Anfi del Mar




Ovan är bilder på stället där jag har spenderat senaste veckan. På något konstigt sätt känns det som att det var länge sedan jag var där. Jag var där igår. Jag längtar redan tillbaka. I love this place. Anfi del Mar.

De har ett gym. Jag tänkte gå dit, men det blev inte så. Det blev ingen träning för mig under veckan. De kraftansträningar som jag utsatte mig för var att förflytta mig från balkong, till pool, tillbaka till balkong, till strand, till pool, till jacuzzi...ja typ så. En dag gick jag i och för sig till Arguiniguin (grannstaden) gick på marknad och så gick jag tillbaka. Tog väl kanske 45-50 min att gå i varje riktning. Så lite motion blev det :)
Åh, vad jag längtar tillbaka. Men jag vet ju att jag kommer tillbaka nästa år :)


Hemma

Nu är jag hemma igen. Update om min vecka på Gran Canaria kommer. Men nu tänkte jag krypa in under en filt i soffan. Lite te. En Pigall. Och så Blåsningen på TV. :)

Del 3

Har jag blivit otroligt kritisk, eller är morgondagens startfält i Melodifestivalen ännu sämre än förra veckan? Jag blir mörkrädd.

Först ut i Göteborg är Alcazar med "Headlines". En vinnare kan man tro, men jag tycker inte att låten är så bra. Visst, det är Alcazar. Det låter som Alcazar. De kommer säkert har lite rosa på sig och en rätt ok korreografi. Men jag vet inte ja. Är det inte lite tråkigt?

Nästa låt "Tonight" med Johannes Bah Kuhnke är väl inte min favvo heller direkt. Tjatig och seg är min åsikt.

Elin Lantos låt "Doctor doctor" är inte heller en favorit. Haha. Jag tycker både hon och låten låter som Aqua. Nope, inget jag gillar.

"Hur kan jag tro på kärleken" är en fin låt med Erik Linder. Jag gillar honom. Hans röst :) Jag hoppas att denna går vidare.

Nästa bidrag är big NO. "Yeba" med Getty Domein gillar jag inte. Jag gillar inte låtar som man inte förstår ett ord av.

Timoteij är nästa ut med "Kom". Inte något som faller mig i smaken. Vet inte vad jag ska säga. Bubbles har blivit stora?! Detta är lamt och tråkigt.

"You're out of my life" med Darin är nästa låt jag hoppas på. Ett mirakel - jag trodde aldrig att jag skulle hoppas på Darin. Men så är det.

Crucified Barbara hoppas jag också går vidare. "Heaven or hell" är bra. Sånthär gillar jag. Mer av denna vara tack! Dessa har chansen att bryta trenden med att det bara är "solo killar" som går vidare direkt till Globen. Dock kan fallet bli så med Erik Linder och Darin imorgon.


Deltävling 4 i Malmö kommer inte få någon genomgång av mig. Tyvärr. :)



Borta bra...

...men hemma bäst? Nu är jag hemma i Karlskoga. I snön. :) Det är snö ända upp till fönstren och det snöar nu med. Lovely. Det är skillnad mot den där grå/bruna sörjan som finns i Göteborg. Det här är riktig vinter!

Jag är som sagt hemma nu, efter många om och men. Skulle jag skriva upp allt här så lär jag få hålla på ganska länge och använda mig av ganska många svordommar. Så jag väljer att göra på detta sätt istället. Jag hänvisar till Mimmis inlägg från igår och ställer samma fråga: Vad blir SJ Ab baklänges?

Sedan jag kom hem har jag iallafall varit på Paris (ja..jag vet, Som hemma) och ätit Club toast med min tysk (Anna). Jag började drömma och hallucinera om Club toasten redan på tåget och i Laxås vänthall (finns inte så mycket annat att göra där). Nu ska jag packa och tjuvlyssna lite på morgondagens bidrag i Melodifestivalen.

Gran Canaria nästa!!! I valet borta eller hemma, så väljer jag just nu borta!

Diskussionen om munkar

Diskussionen om munkar fortsätter. Jag gjorde ett inlägg om detta för ett par dagar sedan, gällande att Göteborgare inte vet vad munkar är. Jennie bekräftade detta för mig ytterligare en gång genom sin kommentar ;) Frida har också skrivit om detta i sin blogg. Hon har bildbevis på att Göteborgare inte har alla hästar i stallet. Men jag säger bara det...Googla på ordet "munk" och kolla vilka bildträffar ni får. Det är bilder på det som ni kallar Donut, det är inte bilder på det som ni kallar munk.


Sen när blev detta en munk?
Kokosboll skulle jag säga.


Ny telefon

Min telefon reklamerades. Jag fick en ny idag. Finally. Dock hade den modell jag hade utgått så jag fick en w595 istället.
 


Fettisdagen

I morse på yogan kände jag mig smidig som ett kylskåp. Sen har jag jobbat och stått vid ett kylskåp hela dagen. Nu känns det som jag bor i en kyl - attans vad jag fryser.

Idag är det fettisdagen / semeldagen. Jag har inte ätit någon semla. Tål inte grädde och tycker inte om mandelmassa. Med andra ord, jag har inte saknat att äta semla idag. Jag har inte ätit semlor på många år. Något som jag dock saknat är den chokladboll som jag brukar få av mamma på semeldagen. Den finns bara hemma, hos Ulla.

Btw. i morgon ska jag äntligen få hämta min telefon! I morgon ska jag även börja packa. Jag ska promenera med Joss i luren. Dessutom blir det yoga - och förhoppningsvis känns kroppen lite bättre i morgon. Så blir det jobb på kvällen. CSN ska få ett samtal. Biljetter ska hämtas ut. Jag tror att jag ska baka lite också. Ja det är väl så morgondagen ser ut. :)

En lista till

Det blev en lista idag också, i brist på annat att göra :)

Frukost: Ett päron och snart en skål yoghurt
Dagens outfit: Svarta jeans och hoodie (kommer snart ersättas av kockrock och förkläde)
Humör: Bra men lite seg
Gjort: Varit på morgonyoga, duschat...
Planer: Jobba 10.30-19.15
Lunch: Blir till att köpa något på ICA Maxi när jag jobbar...en paj kanske?
Läser: Busstidtabellen  
Bästa: Åker snart till värmen
Sämsta: Har fortfarande inte fått min telefon. Nu är det 5,5 vecka sedan den lämnades in.  
Middag: Så långt har jag inte tänkt...funderar dock på att göra scones ikväll
Väder: Grått, kallt, snorhalt och snö
TV-program: Ikväll blir det såklart So you think you can dance
Kom-i-håg: Har nog inga kom ihåg idag...ska komma ihåg att gå i tid så jag inte missar bussen till Torslanda.

Farsan

Heldag med jobb = Pengar. I like! Missade dock dansen idag, men det får jag stå ut med. Blir jobbdag i morgon också - välbehövlgt. Fryser som en liten tok nu efter att ha stått still hela dagen bland massa kylar. Brrr. Men men. Ska inte klaga när jag äntligen får jobba några timmar. Nu ska jag gå till Bergakungen och möta F. Det vankas bio. Farsan.


Update:
"Farsan" var SÅ bra. Jag skrattade så jag grät. Folk skrek av skratt. Man missade lite repliker pga att folk skrattade så mycket, högt och länge. Det var någon som skrattade så att det nästan lät som personen skulle uppa av - typ få andnöd. Utrop som "F*n vad han är skön" och "F*n vad bra" var vanligt förekommande. Det applåderades titt som tätt. För att inte tala om applåerna när filmen var slut. En kalasbra film med andra ord - lätt sevärd.

Helt rätt

Det var helt rätt att Anderas Johnson och Eric Saade gick direkt till Globen. Jag tycker även att det var bra att Kalle Moreaus och Orsa Spelmän samt Pauline gick till andra chansen. Eller ja..Hanna Lindblad hade kunnat få ta Paulines plats, men det spelar inte så stor roll. Ingen av dem va sådär jättebra.

Munk

Om man googlar på ordet Munk så får man fram denna bild (förutom bilder på massa klostermunkar). Ville bara nämna detta för alla göteborgare som tror att Munk = Kokosboll (sån med skum i).  




7 sorters kakor

Är lite lätt illamående. Dock vet jag anledningen. Jag var på Villakulla (Café) med K och F förut och de hade kakbuffé. De kakor som jag provsmakade var: hallonpaj, blåbärspaj, äppelpaj, hasselnötstårta, chokladkaka, cheesecake och morotskaka. Jag tror att det var de jag åt. Orkade inte mer. :) Men det fanns många fler kakor/pajer/tårtor som också såg riktigt goda ut. Det blir fler besök...men inte kväll.

Lovley lördag

Nyduschad. Sitter och kollar på reprisen på OS-invigningen (jag var inte vaken inatt vid 3). Jag var uppe tidigt idag (7.30). Tog en härlig promenad i solen bort till M. Åkte med henne till SATS Frölunda för ett morgonpass i BodyBalance. Otroligt skönt. Sen tog jag vagnen hem. Och här är jag nu. Väntar på att K ska dyka upp. Gbg visar sig alltid från dess bästa sida när K är här. Flytta hit!! Det blir lunch med K och F på Villakulla sen. Och ikväll...Melodifestival :)

Flashback

Nu har jag suttit och Youtubat klipp från NIKE Convention som jag var på för 2 veckor sen. Har kollat på klipp från i princip varje klass. Jag sitter här i soffan och ler och smådansar för mig själv. Vissa klipp ger lixom ett pirr i magen. Flashback. Jag tänker på hur häftigt det var att vara där.  Att få dansa samma korreografi som flera hundra andra dansare. En korreografi gjord och utlärd av någon erkänd duktig korreograf. Det är stort. Jag tänker bjuda på ett klipp. Ett klipp som ger mig extra pirr i magen. Det är den sista klassen som jag tog, och kanske den bästa. Det är Tony Stones Video dance

För er som inte vet vem Tony Stone är så kan jag lite kort bara nämna att han ligger bakom korreografin i öppningsnumret för OS i Peking 2008, han korreograferade och dansade i MTV World Tour, han har gjort korreografier i So you think you can dance, han har jobbat mycket med Diana Ross, Lutricia McNeal...Michael Jackson och många många många mer. Det vi fick lära oss på konventet var en dans till Michael Jacksons Smooth criminal. Känslan och mängden människor framkommer inte så tydligt i klippet - men ni får se Tony och hans assistent Gaëlle Conil :)



Melodifestivalbabbel 2

Då har jag lyssnat på låtarna inför morgondagens delfinal i Sandviken. Måste väl säga att jag är besviken. Betydligt sämre startfält denna vecka. Tyvärr.

Först ur är iallafall Eric Saade med låten "Manboy". Inte så bra första lyssningen, betydliget bättre andra. Det sägs att han ska kunna konkurrera med Måns Zelmerlöw, men det tror jag inte. Kanske utseendemässigt? Lite halvsvängig låt som sätter sig. "Manboy. manboy, you can call me manboy...ohohohoh, ohohohoh..." Detta kan gå bra.

Sen kommer en ny variant av pudeln i pitbullkostym (som Annika Lantz sa om Rapp i Melodifestivalen). Andra Generationen & Dogge med "Hippare Hoppare" är väl inte riktigt min grej. Det är som kanske förstått rapp möter Balkan. No thanks. Har väldigt svårt för Dogge dessutom.

"Innan alla ljusen brunnit ut" med Anna Maria Espinosa är en ganska fin låt. Om jag tyckte att "I did it for love" förra veckan fick mig att tänka på "There are worst things i could do" från Grease, så påminner denna låt om "Hopelessly devoted to you" från samma film. Rätt tråkg, ingen superhit, men Anna Maria sjunger bra.

Fjärde låt i Sandviken är "Come and get me now" med Highlights & MiSt. Upp-popat dansband? Det kanske går hem. Jag tycker väl att det är sådär. I detta startfält är "sådär" ett ganska bra betyg. Men nä, inget jag hejar på.

Pauline sjunger "Sucker for love" och jag är väl lite besviken. Jag trodde att hon skulle komma med något bra som man kan sjunga med i. Men nä. Det är väl en ganska modern låt får man väl säga, men det är inte melodifestivallåt med klatschig refräng. Men som sagt, jag vet inte riktigt vad som går hem och detta är ganska bra. 

"We can work it out" med Anderas Johnson känns väl lite mer rätt. Men det är kanske bara för att jag gillar honom, och hans röst är ju numera förknippad med melodifestival. Detta är en Johnson-ballad. Dock kan den inte konkurrera med "Sing for me" eller "A little bit of love". Men låten växer för varje gång man hör den. Jag tror på den.

Svängigt värre från Dalarna :) Kalle Moreaus & Orsa spelmän sjunger "Underbart". Lite mysfaktor här på något sätt. Jag gillar dessa gubbar, de är så söta. Låten kanske inte är den bästa, men jag tror att det finns en målgrupp här. Det är svängigt! 

"Manipulated" med Hanna Lindblad hade jag väl också hoppats lite mer på. Jag gillar henne. Detta är en synth-disco-dänga. Hon kan verkligen sjunga och jag hoppas att hon dansar på scen (för det kan hon!!). Tyvärr finns inte mycket i låten som sätter sig. Men kanske, kanske.  

P!NK

Biljetter bokade. Det blir konsert på Ullevi 23/7 Ses vi där??





















En lista

Nu tänkte jag göra en "Jossan", dvs. en lista :)

Frukost: Proviva Svarta vinbär, Valio vanlijyoghurt med müsli och torkad frukt.  
Dagens outfit: Just nu: mysbyxor, sockar och lila NIKE hoodie.
Humör: Bra!
Gjort: Kollat gamla dansfilmer, dansat, varit på BodyPump...
Planer: Jobba 18-21
Lunch: Pasta och skinksås.
Läser: Instruktioner till måndagens och tisdagens event/demos.
Bästa: 8 dagar kvar till Gran Canaria
Sämsta: Min onda stortå
Middag: Blir nog macka och oboy efter jobbet.
Väder: Snöblaskigt och för en gångs skull soligt :)
TV-program: Kollar nu på repris på Go morgon Sverige (Intervju med Anna Lindberg och Ulrika Knape) 
Kom-i-håg: Posta brev

Nya skorna

Nike Zoom Fly Sister One+

Vackert namn ellerhur?! Det är iallafall så mina nya träningsskor heter. Fick dessa på NIKE Conventet förra helgen. Man tackar och bockar. Har sett att de ligger på $110 (ca 800 sek). Skorna har både DiamondFLX technology och Flywire technology - jag har ingen aning om vad något av det är, men det låter superbra! :) Dessutom är de sköna.

Legion of Extraordinary Dancers

Det här är dans. Dans på riktigt. Jag älskar det. Var det någon mer än jag o Mimmi som satt och gapade till gårdagens uppträdande av Legion of Extraordinary Dancers på So you think you can dance? Helt magiskt. Helt sjukt bra. Om ni inte såg det igår. Se det nu. Och njut :)


Jump


Ibland måste man våga hoppa...


Del2

Andra genereationen + Dogge
Anderas Johnson
Anna Maria Espinosa
Eric Saade
Hanna Lindblad
Kalle Moraeus & Orsa spelmän
Mighlights & MiSt
Pauline

Ja, där har vi lördagens startfält i deltävling 2 i Melodifestivalen - Sundsvall

Snörekord

Hemma är det tydligen massor med snö. Träd ser ut som buskar. Insnöade bilar. Meterhöga drivor. Jag skulle vilja vara hemma och se det. Här i Göteborg är det inte alls mycket snö. Den snö som är har väl legat ca 1,5 vecka. På löpsedlar kan man läsa att "såhär länge har snön inte legat kvar i Göteborg på många år" och "såhär mycket snö har inte Göteborg haft på över 20 år". När jag jobbade på ICA Maxi i Torslanda i fredags var det jättemånga barnfamiljer som köpte pulkor, tefat och stjärtlappar. Om inte Göteborg haft "så här mycket" snö på 20 år så har ju dessa stackars barn aldrig kunnat åka pulka osv tidigare. Stackarna.

Twitter

Jennie skrev om att hon läste Annika Lantz twitter under Melodifestivalen. Jag läste det inte då. Men jag läser det nu, och det är sjukt kul.

Jag har aldrig riktigt fattat det där med twitter, men nu börjar jag förstå. Men jag förstår det bara i sånnahär sammanhang - att twittra till något specifikt, som Melodifestivalen. Men att twittra om sig själv är ju som att dela upp ett blogginlägg i hundra smådelar. Det är som massa statusuppdateringar på Facebook. Vem har så mycket att skriva om sig själv? Tror iallafall inte att jag skulle vara någon hejare på att twittra. Jag skulle inte komma på vad jag skulle skriva.

Men att twittra till Melodifestivalen är någonting annat. Man kan lixom lådsas att man sitter i samma soffa som Annika Lantz och fäller kommentarer om vad man ser och hör. :) Jag kanske ska testa att läsa hennes twitter under sändning på lördag!? Fast jag är nog ganska upptagen med att tänka ut vad jag själv tänker och tycker. Jag twittrar lixom för mig själv i mitt huvud. Vi får väl se hur det blir. Läser jag det inte då, så kommer jag garanterat att göra det efteråt. Jag märkte nu att jag och Annika tycker ganska lika om många saker, bara det att jag inte kan sätta hennes ord på det. Till exempel som att 'Rapp i Melodifestivalen är som en pudel i pitbullkostym.'

Update

Telenorkillen sa att jag skulle få en helt ny telefon. Förhoppningsvis i denna vecka.
Jag gillar mina nya pojk-byxor. Ett kap.
Den 23e juli är Pink på Ullevi. Likaså jag och lillasyster. Biljetter släpps på fredag.
Har blivit ett fan av morgonpromenader. En mils promenad med Joss i telefon.
Tån är fortfarande rejält öm, men betydligt bättre än bara för nån dag sedan.
Fortfarande har jag inte hört något när jag ska provjobba.
10 days to go.


Filmfestival

Jag verkar vara inne i en 'filmperiod' just nu. Förra veckan var det Filmfestival här i Gbg, men det var jag inte på en enda gång. Däremot verkar denna vecka vara en filmfestival för mig :) M har hyrt film två kvällar i rad nu. I söndags kollade vi på "Flickvänner från förr" och igår var det "Sommaren med Göran" som gällde :)

"Du då? Är du klimatsmart?"
"Jo, det tycker jag. Jag reser tillexempel väldigt sällan, det är egentligen bara när jag ska...någonstans."


Ikväll blir det nog ingen film - det är ju tisdag, vilket betyder: SYTYCD :) På måndag ska jag o F på bio och se "Farsan" så då blir det film, och antagligen hinner det bli någon mer innan dess.


Whatcha say



Jag tror inte att det är många som lyckats missa denna låt med Jason Derulo. Jag gillar den! Men det som gör mig frustrerad är när jag (såklart) börjar snacka om Imogen Heap - så ser folk ut som frågetecken. Det kanske inte är många som vet att den slinga som tjejen (Imogen Heap) sjunger i låten är en slinga från hennes egen låt "Hide and Seek"!? Men nu vet ni - så är det! Lägger till låten så ni kan lyssna själva. Vill ni inte höra hela låten, spola fram till 2.52 så är den slinga som finns med i Jason Derulos "Whatcha Say". Jag har bevis ;)



Längtan

Nu tycker jag att det är för blött och tråkigt här. Dagarna ägnas till att längta efter nästa träningspass. Eller vänta. Vänta på något som jag inte vet när det kommer att komma. Det är lite frustrerande. Men, om 11 dagar åker jag. En resa till Gran Canaria kunde inte komma lägligare. Längtan efter sol. Längtan efter värme. Det ska bli så skönt!

Jag har inte fått något meddelande från Telenor än (min telefon är ju inlämnad) - men nu tänkte jag gå dit iallafall. Se om jag kan få nån info om vad som händer. Jag vill ha min telefon!!!

What a feeling

Jag kan inte stå still när jag hör låten. Jag får ett fånigt smile och jag sjunger med i varenda textrad. Jag höjer volymen när låten kommer på radion eller när jag lyssnar på den i telefon/ipoden. Då dansar jag fram på gatan. Förra lördan på NIKE tog jag klassen "She's a maniac 2010" och givetvis dansade vi till denna låt. Konstigt vore ju annars. Idag på dansen satte M på denna låt i slutet på passet. Jag var trött och hade lite ont i tån, men det försvann. Jag fick det fåniga smilet i ansiktet och fötterna rörde sig snabbare. Det är helt sjukt vad en låt kan göra med en. What a feeling!


Och vinnaren är...

"Maybe it's not enough, maybe this time it's just...to much...maybe i'm not that tough"

Det bästa betyg en låt kan få är om man kommer ihåg låten dagen efter. Jag vaknade sjungandes på "...And once again the sun is rising, I better keep on walking, keep on walking", "Maybe it's not enough..." och sedan kom "You're makng me hot-hot-hot, you're lifting me up-up-up..." upp i huvudet när jag stod i duschen. Det är vinnarlåtar det :) Nu är ju inte Linda med och fightas längre, men Pain of salvation och Salem är.

"Please don't walk away, I get down on me knees, I'm beging you stay..." Jessica Andersson är ju kvar också kom jag på.

När det gäller övriga låtar så minns jag inte mycket. Jo, såklart minns jag att Nathalie var med i Olas låt...typ.."Nathalie is coming back for more...she's so unstoppable" eller något?! Frispråkaren, Jenny Silver och Anders Ekborg...tyvärr. Jo, jag lyckades inte missa att Frispråkaren är singel - men det bryr inte jag mig om ;)


JAAA

Jag blev nyss väldigt glad. Utropade ett "JAAA" och Malte som låg och sov i mitt knä hoppade till och blev lika glad som jag (om inte ännu gladare). Anledningen till mitt glada utrop var såklart att Salem Al Fakir gick vidare direkt till Globen :)

Jag tyckte han var bäst. Dessutom betyder ju det att jag kommer få se honom i Globen den 13e mars. Keep on walking! 

Ola gick också direkt till Globen...det kanske inte var helt rätt.
Jessica Andersson och Pain of Salvation gick till andra chansen...det var helt rätt.
Linda Pritchard åkte ur...vilket var fel. Hon kunde bytt plats med Ola.

Fröken B, P och O

Lovley K är på snabbvisit innan hon drar till Åre. Vi besökte 3 butiker och K shoppade i alla 3. Underställ, skidjacka+byxor och skidhandskar. Bra grejer. Vi är så grymma på att shoppa K och jag. Vi hittar alltid grejer till varann och det går fort. Jag köpte inte en enda grej, men det skulle jag ju inte heller. Vi var ju på mision "K ska till Åre". Hon kommer lätt va snyggast i backen! :)

Fröken Olsson fick givetvis ett besök också! Obligatoriskt när fröken B och fröken P är i farten ;)

Sen så rensade vi min garderob på grejer hon kunde tänkas behöva också. Detta gjorde att jag hittade lite grejer jag inte visste att jag hade här. Vilket nu har lett till att jag vill gå igenom resten av garderoben också. :) K har bra inverkan på mig.

Melodifestivalbabbel

Ikväll är det äntligen dags för Melodifestivalen del1 från Örnsköldsvik. Jag har nu tjuvlyssnat på alla låtar och det är väl blandade känslor kan man säga.

Ola är först ut med "Unstoppable". Låter lite som Måns Zelmerlöw. Ganska ok, men rätt tråkig. Men jag undrar: vem tusan är Nathalie? Nu är hon ju med igen! 

Nästa bidrag ut är Jenny Silver med "A place to stay." Minns typ inget av låten. Den känns inte så mycket melodifestival. Blir det ingen show blir det nog ganska tråkigt.

Linda Pritchart och "You're making me hot-hot-hot" kan nog gå ganska bra. Det här låter mer melodifestival och låten sätter sig. Men det beror på hur hon är på scen också...jag förväntar mig dans.

"Road salt" med Pain of salvation känns som att det skulle kunna vara något fint. Jag gillar hans röst. Men det är inget drag i den direkt (milt sagt), ingen melodifestival. Och hur kommer man på att döpa en låt till vägsalt?

Anders Ekborg brukar få allt att låta musikal! "The saviour" är inget undantag.

Jessica Anderssons bidrag "I did it for love" får mig att tänka på "There are worst things i could do" från Grease. Postivt? Negativt? Jag vet inte. Det är ju ingen partylåt direkt. Här är det känsla! Det kan kanske funka.

Nästa bidrag är BIG NO!! för mig. Frispråkaren med "Singel". Jag gillar den inte. Det går tokbort när man säger sitt namn flera gånger i texten. Det låter som ett bidrag en 12 åring ställer upp med i lilla melodifestivalen. I don't like it.

Salem Al Fakir har hela tiden känts som Flipp eller Flopp. Jag hoppas på Flipp. Men jag vet inte hur det kommer va när man ser det på TV. "Keep on walking" låter lite som BWO möter Phantom of the opera. Men jag gillar det! 


Confession

Jag trodde aldrig att jag 'MOI' någonsin skulle ha foppatofflor på mig. Men idag hade jag det och det blev min räddning. Lånade Mimmis foppatofflor - jag lovar, det ska inte bli någon vana. Jag har så förbaskat ont i tån så jag förstod att jag inte skulle kunna stå 9timmar i stövlar och jobba idag. Jag klarade dagen ganska ok, med inte allt för mycket smärta. Har skumgummi över nageln och sen är tån toktejpad, raggsockar på och så foppatofflor. I survived. Och hur illa jag än tycker om foppatofflor måste jag erkänna att de var sköna.

BodyBalance

Jag började min fredag med att ställa mig upp och ner, vrida mig ut och in, och sträcka på mig åt alla håll. Kan man vakna på ett skönare sätt än att gå på ett morgonpass i bodybalance? Jag tror inte det. Det var första gången jag gick på morgon-bodybalance och det var definitivt inte sista. Grejen är att jag brukar gå på bodybalance på fredags eftermiddagar. Men vem har sagt att man inte kan gå på två bbe-pass på samma dag ;) Idag ska jag dock jobba, därav valet att gå på morgonen.
  
 


Bloggtips

Lillasysters blogg nu när hon är i Gambia: http://globeye.se/merry/


BodyPump

Ville bara meddela att jag överlevde BodyPumpen. Jobbigt var det, även att jag inte hade så mycket vikter på. Shit vad folk lassade på (ändå var det inga muskelknuttar på lunchpasset). Men det är bara att inse. Jag har aldrig kört förut, och jag är inte så stark. Men det ska det bli ändring på. Det var inte sista gången jag gick på pump. Fick lite mersmak även om det inte var superkul. Men det var långt ifrån så tråkigt som jag trodde att det skulle vara. Man kämpade, man ville ju inte ge sig :) haha. Kanske skönt att varva dans, bodybalance, core, flow, yoga, street med lite pump då och då. Det är nog bra! Men om pump ligger samtidigt som dans eller bodybalance så finns det inget snack om vad jag väljer! Så med andra ord, jag är positivt överraskad. Vi får väl se vad jag säger i morgon när träningsvärken slagit till på riktigt.

Då var det dags...

...för mitt första BodyPump-pass någonsin.
Nervös är jag. Jag har alltid sagt att det inte är något för mig och att det ser sjukt tråkigt ut. Men. Nu har jag lovat att jag ska testa, så nu ska det bli av.


Deltävling 1

På lördag är det dags för första deltävlingen i Melodifestivalen! Örnsköldsvik. 
Anders Ekborg
Frispråkarn
Jenny Silver
Jessica Andersson
Linda Pritchard
Ola
Pain of Salvation
Salem Al Fakir

Vad tror vi? Jag är nyfiken på Salem Al Fakir. I like him. Och "Keep on walking" skulle väl kunna vara en hit. Eller?

Update

Fortfarande inget sms.
Vintern har kommit till Gbg.
Varit på jobbintervju idag.
Min vänstra stortå gör fortfarande ont.
Jag gillade verkligen gårdagens SYTYCD.
Jag är sugen på pannkakor.
Jag har (av misstag) troligtvis fått veta vem som vinner SYTYCD denna säsong.


Benito


Har varit på streetdance ikväll. För Benito. Riktigt kul. Men just nu längtar jag efter en annan Benito. Eller ja, jag längtar inte efter just Benito, men jag längtar efter stället där han befinner sig. Jag längtar efter Gran Canaria och Anfi del Mar. 
17 days to go :)


You and I


Show the world

"Take very good care and show the world what music you see. Dance is what music looks like."
Tony Stone


Spårlöst

Kollar på Spårlöst. Ett program jag verkligen vill se. För någon vecka sedan (förra veckan?) var det två bröder som sökte sin mamma. Den äldsta killen hette Oscar. Jag tänkte direkt att: han måste vara dansare. Jag kan informera om att jag nu vet att han är dansare. Han var en av de som hade Battle: Street vs. Aerobic på NIKE Convention i helgen. Jag visste att jag kände igen honom någonstans ifrån, men kunde inte placera honom. Men idag kom jag på det. :)


Helgen som vi alla väntat på

Åkte som sagt till Stockholm i fredags. På fredagen hade vi inga specifika planer, så vi checkade in på hotellet, gick och åt, checkade in på konventet och strosade sen runt på stan. Jag åkte hem till H&M för lite Tacomys. Sen när jag kom tillbaka till hotellet samlades vi dansare + Mn i T, L och C:s hotellrum för mys framför TVn. Let's dance. Riktigt kul att kolla på dansprogram med dansare. Givetvis kollade vi på Solsidan också :)

På lördagen var det upp med tuppen som gällde. Frukost. Fix inför dagen. In i taxi och sen påväg. Påväg till NIKE Convention 2010!! :) Sjukt stort och sjukt mycket folk. ALLA iklädda NIKE-kläder från topp till tå. (Jag hade dock inte NIKE-skor och jag var väl i princip ensam om det.) Vi kollade lite i NIKE-shoppen - och det var HELT HYSTERISKT! Folk överallt som plockade mängder med kläder. Folk stog i kö i timmar. Helt sjukt. Jag handlade inte då. Ville ju inte missa första klassen. Sen hämtade vi ut våra skor som vi fick från NIKE samt våra goodybags. Välkomsttal samt uppträdande av Blossom Tainton och Kayo (de var konfrencierer under hela helgen). Efter det var det bara att göra sig redo för första klassen som började 9.00. Under helgen fanns 76 klasser samt massa föreläsningar att välja bland, så det var svårt att välja ut 'sitt schema' och givetvis missade man klasser man gärna gått på, men klasserna krockade samt att man faktiskt var tvungen att vila ibland ;) 

Min första klass hette Jb D-K Dance. Det var en danceaerobic-klass ledd av Jean-Brice Panza. Riktigt kul!! Bra koreografi och pedagogisk ledare. Kul att han snackade franska hela tiden och jag är stolt att säga att jag förstod i princip allt han sa. Den andra klassen jag tog var Urban Jazz. Det var en streetklass med Åsa Fornander. Jag dansade för Åsa på Loka Convention för några år sedan och det var grymt skoj. Det var grymt denna gång också. Hon har riktigt härlig stil. Efter det blev det FAME and Victory (dansklass) med Elaine Rydberg. Elaine går jag ju för här i Göteborg så det kändes lite som hemma :) Givetvis riktigt skoj den också! Vad hände sedan? Jo, jag skippade nästa pass. Istället gick jag och shoppade lite i NIKE-shoppen (2 linnen och 1 t-shirt) det var ju REA :) Sen blev det fotmassage och gainomax och tropicanajuice och massa vatten och frukt och allt annat vi hade tillgång till. Samtidigt som vi softade en timme kollade vi på alla som körde Combat. Därefter var det uppträdande med Mariette (MaryJet) och hon är ju så himla bra. Nästa klass var She's a maniac 2010 (danceaerobic) med Dorotka Baburin. Den va grym. Dorotka var riktigt duktig och musiken var ju fantastisk. Bara 80-tal. I like. Efter det hakade jag på de andra till Pers step (dans step) med Per Markusson. Jag har aldrig varit på step tidigare, men det var riktigt skoj. Därefter var det Top Instructor, en tävling i samarbete med Fitness Magazine. Då fick man dansa 12 minuter för respektive tävlingsdeltagare. Jag var bara med och dansade för två och så kollade jag två, men sen drog vi till hotellet. Efter dusch och så på hotellet gick 13 av oss och åt innan det var dags för sängen :) Ja just. Jag och M gick och hälsade på R:s lilla 7 veckors son Alex. SÅ SÖT! 

Vi var uppe med tuppen även på söndagen. Nu var det frukost, packning och checka ut från hotellet som gällde. T-banan till konventet och dagen var igång. Väldigt mycket folk även denna dag såklart, men nu hade ju alla resväskor med sig också. Tror det var många som inte hann till sin första klass. Men vi sprang och hann precis. Började dagen med danceaerobic, Happy feet, med Robert Sörensen. Det var helt galet kul. Det tror jag alla tyckte. Efter det hakade jag på ett step-styrke pass, FS Intervall, med Fredrik Sjöberg. Jag har aldrig varit på något sådant och jag visste inte vad jag gav mig in på. Jag kan ju säga som så att det var mycket mycket jobbigt. Därefter var det Modeshow och Dansuppvisning (med massa bra dansgrupper, kände igen bl a Nathalie och Mario som varit med i Floor Filler). I samband med detta kom lite artister in också. Bland annat Sarah Dawn Finer, September, Rennie Mirro och Karl Dyall. Efter uppträdandena var det dags för nästa klass. Denna gång Singin' in the rain (dansklass) med just Rennie Mirro och Karl Dyall. Deras klass var något helt annat än vad många förväntade sig. Det var inget "svettigt pass" utan mer "show och ha kul". Det var styrka och sen ren dans. De är ju så grymma så det finns inte. Sjunger, dansar, showar...you name it. Karl körde lite Old School med oss. Utan musik. Han beatboxade medan han (och vi såklart) dansade. Jag är impad. I love them. Efter det passet var det dags för nästa grymma pass. Video dance, street, med ingen mindre än Tony Stone!! Mamma mia vad grymt det var. I like alot. (Det var den dansen jag övade på i morse.) Efter det hann vi inte gå på fler pass. Det var dags att duscha och ta sig till T-centralen. O ja...den fantastiska helgen var över. Snyft.

Rock Victorious, det var temat för NIKE Convention 2010. Jag hade med mig kameran, men det blev inte mycket bilder taget. Jag hade inte tid. Så här i efterhand är det lite synd att inte kunna visa hur det såg ut. Röda mattan och kristallkronorna i entrén. Scenen och salarna. Jag har några bilder från uppträdandena, men det är nog allt. Bilderna finns i mitt huvud och det är det viktiga!


Dansa i sömnen

Nu ska jag dansa lite innan jag ska iväg. Dansa här hemma alltså. Måste komma ihåg koreografin. GRYM var den. Jag har legat och dansat i sömnen i natt. :)