Dansa dansa, annars är vi förlorade

...ett citat ur filmen Pina.

Packat och klart. Nästan iallafall. Direkt efter jobbet i morgon tar jag tåget till syster i Stockholm. Där väntar en myskväll för att sedan på lördag möta föräldrarna på Arlanda och åka till Anfi del Mar (Gran Canaria). Det ska bli otroligt skönt att komma iväg.

Igår på Piloxingen fick jag låna Hannas (tränarens) Piloxing-handskar. Hon trodde att det skulle vara något för mig. Dels för att jag gillar att utmanas, men också för att jag vill få bra teknik i allt jag gör. Hon trodde även att det skulle göra det bättre för min fot (mitt ledband är ju paj sedan många år) och ge mig bättre stabilitet. Hon känner mig bättre än vad jag gör själv - hon ser allt och hon har så rätt. Otroligt glad för att hon är så hjälpsam - hon är min PT :). Det var grymt kul att köra med handskar - och det blir mitt nästa köp. Jag ska absolut investera i ett par Piloxing-handskar. Det var riktigt tufft, övningarna blev tyngre - man tvingades till rätt teknik och allt kändes bara mycket bättre. Svetten rann som aldrig förr - mungiporna satt uppe vid öronen - det brände i ben och armar. Och idag visar träningsvärken på bra träning. Gårdagens ledord på träningen var Investering. Vi investerade i oss själva, tog i lite mer - bara för att få ut mer av det efteråt. Jag investerade så mycket i mig själv på träningen att jag var värd en AWO (After workout). Det blev en kvällsfika med bästa M på Cappuccino.

Ikväll har jag dansat House. Det är så underbart kul. Bara och släppa loss och njuta gärnet. Och nu...nu har jag äntligen fått se filmen Pina.

Miss you love

Jag gillar ju såntdär med listor och utmaningar - och denna fick jag från Kajsa.

1. Put your playlist on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS!


IF SOMEONE SAYS "IS THIS OKAY" YOU SAY? Faid into darkness (Avicii)

WHAT WOULD BEST DESCRIBE YOUR PERSONALITY? Every teardrop is a waterfall (Coldplay)

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL? Someone like you (Adele)

HOW DO YOU FEEL TODAY? I was just thinking (Teitur)

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE? Save the world (Swedish house mafia)

WHAT IS YOUR MOTTO? Under löven (Melissa Horn)

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU? Resten av ditt liv (Timbuktu)

WHAT DO YOU THINK OF YOUR PARENTS? Don't stop believin' (Journey)

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN? Hollywood hills (Sunrise avenue)

WHAT IS 2+2? Bubbly (Colbie Caillat)

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND? Euphoria (Loreen)

WHAT DO YOU THINK OF THE PERSON YOU LIKE? Vart jag min i världen vänder (Svenska björnstammen)

WHAT IS YOUR LIFE STORY? You da one (Rihanna)

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP? Time machine (Robyn)

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE? Where I stood (Missy Higgins)

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU? All I'm asking for (Jacqueline Govaert)

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING? Angel (Brooken door)

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL? Samson (Regina Spector)

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST? Emmylou (First Aid Kit)

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS? Utan dina andetag (Kent)

WHATS THE WORST THING THAT COULD HAPPEN? Beautiful monster (Ne-Yo)

HOW WILL YOU DIE? Crawl (Chris Brown)

WHAT IS THE ONE THING YOU REGRET? Jar of hearts (Christina Perri)

WHAT MAKES YOU LAUGH? Solen stiger upp även idag (Jumper)

WHAT MAKES YOU CRY? Wild ones (Flo Rida)

WILL YOU EVER GET MARRIED? Teenage dream (Kate Perry)

WHAT SCARES YOU THE MOST? I want it all (Queen)

DOES ANYONE LIKE YOU? Storm (Lifehouse)

IF YOU COULD GO BACK IN TIME, WHAT WOULD YOU CHANGE? We cry (The Script)

WHAT HURTS RIGHT NOW? What have I done (Anna Ternheim)

WHAT WILL YOU POST THIS AS? Miss you love (Maria Mena)

Now; your turn!

Gör om det om ni kan




Dumlekakor



Igår bakade jag dumlekakor. Jättegoda - såklart! Men...inte lika goda som Kajsas farmors. Hon är kung på dessa kakor. Jag måste börja öva...men det var ett riktigt bra första försök iallafall.

Heaven

Efter dansen hamnade jag i soffan. Plötsligt lystes hela lägenheten upp - allt blev guldgult. Himlen utanför var så fin - var tvungen att ta ett kort. Jag hade bara någon minut på mig. För nu är det aldeless mörkt.


Vårfint

Var på IKEA förut och köpte en ny ljusbricka som jag nu gjort lite vårfin med blommor, kiwi, citron och doftljus. Passar bra bredvid tulpanerna. Nu kan det gärna få sluta vara så grått och mulet också, så skulle jag bli ännu gladare.



House



Idag har jag varit och dansat House. Det är så himla skoj - mungiporna satt uppe vid öronen hela tiden och svetten rann. Det är sjukt jobbigt - benen är inte still en sekund. Just nu känns det inte som att jag kommer att kunna gå på veckor. Anar att benen kommer att kännas som stockar i morgon efter en natt i stillhet. Men det är det värt. Det är det värt. Om 2 veckor blir det favorit i repris! Tjohooo!

Det bästa från två världar



MUMS!

Final

Såhär tror "experterna" att utgången blir av kvällens final i Melodifestivalen:

1. Loreen
2. Danny
3. Lisa Miskovsky
4. Molly Sandén
5. Thorsten Flinck
6. David Lindgren
7. Dead By April
8. Ulrik Munther
9. Björn Ranelid feat. Sara Li
10. Top Cats
Vad jag vill? LOREEN! Numret är så snyggt och låten så bra!

Små filurer

När man är ute och går kan man hitta många bilder på små filurer. Leif till exempel.






På taket


Äntligen dags för lördagsförmiddagar på taket igen. Bästa stället! Utsikten är helt OK.

Ett gott skratt förlänger livet


Grymma helg

Det har varit en mycket bra helg. Bra på många sätt. Lördag: hoppade ur sängen vid 7.40 - på med träningskläder, easytone-skor och "viktarmband". 8.00 mötte jag Isabel vid Brunnsparken. Vi tog en powerwalk ner till Operan, längst vattnet till StenaLine-terminalen, upp till Masthugget och Masthuggskyrkan och sedan hem till Isabel i Vasa. Underbart väder. Därefter gick jag till SATS-Kompassen för 1h yogalates. Vid 10.45 var jag hemma igen, och då blev det frukost ute i solen. Förutom att jag lyckades få ett groteskt skavsår under PWn så det det en fantastiskt bra start på dagen. Det blev sedan en slapp dag fram tills dess att jag mötte Louise på ICA Maxi för lite mat-handlande innan vi åkte till Rebecca i Mölndal för matlagning, drinkar och Melodifestival. Bra dag helt enkelt. Jag var väl hemma vid 2.30 eller så och då somnade jag på fläcken. Söndag: Givetvis började jag dagen med blåbärssoppa till Vasaloppsstarten 8.00. Kollade på Vasaloppet fram tills dess att de hade 5km kvar till Mora. Då var jag tvungen att gå. På spårvagnen var jag tvungen att kolla Aftonbladet i telefonen för att se vem som vann. (Och nu har jag ju fått se målgången i efterhand.) Mötte upp Rebecca vid Olivedal. Det vankades brunch på Tintin. Efter några trevliga timmar på Tintin vad det äntligen dags för dans med Hanna på Kungsgatan. Hanna har varit i Thailand i 2 veckor. Så det blev ett kärt återseende - och bebismagen hade vuxit märkbart. Dock var hon aldeless för brun och fräsh. Man kände sig som ett spöke där bredvid henne. Men hennes energi och positivitet smittar av sig. Så min trötthet, övermätthet och äckliga skavsår var som bortblåst. Det var ett grymt kul och extremt jobbigt pass - Hanna hade ovanligt mycket energi. Efter dansen dunsade jag ned i soffan. Och nu har det blivit Så ska det låta - med bästa Peter Johansson och Mathilda Hansson och därefter Spårlöst. Och jag lär bli kvar i soffan en stund till. Grym helg.


Välkomstdrink hos Rebecca. Mums med Pigelin.

På promenad