Happy face

Bra dag på jobbet. Fått massage. Varit och tränat piloxing. Skrivit på avtal + betalat för Small Group training. I morgon släpps biljetterna till THE NIKE BLAST 2011. På fredag åker jag hem. Melissa Horn-konsert på lördag. Örebro. Julbord. Nästa vecka ska jag på Törnrosa på GöteborgsOperan. Nästa helg ska jag på Svansjön i Stockholm. Luciafest med jobbet. Besök av kusin med familj. Jul på Liseberg. Ja detta är bara lite av det som ska hända innan jul. Mycket skoj som händer nu. Glad. Bryr mig inte om att det blåser och regnar och är allmänt trist ute. Happy face.

Hjälp

Kallade jag det storm det som var tidigare idag - så är det orkan nu. På gymmet fick jag höra att Älvsborgsbron är avstängd. Fasaden på ett av husen på Backaplan har blåst sönder. De sa att det var varningar utfärdade och man rekomenderade att man skulle stanna inomhus. Fast vi var ju tvugna att ta oss hem. Tydligen har vattnet stigit så pass att det är kraftiga översvämningar. Jag hade stora problem med att ta mig hem. Jag blev riktigt anfådd och det var kämpigt för benen. Ibland fick jag vinden i ryggen och då praktiskt taget flög jag fram. Att försöka cykla var det inte tal om. Väl hemma hade strömmen slagits ut. Så det blev till att duscha i skenet av stearinljus. Nu är det soffan, stearinljus och tjock filt som gäller. Men snart tycker jag inte att det är mysigt längre. Vill ha elen tillbaka. Börjar även fundera på om mitt hus verkligen är stormsäkert. Det smattrar, knakar, slår och låter. Stormar från alla håll. Nackdel att ha hörnlägenhet (den enda nackdel jag har kommit på med hörnlägenhet) är ju att det låter från alla håll. Gardinerna och julstjärnan svajar lite - så balkongdörren är nog inte helt tät. Känns som att detta kan bli en lång kväll...men en sak är säker. Jag kommer stanna inomhus.

Fångad av en stormvind

Jag och M får lite knasiga idéer ibland. Idag efter brunchen på Egg&Milk kom vi på att vi kunde gå upp till Skansen Kronan. Ingen av oss har varit uppe där. Det var jättefint, men inte optimalt att gå upp på Göteborgs högsta topp i spöregn och storm.Jag gick baklänges ned. Det var lättare så.

När 1a ljuset brinner

Glad 1a advent


Mys

Som vanligt är jag ganska sen med det där med trender. Var och varannan människa äger ju numera en onepice, ziperall eller någon annan variant av denna mysiga jumpsuit. Det är först nu jag börjar se det fina i det hela. Tänk att ligga och mysa i soffan i en sånhär:




Adventspyssel

Igårkväll var det adventspyssel som gällde här hemma. Jag och I pysslade, drack glögg, åt pepparkakor och lussekatter. Hur mysigt som helst.

Jag gjorde ljusmanschetter till min nya julljusstake.



Sedan klädde jag Gunnar (min lilla gran).



Sedan så åkte julstjärnan upp i fönstret och adventsljusstaken fick komma fram. Imorgon ska första ljuset tändas.


Träningsvecka

Har med mig mina jobb-kumpaner på SATS denna vecka. Jag har varit väldigt öppen och villig att prova på nya klasser med dem. Jag visste ju att jag aldrig skulle få med dem på mina älskade danspass.
I måndags körde vi Shape. Det var nytt för mig. Ganska kul faktiskt och lagom jobbigt. Anna är en väldigt duktig ledare också. Hon är förövrigt nominerad till GuldHjärtat 2011. Jag har såklart röstat på henne. I tisdags testade vi Piloxing för Hanna. Piloxing har jag kört förr, så jag vet att jag gillar det. Men jag har aldrig kört för Hanna - och det var hur kul som helst. Gillar passet, gillar henne. Igår gjorde vi en vild chansning och bokade in oss på Energy. Det var 'sådär'. Väldigt jobbigt (hade träningsvärk i benen redan innan passet började) men det var väldigt basic. Inget nytt favoritpass direkt. Idag förvånade jag mig själv och gick på cykel-pass. Kanske var första och sista gången. Ingenting för mig. Tråkigt var det och ont i rumpan gjorde det. Sen gick vi på core. I morgon och på lördag blir det BodyBlance. Så då får jag känna mig lite som hemma trots att det är med ledare som jag inte brukar köra för. Maria är ju i Australien och har det skönt. På söndag, hör och häpna, får jag med mig Rebecca på Hannas dans och core.

Slutsats. Jag håller mig nog till mina Dans, Streetdance, BodyBalance, Piloxing, Core och Yogapass.
Nyhet. Jag har anmält mig till att börja med small group dans med Hanna. Som PT fast man kör i liten grupp (6 personer) med inriktigt styrka och dans. Det får bli min julklapp till mig själv.


Dagens gåva



När man tränar på SATS får man presenter då och då. Idag fick jag en mössa. Behövligt. Inte för att den behövdes i dagens 16 grader och sol. Men jag behöver en mössa.

Idag fikade jag ute. Inte klokt att man kan göra det 20 november.

Man får faktiskt bra presenter från SATS. Jag har bland annat fått: 3 vattenflaskor, badlakan, träningsväska, tygväska, iphone-armband, svettband, svettahandduk...och så mössan idag.


Helgen som varit

Taggar för dans. Har inte dansat på LÄNGE!

Precis som många andra gillar jag programmet 'Så mycket bättre' och jag längtar tills det blir Lalehs tur att bli hyllad. Hon har så många bra låtar. Det enda tråkiga är ju att man inte får höra Laleh sjunga då. Tycker att hon är grym på att tolka de andras låtar. I kind of like her!
Bjuder på en av Lalehs bästa låtar.



Hippiefest hos Frida i fredags. Superkul - Grattis igen! Jag hade mammas fina gamla klänning på mig. Superskön och supersnygg men supersvår att spela twister i. Men alla var så grymt snygga.

Gårdagen spenderades med Rebecca och Louise. Först några timmar i Ullared (så nu har man vart där också) och sen filmkväll hos Rebecca. Ullared var faktiskt rätt skoj. Blir nog fler gånger.


Footloose

  vs. 

Samma story, samma låtar, samma typsnitt.
Andra skådisar, annan tid...
Ren McCormack äger numera en ipod. Ingen freestyle här inte.
2011 års Footloose var bra. Men 1984 års var bättre.


Rihanna 1/11

Hittade några klipp på Youtube från Rihannas konsert i Globen 1/11. Dessa är filmade väldigt långt ifrån, men på alla andra klipp så skrek o sjöng personerna som höll i kameran så mycket.

Här är Rihannas entré i Globen. Only girl.


Allsång med California kingbed.

Rihanna hissas upp i Globens tak sittandes på en flygel - sjungandes Love the way you lie.


Jag hittar inte att någon har lagt upp Umbrella - annars hade jag bjudit på den också. Jag och syster satt långt fram på höger sida. Så vi hade väldigt bra koll på scenen. Inte många meter ifrån.


Ge blod

Denna affisch finns på Fridhemsplan i Sthlm. Kalla mig dyslektiker, men det tog lång tid innan jag förstod vad det stod.



Vad står det egentligen? Jag läste "NU kan du ge blod i trupp". Skulle man gå dit ett helt gäng då? Får man inte gå själv? Hur funkar den blodgivningen? Jag fattade verkligen inte vad de menade. 10 minuter senare...fick jag snilleblixten. 1 trappa upp. Men skriv det då!! Hur mycket tjänade de på att ta bort 4 bokstäver (appa)? Och byt font - så att ettan ser ut som en etta. Tack!


Ibland ska man ha tur

När Rihanna ställde in måndagens konsert blev jag orolig att även tisdagens skulle ställas in. Jag var nästan säker på att det skulle bli så. På tåget till Sthlm igårförmiddag snackades det hejvilt om Rihanna. Var hon sjuk? Utmattad? Vad skulle hända? Ingen visste. Alla hoppades att vi skulle få se henne i Globen på kvällen. 

Under hela dagen tittade vi på Aftonbladet i telefonen för att hålla oss uppdaterade om senaste nytt. Vid 12 kunde det konstateras att Rihanna var på plats i Sthlm, men de kunde inte bekräfta något om konserten. Vid 16-tiden stod det "Live Nation kan bekräfta att kvällens konsert blir av". Otrolig lättnad, men samtidigt vågade man inte lita på det helt säkert. På måndagen hade de ju ställt in så sent som vid 19. 

Men vi fick se Rihanna. Otroligt bra! Man märkte inte direkt av någon sjukdom (inte röstmässigt iallafall). Kanske ovanligt långa pauser mellan låtarna? Inte vet jag. Jag har inget att jämföra med. Jag tyckte iallafall att det var fantastiskt. Hon gick ut hårt med Only girl. Sedan var det bra ända tills Run this town - då blev det fantastiskt. Och sedan blev det bara bättre o bättre. Det vill säga...det var magiskt när hon avslutade konserten med Umbrella.

På tåget hem nu ikväll var det många som pratade om konserten igår. När vi kom fram med tåget vid 20.30 hörde jag någon som sa "Rihanna ställer in ikväll". Jag visste inte vad jag skulle tro. Vi skämtade om det igår. Men så var det. Rihanna har ställt in ikväll. Vilken himla tur vi hade! Nu har jag fått veta av folk som var på plats ikväll att de fick beskedet kl 20.15 och då hade inte Calvin Harris kommit ut på scen än. Igår kom han ut vid 19.30. Men 20.15 ropade de alltså ut i högtalarna i Globen att konserten var inställd och då hade de allra flesta varit där i 2-2,5h. Så tråkigt för alla som skulle se henne. O tråkigt för alla som skulle sett henne i måndags. Just nu är jag otroligt glad att jag fick se henne igår.

Lillasyster har bilderna vi tog. Men här får ni en som jag snodde på Aftonbladet. Bilden är tagen under låten Hard (den låt Rihanna hade som mest kläder på dig).