I can't wait

Ibland får man lite ryck. Någon idé sådär som ploppar upp i huvudet. Gårdagens ryck blev ett väldans bra sådant.

I can't wait

Michael Jackson



Så cool dans!

22734

Om någon är intresserad så går jag 22734 steg en vanlig dag. En vanlig dag är alltså en dag då jag jobbar (stillasittande). Gör något ärende. Sitter på balkongen och solar lite. Tar en liten promenad. I stegen är INTE träning inräknat. Vart själv ganska mponerad med tanke på att jag har hört att rekomendationen är att gå 11000 steg per dag. Jag går alltså det dubbla. Nu säger jag inte att jag gör det varje dag - alla dagar ser olika ut. Vissa dagar går jag betydlig mer andra dagar mindre. Men så blir det när man inte har spårvagnskort. Ska jag någonstans så går jag.

Det är allt bra skoj med stegräknare. Jag brukar ha den när jag PowerWalkar men sällan en hel dag, men det var intressant. Mycket intressant.

Straff

Jag hör det, jag ser det, men jag är inte där.

Jag snackar självklart om Sverige-England på Gamla Ullevi. Jag kollar på TV men har balkongdörren öppen - och det är ett himla liv därborta. Men inte så konstigt...det är spännande med dessa straffar.

Midsommar 09

Nedan följer några bilder från Midsommar med K på Tjärnö.



1. K och jag på promenad
2. Raggsockar i seglarskor = så poppis
3. Carinjo i Strömstad



4. Utsikt från Svinesundsbron
5. Utsikten när man vakna på morgonen
6. Utsikten när man gick och la sig på kvällen



7. Midsommartårta
8. Jordgubbar + blommor = Midsommar
9. K:s födelsedagstårta



10. Skagerack i Strömsad
11. Sverige vs. Norge på Svinesundsbron
12. Rabbalshede - insider humor

Audition



En riktigt bra audition av Arielle och Phillip.
Dessvärre hittade jag inget klipp på bara dansen - men spola fram till ca 1.55 om ni inte vill se snacket innan.

Ljummet

Idag har jag varit ledig :) suttit i solen på balkongen i princip hela dagen. Helt fantastiskt skönt. Sen blev det dans på SATS och nu kollar jag på So you think you can dance. Kan det bli bättre? Ja..det kan det. Om vi hade haft varmvatten hade jag tagit ett fotbad. Något skumt har hänt med vattnet. Det blir varken kallt eller varmt. Riktigt kallt har vi aldrig kunnat få - men nu är det ljummet hela tiden. Det är riktigt kallt när man ska duscha.

Kex

Det är varmt så varmt - ta det inte som att jag klagar. Igår när det egentligen var läggdags fick vi ett ryck. Jag och M tog en promenad i det varma vädret. Det var så varmt och klockan vad typ 00.00. Hur gött som helst. Vi tog en sväng förbi Incontro där kändsar som Christer Sjögren och Lotta Engberg hängde (det hade ju varit Lotta på Liseberg strax innan). Helt fantastico väder idag också. När jag gick hem från jobbet vid 21 gick jag i shorts och linne. Sommar, sommar, sommar...

Btw dag har jag hört ordet tjex flera gånger. SÅ irriterande. För er som inte vet tjex = kex på göteborska. Det heter KEX!

Värmlandsvisan

Kollar på Lotta på Liseberg. K - de sjunger Värmlandsvisan. Och det vet ju både du och jag hur den går! :) Haha!

Stör mig lite på att de hela tiden säger att det är premiär på Lotta på Liseberg - det är väl 3e, 4e året, bara det att de inte har TV-sänt det förut. Right?! M var där...så nu letar jag efter henne i bild. Ja...jag har spelat in det. Men jag måste ju jämföra vilket som är bäst...Gbg vs. Sthlm. Anders vs. Lotta. Grönan vs. Liseberg.   

Hassle


Det är krig

Har de slutat spela? Runt 23.30 så hörde vi inte så mycket från Ullevi och AC/DC...jag öppnade balkongdörren och kunde konstatera att de visst spelade fortfarande.

Sen, strax senare, hände det. M trodde att det var krig. Det var de galnaste fyrverkerierna ever. Himlen blev gul, blå, grön, röd, lila om vart annat och det pangade så att det gjorde ont i magen. Vi hörde från folk som bor längre bort att det var ett himlans pangande...gissa vad det var för oss då som bara bor sisådär 1-2 kvarter ifrån. Ujujuj. Vilket avslut.

Noreg

När solen går ner i Norge skiner den fortfarande över Sverige.

Jag, K, E och S tog en liten tur till gränsen igårkväll. Norsk-Svenska gränsen alltså. Vi skuttade runt där ett tag (bokstavligt talat) och hade det kul åt skylten som det stog Noreg på. Hallå?? Norge heter det väl! Nynorska? Noreg - hur dumt låter inte det?


Update

Jag vet inte hur många gånger jag och K har sagt denna vecka/helg - det där måste vi skriva på bloggen. Jag har sagt varje gång att det kommer jag aldrig komma håg när jag väl sitter där (med tillgång till Internet) och ska skriva. Och mycket riktigt. Men jag vet, att K har författat en del inlägg som kommer att produceras på bloggen...så jag väntar med spänning på dem så får ni en update här också. Jag håller dessutom på att knåpa på ett litet kollage som kommer att publiceras...så småning om. Väntar dock på lite snygga bilder från E:s kamera.

AC/DC

Funderar på om jag hör AC/DC om jag öppnar balkongdörren. Borde nog höra lite iallafall...

De fanns överallt...precis överallt...fansen alltså. AC/DC fansen invaderade Gbg idag. De var på tåget, på centralen, i hamnen...överallt. Varenda kotte hade AC/DC-tröja på sig. Det såg ut som att de skulle få en underbar kväll på Ullevi...sol och riktigt varmt. Men sedan åkte K och regnet började falla. Så K...det är inte bara jag om vill att du ska komma tillbaka. X antal AC/DC-fans vill att du kommer tillbaka också...och det NU!

K - du kommer med solsken till mig.
Pling plong. När man pratar om trollet - ett sms från K



Update: Vi hör basen, vi hör att det är musik, om man öppnar dörren - men det går inte att urskilja låtar. Man hör en del in också faktskt. Inte varje dag man får sin godnattsång från AC/DC.

Kom tillbaka

Det regnar från en klarblå himmel...och det är K:s fel. Bara hon sätter sig på bussen påväg bort protesterar vädergudarna, och jag också! K - kom tillbaka!


Uppdateringar från veckan/helgen kommer allteftersom.

Dansabstinens

Jag har dansabstinens. Jag vill dansa! Dansa, dansa, dansa!!

I morgon ska jag dansa på SATS. Det är inte samma sak, men det är ändå dans. Och dans är ju alltid dans. Men...jag vill dansa på riktigt. Dansa som vi gjorde förut. Några som kommer fortsätta dansa är A och M. De är så duktiga så jag blir helt stolt över att vara danspolare med dem! A har ju kommit in på Iwanson i München, och M har idag kommit in på Danshgskolan i Sthlm - inte illa tjejer, inte illa. Ni är bäst! Men, det gör bara att jag blir ännu mer sugen på att dansa.

På onsdag 21.55 händer det! So you think you can dance!!

Så nära

It's been a long day. Iofs har den väl inte varit längre än andra dagar - tycker de är ungefär lika långa, men. Trött är jag nu iallafall, snart dags för sängen. Slökollar lite å fotboll...Spanien-Tyskland. Känns lite skumt att veta att de faktiskt håller på att spela något kvarter härifrån och att det sitter några nissar där med filmkameror och så swich (eller ja..inte swich, det är väl en himlans arbete) så dyker det upp på TVn. De är så nära men det är mycket arbete och 'lång väg' för att det ska dyka upp i TV rutan och ändå så sker det direkt. Man ser ett mål på TV i samma sekund som det sker på riktigt. Nu blev det ju inga mål i denna match, men ni fattar grejen... Lite skumt.

Hans fot sa "saliv"


Riktigt skoj/bra översättning!

C and K

En helg som bara flög förbi. Var hemma i Kga. Kom i fredags och åkte i morse. Har hunnit med Marieberg, fika med A och Kalas.

Jag lämnade det gråa regniga trista vädret hemma och tog solen med till Gbg. Riktigt varmt och skönt! Tog mig en promenad förut, bort till Mässan och tajmade K:s rast - så vi satt ute i solen ett tag. Nu är vi finally i samma stad. Denna gång är det inte C and K in the UK, utan C and K in Gbg...men det rimmar ju inte, men...  



"C...ska vi gå och dansa nu?" - Det är bra! Helt rätt killen! Han vet hur det ska va!

Som hemma

Som hemma - men borta. Det blev en fika med A. En chokladmuffin :) Allways nice to catch up. Men vi börjar bli gamla...minnet sviker.


K-days

Läste nyss på Ms blogg om den härliga känslan av att kunna prata om allt med en person som man inte träffat på länge. Det spelar ingen roll hur länge sedan det var man sågs man bara tar vid där det slutade och det känns plötsligt som man träffats oftare. Jag har en sådan person och det är K. (Jag har flera sånna personer iofs...men) sedan K flyttade till London för...snart 3 år sedan (?) har vi inte kunnat träffats så ofta. Men vi båda såg till att vara hemma i Kga för ett par veckor sedan och det var precis så...inte märktes det att vi inte setts sedan jul. Visst har vi pratat via Skype och Msn...men det är inte samma sak.

K ringde i morse...hon hade landat i Gbg. Oj så dumt kanske ni tänker då...eftersom jag är hemma i Kga. Men se...på måndag åker jag till Gbg och sen blir det flera K-days speciellt då vi åker till Strömstad tillsammas över midsommar.

Hoppas att kunna få till en London-tripp i sommar också. Hoppas hoppas... Har ju inte varit i London sedan juli 2008. Det är dags för ett besök! Joss är i London denna helg...fusk!

Nu har det ju gått sådär lång tid igen A. Synd att vi inte lyckades få till en date denna helg, men i sommar måste det bli av! Så kul att prata med dig igår! Ytterliggare en person som känns så bra att träffa oavsett hur lång tid det går emellan. Men jag följer bloggen slaviskt så det känns som vi pratar varje dag :)

SYTYCD

Nästa vecka börjar en ny säsong av SYTYCD! Som jag har längtat! För er icke insatta: SYTYCD = So You Think You Can  Dance. Jag kan stolt säga att jag inte missat ett avsnitt någonsin av SYTYCD (fyra säsonger av amerikanska och en säsong av skandinaviska -det australiensiska har ju inte visats i Sverige tyvärr). Jag tänker inte missa något avsnitt i år heller - tacka vet jag inspelningsbar DVD :)

Varje säsong har haft korreografier som jag aldrig kommer glömma. En av favoriterna från förra säsongen är 'Bleeding love' med Chelise och Mark.


Vinnare säsong 1: Nick
2: Benji
3: Sabra
4: Josh
5: återstår att se

Vinnare SYTYCD Scandinavia: Mona

Grattis vänner

         
Idag har jag stor anledning att grattulera mina 'Annor'. 
Anna O - för att det är din födelsedag såklart! 
Anna S - för att du helt enkelt är bäst, oavsett vad du väljer så klarade du det! 

Baton twirling

Denna lilla 12åring, Stacy Singer är grym! Jag blir helt faccinerad varje gång jag kollar på klippet. Nu ligger ju min drill-karriär på is :) haha...men jag kan ju fortsätta att drömma. Den dag jag sätter alla dessa turns, rolls och illusions...den dagen...blir yr när jag ser alla turns, kan knappt räkna varven. Och en neckroll-serie på ca 20 sekunder, det är inte klokt!!!

7h tennis

Ja idag har jag tittat på TV minsann. Mer än 7h tennis!
Måste erkänna att det var jobbigt där ett tag och att det var hur skönt som helst att se Söderling slå Gonzales i 5e set. Efter den rysaren så blev det ytterligare en jämn match mellan Fedrer och Del Potro. Även om det såg ut som att Del Potro skulle ta hem det där ett tag så blir det alltså Söderling mot Fedrer i finalen på söndag. Yippie!! Han är allt bra duktig Söderling...typiskt bara att jag jobbar hela dagen på söndag...så då blir det ingen tennis för min del. Heja Sverige! Men nu är det ju så att Söderling, rankad 23a, ska möta Fedrer som är rankad 2a. Men...han har ju vunnit över Nadal nu och han är ju rankad 1a...så ingenting är omöjligt!

Jag laddar för fullt

Hemma i skogen över helgen. Det väntas jobb på söndag. Men just nu laddar jag!! Och vad laddar jag för kanske ni undrar då...jo tennisen såklart! Söderling!

Det är konstigt

Ja visst är det konstigt att mobilen alltid ringer när man står i kassan och ska betala. Under hur lång tid står man där? 1 minut, max. Och under den minuten är det någon som tänker på en och slår numret. Visst är det konstigt, för det är ju inte så att det bara har hänt en gång. Och det är ju inte så att mobilen ringer överdrivet ofta...

Det hände mig nu..för 20 minuter sedan när jag var på Netto...och nu är jag glad.

2 rätt av 2 möjliga

För någon dag sedan läste jag på en löpsedel vid ICA att det skulle bli superväder i Gbg - Juni, Juli och Augusti. Hittills kan man väl säga att de haft 2 rätt av 2 möjliga. Bra jobbat! Kanonväder både igår och idag (tidigare under helgen också...men då var det ju fortfarande maj). La mig ute på balkongen en stund...somnade...vaknade nyss med ett ryck och tänkte 'vad är klockan?' - men det är lugnt, har 25 min innan jag måste gå till jobbet. Har dock sett/hört att det ska bli sämre väder...men jag vet inte om jag vill tro på det...de har ju lovat superväder!

Sunny day