Happy New Year

Sista dagen pa ar 2010. Framme i London.
Landade nagot sen, men var hemma hos K vid 2 i natt.
God natts somn. Tur pa Kings Street i Hammersmith med E.
En svang in pa Primark (lite shopping) och sen blev det brunch pa Pret A Manger.
Invantar att K ska komma fran jobbet och sen...sen blir det HAPPY NEW YEAR.

Kvallens schema:
8pm – Meet in the Ruby Grand for pre-drink (227 King Street, Hammersmith, W6 9JT)
9pm – Dinner @ Saigon Saigon (313-317 King Street Hammersmith, Greater London W6 9NH)
11pm – Area booked for 14 people @ the ruby grand


Träningsåret 2010

Ett pass till hinner jag träna innan året är slut. I morgon ska det dansas i 60min. Detta gör att mitt träningsår 2010 blev följande:

18915 min av träning (13 dagar 5 timmar och 15 minuter)
209 dagar med träning, totalt 347 träningspass.


Stomp out loud



Tillbaka i Göteborg. Resan hit gick bra, endast 30min försening. Lite skillnad mot resan i tisdags - den vill jag inte tala om. Glad iallafall att både jag, syrran och brorsan lyckades ta oss hem till jul.

Men nu är jag tillbaka i storstan. Utan fluffig vit snö. Här finns snö, det finns det. Men den är brun och kompakt. Var över en sväng i nya lägenheten. Det var varmt och skönt därinne. Lite för varmt faktiskt, så stängde av elementen. Onödigt att de ska stå på när jag inte är där. Skillnad mot denna iskalla lägenhet. Just nu 16.8 grader.

Ligger under en filt. Tända ljus. Och kollar på Stomp out loud. Coolt är vad det är.
Var och tränade förut. Först Dans. Hur kul som helst (som vanligt) men det kändes i kroppen att det var 2 veckor sedan sist jag dansade. Jag är inte van vid att det går mer än max 3 dagar mellan dansklasserna. Kände mig tung och klumpig. Men vad gör det. Tjejerna och muiken gör att det går lätt ändå. Ny korreografi som var super! Sen blev det BodyBalance. Kan säga som så att jag har grym träningsvärk från BodyBalancen igår - så pilatesdelen idag blev plågsam. Riktigt tufft pass är det. Men otroligt kul :)

Men nu blir det inte annat än att om ett tag förflytta mig från soffan till sängen. 2 dagar kvar att jobba denna vecka innan jag sätter mig på flygbussen. London baby.


I'm going home

Helt slutkörd. Tack och lov för att det är jul snart. Var tvugna att jobba över idag. Vi fick dock massa mat och godis (åt så jag mådde illa) men det blev en riktigt lång dag. Bussarna hade slutat gå, men som tur var fick jag skjuts till Gårda av Ie - och därifrån är det ju inte så långt att gå. Men, gick hemifrån 06.55 i morse och kom hem 20.10. Nu ska jag packa det som ska hem till Kga. Packa det som ska till nya lägenheten. Tänka ut vad som ska med till London, för det kan jag lämna kvar här. Mycket nu. Måste tvätta och diska. Göra matlåda. Fast, skippar nog att gå över till nya lgh idag. Får fortsätta flytta i mellandagarna.

Just nu är jag riktigt glad att jag tog ledigt onsdag och torsdag. Ska bli skönt att komma hem och bara vara ledig. Träffa folk, slå in julklappar, klura på julklappsrim, leka i snön :)
Det var ett tag sedan man var ledig. Så nu ska jag njuta! Hoppas bara att SJ tar mig hem i morgon!

Inredningsobjekt

Hemma hos Jossan, där luktar det jul. Det gör det inte här. Här luktar det nytt. Eller ja, inte här kanske men där. Där i den nya lägenheten. Där på andra sidan gatan. Den lägenhet om klassades som 'byggobjekt' fram till klockan 15.45 idag. Den som var ett 'byggobjekt' fram tills dess att jag och M + flyttgubben satt nyckeln i låset och bar in mina kartonger. Nu är det inget 'byggobjekt' längre. Nu är det mitt 'inredningobjekt'. O jag tror att det kommer bli bra!


Önskelista

 

 

Dessa finfina grejer finns på http://www.gardsromantik.se/ 

 


Vem tror du att du är?

Det sägs ju att godispåsen säger mycket om vem man är.
Vem är jag?


Rihanna vs. Mia Skäringer


Vad har dessa två tjejer gemensamt?

Jo, båda ska få se mig i publiken nästa år.


Horoskop

En onsdag helt i vanlig ordning. Typ. Eller, nä - inte alls egentligen förutom nu. Maria Wern. Som vanligt sitter jag och Mimmi och förundras över hur tjockt och fint hår Eva Röse har. Vi är något avundssjuka.

I övrigt så har faktiskt inte onsdagen alls varit som den brukar. Dessutom har jag börjat tro på horoskop. Jag har suttit och stirrat på min telefon hela dagen, väntat på att den ska ringa. Det gjorde den inte. Jag hatar sånt - när de lovat att de ska ringa och så gör de inte det. I morse läste jag mitt horoskop - som vanligt. Vet inte varför jag läser det, egentligen. I dag stod det något i stil med att 'allt inte blir som du tänkt dig, men följderna kan bli bättre än väntat om du tar chansen'. Ja, något i den stilen. Jag kom till gymmet och sa att jag ville gå på Core och Dans. M skulle ha dansen idag, det visste jag. Men, i receptionen sa de att dansen var inställd och att det var Zumba istället. Jag gillar inte zumba så värst så jag blev lite besviken. Men vad tusan, zumba är bättre än att inte träna alls. Så jag beslöt mig för att gå på det. Men sen kom jag på vad jag sett på Facebook tidigare idag. J hade skrivit att hon och L skulle teama releasen av BodyBalance 51. Så jag gick givetvis på den istället. Och det var underbart!! Det blev inte som jag hade tänkt mig, det blev bättre! Det finns ingen bättre känsla än när kroppen är trött av hård träning. Det finns inget bättre än när man redan nu känner att man kommer ha träningsvärk i morgon. Nä, det ifinns inget bättre.

Tabita

Mia Skäringer är helt fantastisk. Det är inte så att jag kom på det just nu. Nä, det har jag tyckt länge. Men jag blev så glad igår när M sa att Mia har börjat blogga igen. Hon hade en blogg på mama som hon la ner (och som jag följde), men sedan i september har hon bloggat på yourlife (jag har länken här bredvid). Dock har hon nu inte bloggat på en månad, sedan hon gick in i väggen. Men jag håller på att läsa ikapp det som jag har missat. Och jag väntar på den dag ett nytt inlägg kommer. Hon skriver så fantastiskt bra. Jag skrattar och gråter om vart annat. Mia bor på en ö (för er som inte visste) och nu, nu läste jag precis vad hennes båt heter. Den heter Tabita Af Skranta. Jag älskar det! Om jag någon gång skaffar en båt så ska den heta så :)

Här händer det inte mycket...

Klockan är snart halv tre och här ligger jag i pyjamas. Vovven Malte ligger och sover på min mage. Det händer inte mycket här inte. Idag har jag kollat på herrarnas slalom 1a åket, damernas storslalom 1a åket, herrarnas skidskytte staffet, herrarnas slalom 2a åker och genomgång av damernas storslalom 2a åket. Jag har läst massa inlägg på Mia Skärningers blogg och nu är det visst damernas skidskytte.

Om 1,5h ska jag dansa. Sista söndagen på rikgit många veckor som jag kan gå. Så nu ska jag dansa tills jag inte kan stå på benen. Så det så.

Det blev en lyckad dag på stan med M igår. Julklappar till H, M och A fixade. Så...nu är jag i princip klar. Sen så blev det visst lite 'julklappar' till mig själv också. Oops.

Jul, jul...

Jag vet att det snart är jul. Julbelysning överallt och julklappar som inhandlas. Men...
Samtidigt så undrar jag vart hösten har tagit vägen. Det har gått så himla fort. Och jag blev faktiskt förvånad när S sa GodJul i onsdags (vi hinner inte ses innan jul) - jag kopplade inte då att det är jul SÅ snart. Jag har nog inte fattat det iallafall. Men det är alltså jul..om 2 veckor!!

På fredag får nyckeln...på söndag får jag tillgång till den. The new appartment.

Men nu...nu håller vi alla tummar och tår att Minnah ska vinna idol. Och i morgon blir det en mysdag på stan med M.

Prata inte med mig...

...jag är inte på humör.

Det började ganska bra när jag vaknade i morse och såg att snön som föll igår låg kvar. Fin, fluffig och vit. Skyndade till bussen (som vanligt) - den buss jag brukar ta var sen, så jag tog en annan. Jag visste då att det skulle ta lite längre tid än vanligt. Men...Göteborg har en tendens att förvandlas till totalt kaos så fort lite snö hamnar på marken. Bussar som inte kom upp för backar. Långa köer. Bussar som kört fast och hindrar all traffik. KAOS. Som tur var va de flesta köer i motsatt riktigt mot vad jag skulle. Men vi påverkades lite iallafall. Men jag kom fram. Tillslut.

Vid klockan 10 tänkte jag att nu måste det snart vara lunch. Vid 14 var jag övertygad över att klockan snart var 17. Denna dag har varit otroligt lång. Kom iväg i tid från jobbet. 17.07 stod jag på busshållplatsen och väntade på 58an som skulle komma 17.11. Den kom inte. Vid 17.30 kom den äntligen. Men, då hade jag redan missat vagnen som jag skulle byta till vid Marklandsgatan. Dessutom hade jag blivit djupfryst. Ringde gymmet och avbokade Yoga-passet. Fanns inte en chans att jag skulle hinna till 18. Men jag ville inget hellre än att gå in på ett varmt gym och yoga mig varm. Böja min stelfrusna kropp. Intalade mig själv att det blir skönt att komma hem, att kunna skippa träningen en dag och komma hem lite tidigare. Jo tjena. Bussen åkte inte i raketfart om man säger så. 18.50 var jag iallafall hemma. Det vill säga nästan samtidigt som om jag varit och tränat. Dessutom var ju inte bussen speciellt varm. Attans vad jag frös. Satt stel som en staty. Hoppade av bussen och gick hem...det fattades bara att jag skulle halka och dratta i backen också. Men sen kom jag hem...till min kalla lägenhet.

I rymden finns inga känslor...

...eller finns det?

Det ska vi ta reda på ikväll. Nu blir det bio!

Vilken kille!

Det har snöat konstant i över 24 timmar. Resultatet är 2dm snö i Göteborg. Det hör inte till vanligeheten. Det är så fint! Så, idag behövdes minsann ingen fejksnö på Liseberg.



Idag var jag på JulLotta på Liseberg. Artister: Peter Johansson och Jessica Andersson. Om det var bra? JA! För att citera en tjej bredvid mig som pratade i telefonen "Peter är helt jävla sjukt sanslöst otrolig!" Och ja, jag håller med. Det är han.



Finns det någon vackrare än Jessica Andersson?
När dessa två människor sjunger får jag gåshud från topp till tå.


Dagens tankar

  1. Vad ska jag köpa till folk i julklapp? Två är i princip klara. Och en till vet jag, och den ska inhandlas i morgon. Men sen är det svårare. Får gå runt och kika...julklappsspaning.
  2. Malmö är ingen bra stad. Förra året när Idol var i Malmö åkte Mariette ut. Förra veckan när Idol var i Malmö åkte Linnéa ut. De självklara vinnarna.
  3. Jag nästan hör hur Scandinavium kokar ett par kvarter bort (Idol sänds därifrån just nu).
  4. Hur ska jag orka börja jobba kl7 på måndag? (Gå hemifrån strax innan 6) Det är dock bara en engångsföreteelse. Och den extra timmen får jag igen någon annan dag.
  5. Längtar efter K och nyår i London. Snart!
  6. Varför är det så attans kallt i lägenheten? På onsdag kommer äntligen någon och kollar på det. Tydligen har ju inte grannarna lika kallt som vi. 
  7. Ska jag klippa lugg? Jag brukar ju göra det varje år, men iår har jag inte gjort det ännu. Jag vet inte..ska jag?
  8. Om två veckor får jag nyckeln till min nya lägenhet. Så spännande att få se hur den ser ut. Jag har en bild i huvudet - men jag vet inte hur väl den stämmer med verkligheten.
  9. Ska jag åka till Frölunda och köra BodyBalance i morgonbitti? Det är ju så himla skönt..så ja. Jag har i princip bestämt mig för att ta vagnen 8.45
  10. Skippar dansen (!!) på söndag. Tro det eller ej. Men, Peter Johansson uppträder ju på Liseberg! Det gör Jessica Andersson också. De två, samtidigt, på samma scen = låtar från Champions of Rock? Hoppas hoppas! 
  11. Börjar känna julstämning...det finns faktiskt lite snö i Göteborg :) stjärnor i alla fönster, julgranar...och alla lampor som pryder staden. Hur mysigt som helst.
  12. Massage på arbetstid måste vara den bästa arbetsförmånen som man kan ha. Underbart skönt. 30 min en gång i månaden.

Massage

Har lunch nu. Det innebär: kolla facebook, kolla mail, kolla bloggar och lyssna på musik (Christina Perri - Jar of hearts). Så jag sitter här och myser i en filt, med raggsockar och tittar på adventljusstakarna som är uppsatta runt om på kontoret. Ute är det sånt mys-väder. Sol och gnistrande vit snö. Inte så mycket snö. Men den som finns gnistrar fint. Och lagom kallt med ett par minusgrader. I like. Rätt skönt på jobbet idag. Inte så mycket krångel (än så länge). Min förmiddag förbättrades med att vi gjorde TST-undersökning (faktiskt riktigt kul...får väl se om jag tycker det sen när jag får veta resultatet) samt att jag äntligen fått min första massage. Alltså, inte min första massage - någonsin, utan min första massage här på jobbet. Världens bästa arbetsförmån! Ska ta och boka in nästa massagetid nu. Hoppas eftermiddagen flyter på i samma stil. Dagen underlättas av att E jobbar idag - allt blir lixom lite roligare och lättare när hon är här. Efter jobbet blir det bussen till kungsgatan och Yoga med F!