Done and done

I natt var det riktigt Julaftonsväder - sådär med stora flingor som yrde runt. Mysigt kan man tycka, om man inte försökte köra en bil med sommardäck på de sliriga hala gatorna. Mindre mysigt. Mycket av det fina har hunnit slaska bort, men nu snöar det igen. Men...det är ju fortfarande oktober.

Fryser om fötterna. Brrr.

Tentan är nu inskickad. Skedde lite hastigt och lustigt måste jag säga. Har knappt skrivit något sedan jag kom hem i onsdags...och när jag skulle sätta mig och pilla det sista nu på morgonen fick jag ett ryck. Jag struntade i att läsa, jag tryckte på 'skriv ut'. 2 frimärken på och ner i lådan. Nu kan jag inte göra något åt saken. Done and done. Detta innebär att jag är ledig tills på måndag. :) Inga måsten (tror jag) bara LEDIG! När hände det senast, det kan man undra.

Första snön

30 oktober = första snön

Inte för att den snö som faller nu kommer ligga kvar, men iallafall. Fast just nu ligger den ju där den hamnar. Är det inte lite tidigt med oktober?!





SMS

Idag fick jag ett sms...eller, har faktiskt fått fler än ett. Men iallafall. I ett av smsen stod det iaf att min kära mobil är lagad och finns att hämta :) Men nu är ju inte jag i Göteborg, så det får vänta till på måndag, men iallafall :) Gött!

Paris

Fikade som sagt med A idag...och vart fikade vi om inte på Paris. Är man hemma så är man och då är Paris ett måste, minst en gång. På Paris träffas alla före detta Karlskogingar, numera Gbgare och Sthlmare. Och visst var vi ett par stycken idag :)


Good day

Efter min tråkiga morgon (tandläkarbesök) så kunde det ju bara bli bättre. Pratade med Joss i telefon i en timme, åkte och handlade med syster, köpte McDonalds (medan jag pratade med A i telefon), åt McDonalds, fikade med A som också är hemma denna helg. Och nu....nu sitter jag här.

Bad day

Hur kul är det egentligen att betala 1295:- för att någon ska gräva i munnen på en?! Rena rånet. Det var iallafall så min dag började.

Ring, ring, bara du slår en signal

Nu har jag bytt till min gamla telefon istället för lånetelefonen som jag har medan min lur är på lagning. Äntligen får jag höra trasdockorna igen. Så ring på gott folk, jag vill höra trasdockorna många gånger :)

Plut

Gott folk, jag är hemma.

Skönt som alltid att komma hem. Man kan ju inte vara men 'hemma' än när man är hemma...om ni fattar?! Leveransen från Delicard kom precis - bättre än förväntat. Tack o tack. Magen kurrar och jag är trött. Gick upp 5.00 i morse, men det är det värt för att få komma hem tidigt (11.10 i Degerfors). Men jag är inte ledig bara för att jag är hemma. Ledig blir jag inte förrän på fredag, då ska essän skickas in och kursen är S(P)LUT.  

dumma buss

Finns det något värre än att se bussen komma. Efter en sekund bestämmer man sig för att springa. Man springer...och springer. Det är ju trots allt inte långt till busshållplatsen. Men sen, ser man hur bussen börjar blinka ut från hållplatsen. Man sträcker ut armen och är ca 70cm från att hinna trycka på "öppna dörren knappen" när bussen åker iväg. Hade man inte tagit en sekund att tänka "jag hinner nog om jag springer" så hade jag nog hunnit.

Det där hände mig nu när jag slutade jobbet. Så jag fick GÅ hem. Nu är inte det så farligt, eftersom det är ganska nära. Men, ska tilläggas att det är snuskigt kallt ute och jag är sjuk. Den där språngmarchen kom inte till min fördel direkt. Tog upp telefonen och ringde mamma...då kunde jag iallafall värma ett öra i taget med telefonen. Sen så går det lite snabbare att gå om man pratar med någon. Man slipper tänka på hur kallt det är osv. Men nu rinner näsan mer än någonsin och hostan har börjat komma på intågande. Fy och blä. Ska bli skönt att åka hem i morgon och friskna till.  

Matsäck

Gissa vad jag ska göra i morgon...
 
Idag köpte jag följande (endast):
- 2 bananer
- Lösgodis
- Pistagenötter
- Saft




(Usch, jag tycker matsäck låter så läskigt...men det är det ju inte om man tänker på ovanstående. Men annars.)

Misslycka

Min essä handlar om barn som måste vänta till lördagen för att få godis. Den handlar om berg som man ska bestiga och hinder som man ska hoppa över, krypa under eller gå bredvid. Essän handlar om vem som vill bli miljonär. Den handlar om rädsla, flexibilitet och risk. Den handlar om motgångar, misstag och mislyckande.

Jag hoppas verkligen inte att jag misslyckas med denna...

Min 'dagens'

Jag vill göra som Joss. En lista. Så jag snodde denna från hennes blogg, men givetvis har jag ändrat svaren till mina egna. Haha, tokigt vore annars.

Humör: Ganska bra trots förkylningen.
Gjort: Läst, skrivit på min essä, tittat lite på TV.
Planer: Ska fortsätta skriva, kolla på alpint på TV snart och så jobba ikväll.
Ser på: Datorn och alla böcker och papper runt omkring.
Lyssnar på: The first cut is the deepest - Duffy
Läser: 4 olika böcker i Socialpsykologi.
Dricker: Vaniljte (fast det tog precis slut).

Äter: Ingenting faktiskt. Men börjar bli hungrig.
Bästa: Att jag ska åka hem till Karlskoga i morgon :)
Sämsta: Näsan rinner och huvudet är tungt.
Väder: Sol, sol, strålande sol. Härligt höstväder, vill ut och 'plaska' i löven.


g'natt

Dags för sängen, och Scrubs. Min kvällsritual :) I morgon blir en ny 'skrivar-dag' och tokigt vad jag ska skriva. Mitt mål är att ha skrivit 4 sidor som jag är relativt nöjd med. Dvs. lite struktur ska jag ha fått på det hela. Funderar på att gå på resurstillfället som erbjuds...å andra sidan så har jag kommit in i skrivandet och fråga grejer kan man ju göra via mail. Får se hur pigg jag är i morgonbitti.

G'natt på er!

hoppa hinder

Eftersom jag just nu skriver en essä om 'människans rädsla för att misslyckas' ska jag inte se detta som något misslyckande. Jag ska snarare se det som ett hinder, något jag måste ta mig runt eller över. Det är okej att riva bara man klarar sig över och inte vägrar. Det är bara att resa sig upp om man ramlar. Så länge man ser målet kan det väl inte vara så farligt. Eller?


I samma båt

             
        Ibland är det skönt att veta att vi är många som sitter i samma båt!

te mani

Det blir mycket te när man sitter och skriver hela dagarna. Ett par koppar om dagen. :) Tur att man kan variera smaker lite..men jag har faktiskt inte så många olika kvar. När denna vecka är slut kommer teet också vara slut.

Tänk att det bara var några år sedan som jag inte drack te. Ofattbart!

Splittrat

                                      

Nu är kursen snart slut. Känns konstigt. Har essän kvar att skriva, men inga mer lektioner. De som man precis börjat prata med ska man inte läsa ihop med längre. Splittrat.

Många jag vet har bytt ifrån den kurs som jag ska läsa nu. Varför? Är den inte bra? Det innebär iallafall att jag inte vet någon som ska läsa samma kurs som mig. Tråkigt. Jag gillar inte riktigt det här med enstaka kurser, man hinner lixom inte träffa och lära känna folk. Dumt dumt. Annat var det ju när man läste program.

Doftljus

Förut hade jag doftljus som hette "applecake crisp" - men jag tycke inte alls att de luktade äppelpaj. Nu har jag ljus som ska lukta kaffe - det gör de inte. Jag hoppas att mina nya ljus luktar som de ska. Lakrits, frukt och vanilj.  

Jag älskar tända ljus...

Inspiration - hitta dig själv - våga misslyckas

Börja med efterrätten, Följ Ditt hjärta, Dröm Dina Egna drömmar, Yla mot månen, Ha olika färger på strumporna, Älska Ditt eget inre barn, Ge Dig själv presenter, Gunga i månskenet, Ta taxi ett kvarter, Lita på livet, Säg att Du är från en annan planet, Njut långsamt, Klä upp Dig till frukost, Lek med kristaller, Överraska Dig själv, Ge dig själv villkorslös kärlek, Be människor på gatan om hjälp med fickparkering, Prata med blommorna och förvänta Dig svar, Gå i pyjamas när Du vill, Krama ett träd, Skicka kärleksbrev till Dig själv och andra, Sätt ut gröt till tomten, Sluta väga Dig, Välj Ljuset, Ös på med kärleken, Sök Din galenskap, experimentera, Be universum om det Du vill ha, Fira ljusets återkomst, Sitt vid en eld och berätta sagor, Småprata med främlingar, Förlåt Dig själv och andra, Meditera, Gosa naken på ett fårskinn, Släpp taget, Uppskatta det Du har, Bjud upp, Kasta stenarna Du bär i Din ryggsäck, Prata högt ensam, Klä ut Dig, Sjung på jobbet, Ta emot, Ge efter för kärleken i Dig, Våga vara lekfull, Ta en egen ledig dag, Håll ej igen, Släpp in, Älska i höet, Kasta "borde-måste" listan, Det finns ingen skuld, Sjung med när Du lyssnar i freestyle, Dina barn vill ej ha någon annan mamma/pappa, Sprid Ditt ljus, Bränn ej ut Dig, Njut, Ha tröjan bak och fram, Avstå ej - begär både och, Du är bra precis som Du är, Campa i trädgården, Njut av Din kraft, Smek medmänniskor (ifall de vill/törs), Drick solsken, Uppskatta Din kropp, Våga något nytt, Gå barfota, Tänk att DU har semester varje dag och att Du arbetar frivilligt, Stå vid havet när det stormar, Förvänta Dig det bästa, Låt broder vinden smeka Din kind, Bryt rutiner, Fråga ej om lov, Låt moder jord bära Dina bördor, Gör det omöjliga, Sänd kärlek till moder jord, Det finns hopp om framtiderna, Universum är ett vänligt ställe, Sjung sjunga sjungit, Lapa regn, Gör änglar i snön, Ändra vanor, Säg hej till Djur Du möter, - hej skata, - hej hund, - hej katt, - hej rådjur, - hej korp, Längta, Våga ett vårskrik.

Texten är hämtad från http://www.carpeleo.se

Det var när jag letade inspiration till min essä om 'varför människan är så rädd för att misslyckas' som jag hittade denna text. Jag har fått inspiration...

Trasdockorna

Jag vill ha tillbaka min mobiltelefon..NU!
Blir så trött på denna 'lånetelefon', och
jag har inte ens haft den 1 vecka än. Jag hoppas att de snabbar på reparationen, men de sa 2-4 veckor. När jag åker hem på onsdag ska jag byta till min gamla telefon. Längtar efter att kunna lyssna på musik, känna mig 'hemma' med telefonen, känna att den är min. Kortet i är mitt, men det känns inte som min. Det är ju inte min :) kan vara därför. Jag vill höra trasdockorna när telefonen ringer...

Nyligen såg jag engelska versionen av trasdockorna. Ganska faccinerande sånt där tycker jag. Alltså när man ska översätta namnen så de passar i andra länder osv. Vissa förstår man, andra inte.

Sessan heter Princess, Bak-Å-Fram heter Back to Front, Luren heter Hi-Fi, Claude heter Claude även då, Skrajsan heter Lucy, Duttan heter Dotty och Påsen heter Sad Sack. Alla trasdockor har ju något "fel" på sig, men...det gör ju ingenting - man är lika bra ändå. Men, vad är det för "fel" på Påsen? Det har jag aldrig fattat.



Att va söta men lika som bär vad är det att ha? Lite annorlunda är inget fel att va...

pyssel

Jag är på 'pysselhumör'. Därav ska jag nog göra mig ett nytt omslag till min kalender. Har ju såndär där man kan byta ut fram- och baksida, så jag klipper i designark och fixar mig mina egna. Och nu, som sagt, dags för en förnyelse.

Kom att tänka på en sak nyss. När jag var liten samlade jag på bokmärken (vad ska man ha sånna till...egentligen?) och sånna skulle man ju kunna sätta fast på ett ark och göra ett omslag av. Nu har jag ingen aning om vart mina bokmärken är...troligtvis i någon kartong på vinden hemma i Karlskoga. Men kul skulle det vara och det skulle nog kunna gå att få snyggt.


Samlar barn fortfarande på bokmärken?

hål i väggen

Kollar på "hål i väggen" -  'Benke', Alvaro och Joe är med. Skojsigt. Detta är en sånt program som man kan sitta själv och titta på och plötsligt överraskar man sig själv genom att sitta och skratta. Tyvärr vann inte 'Bouncearna' men men. Skulle va ganska skoj att testa på det där faktiskt.  

Dagens design 21 - Värmestrumpor


Idag efter seminariet åkte jag och Aws till stan. Aws shoppade lite 'bra att ha-saker' tills hon flyttar till Sälen och jobbar i 5mån. Några av grejerna hon köpte borde jag också införskaffa mig. Ex. de strumpor hon köpte som har 'värmetrådar' i, så fötterna hålls varma. Oj vad skönt det vore att ha sådana nu. Fryser.


Som jag nämnt tidigare använder jag mina raggsockar som grytvantar - och jag kan ju tillägga att det är väldigt skönt att ta på sig sockarna när man använt dem. :) Varmt och mysigt. Men då måste man ju laga mat för att få dem varma...det behöver man ju inte med de som Aws köpte på Claes Ohlson.

Mitt rum på nätet

Var inne på studentbostädernas hemsida precis. Och vad hittade jag där om inte min lägenhet!? Lite märkligt sådär, att mitt rum finns där - och massa folk säger 'jag vill ha den'. Det är ju mitt...men inte så länge till. Skumt.

Att tänka på

"Verkligt mod är att ensam göra det man skulle kunna göra i andras närvaro." [Francois de la Rochefoucauld]

Choklad i mängder


Jag har sett den största cokladbollen någonsin. Eller, det är ju ren lögn, för jag såg bara halva - men den var ändå den största jag sett. Då kan man ju tänka hur stor den var när den var hel. Ujujuj. 

Jag fick 'halvan' av min Tomte igår. Hon var och fikade, men orkade inte äta upp hela...o eftersom jag låg hemma sjuk så tog hon med 'halvan' hem till mig. Så gulligt så. Mätt blev jag också. Den chokladboll som jag äter på 'semeldagen' är stor, men inte såhär stor. Men goda båda två såklart. Allt onyttigt är gott! :) 


Jag vet att man brukar äta semlor på semeldagen, men tål man dem inte så får man väl unna sig något annat gott!  

4 våningar upp

Det är lite läskigt att jag bor 4 våningar upp (där jag har fönstret) och ändå så kan det helt plötsligt stå en gubbe 2 cm utanför fönstret.

Hela huset är täckt i byggnadsställningar och man vet aldrig om det står någon utanför fönstret när man drar upp rullardinen på morgonen. Scary. Låter gör de också...bankar och bonkar, skruvar, brummar och har sig. Tidigt börjar de också. Har inte fattat riktigt vad de gör...något med taket tror jag.

sista hyran

Idag fick jag fakturan för lägenhetshyran. La in betalningen redan nu, så jag inte skulle glömma (åker ju hem nästa vecka). Då kom jag på, att detta är sista fakturan jag betalar för mitt studentrum. Lite lustig känsla.
 
Fick uppsägningsbekräftelsen igår. Från och med 30/11 bor jag inte här längre. Bor ju kvar i Gbg, men inte i lilla rummet. Flyttar närmre stan, närmre skolan, närmre jobbet, närmre gymmet, närmre centralen, närmre...ALLT!? Nä, längre bort från Liseberg :) haha. Men det är ju inte direkt att jag hänger där speciellt ofta. Men annars så... Kommer dessutom bo större, dela kök endas med 1pers istället för 7. Jag kommer få Mii till "roomie". Blir bra det där. Det ska vi se till. Ellerhur?!

Stort och tomt


18kvm stort. Det är stort, rummet känns nästan som en 2-rums lägenhet. Efter att ha varit 2 pers på 18kvm i 3 veckor är det nu lite ensamt och tomt. Har bara varit ensam i lite mer än 2h nu, men jag kan ju tänka mig redan nu hur det kommer kännas om någon dag. Var tvungen att köpa några ljus förut...jag har ju helt plötsligt fått tomma ytor.

Joss frågade om jag skulle dansa polka nu, bara för jag fått så 'stor' golvyta (sedan hennes madrass togs bort) - det skulle jag kanske göra...om jag orkade. Men just nu orkar jag inte mycket mer än att bara sitta. Orkar knappt det. Ska lägga mig en stund, har ju inte sovit middag idag. Gäsp. Borde läsa inför seminariet i morgon, men mina ögon tillåter inte riktigt det.


Varm kyckling/curry-smörgås

Idag innan Joss tåg gick åt vi på Cassels Café -
o så tittade vi på folk. :) 

Jag åt en varm kyckling/curry-smörgås..god, men inte i närheten så god som kyckling/curry-smörgåsarna på kära Tintin. Jag vet att jag inte är ensam om att älska de mackorna. Yummie.
Det är sånna smörgåsar som man kan drömma om, längta efter...ungefär som vårrullarna från ThaiSmile - fast ännu mer. :)  

survive?

Både ögon och näsa rinner. Huvudet är tungt och det knastrar i öronen. Det är inget skoj att va sjuk. Jag svettas och fryser. Hostar och nyser. Sjukanmält mig från jobbet ikväll. I morgon måste jag dock gå till skolan. Seminarium. Men sen blir det till att skriva massor i helgen, hoppas jag orkar det.

Nu har Joss åkt från mig. Inte bara från mig, utan från Gbg. Hon kommer inte tillbaka förrän i .... FEBRUARI! How am I gonna survive?

När man är sjuk får man faktiskt unna sig lite saker. Igår köpte jag en tröja på H&M, eller två förresten. Idag köpte jag doftljus, ett men lakritsdoft, ett med vaniljdoft och ett med fruktdoft. Synd bara att jag inte känner någon lukt över huvudtaget just nu.

regreso

Tillbaka i höstiga Gbg. Tillbaka till 'verkligeten'.

Åkte hemifrån Kga i morse, sov i princip hela tågresan. Sprang in på Telenor på Nordstan och förklara vad som var knas med mobilen. Så nu är den ivägskickad på lagning. Efter endel krångel fick jag en 'lånetelefon' som jag inte riktigt känner mig 'hemma' med. Dumt att jag inte tog med min gamla mobil hit. Men men. Visste ju inte att den skulle bli ivägskickad. Skulle ta 2-4 veckor att få den lagad.

Efter Telenorbesöket åkte jag direkt till skolan, en riktigt tråklektion var det. Men jag överlevde, nu är det dags för att handla lite mat innan Joss kommer. Frågan är bara vart jag ska gå. Orkar jag gå bort till ICA Maxi? Eller ska jag ta något närmare?

Hur kan man va så trött när jag sovit den största delen av dagen?

Höstfotografering

Idag har syster och jag varit ute och fotat. Skoj. Har dock inte lagt upp några bilder att visa än, men det kanske kommer..vem vet. Både naturbilder och bilder på syster togs. Fina färger och mycket löv, lite rådjur och lite vatten.

Utflyttningsdatum 30/11

Är som tidigare nämnts hemma i Kga nu. Åker tillbaka till Gbg på måndagmorgon - direkt till lektion.

Den där listan som finns. Den där listan på saker som ska göras - den förminskas. Men i takt som den förminskas tillkommer nya saker. Kan den listan någonsin vara tom? Jag tror inte det. I så fall i en väldigt kort period. Eller...som student finns det nog alltid någonting på den där listan. Aldrig är man ledig - på riktigt.

En sak som ska strykas efter i morgon är iallafall uppsägning av lägenheten. Pappren är påskrivna och väntar på att bli inskickade. Utflyttningsdatum 30/11. Klappat och klart.

byta efternamn?

Är det 'inne' att byta efternamn? Tycker att jag stött på så många den senaste tiden...nu menar jag inte pga bröllop (dock två jag känner bara denna vecka har bytt efternamn via giftermål) men det är många fler än så. Hur ska man lära sig det nya namnet? Det måste va minst lika svårt för personen själv som för omgivningen. Som sagt, lite enklare att 'komma ihåg' efter ett giftermål (dock ändå lätt att glömma) men om man bara byter...bara sådär. Hej jag heter...öhm...öhm..?! Hur lång tid tar det egentligen innan man riktigt lär sig sitt nya namn? Man har ju ändå levt ganska länge (troligtvis) med det gamla. Återstår att se...

Om man nu inte gifter sig eller skiljer sig, vad man kan då ha för anledning till namnbytet? Hmm. Det är väl inte så att man bara vaknar en dag och känner för att göra något kul. Vad ska vi göra idag...åka till stan, gå på Liseberg eller kanske..byta namn?!

happy face

Denna lördag kan sammanfattas med två ord. GLÄDJE och ÖVERRASKNINGAR

Jag tycker om överraskningar, spciellt om de är positiva såklart. En stor överraskning tidigare idag i Örebro och en till nu när jag kom hem till Karlskoga. Vad händer härnäst? Någon mer som vill överraska mig? Jag väntar, med mungiporna uppe vid ögonbrynen.

Vuxenhet

Regn, regn, regn...det där typiska Gbg-vädret har kommit tillbaka. Har massor att läsa, så av den anledningen kan det vara lite mysigt med regn. Filt och tända ljus. Boken är väldigt intressant (ovanligt för att vara en kursbok) - Ny vuxenhet i ett livsloppsperspektiv heter den. Den är som sagt intressant, så det är synd att vi baa har några dagar på oss att läsa den...seminariet är på fredag. Blir nog ett intressant sådant denna gång - hoppas bara jag kommer igenom hela boken.

Joss åker hem idag igen, så jag ska till centralen med hennes väska sen. Ge mig ut i regnet. Och ikväll blir det jobb. På fredag, direkt efter seminariet blir det hemfärd även för mig. Det vankas dop :)

Melodifestivalen 2009

                                               
Nu är alla låtar presenterade - ingen chock som förra året då jag fick syn på Kebabpizza. Tycker att alla låttitlar redan finns mer eller mindre ur 09:s startfält. Så det känns väl lite tråkigt. Men, hur många låttitlar kan man hitta på egentligen...det kanske inte är så konstigt.

Så nu börjar det skojiga, att försöka lista ut vilka artister som ska sjunga låtarna :) Alltid lika skoj. Jag kan ju ana att BWO är med i år igen, Måns Zelmerlöv, Lili & Susie, Alcazar...och Emilia. Kanske Sarah Dawn Finer och Fredrik Kempe? Caroline Af Ugglas? 

Skoj är ju att G:son är tillbaka. Det var ju mitt stora bekymmer förra året, att han inte hade med en enda låt.  

Dagens design 20 - morgonträning

Den finns en väckarklocka på hjul. Om man försöker snooza så rullar väckarklockan iväg. Man måste alltså springa efter och jaga den innan man kan få tyst på den. Vore inte det något för alla morgontrötta människor (som mig)? Dessutom kombineras det ju med sin morgonträning, aldrig fel. Den kallas tydligen för Clocky, dock inte allt för snygg.

Men sen hittade jag denna. Det är en Gun O'clock. När alarmet går igång fälls en måltavla upp. (Det är bra om klockan står en bit i från sängen). För att få tyst på alarmet måste man skjuta prick på måltavlan och träffa 5ggr. Hur kul som helst. O man vaknar nog. 
                                    

Tomte på is

Idag kommer min tomte tillbaka.

Kollar lite på Stjärnor på is. Håller fast vid min kommentar från förra veckan...det är segt. Men Gynning och Berg är bra. Kommentarer som iallafall låter väldigt spontana. De är så kul båda två. Bättre programledarpar är ju svårt att hitta iallafall.

Mindre för pengarna

Jag och Joss har gjort en upptäckt. Förr var de små oboypaketen på 500g, nu är de på 450g - och så vitt vi vet så kostar de samma. Ingen stor skillnad på priset iallafall. Dålig stil. Då får man ju mycket mndre för pengarna.         
               
Och på tal om oboy... http://www.youtube.com/watch?v=wGMnW7FKFvg

Nytta och nöje

Nytta
Har gjort endel nyttiga saker idag faktiskt. Men mer blir det i morgon och resten av veckan. Denna vecka ska nog bli en såndär när man gör massa viktiga saker som man inte orkar ta tag i annars. Nu ska jag inte säga för mycket, för jag kanske inte kommer att göra allt. Men...jag är en bit väg påväg.

Nöje
Nu ska jag titta på Musikmaskinen. Jag har aldrig sett det, så vet inte riktigt vad det handlar om. Men såg att Peter Johansson är med idag, så då måste jag ju se. Kollade på Dans VM precis, så det spritter i mina ben. Vill DANSA!



Just ja, måste ju skriva ett grattis till H som gifter sig idag. Grattis!

Makeover

Mamma har sagt att de mår bra. Mina stövlar alltså. Jag saknar dem, och har inte sett dem ännu. Men nu vet jag ju att de mår bra. De har fått en makeover och resultatet ska ha blivit över förväntan. Nu kan jag andas ut. Ser fram emot att träffa dem på fredag. Jag hade inte vågat hoppats på något. Var beredd på att aldrig på återse dem.

Stora beslut, många frågetecken

Stora beslut tagna. Stora beslut kvar att ta. Det snurrar på ganska bra upp i huvudet. Många frågetecken. Några har rätats ut och blivit utropstecken. Men några finns det allt kvar. Men på något sätt ska det bli färre. På något sätt ska det väl gå. Vissa kanske inte kan bli utropstecken, vissa kanske kan bli punkter och vissa kankse man kan sudda bort helt. Eller?

SoHo

Var på After Work igår med jobbet. Folk från hela Academic Work var där, så det var inte bara vi. De hade hyrt övervårningen på SoHo, jättemysigt. Vi var ett par stycken från jobbet, så det var kul, sen så fick man ju träffa andra också. Jag var där med Aee.

Vi hade en tävling, och vi vann. 'Team Kristin', alltså. Så då träffa vi lite annat folk som också har Kristin som konsultchef. Mycket skoj. Jag, Aee och hennes kompis T var i princip kvar till sist. Sen tog jag vagnen hem, skulle ju upp tidigt idag till seminariet. Som förövrigt gick riktigt bra.

Igår, idag, imorgon

Jobbat i kväll. Gick inte lika bra som igår och var inte riktigt lika roligt..men men. Man gör ju det bästa. Trevligt att prata med Ae och Aee iallafall :) Måste plugga nu, men det känns inte så lockande. Mat känns dock ganska lockande. Ikväll blir det inte muffins (som i måndags) eller pasta á la Joca (som igår) - idag blir det...te?

Jag har knasat till det. Dumt. Måste lösas i morgon på något sätt. Usch. Knöligt är vad det blev. Jag som trodde jag var så duktig. DUMT!

Morgondagens to do:
- Lösa det jag knasat till
- Plugga massor (2 böcker att läsa + seminarie att förbereda)
- Tvätta
- After Work på SoHo


Tomt(e)

Dagen såg ut att bli en ruggig höstdag. Men istället blev den en solig mysdag. Så blev det bara för att Joss tog gummistövlarna :)

Nu har Joss åkt hem. Den obligatoriska hejdå lunch/fikan blev på Subway. Satt ute i solen vid centralen. Och sen blev det den obligatoriska vinka vid tåget. Nu är det tomt i rummet, när tomten är borta.  

Cykelhjälmen på

Jag såg en tjej/kvinna som hade cykelhjälm på sig. Inte så konstigt, eftersom det är väldigt många som cyklar i Gbg och väldigt många använder cykelhjälm. Det som var kul i denna situation var att kvinnan inte cyklade, utan gick. Med cykelhjälmen på. Visst om man precis ställt ifrån sig cykeln och bara ska gå en bit och inte hunnit ta av sig. Men det som var skoj var att hon gick på cykelbanan. Konsekvent. Hon svängde, gick över gator etc. och ständigt höll hon sig på cykelbanan. Jag gick bedvid. På gångbanan. Undrar om hon trodde att hon satt på en cykel.


Dagens design 19 - gör det själv

Allt behöver inte kosta massa pengar. Hittar man saker man gillar. Broscher, kläder (detaljer på kläder), smycken etc. Gör en egen version av det istället. Mycket roligare och mycket billigare - oftast.

Aws har till exempel gjort en brosch av en leksaksbil hon fått i ett Kinderägg för länge sen. Detta kom hon på efter att ha sett just smycken gjorda av små bilar. Billigt och enkelt.

Joss och jag satte igång ett 'byxprojekt' igår.

Dagens citat 5

Hela livet är ett försök att bevara livet. [Ingeborg Bachmann]

Fika i solen

Idag är det höst, igår var det..vår? Jag och Aws satt på ett café i Haga, ute i solen, och pluggade innan föreläsningen. Hur mysigt som helst. Det går mycket bättre att plugga ute i solen med en kopp te och en kaka.


När börjar framtiden?

Stora och många beslut att fatta. Vart ska man börja och hur ska man göra. Ständigt ploppar en grej upp. Det spelar ingen roll när, var och hur. Den kommer alltid. Den stora, svåra grejen är framtiden.  

När börjar framtiden? Räknas klockan 11 som framtid även om det bara är ca 30 min dit? Är i morgon framtid eller börjar framtiden först om en månad eller ett år?

Varmt välkomnande

Vilket varmt välkomnande jag fick när jag kom tillbaka till Gbg igår. Inga minusgrader här inte, och idag ser det väldigt skönt ut också. Varmt välkomnande fick jag också av Joss, min hustomte. Hon bor med mig i mitt rum nu ett tag framöver. :) Trångt och mysigt med 2 pers på 18kvm :)

Vi gick till ICA Maxi o handlade lite. Sen åt vi våra älskade vårrullar från Thai Smile - äntligen! Sedan...muffinsbak :) Joss har ju fyllt år när jag var borta, så...det blev födelsedagsfika. Vaniljmuffins + oboy.  

McDonalds + träning = Sant

Har ätit Mc precis, så nu ska det tränas. :)

Blir lika besviken varje gång jag äter på Mc, alltid blir något fel. Det kan ju inte bara vara mig det drabbar - alltså måste det bli fel väldigt ofta. Idag tog vi Driven - vilket innebär att jag inte kunde rätta till felet. Dumt.



McNuggets utan sås är som cheeseburgare utan ost, som en McFish gjord på kyckling. HELT FEL! Suck!

Helg i storstan

Hemma igen efter en snabbhelg i Sthlm. Bodde hos H&M - i nya lgh. Mucho najs. Sprang på stan igår fm - blev inte jättemkt shopping, men 2 böcker, ett par 'eskimåskor' och en plånbok/neccesär lyckads jag hitta. Mötte upp A som jag inte träffat på länge. Superkul att träffas. Sprang runt på stan, hon och jag och lillasyster. Mötte även upp B - blev ett snabbt möte. För sen bar det till lgh för att äta kanelbullar!! 

Nu är jag hemma igen, och i morgonbitti bär det tillbaka till Gbg - till min hustomte. :) 



"Stjärnor på is" var nog det segaste jag sett - någonsin.

Dagens citat 4

                      
Om man inte vet var man ska är det ingen idé att skynda sig. Man vet ändå inte när man kommer fram. [Nalle Puh]

Smart kille den där nallen tycker jag!

Fryser

Jag fryser. Som en KO. Nu sitter jag med min lila filt över mig. Hade nästan glömt bort den. Men hittade den nu här hemma. Jätteskönt. Det är bara en sak som jag är lite besviken över. Filten var mycket större när jag var mindre.

Dagens design 18 - matcha, matcha inte - det är frågan

Jag är en såndär männsika som gillar att matcha saker. Strumprna ska gärna matcha tröjan. Örhängen ska matcha. Färger, former...ja allt. Det ska finnas en tanke bakom det hela. Går det inte att matcha, så ska man göra det till det extrema - då ska det inte matcha alls. O då känner jag mig busig och så går jag runt och tänker på hur busig jag är.

OBS! det som inte matchar får ju absolut inte synas. Man ska bara veta. Likadant när det matchar..det behöver inte synas, bara man vet. Har man ex. en blå/vit randig tröja på sig, så är det ju jätteskoj att veta att man har blå/vit randiga strumpor i stövlarna. Det är ingen som ser - men man vet. Sen, kan man känna för att vara busig - som jag var nyss. Jag hade mina röda skor på mig...och under jackan hade jag en vit/rosa randig tröja. Tröjan var det ingen som såg...men jag visste att det inte matcha över huvudtaget. :) Busgt värre.

"Wishing On The Same Star"

"Wishing On The Same Star"

It's so hard to leave you
I don't really wanna go
I don't wanna say goodbye to you
It's the last thing I wanna do
But I won't be sad now
Cuz til your in my arms again
You'll be inside of my heart
And wherever I go
We'll never really be apart

We'll be wishing on the same star
Looking at the same moon
When you're thinking of me, baby
I'll be thinking of you
And no matter where I go
I will be there with you
Wishing on the same star
Lookin at the same moon

It's not really over
Baby, it will never be
Long as you keep me in your heart
I'll be there anywhere you are
And when you feel sad
Remember all the love we shared
And when you're feelin alone
Well, just look up in the sky
Oh, and baby, so will I

We'll be wishing on the same star
Looking at the same moon
When you're thinking of me, baby
I'll be thinking of you
And no matter where I go
I will be there with you
Wishing on the same star
Lookin at the same moon

No matter where you turn around
It's the same sun that keeps shining down
Wherever we'll be, I know that we'll be
Wishing on the same star

We'll be wishing on the same star
Looking at the same moon
When you're thinking of me, baby
I'll be thinking of you
And no matter where I go
I will be there with you
Wishing on the same star
Lookin at the same moon

Sko-Akuten

Mina stövlar är på sko-akuten. Som jag nämnt tidigare har jag svårt att hitta vinterskor/stövlar som jag gillar. Mina stövlar var väldigt trasiga. Fötterna blev kalla och blöta när man använde dem eftersom det var hål rakt igenom. Men jag gillar dem.

Så, nu är de på akuten. Vet inte om de kommer att klara sig. Det var för tidigt att säga. Men de skulle göra allt de kunde sa de. Hoppas att de kommer tillbaka till mig. I like them alot.

Happy birthday to you


missmountain.blogg.se

Dagens citat 3

"Det som ligger bakom oss och det som ligger framför oss är bagateller i jämförelse med det som ligger inom oss." [Ralph Waldo Emerson] 


Så sant som det är sagt...