Grattis

Måndagkväll: Streetdance, core...och kladdkaka!

Grattis till mig själv och hela släkten och alla andra jag känner som heter Maria :D

Happy face


Happy face.
Söndagar - det är det är trevliga dagar.
Har jag det inte innan så får jag alltid ett Happy face när jag kommer till SATS Kungsgatan och träffar alla snälla människor och kör bästa danspasset för M.
Lovely.
Dansen var grym idag - precis som vanligt. Lite nytt :)
Idag blev mitt Happy face ännu mer happy. SATS Kungsgatan ska börja med Jazzdans!
Räkna med att jag kommer tillbringa mina torsdagskvällar där framöver.
Inte nu på torsdag dock. På torsdag kommer lillasyster på besök.
Det blir systermys hela helgen!


I'm in love

Gårdagens omröstning i Melodifestivalen blev väl inte riktigt som jag hade trott/hoppats. Men å andra sidan så ger gårdagens lite sämre låtar mina favoriter större chans i andra chansen! :D Och det gillar jag.

Om låten sätter sig på hjärnan och man går runt och sjunger den dag efter dag - då är den värdig en plats i finalen. Det finns då två självklara finalister från andra chansen. Och när man tittar på startfältet så har båda faktiskt chans att knipa finalplats. Jenny Silver måste vinna över Love Generation. Sen spelar det ingen roll vem av Loreen och Sara Varga som vinner. Ingen av de låtarna är speciellt starka, så Jenny Silver kommer att vinna oavsett vem hon möter. Och vips. Jenny Silver är i final!
The Moniker vinner sedan över Linda Pritchard, inget snack. Sen spelar det inte riktigt någon roll om det är Shirley's angels eller Pernilla Andersson som går vidare. Tycker båda är helt OK, men ingen av dem har någon chans mot The Moniker. Och ja...där hade vi vår andra finalist! :D

There's something in your eyes, there's something in you smile... [Jenny Silver]
Oh lala, Oh lala, what a wonderful surprise, I'm in love, I'm in love and I just can't get enough... [The Moniker]
Sen så tycker jag nog att The Moniker kan gå och vinna alltihop sen! :D Jag tycker att han kan få åka till Tyskland!




lovely lördag

Att börja lördagen med BodyBalance är det bästa man kan göra. Efter en mysig men tuff morgon på SATS Frölunda med M och L tog jag vagnen hem för frukost. Fruktsallad med keso och subs med ost. Efter frukost och Let's Dance på TV gick jag och klippte mig. 5 cm åkte av. Strosade runt på stan en sväng. Nu: sitter med hårfärg i håret, förbereder fotbad och ansiktsmask. Naglarna ska fixas. Ikväll blir det Melodifestivalmys. Något gott att äta. En lördag helt i min smak :D


Välkommen hem till mig

Jag har det inte stort, men jag har det mysigt. En brun lurvig matta har fått flytta hem till mig så att fötterna får det lite mysigt också. Just nu ligger jag i soffan under en filt, ljusen på bordet är tända (luktar vanilj och choklad) och på TV är det Lyxfällan. Jag blir så arg på dem som är med - idioter. De är faktiskt inte riktigt kloka idag.



Idag har jag köpt tulpaner. Så fina så. Jag har aldrig haft blommor förut, skulle tro att de är döda i morgon. Hur länge ska sånnadär blommor klara sig egentligen? Jag tycker att det är helt fantastiskt att Benjamin fortfarande lever. Snart blir han 7 veckor gamal. Men han är iallafall en krukväxt. Här är de, tulpanerna.




♥ Mormors karaff och Mormors ljusstakar.
På bilden ovanför är Mormors överkast (och TV-dosan som går till hennes TV).
Även krukan som Benjamin står i (om man klickar på länken) är Mormors
liksom flera andra saker. Hennes saker passar finfint hemma hos mig. ♥


Resumé

Sedan sist har det hänt väldigt mycket - och samtidigt ingenting.

Jag har varit på Sjöfartsmuseet och kollat på fina, fula och äckliga fiskar med I, L och lilla J. I och jag var ju på Melodifestivalen i Scandinavium förra lördagen, i lördags kollade vi på det på TV hemma hos I efter en heldag på IKEA. I har äntligen skaffat lite nödvändiga saker som tallrikar, bestick, soffbord, kastrull etc. Jag har ätit en extremt god pizza på Chez Amis. Sen så har jag ju tränat såklart. Jag har beställt och även fått hemskickad en grymt snygg tavla som jag nu ska fixa ram till. Idag har jag bokat klipptid till på lördag. Jag har börjat en jakt mot en ny dator (min börjar bli gammal och seg + att ljudet inte funkar som det ska). I övrigt har väl dagarna sett ut som vanligt...jobba..träna...äta...prata med syster i telen...somna i soffan framför TVn.
I morgon blir det Bella-date efter jobbet. Länge sedan nu. På fredag blir det AfterWork på Lounge och ja...sen är det HELG!

Jag vill också ut och resa...
Förresten är det helt fantastiskt att se att solen hinner gå upp innan jag kommer fram till jobbet. Det är underbart att det fortfarande är ljust ute när jag slutar jobba! Sen så måste jag nämna att I är grym! Endast 2 cigaretter på en hel vecka! Go girl! Mitt tjat börjar löna sig. Jag har dock börjat bli beroende...av blodapelsiner!! Det är en jakt till fruktskålen varje dag. :D

Oh my god

Det nummer som höjde taket mest i Scandinavium igår var utan tvekan Daniel Karlsson (The Moniker). Oh my god, oh my god - what a wonderful surprise. I'm in love, I'm in love - and I just can't get enough. Oh lala, oh lala.  

Brolle och Sanna var också bra, och de kändes ganska givna - men jag hade hoppats på att The Moniker skulle gå direkt till final. Övriga låtar var väl sisådär.

Ska bli kul att se det på TV, kan tänka mig att man tycker helt annorlunda mot när man satt där i Scandinavium - för där blir allt helt fantastiskt. Utom Christian Walz...för han hörde man inte vad han sjöng. Kanske hördes det genom TVn. Men musiken överröstade hans falsett.



Jag önskar att vi satt så nära så det kunde varit jag som tog denna bild. Men nä, den hittade jag här.


There's something in your eyes

Pluspoäng för introt och Nanne Grönvalls låt!
Och i princip blev väl resultatet som jag ville. Hade dock hellre sett Jenny Silver direkt till final istället för Swingfly. Men nu fick hon ju en andra chans iallafall. Jag och I är riktigt grymma på koreografin till "There's something in your eyes". Numret förbättrades av att Fille var med :D känns dock som att han är något (mycket) överkvalificerad för melodifestival och simpla "ögon-moves". Men men. Jag blev glad av att se honom! Och jag fick sms av Mi: "Ser du vad jag ser?"

Förresten så var det lite för mycket kopierat från Tebbybears i Swingflys låt. Det gillas inte.

Det var rätt att Danny kom till final och det var rätt att Pernilla Andersson får en andra chans. Dannys låt var faktiskt helt ok och kommer nog bli bättre och bättre, och Pernillas låt var fin.

Var det någon som hörde vad Dilba sjöng? Vi hörde inte ett enda ord. Så det var helt rätt att hon inte kom med. Rasmus "Karlsson på Taket" Viberg sjöng inte vidare bra. Jonas "Solstols-killen" Matssons låt kommer säkert spelas i sommar. Lite halvmysig men passade sig inte. Sen så hade vi ju Le Kid som hade en låt vars refräng är en kopia av Tove Styrkes låt. Btw. jag har altid velat uppträda som lakritskonfekt.

Det är iallafall "There's something in your eyes..there's something in your smile..." som har fastnat i min hjärna.

Update

Det är söndag och klockan är 10.52
Denna morgon har jag svättat 3 maskiner tvätt. Bokat ny tvättid. Diskat. Ätit frukost. Våttorkat, dammsugit och skurat.
Känner mig rätt nöjd faktiskt. Nu tänkte jag ligga i soffan ett tag och inte göra något - jo kolla lite nyhetsmorgon.

Gårdagen bjöd på melodifestivaltittande, husesyn av I:s nya lägenhet, en sväng till puben för firande av I:s födelsedag. Himla trevligt. Och kul att träffa I:s systrar också.

I eftermiddag blir det Dans!! :D


Movietime

Det finns massa olika klipp från The NIKE Blast på youtube. Lägger upp 2 här.
Man förstår nog inte hur mäktigt det är på riktigt bara genom att se dessa klipp. Men, man kanske får en liten förståelse för varför jag älskar att vara där.


Shopping burns calories

Sitter i mysbrallor och dricker kiwi/banansmoothie gjord med min nya mixer som jag fick i födelsedagpresent av syskonen och M samtidigt som jag lyssnar på The Dance och tänker tillbaka på Contemporary- klassen jag tog med Kristin Sudelkis för nästan exakt en vecka sedan (kl:15.30 på lördagen 29/1). Magic.



Igår var det fredagsmys med bästa M som gällde. Varma mackor, vin, dip och godis (och så Let's Dance såklart). Fick även en liten födelsedags/inflyttningspresent. En skål (som vi tittat på förut - full med Geisha).
Titta så bra den passa:



Tusen TACK!

Ikväll blir det inflyttnings/födelsedagsmys hos I. (Alla flyttar och fyller år just nu - väldigt populärt). Ska dit med andra I och kolla Melodifestival :) Nu börjas det... :) Jag kommer sitta bänkad framför TVn varje lördag de kommande 6 veckorna. Förutom nästa vecka då...för då kommer jag och I sitta i Scandinavium och kolla på det LIVE. Kolla på oss på TV, det är vi som vinkar!

Nu ska jag gå en sväng på stan i solen.
She had just heard the fantastic news...shopping burns calories.


Burlesque



Varit på bio ikväll med I och I. Egentligen skulle vi gå alla 5 men L och T är sjuka, så de lämnade vi hemma. Vi var på Burlesque. Helt klart sevärd även om jag tycker att Cher är lite läskig :)
Christina Aguilera kan ju helt klart sjunga iallafall :) Och nu är jag på sång och danshumör, vet inte hur jag ska kunna somna...


The NIKE blast

Helgen som varit. Den där fantastiska helgen som började med ett inställt tåg. Det blev ombokade biljetter som ledde till ett försenat tåg. Men vi brydde oss inte. Vi hade en fantastisk helg framför oss, och där och då hade vi inte bråttom.

Vi kom fram till Stockholm vid 13-14-tiden i fredags. Elva av oss som skulle på konventet åkte samma tåg. Incheckning på Scandic Sergel Plaza. Jag sprang bort till brorsans jobb och hämtade en väska som mamma packat åt mig. Väskan innehöll lite grejer som jag beställt - gardiner, 2 mattor och 4 bordslöpare. Sen bar det iväg till Kungshallarna. Thai och Hälsosallad. Promenad till Hotell Birger Jarl - och incheckning på The NIKE blast. Vi fick våra armband, skobiljett, passbiljetter m.m. 

Klockan 18 mötte jag upp syster, bror och M. De hade fixat en surprise till mig (eftersom jag fyllde år i veckan). Vi gick till Marions Gastro Diner. Lite o dricka, bowling (jag var bäst!) och sedan middag. Och så lite paketöppning också. Hur mysigt som helst! Sedan tillbaka till hotellet för att ansluta till tjejernas mys i M x3:s rum. 

Hör och häpna: vi började konventet med en sovmorgon. M, M, C, T och jag skippade första klassen. Vi åt frukost på hotellet och tog sedan taxi till konventet i tid till öppningsshowen. Vi slapp då allt köande och all hysteri som är 7.30 när dörrarna öppnas. Folk är som galna då och springer och drar i kläderna i NIKE-shoppen för att sedan köa i timmar och missa flera klasser. Nä, vi tog det lite lugnt. Gick och hämtade våra skor som vi fick av NIKE, samt våra NIKE-goodiebags fullproppad med grejer. Här är de fina skorna som vi fick. 


Konfrencierer för helgen var Linda Sundblad och Musse. Öppningsshowen var grym. Det var dans - såklart. En fantastisk korreografi av the one and only: Ambra Succi. Hon var själv med i showen. Goosebumps.

Dags för min första klass. Jag, M och L var på 1 step closer to perfection, en stepklass med Steve Boedt. Riktigt bra klass. Jag som inte är van med step tyckte att det var väldigt pedagogiskt och bra upplägg med en mycket bra korreografi. Klassen var helt och hållet på engelska eftersom Steve är från Holland. Jag hade lite svårt att greppa uttrycken och stegens namn tll en början, men så småning om förstod jag six counts, knee step och allt vad det hette. Bra start på ett bra konvent. 

100% Earned var nästa klass som stod på mitt schema. Elaine, Niklas, Åsa x2, Dorotka och Robert körde en dansklass ihop. Det blev lite rörigt att blanda allas stilar och det blev väl ingen succe direkt. Men det var dans :)

Sedan gick jag till NIKE-shoppen och köpte ett par byxor, ett linne och en zipjacka. Det blev årets shopping.

Förra året var jag på en fantastisk klass med Tony Stone. Givetvis gick jag på hans klass även i år. MTV - you and me hette klassen och den var grym. Även i år hade Tony med sig sin coola assistent Gaelle Conil. I år fick vi lära oss en korreografi som Tony gjort till So you think you can dance. Hur bra korreografi som helst och Tony och Gaelle är helt fantastiska att dansa för. Det var många snabba fötter och snabba armar. Och den känslan man får när man sätter stegen är fantastisk.

Vi gick och köpte en (svindyr) smörgås medan vi lyssnade på Linda Sundblad som bjöd på skönsång. Det är inte klokt vilka priser de kan ta för maten på sånnahär ställen.

Steve Boedt hade Zumbaklass och vi hakade på. Jag är ingen Zumbamänniska i vanliga fall, tycker att det är för simpelt och lite trist. Men, i en lokal med över 1000 deltagare blir det rätt coolt.

Medan jag skakade rumpa på Zumban fanns det dem som var lyckligt lottade och fick plats på Ambra Succis hiphopklass. Jag hörde efteråt att det hade varit helt fantastiskt och att det var som en dröm. Jo tack, jag är inte lite avundssjuk. Men jag fick mig allt en 'out of body experiance' jag också. Jag gick på klassen Contemporary/Lyrical dance med Kristin Sudelkis. Här snackar vi världsklass. Vi snackar Emmy-vinnare för sina koreografier. Vi snackar en av USA:s främsta koreografer. Och lilla jag fick dansa för henne. Vi fick lära oss en helt fantastisk dans. Det var skönt att få släppa på allt. Få lite teknik i kroppen. Skönt att dansa utan skor. (Dock hade mannen utan taktkänsla bredvid mig skor på sig - och det fick jag allt känna av ett par gånger.) Detta var utan tvekan dagens bästa klass. Kanske till och med hela helgens bästa.

Sedan blev det dansshow igen. Jag behöver inte säga mer än att Ambra Succi är fantastisk och hennes dansare gör ett fantastiskt jobb med att förverkliga Ambras tankar. 

Jag hade fundering på att ge mig här. Att inte gå på någon mer klass. Jag hade ingen mer biljett för dagen. Men, K tyckte att jag skulle haka på M och M mfl på Functional moves (styrka) med Magnus Ringberg. Så, jag fick K:s biljett. En bit in på passet vet jag inte om jag skulle tacka eller slå K. Fy satan vad det var jobbigt. Med ett par dansklasser i benen var detta styrkepass en riktig pina. Att olika journalister springer runt och filmar och fotar när man kämpar på och grimaserar gör inte saken lättare. Det vi trodde skulle bli ett foto blev en film - det har jag sett på youtube. Stackars M, närbild. 

Vi tog oss till hotellet med taxi. Dusch. Sedan...Kungshallarna och hämta Thai. Kvällen spenderades i M x3:s hotellrum. Några fler hade anslutit. Vi kollade på filmen Så Olika som gick på TV. Det som skulle bli en tidig kväll i säng blev ganska sen.

Upp tidigt, packa och checka ut. Vi lämnade väskorna på hotellet i bagagerummet och begav oss till Frescatihallen. Första klassen för mig blev JazzFunk med Emilio Perelli. Hjärnan var inte riktigt med och kroppen var trött. Men kul var det. De andra var på Dorotka Baburins dansaerobic Rock House. Den hade jag också velat gå på, men jag fick inte plats. Men det blev riktigt bra med JazzFunken också. När man väl kom in i det så var det helt fantastiskt. Riktigt skön stil hade han.

Sen var det dags att skaka rumpa. Och inte så lite heller. Vi var många som anslöt till Kimmo Jukkuris Shakedown (ragga). Kimmo var så skön och ragga är så rolig stil. Det är ganska enkla rörelser och mycket 'skaka'. Stort leende hela tiden. Tiden bara flög förbi. Och jag känner nu i efterhand att rumpa och höfter fick sig en hel del träning.

Därefter var det NIKE top instructor som korades och sedan NIKE fashion show. Återigen Ambra och hennes dansare på scen och det var goosebumps all over.

Edin Jusuframic som stått på scen flera gånger under konventet var instruktör för nästa pass jag gick på. Just Dance (street) konkurrerar med lördagens Contemporary-klass om att vara konventets bästa. Det var grymt kul. Något som också var kul var att många av 'Ambras dansare' anslöt till klassen. Det var riktigt bra koreografi och jag gav järnet. Amazing!

Robert Sörensen, som är en av de bästa Danceaerobic-instruktörer vi har i Sverige, höll i klassen Dance Fusion. Jag hade höga förväntningar på klassen och förväntningarna uppfylldes. Jag tror att M har influerats endel av Robert i helgen och jag är spänd på söndagens danspass.

Sedan sa jag tack och hej. Jag hade tänkt gå på Hiphop, men jag kände att kroppen började säga Nej, och det skulle bli stressigt med tanke på att vi skulle hämta väskorna på hotellet innan tåget gick. Vi gick och duschade och sedan kollade vi lite på klassen Chairtease med Marvin Foster Jr. Efter det var det dags för Petter att entra scenen och sedan gav vi oss iväg. Lite synd att missa slutet på konventet och de sista klasserna. Men men. Nästa år kanske vi ska stanna till måndag så vi kan vara med på hela konventet och inte stressa.

Jag, C och T tog T-banan till hotellet. Hämtade väskorna och packade om. Sedan gick vi till Kungshallarna och köpte Thai och tog med till tåget. Och så var vi påväg hem...konventet var slut och det är 52 veckor till nästa gång :)

Jag var nog den enda på NIKE-konventet som hade en bag med gardiner och mattor.

...och förresten, har ni förstått att vi gillar Thai?