Good vibrations

Det händer ganska mycket i Göteborg. Det har väl inte undgått någon att Bruce Springsteen varit här i helgen. 3h 40min-spelningar både fredag och lördag. Grymt. Jag var inte där. Men jag var på taket och lyssnade...och tittade på publiken. Bild no1. Fast jag tyckte nästan att det var ännu coolare att sitta vid vattnet utanför Trädgårn och lyssna på The Beach Boys i söndags. Bild no2. Jag satt inte still en sekund. Folk buggade och twistade för fullt på gatan och allsången var enorm. Man såg faktiskt lite av scenen. Vi såg ett huvud - jag vet inte vems, men vi såg det. När Madonna var på Ullevi för någon vecka sedan så hittade jag ställen där man kunde stå för att se in på arenan. Jag kunde se Madonna. Nu, när Bruce var där hade de vidtagit åtgärder. Hela kvarteret runt Ullevi var avspärrat och lastbilar stod för eventuella platser där man kunde tjuvkika. Det gillade jag inte...jag som hittat de bästa ställena. Men, men. Taket fick duga. Undra vem/vilka jag ska tjuvlyssna på härnäst?!


Nästa vecka är det Way out West. Oj så jag längtar. Blur, Florence and the Machine, First Aid Kit m.m. och veckan efter är det Kulturkalas. Melissa Horn, Timbuktu, Svenska björnstammen m.m. Där blir det ingen tjuvlyssning, där ska jag både se och höra!

Good, good, good vibrations....

Översvämning

Nog för att Göteborg är van vid regn, så blev det lite väl påfrestande idag. Över 30mm på 1h var lite överdrivet kan tyckas. Översvämningar överallt och Nordstan fick stängas pga taket rasat in på vissa ställen. Jag hade precis kommit hem från Nordstan när regnet börja. Bra timeat av mig. Det där regnet var inte att leka med.


Favorit i repris


Magnificent

Igår var sista dagen på semestern. Om man inte räknar med denna helg. Men vilken dag det var! Synd att det inte blev fler som denna.

Började med frukost ute i solen på taket. Fortsatte med att tillbringa förmiddagen på taket. Läste lite och lyssnade på sommarprat och gamla vinterprat som jag inte hört tidigare. Klockan 13 började Bruce Springsteen soundchecka på Ullevi. Så jag låg kvar och lyssnade. Gick sen ner och fixade lunch - som jag åt på taket. Låg kvar lite till.

Duschade och fixade till mig och gick sedan i motströms till Valand. (Folk var redan påväg till Ullevi - trots att det säkert var 6h kvar till Bruce skulle börja spela.) Mötte upp Rebecca och Louise och gick till Tranquilo. Lönlöst att få bord ute, fullt överallt. Så vi fick sitta inne. Sedan kom Poppe dit också. Det blev ett par timmar där och sedan gick vi tilll Teaterköket och där fick vi nu plats ute. Satt ute till tolv - i bara klänning. Helt fantastiskt. Sedan så vi hejdå, jag gick hem och satte mig på taket och lyssnade på Bruce ett tag till. Bra kväll!

Om vädret tillåter blir det nog lite Bruce ikväll också :)

Teitur - Anna Ternheim - Melissa Horn



Det var fantastiskt bra igår på Trädgårn. I början åkte tjocktröjan på och av flera gånger. Varmt-kallt-varmt-kallt. Men vi hade uppehåll - inget regn på hela kvällen! Men oj vad det blåste. Artisterna fick kämpa med hur de skulle stå på scen för att inte blåsa bort. Scenen blåste sönder. Så vi fick ha träd och himmel som kuliss istället för de svarta scenväggarna på vissa ställen. Som man kan se på bilderna så va ena scenhörnet helt när Teitur spela...men sen var det inte mycket kvar där. Att artisterna skulle ha nån fin bakgrundsbild var det inte tal om - det gick inte. Efter en låt gav Melissa upp - "nu måste jag få lov att sätta upp mitt hår - det är ingen idé att försöka vara snygg längre" - håret flög runt och stackarn såg ju ingenting. Men oj vad bra det var. Teitur - så söt. Jag kunde bara en låt, I was just thinking, och den fick jag höra. Jag gillade honom och hans färöska/svenska/engelska snack :) Anna Ternheim - sjukt proffsig och cool som vanligt. Jag gillar henne. Riktigt bra konsert. Och sist, men inte minst - Melissa Horn. Bäst! Inget snack om det - hon är bara bäst. Väldigt bra grej av dessa tre att turnera ihop. De passar tillsammans. Samma målgrupp. Dvs. Jag! Gitarrmusik när det den är som bäst.

Så bra!

Detta kommer att bli en så bra dag. I morse var jag och Isabel ute på en 1h40min powerwalk i soligt men blåsigt väder. Nu: 3 gamla avsnitt från So you think you can dance - Scandinavia. Sedan blir det 75min yoga med Louise. Därefter Trädgårn! Teitur. Anna Ternheim. Meliisa Horn. Kommer bli SÅ BRA!

Det är dock sjukt irriterande att jag inte har TV4Sport. Skulle gärna följa finallen i Swedish Open mellan Ferrer och Almagro. Heja...Spanien?!

Svensk sommar




Jag och mamma var ute på Donsö-Lökholmen och Styrsö i tisdags. Härlig sol och goa gubbar.

Familjefoto


Jag försökte få dem att tränga ihop sig...men de lyssnade inte.

Just nu

Just nu spelar Melissa Horn på PIP (Putte i Parken) - jag är inte där. Jag ligger i soffan (i Göteborg) - iklädd onepiece - äter fruktsallad - kollar på Huset Fullt - lyssnar på regnet.

Väldigt många går på semester idag. Det märktes på jobbet. Jordgubbar och glass till frukost. Vi bjöds på sommarlunch av chefen. Glass till efterrätt. Helt OK dag - trots spöregn. Avslutade dagen med BodyBalance och nu tänker jag inte röra mig ur soffan. Jag har dock haft två hektiska dagar. Så blir det när man varit borta. Var ledig tisdag och onsdag. En vecka till, och sedan blir det 2 veckors semester. Det ska bli riktigt skönt.

Nästa söndag hoppas vi på fint väder. Då ska jag få se Melissa Horn. Och Anna Ternheim. Jag längtar!!

Rätta känlan



Inföskaffade ett par nya shorts igår. Kommer va bäst på dansen i morgon. Det är kläderna som gör det. Har man "fel" kläder så får man fel känsla. Men nu hoppas jag på rätta känslan i morgon. Dansa - inte pausa.