högsommarschemat börjar nästa vecka och passen försvinner.

Sö: 16.00 Dans - Kungsgatan
Må: 17.30 Dans - Valhalla
Ti: 12.00 CorePulse - Kompassen
Ons: Har inte bestämt än om det blir Dans, Core, BodyBalance eller Dansstep
To: 11.30 BodyPump - Kungsgatan
Fre: 12.00 Dans - Kungsgatan
Lö: 11.30 BodyBalance - Kungsgatan
Sö: 16.00 Dans - Kungsgatan

När jag inte tränar jobbar jag eller njuter av solen (hoppas jag).

Swandive

Man kan iallafall inte klaga på midsommarvädret. Det har varit helt otroligt skönt. Det blev några timmar ute på gräset förut idag, sedan några timmar på balkongen. Tog en promenad, men orkade inte mer än 40 min. Vattenpölar i skorna och imma i solglasögonen. När jag gick förbi Ullevi var jag nära att hoppa i fontänen för att svalka mig lite. Jag avstod.

Mina grannar har varit och köpt en såndär stor uppblåsbar pool. Jag undrar om de hade mätt hur stor "gård" de har innan de köpte den. Tveksamt. Men, den fick plats. Precis. Den är placerad precis nedanför min balkong. Jag kan väl tycka att det är lite mindre trevligt, men. Om jag någon dag känner för att svalka mig, så är det bara att göra ett svanhopp. Killen som är den stolta ägaren av poolen har svalkat sig i över 5 timmar nu. Klockan är typ tjugo i elva och det plaskar för fullt fortfarande. Jag tycker att det är dags för killen att sova.

Nu ska jag snart sova. Men först ska jag se klart filmen. Wimbledon. Nu är jag så himla sugen på att spela tennis! Det är så grymt kul, och det var så länge sedan nu. Har inte spelat sedan jag flyttade hit till Gbg för 2,5 år sedan. Det är länge det. Undrar om jag fortfarande kan.


Michael Jackson

Det är många som har skrivit på Michael Jacksons stjärna på Lisebergs Walk of Fame. Idag när jag gick förbi där såg jag rester från marschaller och blommor. Jag kan tänka mig att många varit där igår. 1 år efter dödsdagen 090625.

Dock går ju folk där hela tiden, så grejerna låg inte kvar så snyggt. En liten blomma låg dock kvar på stjärnan, de andra var utspridda över hela vägen. Och det röda nertill i bild är stearin från en marschall.

 


Middag för 2


Ujuj. Vad mycket mat det blev. Nog för att jag var hungrig, men SÅ mycket orkade jag inte. Men gott var det och enkelt att göra.

Kycklingfilé (stekt i svartpeppar och paprikakrydda)
Couscous
1 skivat grönt äpple
Blandsallad (ruccola, babyspenat + massa annat)
Sås (laktosfri crème fraiche, en mosad avocado och citronsaft)

GOTT!


Something new

Det blev lite ny färg på bloggen och en snabbt ihopslängd header. Headern kommer med stor sannolikhet bytas ut väldigt snart eftersom den är gjord på några minuter och utan någon tanke överhuvudtaget. Men jag kände bara att jag var tvungen att ha någonting nytt. Tips till ny header?? Någon??

Sketch


Har man inget annat för sig så kan man ju leka lite i Photoshop :)
De blev inte så bra, men det var första gången jag gav mig på detta. Övning ger väl färdighet? Satsar på att göra det bättre nästa gång.

Har fixat lite nya 'brushes' till photoshop, så nu är jag sugen på att göra en ny header. Vi får väl se vad jag kan knåpa ihop.


Coolaste tjejen

Lotta på Bråkmakargatan kanske är den coolaste ungen någonsin.
Jag gillar henne.


Hope


Detta måste väl vara rätt väg att gå?


Jag tänker...

Jag tänker på att...

...rostade mackor är riktigt gott.
...det ska bli soool i morgon.
...jag var duktig på jobbet ikväll.
...min grannes lungor måste vara de svartaste som finns.
...So you think you can dance börjar snart på femman.
...jag är lite nervös.
...jag vill ha mina hängselshorts NU!
...jag borde städa.
...det ska bli skoj och träffa M i morgon.
...det vore inte så fel med en massage.
...jag äntligen ska få dansa i morgon!!
...jag vill hoppa ner i J:s resväska och följa med till Bali.
 


Åh nej!

Blev plötsligt väldgt förskräckt. Plötsligt fick jag en såndär jobbig känsla. En "åh nej-känsla". Inte kul. Jag upptäckte att min kalender tar slut nästa vecka. Attans! 

Jag hade bestämt mig för att göra en egen kalender i år på www.personligalmanacka.se och snabbt som ögat designade jag en och beställde. Synd bara att det är 2 veckors leveranstid. Detta innebär minst en vecka utan kalender! Hur ska jag klara mig?!?! Jag tvivlar på att det går.

Sunny day!?

7.15 väcktes jag av Flo Rida (hade Sugar som alarmsignal). Snoozade till 7.45 :) "Hoppade" upp ur sängen, hoppade i shorts, linne och skor. På med solglasögon och 7.59 var jag ute på gatan. 8.01 ringde Joss. Det blev en härlig promenad i solen med Joss i luren. Vid 9.30 var jag hemma igen. Bytte om. Förberedde fruktsallad och la den i en matlåda. 9.50 var jag på gräset vid Stampen. Åt frukost-fruktsallad, solade, läste, snackade i telen, lyssnade på musik...! Njöt. Vid 13.00 gick jag hem, solen gick i moln...och ännu är den inte tillbaka :( ...klockan är 17.15 nu och jag väntar fortfarande. Jag skulle ju ha en heldag i solen idag ju! Vad hände? Nu struntar jag i det, börjar jobba 18 så då kan det gärna vara molngt/regnigt.


Tjänat pengar på stan

Spillde precis ut ett glas vatten. Det blev en rejäl pöl, både på bordet och på balkonggolvet. Nu faccineras jag hur snabbt pölarna försvinner. Solen äter upp dem. Skönt att slippa torka :)

Sitter på balkongen och steker. Laddar för jobb ikväll. Spotify gör mig sällskap. Just nu Storm med Lifehouse. 

Tog en sväng på stan förut. Jag skulle inte ha någonting. Det är då det blir som bäst :) Det är ju förtusan REA överallt. Efter att jag konstaterat att min relativt nya bikini fanns på REA och att den dessutom fanns i min storlek (varför är jag så dum och kollar det??) blev jag lite sur. Gick in på Weekday och fyndade två vita linnen med tryck. 62,50:- respektive 100:- (ord. pris 250:- samt 200:-). Supernöjd! Sedan fick Stadium ett besök och därifrån kom jag med en svart/rosa bikini (Nike). För denna betalade jag 149:- (ord. pris 449:-). Sicket kap. Det var en sån bikini med en "sport-top" som överdel, perfekt när jag ska simma. Stör mig så på de bikini jag har som är superbra att sola i, men när det kommer till att simma så är de värdelösa. Men denna...ujuj...denna bikini kommer göra mig så snabb i vattnet! :) Vad härligt det känns att ha "tjänat pengar" på sin tur på stan. Och dessutom bli en bikini och två linnen rikare. Älska REA!

This is it



På TV3 ikväll 21.00 visas filmen This is it.
Har ni inte sett den förut - se den!
Har ni sett den - se den igen! Det tänker jag göra!

Said with love - L . O . V . E


Bröllop

Har kikat lite på reprisen på Bröllopskonserten från i fredags. Vilken stämning och vilka framträdanden! Kungar, drottningar, prinsar och prinsessor som står upp och rockar loss till Roxette och "She's got the look". Tänk att få sitta och ta emot budskapet i alla dessa låtar. Att veta att varje ord är riktat (och i vissa fall skrivet) just till en själv. Fantastisk. Och det var så fint att Sarah Dawn Finer sjöng "Kärleksvisan" (svensk översättning på hennes låt "For A Friend" från filmen Så Olika). I like. Så den bjuder jag på. 



Måste även lägga upp Salem Al Fakirs specialskrivna låt just till Victoria och Daniel.



Men finast var ändå avslutet när barnen sjöng!


Love is in the air.

Jag älskar nya body balance-releasen. Thai-chi -uppvärmningen är följsam och mjuk (bra låt också). Solhälsningen är ganska simpel med några sköna roatationer. Benlåten är grym. Låren skakade. :) Alltid lika gött. Balansen är alltid balans. Dvs. ostabilt (speciellt eftersom den är efter benstyrkan). Men jag gillar det. Där märker man utveckling. Höftlåten kändes kankse inte lika mkt som i förra releasen, men det är alltid skönt. Pilatsedelen, dvs. mage och rygg, är alltid tuff. Men jag tycker ändå att jag klarade denna bra (det är klart att man inte har tekniken såhär i början på releasen, så det blir ju tuffare allteftersom). Gillar att man får stå i brygga. Det drar så gött i magen. Sen all stretching, ryggrad, baksida lår, vader...det är nästan det bästa på hela passet. Meditationen i slutet är ju inga fel heller - skönt med avslappning. Det är bra musik även i detta pass. Det enda negatva är att det inte är en enda The Script-låt med i releasen. 

För den som inte fattat det än, så är body balance helt underbart, fantastiskt skönt!! Det är kärlek


Bjuder på lite Kris Allen. Denna låt är "benstyrkelåten" nuvarande body balance-releasen. (Release 49)


19 juni

Idag är det en stor dag. På TV sänder de hela dagen, värsta festen. Massor av folk. Kungligheter. Klänningar och tiaror. Har sett/hört att det firas på sina håll runt om i hela Sverige. Jag tycker att det är lite märkligt att det blir en så himla stor uppståndelse. SÅ stort är det väl inte. Eller? Men jag måste ju ändå säga Grattis!! Grattis på födelsedagen lillasyster! Tänk att hela Sverige firar dig.

Oreo

1. Vrid

2. Slicka

3. Doppa






SYTYCD

So you think you can dance
Season 7
Kanal 5
I morgon
21.55

yippie!!


Dansabstinens

Ingen dans idag. Är man beroende när det rycker i benen och man bara vill vill vill dansa. Jag dansade ju senast igår.

Idag var det dock jobb som gällde, så det blev ingen dans. Måndagskvällar är annars vigda åt core och dans. Det är jobb hela veckan så mitt tränande kommer i kläm. Har dock gått och blivit lite förkyld också - så jag får väl se vad kroppen säger. Men på söndag är det dans som gäller - no doubt. BodyBalance på lö? Kanske. Kanske BodyBalance fredagmorgon också!? We'll see.

Jag brukar bli sjuk när jag varit hemma. Man slappnar av. Träningsschemat blir rubbat. And so on. Tacka vet jag Echinagard. Det är grejer det.

I'm good

Jag vann denna gång också! Jag är grym på att fota :) Förra tävligen var ju Chiquita och då vann jag en fruktskål. Denna gång var det Yoggi (Arla) och jag vann en kokbok från Arlaköket.  

So far

Håller alla tummar och tår att morgondagen bjuder på samma väder som idag!

So far in Kga:
Lunch med min tysk (fd tysk?!)
Club toast
Joss-date med "live-promenad" och McDonalds och Max
Lillasysters bal - fota, klä på, fixa, fota, fota, fota, fota...
Sola - slappa - haft gött i trägår'n
Fika hos Karlsson, med Karlsson och Erika (och Ester)

so far so good...
i morgon är det studenten.


Music


Som jag sa, The Script har många bra låtar. Här bjuder jag på 2 till.
Before the worst och We cry.


The man who can't be moved



Idag gillar vi The Script. I och för sig så gillar jag dem varje dag, men idag får de en plats här. Så många fantastiska låtar, men detta är helt klart en av favoriterna!


Graduation

Åker hem i morgon. Lillasyster tar studenten. Tänk, 5 år sedan det var jag. Shit. Denna låt spelade vi på vår avslutningsfilm. Och jag undrar faktiskt vad alla gör nu. Det är ju bara några få jag har koll på :)

 


Beach 2010

Vad hände? Har värmen fått folk att börja tänka på beach 2010 nu!? Lite sent, eller? Det kanske är beach 2011 som gäller? I vilket fall, så mycket folk som det var ikväll på Valhalla har det aldrig varit en måndag tidigare!

 


Glass i stora lass

Jag har inte firat Sveriges nationaldag. Ingenting. Det var som en vanlig solig söndag för mig. Förutom att jag nu kikar på något nationaldagsfirande-program som spelats in idag i Slottskogen. Kom att tänka på en sak. När jag var liten firade man 'svenska flaggans dag' i skolan (låg- och mellanstadiet). Jag minns att hela skolan stod på 6:ornas skolgård vid flaggstången och sjöng nationalsången. Och efter det kom glassbilen och bjöd alla på glass. :) Det var tider det.

Sverige

Grattis Sverige.
En dag som denna vill jag drilla och dansa. Jag vet att de ska uppträda hemma på hembyggdsgården, som vanligt. Jag ska dansa på SATS. Absolut inte fy skam det heller...men det är ändå inte samma sak.



Nu ska jag ut och lägga mig i solen. Jobba lite på brännan! (Jag har hört att man ska passa på, för det ska bli kallt och regn framöver.)

Idag firar vi som sagt Sverige. Och jag hoppas att vi i eftermiddag får fira svensk seger i Franska öppna. Heja Robin Söderling! Söderling möter Nadal 15.00

Vattenkrig

Okej. Såhär är det. På Facebook kan ju man starta grupper, evenemang etc. Vissa är små, vissa lite större. 18 957 anmälda deltagare. 27 547 personer kommer kanske att delta. 27 083 har ännu inte svarat. Man kan säga att detta är ett ganska stort evenemang och jag måste erkänna att jag är ganska nervös.

Evenemangsbeskrivningen är följande: "Min tanke är att den 6/6 -10 (Sveriges nationaldag, röd dag) ska vi samla oss till det största vattenkriget som Göteborg någonsin varit med om. Vattenkriget kommer utspela sig i centrala Göteborg. Det vill säga från vasa, hela avenyn lång, ner mot kungsport och brunnsparken samt bort mot domkyrkan och grönsakstorget. (Kanske kommer koncentreras mer mot poesidon eftersom att det är den största vattenkällan)"

Jag säger då det. Stackars allt folk som inte vet något om detta. Allt folk som tänker ha en trevlig dag på stan. Jag kommer inte delta. Jag har ingen vattenpistol ju! ;) Jag vill som sagt inte vara med - men jag vill ju ändå se. Fatta vad coolt! Tänk om alla som sagt ja verkligen är med!

Green Day

Hade gärna velat vara ett kvarter bort. På andra sidan det röda tegelhuset. Hade gärna varit på Ullevi just nu. Green day öser på för fullt. Bomber och granater. Det smäller en hel del. O publiken vrålar. Hittills har de följt låtlistan så som de körde i Danmark i onsdags. Det innebär att det snart är dags för Boulevard of broken dreams. (Jag hittade låtlistan på nätet.)

Jag ligger i soffan med balkongdörren på vid gavel och njuter av musiken. Jag får nöja mig med att titta på det röda tegelhuset från mitt håll. På balkongerna runt om sitter folk och sjunger med i låtarna och skriker de också. Rätt häftigt ändå att det är Green Day som sjunger. Inte bara på Spotify, utan på riktigt. Såntdär som är lite svårt att greppa.

NU SPELAR DE BOULEVARD OF BROKEN DREAMS OCH DET ÄR ALLSÅNG!!


Vad är det som låter?

För lite mer än en timme sen undrade jag vem tusan det var som spelade så hög musik. Men så fick jag svaret. Det var Green Day som soundcheckade. De spelar ikväll på Ullevi och jag har så kallad "plats med skymd sikt". Jag tänkte ligga hemma i soffan med balkongdörren öppen :)


Sommarfest

I onsdagskväll var det lite hemlängtan. Som alltid den där onsdagen i månadsskiftet maj/juni. Den där onsdagen som jag så många gånger tillbringat i Nobelhallen. Inte blev det bättre när man såg allas kommentarer på Facebook eller när S idag skickade en länk med bilder till mig och skrev "titta på bilderna och du hade velat vara med". Huvudet på spiken där S, men som sagt - jag behövde inga bilder för att längta efter Rising Stars.

Igår hade jag dock en grymt kul kväll. Sommarfest på jobbet. 170 pers tror jag att vi var (många, men långt ifrån alla). Man känner ju bara dem som man jobbar med, de som jobbar på andra avdelningar/andra tider har man ju noll koll på. Men igår vart vi indelade i grupper, blandat från de olika avdelningarna. Kvällen bestod av 4 olika stationer där man mötte ett annat lag. Mitt lag började med mat och mingel. Alltid trevligt (och gott). Efter det var det sumobrottning och kängruboxning. Tänk er, långklänning, hjälm och megabamsestora boxningshandskar. Rolig syn. Station tre för oss var chokladprovning. Riktigt kul, så nu vet jag hur en bra choklad ska se ut, smaka, låta etc. Jag kan allt om conchning (vet inte hur det stavas), temperaturer etc. Och sist, men absolut inte minst. Den fjärde, sista och absolut roligaste statonen var SALSA. Alla skulle lära sig att dansa salsa. Jag som älskar att dansa njöt som bara den och så var det så himla kul att kolla på alla andra. Vissa hade stora (bamsestora) problem. Hur kul som helst. Och eftersom jag hade Må och Hu på mitt lag så skrattade jag non stop. Och eftersom jag efteråt fick ha skoj med M, T, H och C så var kvällen fulländad.

Gårdagskvällen på Liseberg

Jag tycker att Salem Al Fakir är lite smått fantastisk. Nä, nu ljög jag. Han är superfantastisk.