Any way the wind blows...

...doesn't really matters to me.

Har gått runt och sjungit på Queen-låtar i ett dygn nu. Dessa låtar har en tendens att fastna i min hjärna så jag är förbededd på ett par dagar till :) Inte mig emot. Jag gillar dem.

Är inne i ett musikal-flow nu. We will rock you igår. Sunset Boulevard på fredag. Är inne i ett annat flow nu också. Resor. Har bokat tåg hem över jul. Fick ett ryck och bokade flyg över nyår (London baby). Ska boka tåg till Sthlm i januari. (Om bara SJ:s hemsida vill samarbeta med mig) Har jag inte sagt det innan, så säger jag det nu: det blir NIKE i januari iår igen :) Det var så grymt skoj förra året. Och min tå är nästa NÄSTAN helt bra nu. Den trampades sönder sist. Nu, 10 månader senare, ser tån nästan helt normal ut och det gör i princip inte ont längre (bara ibland).

Mixed feelings

Ut och fira eller gömma sig under en filt och gråta?
Det är däremellan jag pendlar just nu. Historiens konstigaste dag.


WWRY

We Will Rock You
På Lördag
15.00
Cirkus


Ljus i mörkret

Så mörkt och blött det varit idag. Sjukt tråkigt väder. Det blev aldrig ljust. Det är då små saker gör så att dagen blir ljusare. Satt med mail och admin idag. Väldigt skönt. Men sedan kom ett sms som gjorde min dag ännu ljusare - "Jag kör dansen idag i Frölunda...hoppas på sällskap [...]" strax därefter kom nästa sms "Blir även en bbe efter :)" Gissa om jag blev glad. Det gick hur bra som helst att jobba på eftermiddagen. Sprang till bussen. Och åkte och gjorde det jag gillar mest. Dansa och köra BodyBalance. Att köra BodyBalance 2 dagar i rad känns i magen - det kan jag lova. Dansa kan jag göra hur många dagar i rad som helst. Där finns inget stopp :) Men nu blir det nog inget förrän på söndag. Faktiskt.

Men i morgon är en ny dag. Laddar nu med Lisa Miskovsky och tea. I morgon är det Rosa Bandet-galan. Lisa Miskovsky ska uppträda med sin nya låt Lover. Den finns inte på youtube än - den är för ny. Bjuder på What If istället. En riktigt gammal goding.


I loved you first



Idag dansade vi till svetten sprutade. Riktigt kul var det. H hade dansen istället för M och det är så sällan jag dansar för henne. Hennes pass på måndagar hinner inte jag till :( så det är ännu roligare de få gånger hon vickar för M eller S. Efter passet var det nedvarvning och stretch (och allsång) till Samson.


Hakuna Matata

Vad gör man stormiga, regninga, mörka dagar? Jo, man tackar för att youtube finns. Det har blivit lite filmmys med Skönheten & Odjuret, Lejonkungen och Lejonkungen 2 senaste dagarna. Hade inte sett 2an förut. Den var bra, men kan inte alls jämföras med ettan. Nästa film att se blir väl Lejonkungen 3 - har inte sett den heller (tveksamt om den är bra). Skönheten & Odjuret var inte så bra som jag mindes. Tyvärr.

Hakuna Matata - "lämna dit bakomflutna före dig" :)


Fruar i mängder

Svenska Hollywoodfruar
Norska Hollywoodfruar
Danska Hollywoodfruar
Ja vi elsker Hollywood
Svenska NewYorkfruar
Skånefruar

Vart ska detta sluta?
Såg nyss reklam för nästa program i raden...Ladies på Östermalm
Jag har säkert missat ett par program också...


Trög i starten

En vecka efter att jag flyttade till Göteborg insåg jag att jag inte skulle klara mig utan ett par gummistövlar. Det investerade jag i på en gång. Vid samma tidpunkt insåg jag att en jacka som är vindtät och vattentät är ett måste. Dock dröjde det mer än 2,5 år innan jag skulle investera i en jacka. Det skedde idag. Jag hoppade i mina gummistövlar, tog mitt paraply (som i princip inte gör någon nytta) och gick till Stadium. Där hittade jag The Jacka. Köpte den, gick hem - och insåg att ett par regnbyxor inte skulle sitta fel. Så om en 2-3 år kanske jag köper ett par sådana. Jeansen satt som klister när jag kom hem. Men, nu har jag iallafall en vind/vattentät jacka. Alltid något och det känns som den kommer att användas flitigt.


Here it is. Fast, randen i huvan är rosa på min jacka. Så fin så.


Vägskäl

Idag fick jag hem min parfym som jag beställt. Princess av Vera Wang. Givetvis blev jag glad över att parfymen kom, och så snabbt dessutom. Besällde den i förrgårkväll. Men innan jag luktade på parfymen tog jag med mig bubbelplasten och satte mig i soffan och "pluppade". Tänk att jag fortfarande gillar bubbelplast. Det blir man aldrig för gammal för.

Youtubade lite gamla låtar. Sen blev jag fast. Jag återupptäckte Jumper. Dessa fantastiska värmlandsgossar! Det var ett par år sedan jag lyssnade på dem och jag kan ju säga att alla låtar sitter i minnet. Så, med andra ord, här sitter jag och sjunger Jumper och smäller bubbelplast.

En del blickar norrut på sin karta
och en del vill vara där där det alltid sker.
Vissa singlar slant och vissa hatar
att behöva vara herre över sin tid.

Ska man vara beredd på att tåget drar iväg
eller ska man vänta på
att någon visar vilken väg man ska gå
eller är det möjligen så att, möjligen så att
Att tiden är inne just nu
Att tiden är inne just nu

Att slumpen kan vara ganska så dramatisk,
det har vi väl lärt oss nu
Liksom att våra egna val inte alltid
öppnar just den dörr vi hade tänkt.

Ska man vara beredd på att tåget drar iväg
eller ska man vänta på
att någon visar vilken väg man ska gå
eller är det möjligen så att, möjligen så att
Att tiden är inne just nu
Att tiden är inne just nu

Att tiden är inne just nu
Att tiden är inne just nu


Dancing on my own


Sköna söndag

Sötaste lilla N har fyllt år i veckan och idag var hon och C och kollade på dansen. Hon bjöd oss på bananer efteråt. Väldigt uppskattat. Hon är för go den ungen.

Nu har jag tänt massa ljus och ligger och myser under en filt i soffan. Det är så man ska göra på söndagkvällar. Tortillapizzan är uppäten och jag väntar på att Ensam mamma ska börja på TV. Jag är sådär härligt trött i kroppen efter en långpromenad, en tur på stan, dans och core. Söndagsmys. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Jag gillar söndagar. Ska fixa mig en kopp te och sen kommer jag inte röra mig ur fläcken.

Jag har bestämt mig. Det blir förhoppningsvis en Stockholmsvisit i januari.

Höst eller sommar?

Här kan man ju inte sitta och ruttna. Solen lyser in genom fönstret och jag vill ut! Vad ska man ha på sig? Är det höst eller sommar? Förra lördagen var det sommar (folk gick ute i bara t-shirt), sen har det varit höst i veckan. Men nu kanske sommaren är tillbaka igen?! 16 oktober - sommar? :) Jag får helt enkelt gå ut och känna efter.

Update: Det var höst. En kall, men mycket solig höstdag. 7.8 grader är det ute. Och hur vet jag det!? Jo, jag gick och köpte en termometer! Finally. Nu behöver jag inte ställa mig mig på balkongen och 'känna efter' varje gång jag ska gå ut. Nu kan jag stå inne och veta hur varmt/kallt det är ute. Otroligt bra grej. Bra investering måste jag säga. 49:-  

PUSS


Top 3

Idag har jag suttit med mail och admin på jobbet. Jag har med andra ord inte tagit ett enda samtal. När jag inte sitter på telefon så sitter jag med musik i öronen. Jag jobbar så mycket bättre till musik. Mestadels blir det NRJ, men när det är reklam eller tråkigt snack så åker Mix, Rix, P3 eller Rock på. Men sen byts det snabbt tillbaka till NRJ. :) Efter dagens radiolyssnande så kan man lätt konstatera vilka låtar som spelas mest just nu. På första plats har vi: Taio Cruz - Dynamite. På en andra plats ligger: Robyn - Hang with me. Och bronset går till: Mohombi - Bumpy ride. Eftersom jag dansar till den förstnämnda och sistnämnda 3-4ggr i veckan har jag väldigt svårt att sitta still när dessa låtar kommer på. Jag smådansar och diggar i och för sig till all musik. Men till "dansmusik" går det absolut inte att sitta still. Lyckas du?


Plötsligt händer det

Igår skrev jag "Den dag det blir dags för mig att införskaffa saker till lägenhet..." - nu vet jag när den dagen blir. I morgon skriver jag kontrakt till min nya lägenhet. I december blir det flytt.


I'm in love

Jag har gått och kärat ner mig i massa saker i helgen. Jag har spanat in utbudet i några av mina favoritbutiker. (IKEA, Chilli, Grandma's, Village, Lagerhaus, Designtorget, Haga Hem, Heartstore, Åhléns, Granit, Bolagret) Den dag det blir dags för mig att införskaffa saker till lägenhet kommer mycket pengar att gå åt. Det kanske är dags att börja spela på lotto.

Jag vill jag vill jag vill jag vill.

Btw. kolla in http://pernillawahlgren.se/pernillas-blogg/barnens-dag-2.html Syrran är med i Pernilla Wahlgrens blogg. Toksnygg hatt har hon tjejen :)

Snabba fakta

Favoritfrukost: Tea, vaniljyoghurt med äppelmüsli och nybakade scones
Bästa mikromaten: Pasta - mozzarella
Fikar gärna på: Tintin
Bästa konsertlokalen: Ullevi
Senast sedda teater-/bio föreställning: Oj, minns inte. "Farsan" kanske det var på bio med Frida. Men ska snart på We will rock you-musikalen i Sthlm och veckan därpå musikalen Sunset boulevard i Gbg.
Läser just nu: Live to win - Anderas Carlsson
Läser helst: Självbiografier eller deckare
Favoritfärg: Beror på vart färgen är. Men, generellt: Lila
Favoritmärke: På vad? Bil? Kläder?
Favoritskor: Svarta lacoste-gympaskor
Motionerar: Dagligen (på SATS)
Det dyraste jag har köpt: Vet inte riktigt. Borde ju vara datorn, eller cykeln...
Lyssnar på: Lifehouse, The Script, Melissa Horn
Senast köpta skivan/-låten: Lifehouse
Dansar helst till: ALLT!
Senaste impulsköp: Rosa mössa (Puma) på Stadium
Senaste fyndet: Måste vara Puma-mössan
Senaste secondhandfyndet: 2 teakoppar + fat 10:- st
I dvd-spelaren/datorn: Mamma Mia och RENT
Användbar pryl: Datorn
Mode jag aldrig vill se igen: Buffaloskor
Värsta huvudbonaden: Keps med reklamtryck
Bästa huvudbonaden: Basker
Favoritaccessoar: Armband
Så får jag tiden att gå i kollektivtrafiken: Åker bara kollektivtrafik till och från jobbet och då läser jag metro/lyssnar på musik/sover påväg dit och påväg hem snackar jag med Isabella.


Oviktigt?

Jag tog upp telefonen, satt i hörlurarna i öronen och var SÅ nära på att trycka på 5an. Men jag hann hindra mig innan tummen nådde knappen. Jag får vänta ungefär 2 veckor innan jag trycker på 5an. 5an är nämligen knappen jag håller intryckt för att det ska ringa i storebrors telefon. Jag fick ett "jag måste ringa bror"-infall. Jag får sånna ibland. Men sen så kom jag på att jag nog inte får något svar iallafall. Är man på bröllopsresa i Karibien så vill man väl inte svara när lillasyster ringer och vill säga något oviktigt (?). Attans. Fast, det är inte helt oviktigt. Faktiskt.

Just for YOU


Idag blir världens bästa Jossan gammal.
Grattis vännen!