Mors dag


Grattis på Mors dag!

Jag kollar på Rädda mammorna - duetten med Sarah Dawn Finer och Joacim Cans var hur bra som helst.

Söndagsmys

Helgens bloggande får fortsätta på samma tema även idag. Men jag har inte mycket att komma med när det gäller mitt Söndagsmys än: Fotbad - det är i och för sig inte fel på något sätt. Det är snarare väldigt mysigt. Denna superfina dag har jag spenderat inomhus - på jobbet. Tokigt varmt vart det där inne (som är väldigt varmt även i vanliga fall - när det inte är varmt ute) - mycket vatten gick åt. Som tur var blev vi bjudna på glass efteråt - mycket uppskattat!

Man kanske borde se till att göra något 'mysigt' varje dag...lixom, fredagsmys hela veckan :) nu menar jag inte att jag ska äta OLW-chips varje dag ;)

Fredags- och lördagsmys

Igår var det Fredagsmys i Slottsskogen. Vi hade verkligen tur med vädret. Vet inte hur många vi var...men ca 100 var anmälda. Det drog igång 15...grillning, fotboll, brännboll...folk droppade av...solen gick ner, knotten kom på intågande. Vi hade det väldigt trevligt vi 5 som var kvar - jag, M, J, J och C. Runt 22.40 blev knotten väldigt irriterande och vi beslöt oss för att packa oss hemåt. Jag hade bara tänkt att det skulle bli en kort tur till Slottis, men det blev som sagt närmare 8h.
Men väldigt trevligt var det!!

Idag är det Lördagsmys. Mitt lördagsmys består av följande:

(Lösgodis, egengjord Hallon/Blåbärs smoothie, egengjorda chokladmuffins, torkade aprikoser) + Robinson på TV

Fredagsmys

Snart är det fredagsmys...närmare bestämt i morgon. Mitt fredagsmys blir i Slottskogen. Grillning med jobbet!

Stackars studenter

Idag är man tvungen att hålla i kjolen. Inte för att jag har någon kjol idag, men jag har sett flera som har - och de har ett himla slit med att hålla den nere.
Fångad av en stormvind....


Var ute på en liten promenad nyss...såg de första studenterna. Vet inte om första skolan gick ut idag, men idag var iallafall de första jag såg. Men hur kul såg de ut att ha?! Inte alls någon student-känsla enligt mig. Såg tre vagnar och en bil. De lyssnade på musik och vinkade lite...såg väl i och för sig ganska trevligt ut. Men vart var skratten, ropen och sången? Folk som de åkte förbi (mig till exempel) lyfte knappt på ögonbrynet. I och för sig hade jag hörlurar på mig, men när jag fick syn på vagnen tog jag ur 'plopparna' men inte hörde jag mer sång för det - för det fanns ingen. Men hur kul kan det vara när "bara" en skola går ut. I Kga har vi ju bara 2, men iallafall. Här mötts ju inte ens vagnarna - Gbg är för stort. Även att alla åker inne i stan så blir det ändå ingen studenkänsla. Det bästa studentfirandet kankse är i en liten stad?! Jag tror nog det. Jag såg inga som var på stan för att "kolla på studenterna" - de anhöriga var väl vid skolan, men inte på stan - och visst, här åker de ju inte runt runt runt som hemma...men...äh, jag tyckte det såg tråkigt ut iallafall. Hemma är ju hela stan ute - det blir en folkfest :) Men nu lär man ju möta studenter varje dag i ett par veckor...undrar om de i morgon ser lite gladare ut - de har ju trots allt 

TAGIT STUDENTEN!


Tänk att det var 4 år sedan...Student 2005 

This makes me happy

Jag blir så glad av denna film. Jag vill också! Tänk vad häftigt...jag vill också dansa på en tågstation! Livet borde vara lite mer som en musikal. Det vore så mycket roligare. Nu är ju inte detta helt spontant...men man får känslan av att det är det och det är det som är så häftigt. Titta och njut...titta inte bort 1 sekund! Do, re, mi...



Only fooling myself


Plus och minus

Helgens plus:
+ K-day
+ Örebro
+ Det fina vädret
+ Grillning
+ Paris Som hemma har numera öppet på söndagar
+ Dans

Helgens minus
- Den tog slut för fort
- Förkylningen


En bild säger mer än tusen ord


Det är lite så här jag känner mig just nu.

Kga-dag

När jag tittar ut genom fönstret ser jag en mörkt grå himmel, det är ett konstigt ljus. Träden och gräset har en fin jättegrön färg. Förut var det sol, varmt och blå himmel. Förut var det även stora moln och droppande regn. Dagen har bjudit på alla väder som kan tänkas...utom snö (tack o lov för det).

Dagen har även bjudit på dans, fika, mangosorbet, promenad, grillning och knalla runt på stan. En helmysig dag med andra ord!


Tack Mamma

Just ja, jag glömde ju skriva det förut...men detta fina armband fick jag av min mamma i namnsdagspresent.

Dirty Dancing


A daughter is a special gift...


Hemfärd

Kort vecka, det uppsattas. Jag tar helg nu (tisdag-kväll). Åker hem i morgon. Det ska bli riktigt skönt. Typiskt dock att jag åker hem och A åker till Gbg. Men så brukar det vara...att vi aldrig befinner oss i samma stad samtidigt. Same story med Joss och M. Väldigt sällan man hinner ses. Men i helgen ska iallafall K och jag vara i samma stad, och det hör verkligen inte till vanligheterna :)

I morgon är det min namnsdag...

Sunshine

Idag skulle det regna i hela Sverige enligt väderleksrapporten. Men i staden där det annars alltid regnar har det varit väldigt skönt väder idag. Love love love it. Idag blev det till och med lunch ute. Värmen kanske är på intågande igen...? Tackar!


Gula jeans

Har tidigare tänkt att det där med färgade jeans inte är my cup of tea. Men som man vet så kan smaken ändra sig. Förra året köpte jag ett par grå/lila jeans. Då tyckte jag att de var väldigt vågade. Haha. Igår fick ett par gula jeans följa med mig hem. Mycket fina om jag får säga det själv. Och betydlig mer vågade än de grå/lila, som egentligen inte är något alls att lyfta på ögonbrynet för.

Skype + Eurovision

Trevligt avslut på en trevlig helg. Kollar på Eurovistion och skypar med K.
Snart dags för sängen. Jobb 8-11 i morgon, sedan lunchdate med M, sedan ev. en promenad och 18-21 blir det jobb igen.


Take my love, take my heart
Carry me with you in your dreams
No, no, never let go
Wonder of love, magical glow
 
Search for me in your dreams
Search for me, it's where I'll be


I'm in love with a fairytale

Jajemän, I'm in love with a fairytale...men det har ni nog redan fattat.

Jag såg inte finalen igår. Jag var ute och åt på restaurang med familjen och familjen E. Jag och lillasyster hann dock hem för att se hela röstningen. Rätt låt vann, men det kunde gärna ha varit lite mer spännande. Men men, det visar ju bara på hur bra låten var. Bra grej det där med att införa jurygrupper. Sådant gillar jag!

...var inte oroliga. Givetvis spelade jag in hela finalen. Såg delar av reprisen förut, men ska se hela ikväll.

Förutom Alexander Rybak så gillade jag Shirley Clamp. Jag vet att hon inte sjöng, men bättre kommentator får man leta efter. Hon var tipptopp även i tisdags och torsdags! Hon borde alltid få kommentera, förutsatt att hon inte själv sjunger förstås :) Så ärlig, så öppen, så spontan. Hur kul som helst!

Härlig helg

Det har varit en härlig helg...
Dans x2
Besök av lillasyster och föräldrar
Mycket god mat
Göteborgsvarv (inte springa, men kolla)
Shopping
Promenader
Fika i Haga
Hyffsat väder
Eurovision song contest

*Nu...ligger jag i soffan, dricker smoothie och kollar på Americas best dancecrew

17 maj

Idag är dagen då jag "brukar" vara i Norge. Har väl varit där...7 ggr tror jag. Oslo är mäktigt en dag som denna. I år lär det väl vara ännu mera festligheter (om möjligt) pga vinsten igår.

Goosebumps

Norge måste bara gå vidare till final. Inget snack om den saken. Goosebumps.

Måste bara säga att jag tangerade rekordet. 21.09 - missade bara lite på första bidraget även idag. :)

Turkosa strumpor och presenter

Hade en trevlig weekend i storstaden. Träffade massa folk jag inte träffat på länge, besökte Balettakademien och Danshögskolan. Det var riktigt skoj. Bodde några nätter hos A och sen en natt hos H&M. Fick massage (försenad födelsedagspresent) - väldigt uppskattat. PowerWalk i Hagaparken, promenad på Söder...

Det måste vara något speciellt med turkosa strumpor. Men vad? Jag har inte fattat det än. Men det var ett genomgående tema under min vistelse i Sthlm.
Turkosa strumpor + Dans = ????

Åkte med hem till Kga en snabbis. Var tvungen att gå på en utbildning på måndagskvällen nämligen. Och för ovanlighetens skull lyckades Joss och jag vara i samma stad (iaf grannstäder) samtidigt. Så det blev en trevlig måndag med snack, promenad och club-toast. Även försenade födelsedagspresenter här också. - Bra grej det där med att sprida ut sina födelsedagsfiranden. (Katten Findus (Pettsson&Findus) firar ju tydligen födelsedag 3 gånger om året - kanske skulle börja med det, men man behöver väl kanske inte bli äldre.)

One more time...

Kollar på reprisen av Eurovision song contest del1. Island är lika bra som igår. Konstigt. Maltas sångerska har fantastisk röst hon också. Går inte att säga annat.

Jag är bara extremt glad att Europa insåg Malenas storhet och fantastiska röst. Jag vet inte vad jag gör den dag (jag hoppas det aldrig kommer att inträffa) då Sverige inte klarar kvalet och missar finalen. Det vore hemskt.



Som jag nämnde i tidigare inlägg slutade jag jobbet 21 igår och Eurovision började ju 21. Jag kan meddela som så att jag slutade 21, var ute 21.01 sen gick jag fort (fortare än jag någonsin gjort - på gränsen till att jag sprang) lyckades få grönt relativt snabbt vid övergångsställena som annars kan ta 5bmin bara dem, 21.09 satt jag nyckeln i låset. Jag är riktigt imponerad av mig själv och jag kan meddela att jag endast missade ca 1-1,5 min på första bidraget. Samma procedur upprepas i morgon!

Alexander Rybak

Jag gillar verkligen norge!


Can you keep a secret

Så skönt att de gjorde pinan kort. Härligt att Sverige är i final. Ingen flopp här inte. Människan kan ju sjunga, det visste vi innan, men mottagandet visste man ju inte hur det skulle bli! Lovley att Island gick vidare också!

Can you keep a secret, can you keep a secret...

help

Nu är jag nervös....
....många dåliga låtar, några OK....


...Sverige MÅSTE gå vidare.

Ikväll smäller det

Ikväll börjar det! Ssssschlager!

Vet inte hur detta ska gå. Det börjar ju 21 och jag slutar jobba 21. Det blir till att springa från jobbet. Finns ju en riktigt schlager-freak på jobbet - vi kanske kan få sluta lite tidigare ;) - har för mig att vi fick det förra året. När det var fotbolls-VM/EM fick vi det iallafall.

Det blir samma procedur för mig på torsdag...slutar 21 då också. På lördag kanske det till och med blir så att jag får spela in det hela. Har ju folk här och vi ska ut och äta på lördagkväll. Jag o syrran får väl som sagt spela in det och kolla ikapp det vi missat.

...men först måste vi klara av kvällen. Deltävling 1 där Sverige är med. Finns fler dalliga bidrag ikväll...men som vanligt....öststats-pakten. Jag är big fan av Norge - de tävlar dock inte ikväll utan på tors.

Bye bye rain

Regn, regn och åter regn. Har traskat runt i gummistövlar hela veckan. Kallt är det också och blåser. Det känns som höst. Brrr. Men nu lämnar jag stövlarna hemma, lägger solglasögonen i väskan och sätter mig på tåget.


Jag hoppas att det är bättre väder i Stockholm....

Var ligger landet där man böjer bananerna?



Man lär sig en hel del av att titta på barnprogram. (Här: Mojje)

Today

Sista lediga dagen av 4 på rad. Nu blir det 4 dagar med jobb och sedan ledigt igen...wii...det blir Sthlm i helgen. Nu ska jag söka lite jobb, sen gå ut och gå..och sedan blir det dans! :)
Jag längtar till helgen.

Dreamgirls

Slappar framför TVn med vovven i knät och en skål vindruvor bredvid. Supermysigt. Kollar på Dreamgirls. Många bra låtar/scener i den filmen! Favoriterna är nog 'Steppin to the bad side' och 'Love you i do'. Älskar filmer innehållande sång och dans! Jag tycker att det borde vara så i verkliga livet. Livet borde vara som en musikal! Nu är ju inte dreamgirls en musikal...men ja...det är en dramafilm innehållande sång och dans så det är ju så likt en musikal som går utan att det är det. Sång och dans säger mycket mer än bara ord. Man blir berörd på ett helt annat sätt. Ingen chans att tappa intresse för filmen...Dock verkar vovven tycka det eftersom han sover, men...han förstår sig inte riktigt på filmen. :)
  




Sol i sinne brun inne

Det är soligt ute, men jag sitter inne. Det är ju repris på Så ska det låta på TV. :) Nu är inte jag den som måste kolla på varje avsnitt av Så ska det låta, men jag såg i TV-tablån att Peter Johansson är gäst. Och om denna kille sjunger på TV då kan ni vara säkra på att jag tittar med stora ögon och lyssnar med fladdrande öron!