dagens shopping och morgondagens to do

I morgon är det en 'to do-dag'. Mycket att göra..men förhoppningvis blir det endel solande också. Går ju inte att vara inne och vara duktig hela dagen. Plugg, disk, matlåda, mera plugg, massa mera plugg och så lite plugg.

Nä, nu är det dags att sova. Blivit lite brun idag tror jag...eller så är det bara som jag inbillar mig för att jag så gärna vill.

Dagens shoppinglista:
- Studenthängaomhalsengodsedjur (inte till mig själv) 69:-  
- Hallonsorbet i våffla 19:-
- Grillad kyckling/mango panini på Le Croisant 69:-
- Blå shorts från H&M 98:-
- Gul linne/klänning från H&M 98:-
- Grått linne från Cubus 169:- (2 för 149:-)
- Vitt linne från Cubus 169:- (2 för 149:-)
- Grått linne från Gina Tricot 49:-

Inte så farligt ändå.

(Idag stod det 2 granbussar utanför Liseberg)

27

Det är 27 grader här inne just nu. Hmm..förstår inte ritkigt. Solen har inte legat på in i rummet, elementet är avstängt, fönstret har stått öppet hela dagen..ändå är det så varmt. Egentligen klagar jag inte...tycker om värme. Brukar frysa, och det gör jag inte nu. Så det är ju bra. Men ändå...det blir bara varmare och varmare...

Håller med K - Ika i rutan var inte det enda hemska barnprogrammet...Simpor och grodfötter var hemskt det också.


batman i gbg

Jag och H såg Batman idag. Eller ja, inte bara vi - det var nog många Gbgare som såg honom. När vi såg honom sprang han på Kungsgatan.

En kille i mask, batmanhorn, svart kroppsstrumpa, slängkappa...och löparskor. Jag såg aldrig ansiktet (pga masken) men han var väl en så där..190 lång. Lite otippat skulle jag väl vilja säga. Men ganksa kul!

Wowow vilken härlig dag

Steg upp på morgonen, innan min dag var riktigt vaken. Wowow vilken härlig dag.

Tog faktiskt en välbehövlig sovmorgon i morse. Åt frukost och sedan bar det iväg till stan. Mötte upp H och sen strosade vi runt i massa affärer. Det blev allt lite shopping. Riktigt nöjd över två innen som kostade 169:- styck...köpte dem på 2 för 149:- det är inte illa. Fick alltså ett gratis + 20:- rabatt på det andra. Det är minsan inte illa. Blev lite andra grejer shoppade också. Lunchade på 'Le Croisant' sen så la vi oss i Kungsparken ett tag och solade. Mycket härligt. Tittade på alla små barn som sprang omkring. Sen gick vi och köpte hallonsorbet som vi mumsade på i solskenet. En mycket härlig dag.

Ika vs. Ica

Igår när vi satt ute i parken och åt/fikade kom vi fram till att vi alla (tror vi var 8 st) var rädda för Ika i rutan (Ika Nord). För stackars H2 har det satt sånna spår att han känner obehag av att gå in i en Ica-butik. Hahaha. Undrar hur många som INTE var rädda för Ika när man var liten. Någon?
 

Liseberg

Tog mig en promenad förut. Gick typ 19.15 och kom tillbaka nu 21.00. En lång promenad tänker ni då - men ack så fel. Gick till Liseberg - tog 7 minuter. Gick in på Liseberg - hade en fribiljett som går ut på söndag, så tänkte "vad tusan, jag går in" - dumt att inte utnyttja en fribiljet lixom. Irrade runt där inne ett tag - jag menar, det är STORT. Insåg att jag var 9 år sedan jag var där sist. Efter sisådär en halvtimme hittade jag stora scen...där var det tjockt med folk. Efter ett par minuter entrade BWO scenen. Satt i solen och tittade - mycket skönt. Bättra på brännan lite ytterligare. Ja...och sen när de slutat spela så gick jag hem. Tog lite längre tid att gå hem än dit - gick på 9 minuter.

Så, nä - det var inte så lång promenad.

SPUNK

Idag är det hett. Sitter och finurlar lite på grupparbetet. Skulle vilja ha sommarlov nu - precis som Joss - och alla glada studenter som springer omkring här i Gbg. Jobbade med A och D i morse - grupparbete. Sen åt jag med A - orkade inte vänta på girlsen :) haha. Men de ringde när de var klara med skrivandet. Så när de åt så fikade jag. Girlsen = A och H. Vi satt i seminarieparken på gräset - så mysigt så. Några killar från förra klassen joinade också..H, F, G mfl. Vi vart väl typ 8, 9 stycket. Saknar den klassen. Mucho. Satt iallafall där i parken ett tag - pratade, skrattade och jobbade på brännan :) När det var dags för dem att fortsätta sina arbeten tog jag bussen hem. På med shorts och ut i solen - låg några timmar och läste nere på gården. Nu blev för varmt så jag gick upp på  rummet - här inne är det 26 grader - really hot.

Tänkte skriva lite och sen gå ut och gå. Jag ska leta efter SPUNK. Jag vet vad det är när jag hittar det. Så sant som det är sagt.

Smsen från Mam och Joss keep me up.

Ludde

Idag är det ett år sedan min älskade lilla Ludde dog. Saknar dig min lilla vovsing.

Jag = Superman ?

Hjälp. Jag säger bara det, hjälp. Det var just detta som jag fasade för. Och jag vill inte. På något sätt hade jag förstått att det skulle bli såhär. Jag visste det ju. Men jag ville inte riktigt tro det förrän jag hade det svart på vitt. Nu har jag det. Och det är jobbigt. Jag trodde ända tills nu att det skulle gå att lösa på något smidigare sätt. Men nä. Tydligen inte. Och det känns surt. Riktigt surt.

Jag ska åka hem den 4e, så är det bara. Ingen, ingenting, ska kunna ändra på det. Face it. På onsdag 4/6 17.07 sitter jag på tåget hem. Så underbart, så skönt - trodde jag ja. Nä, allt ska tydligen inte gå alltför problemfritt. Vad vore det för vits - om allt gick som en dans. Men men...hur ska jag fixa detta? Det går ju praktiskt taget inte. Face it.

Jag antar att det är det man måste göra - 'face it'. Men jag vill ju inte. Jag kan inte. Det finns ingenting som passar så bra i detta sammanhang som vinjetten till Scrubs. I can't do this all on my own, no I can't. No, I'm no superman. Iallafall var jag ingen superman sist jag kollade...

Helt rätt

Den person jag hejat på hela tiden vann! Go Mona! Hon var överlägset bäst! Sverige, Norge och Danmark har riktigt bra smak när det gäller dans.

Synd bara att våra kära grannländer inte har lika bra smak när det gäller schlager.

Heja norge

I finalen är Martin och Mona...
...ni vet vem jag vill ska vinna!

I sista avsnittet fanns 3 svenskar, 1 norska och 2 danskar...och i final en dansk och en norska. Heja norge!


spekulationer

Man kan rösta under hela programmet SYTYCD. Först ut Mynthe och Martin, sedan Daniel och Mona och sist Junior och Emma. Detta innebär ju att man hade minst tid att rösta på Juniors och Emmas framträdande...ellerhur!? Vilka var det som åkte ut först...jo Junior och Emma. Hmm!? Man borde inte få rösta under hela programmet. Men men...mina 2 favoriter är ju kvar :) Man röstar ju inte parvis...och det kan ju inte vara en slump att just J och E åker ut först. Men...

Helt underbart att SYTYCD Scandinavia fårr besök av självaste SYTYCD-Mary Murphy. För lite skrik i Scandinaviens version tycker jag - men idag kom de. Wiiii

SYTYCD

Nu kan jag ju inte lämna TVn förrän 21.30 - shit, jag som är hungrig. Men hinner inte upp till köket i pausen...det får bli 'nödmat' - dvs sådan som jag har inne på rummet. Te, grapefrukt och digestivkex.  

studenten

'Jag har tagit studenten...'

Här tar alla studenten olika dagar...med andra ord, det är studentfiranden varje dag. Första skolan gick ut i tisdags tror jag - och idag var det skolan vid mig som stod på tur. Eller ja...den vid ullevi. Tokigt mycket folk, plakat, blommor, ballonger, godsedjur, vagnar m.m.

Tänk att det är 3 år sedan jag tog studenten...oj, så gammal man blivit. 3 år på universitet. Tydligen ganska många som ska på utsparken i morron. Pratade med E på MSN förut, hon åker dit från Hudiksvall. Hade ju varit kul att träffa alla som sagt. Men skolan tillåter inte riktigt det. Tyvärr. När jag åker hem nästa helg ska jag ta mig till Karlstad och fika med L iallafall. A är inte där då - så det får bli en till tripp till Karlstad igen om ett tag.

Idag har jag jobbat - det gick bra. Tappade dock rösten mot slutet :) då var det bara att fortsätta le. Nu är det pluggdags. Ikväll är det ju TV som gäller - SYTYCD. I morron är det grupparbete - då måste vi vara riktigt duktiga. I helgen då? Förslag någon? En tripp till stan blir det nog - annars ska det ju bli bra väder..så sola kanske?



Undrar vart Sören och Herman är...

Granbuss

Idag står det en 'granbuss' utanför Liseberg. Nu känns det som hemma.

lukta gott

image71

Jag luktar vanilj :)

TV-snack

Kollade på Frida 21.00 förut.
Det var bra. Jag följde inte varje avsnitt av TV-stjärnan, men såg några. Frida var bäst - och priset blev ju bra. Hon ställde lite anorlunda frågor mot andra intervju/talkshowprogram. Hoppas att hon kommer få göra liknande grejer även framöver. Jag menar, det kan ju inte bara ta slut för henne efter att hon fått ha sin show idag. Eller? 

I morgon är det finalen av SYTYCD - vem vinner? Mona? Daniel? (hoppas på någon av dem två - de är klart bäst) Ser fram emot morgondagen riktig mycket! Jobb på dagen - inte kvällen. Jag planerade noga när jag valde arbetspass! Man kan ju inte missa finalen!

Det ska tilläggas att jag inte missat något avsnitt av SYTYCD (inte i de två tidigare amerikanska säsongerna heller.)

trångt i köket

Idag gjorde jag lunch vid 13.15 någon gång. Tänkte att jag nog skulle få vara ensam i köket då - man brukar ju vara i skolan vid den tiden. Fel fel fel av mig. 4 av mina grannar + lite kompisar var i köket och skulle fixa mat samtidigt. Jag, L och K gjorde lunch och A och S med kompisar gjorde frukost. Med andra ord - tjejerna äter lunch vid 13 medan killarna äter frukost vid 13. Så då vet vi det.


Jag gjorde chicken nuggets och ris. Mycket gott - blev 2 matlådor också! Jag är så duktig.

inbrott

Idag berättade D om att hans granne fått inbrott igår - och han såg sedan att det fanns likadana märken vid låset på hans dörr. Uppenbarligen hade de försökt komma in hos honom också, men misslyckats. Scary.


tips

Omvärldsanalyser och kommunikationsstrategier
Målgruppsanalyser och taktiker
Budskapsstrategier och medieval

Det är sånt jag sitter och filurar på just nu. Någon som har något tips att komma med?

gissa vad

Varit ute på en liten promenad, mycket skönt. Snart ska jag vara duktig och sätta mig och skriva lite...men först ska jag bada. Har tappat upp ett varmt bad (med lavendelolja som jag fått av Mam)...så nu ska jag lägga mig och njuta lite och läsa Där regnbågen slutar.  

idag

Grupparabete i morse med A och D. Satt inte så länge, har desto mer att skriva nu. Efter det gick jag och störde A, H och L när de arbetade :) trevligt att prata lite med dem, var så länge sedan. Skulle ha lunchat med dem, men eftersom jag är sjuk så orkade jag inte vara kvar på skolan och vänta på dem. Blir troligtvis lunchande på fredag istället. Begav mig hemåt, gick in på Tempo och hämtade paketet från Retail House. Fick tröjan som jag ska ha när jag jobbar i morgon.

Nu har jag ätit, kollat lite på TV, pratat med Mam i telefon. Dags för en promenad i solen, se om jag kan piggna till lite. Sedan blir det plugg. Hemmakväll i kväll...inget jobb. Skönt. Fick sms om att de ville att jag skulle hoppa in och jobba extra idag, men jag tror jag behöver en ledig kväll - vill ju bli frisk.



Grattis J på födelsedagen!

Rising star

Idag är det Rising Star. Men jag är inte hemma, så jag kan inte vara med. Tråkigt.
Har varit med varje år från det att jag var 7. Eller ja...inte de senaste 2 åren, 3 - med idag. Men men.

snart

Det märks att det börjar närma sig...


det funka!

Det funkade riktigt bra (se nedan). Man slapp böja sig fram för att skära, äta osv. Det tunga huvudet fick luta sig tillbaka och snoret hölls på plats. Dessutom var det ganska roligt. Mycket bra idé bror! 

Udda

Nu ska jag testa något udda som min bror precis berättade. Om man är förkyld så ska man äta mat ur en skål, med sked...o så ska man sitta bakåtlutad i en soffa.

Jag ska testa det nu. Har ingen soffa, men ska bunkra upp en skön lutning i sängen. Hoppas det funkar lika bra. Frågan är bara vad det blir för mat.

Jacka

Jag har hittat en jacka.

Har ju sagt tidigare att jag inte skulle köpa någon jacka, och gissa vad - det har jag inte heller. Det var inte så jag 'hittade' den. 'Hittade' den inte heller på gatan eller i nån klädkatalog...nä, jag 'hittade' den i min garderob hemma i Kga.


Jag tror att jackan inhandlades 1998, med andra ord när jag var 12. Något fel med det?

frisk

Var på Gröna Oasen nyss - köpte blodgrape, apelsiner och plommon. Nu blir det fruktsallad.

Jag tänkte nämligen bli frisk. Var även på apoteket - köpte alvedon och halstabletter. Så nu ska jag bli frisk.

Picnic

Usch. Jag nyser och fryser. Grymt ont i halsen har jag...det är inte skoj alls. Varit hemma i helgen..åkte tillbaka i morse - åkte direkt till skolan..kom därifrån nu. Ska jobba om ca 2 timmar. Det blir en lång dag. Gick ju upp vid 5.00.

Kul var det iallafall att dansa igår...var på Body Balance också. Dans, dans, dans...det är vad som gäller nu. Men medan de andra tränar hemma får jag träna här - själv. Men jag har bestämt att jag ska vara med på nationaldagen. Åker ju hem tills dess så...och jag testade ju igår, och jag kommer ihåg danserna. Så jag ska ge det ett försök. :) Tråkigt att jag inte kan vara med på onsdag, och nästa tisdag...men nästa fredag är jag som sagt med :)

Det blev en liten H.

Skönt är det iallafall att det är varmt ute igen. Känns som att sommaren är på intåg - mycket välkommet. Det sista i skolan nu...vill bara få det klart! Hoppas sista veckorna går snabbt nu!

Idag hade jag "picniclunch". Nej, jag satt inte på någon rutig filt i gräset även om jag hade önskat. Men jag åt två dubbla mackor med ost och skinka, en liten yoghurt, en banan och tre plommon + vatten i vattenflaska. Det kändes lite picnic. Picnic i mediehuset.   

älska Malta

K, röstade du inte? Inte ett enda poäng från UK. Illa. Inga poäng från något annat land heller nästan. Vad är detta? 12 poäng från Malta iallafall, dem gillar vi. 21e plats sa de på Rapport, 18e står det på nätet. Så dåligt var det inte. Förstår inte att Bosnien, Lettland, Spanien och Tyskalnd över huvudtaget kunde få några röster. Pinsamt.

Sen så kan jag ju inte påstå att jag gillade Björns kupp. Han skämde ju ut sig. Kan ju inte varit någon som förstod. Ujujuj. Undrar även varför Anna Sahlin gav Estlands röster. Hon bor ju inte där direkt. Har de ingen som kan representera dem? Anna representerade ju i och för sig Estland 2002, men iallafall. Lite märkligt tycker jag. Hon borde har representerat Sverige istället.

Men visst, Ryssland var bra. Dock inte varje år en skridskoåkare vinner Eurovision Song Contest, men någon gång ska ju vara den första.

Måste

Så trevligt att prata med AO förut. Det var inte igår. Länge sen vi snacka o väldigt länge sedan vi sågs. Tyvärr kommer jag ju inte hem till utsparken. Hinns inte med. Klarar mig ju utan själva utsparken, det känns ok. Men skulle så gärna vilja träffa klassen - L, AO, S och M speciellt. Men nu har vi bestämt det...att när jag kommer hem veckan därpå då ska ja minsan till Karlstad o hälsa på AO. Måste måste måste.

du är nummer 3 i kön, tack för att du väntar

När jag gick från skolan till bussen pratade jag med Joss i telefon.
När jag satt på bussen pratade jag med Mam i telefon.
När jag gick hem från bussen pratade jag med AO i telefon.

Varför klaga?

Inte lika bra som i tisdags tyvärr. Men, K och jag fick godkänt. 7 av 10 rätt.

Vi tippade på:
- Island
- Sverige
- Ukraina
- Danmark
- Schweiz
- Vitryssland
- Kroatien
- Bulgarien
- Georgien
- Turkiet

Men det blev:
- Ukraina
- Kroatien
- Albanien
- Island
- Georgien
- Danmark
- Sverige
- Lettland
- Turkiet
- Portugal

Skönt att de flesta ploj-låtar åkte ur. Dock kom ju Lettland med...why? Vad hände?
Huvudsaken är iallafall att Sverige är med. Och om nån dålig låt kommer med sådär så ökar det ju bara chanserna för att Sverige ska komma bättre. Så egentligen, varför klaga?

nine times

K hann rösta 9 gånger på Sweden. Nu måste vi gå vidare! Jag har ju inte röstat något...får ju inte rösta på Sweden - men K i UK får.

"thank you for calling eurovison song contest, you have voted for sweden"


ESC

Jag och K håller på och tippar vilka 10 som ska gå vidare. Det är svårt. Svårare än i tisdags faktiskt. Riktigt många dåliga låtar. Det blev några som vi ville...men i övrigt så blev det sånna vi tror att andra länder röstar på. Väntar spänt på resultatet och givetvis kommer jag berätta här hur våran tippning gick. i tisdags hade vi som sagt 8 av 10 rätt.

På promenad genom stan

Vi satt inte så länge med grupparbetet idag. Skönt. Kom med andra ord hem ganska tidigt. Tog dock en liten sväng på stan först, köpte kort bl a. Sedan lagade jag massa makaroner och köttfärssås. Och då menar jag massor! Som tur var ringde Joss o frågade om hon fick komma upp en sväng. Svaret var givet, om hon hjälpte mig att äta förståss. Vilket hon gjorde. Trots detta blev det tre matlådor! Inte illa.

När vi ätit oss tjocka som bollar kände vi för en liten promenad i solen. Det blev en ca 75 minuters promenad genom stan. Hamnade på Götaplatsen - där kryllade det av folk. Tydligen är det studentbal idag. Massa bilar, massa kostym/klänningsbeklädda människor. Så skoj. De prickade in rätt dag (vädermässigt). Stod och tittade på när de posade för massa kameror. Sedan hördes välbekanta trummor och en marsch drog igång. Drillflickor styrde kortegen och alla tågade efter dit balen skulle hållas (vart vet jag inte).

Jag och Joss tittade på varann och konstaterade - satan vad ont i fötterna de kommer att få om de ska gå en bit.

Abu

Ledsen Abu, men det är svårt att bryta gamla vanor. Dock hur söt som helst.

Kga

Sommaren har kommit tillbaka :)
Först några veckor i kortbyxor och linne, sen blev det vinterjacka ett par dagar och nu är det sommar igen. Härligt! Det ligger några i bikini nere på gården. Ser inte fel ut.

Idag har Singin' in the rain preimär på Scandinavium. Har dock redan sett den i Sthlm.
Idag har gänget musikalföreställning hemma i Kga. Önskar att jag kunde vara med.  
Idag är det So you think you can dance på TV. Det ska jag se.
Idag är det även Semi 2 i Eurovision song contest. Charlotte går ut som 2a. Det ska jag självklart se. K, vad tycker vi? Hårdare konkurrens, men inga problem.
Dock är utröstningen i SYTYCD samtidigt som ESC - blir lite problem där.

Åker hem med Joss i morron. Så det blir Kga ett par dagar.

Den lilla

Sitter här hos Joss. Vi umgås för tillfället på ett relativt osocialt plan. Jag bloggar och hon damsuger under (och då menar jag bokstavligen UNDER) mina fötter. Nynnar lite på The Ark. Men The Ark känns ganska mycket 'last year' - go Charlotte. :) Längtar till i morgon.

Igår kom han. Den lilla. Grattis J, M och lilla M till den lilla ?

Joss ska ut och ha skoj med sin klass idag...jag ska jobba.
Vem tror ni får roligast?
Jag tjänar iallafall pengar, Joss blir av med sina.

not so bad

Första semifinalen i Eurovision avklarad. Startfältet var inte det bästa. Många av samma genre som konkurrerade ut varandra, många ploj-låtar...nja, inte riktigt vad man hade hoppats på kanske.

Jag och K chansade iallafall på vilka låtar som skulle gå vidare. Det blev en blandning av vad vil ville och vad vi trodde. Klart man håller lite på sina grannar, men Norge var faktiskt bra.

Vi trodde/hoppades på följande (utan inbördes ordning):
- Ryssland
- Norge
- Armanien
- Finland
- Grekland
- Slovenien
- Andorra
- Azerbadjan
- Israel
- Rumänien

Det ska väl tilläggas att vi hade svårt att få ihop 10 st som var OK att gå vidare. Men vi beslöt oss iallafall för de ovan. Resultatet blev ju sedan följande:
- Grekland
- Rumänien
- Bosnien & Herzegovina
- Finland
- Ryssland
- Israel
- Azerbadjan
- Armenien
- Polen
- Norge

Förstår absolut inte vad folk tänkte när de röstade på Bosnien och Polen, men...vi fick 8 av 10 rätt - det är ju bra! De viktigaste kom ju vidare! :) Det betyder i och för sig hårdare konkurrens i finalen. Men bara Sverige kommer vidare på torsdag så är vi ju ett stg närmare. Fler östsstater att konkurrera ut på torsdag dock. Men det fixar Charlotte.


Liza

Hade hoppats på en träff med Joss idag. Det hanns dock inte mede riktigt. Heter det hanns? Istället blev det en telefonträff :) Mycket trevligt även det! Ska iväg och jobba snart. Känner inte riktigt för det, men man känner sig duktig efteråt.

Idag när jag åkte vagnen hem gick det på en kille som hade en namnskylt på sig. Ser man att någon har namnskylt på sig dras blicken dit, iallafall min. Killen hette....Liza!?

Eurovision

Grattis på min namnsdag
- ikväll är det första semin till Eurovision :)

Doobidoo möter på spåret

4 helikoptrar åker förbi utanför fönstret nu...om någon var intresserad av den informationen.

Är inne på sista delmomentet på kursen nu. Sista för alltid? Beror ju på vad jag beslutar mig för att göra i höst. Kankse blir det mer plugg. Men riktigt skönt är det att vara inne på sluttampen nu. Sista grupparbetet introduceras i morron. Man ska jobba i grupp om 3 - jag, A och D. Blir nog bra. Fick ett mini-arbete till i morron...så nu ska jag fördjupa mig lite i Göteborgs blodcentral och ge strategier på hur de kan arbeta kommunikativt för att få fler att ge blod. Det ni.

Ikväll ska jag på Pilates med Joss. Länge sedan jag var på Pilates...har glömt hur man gör :) haha. Men det blir nog bra, det är roligt. Har dock lite träningsvärk från BodyViven...men men. Ska försöka komma ihåg att hämta ut tågbiljetterna på centralen idag också. Kommer ha fullt upp hela veckan. Grupparbete + jobb.

Jag har ett problem - det är första deltävlingen i Eurovision Song Contest i morron...det börjar 21 och jag slutar jobba 21. Jag kommer med andra ord missa början. Suck. Får väl spela in. Som tur är, är ju inte Sverige med i morron. Perrelli är på torsdag, och då jobbar jag inte...så då kan jag se hela :)

Om någon undrar över inläggets överskrift - så kommer förklaringen här:
När jag åkte vagnen från skolan förut så såg jag Lasse Kronér sitta och luncha med Ingvar Oldsberg. Så det så. De satt ute - trots att det är tokigt kallt. Nä, nu är det dags för mig att luncha också.

Nu kom helikoptrarna igen, men denna gång var de bara 3.

val

Det är mycket som kör ihop sig ibland. Många svåra val att göra. Saker man får tacka nej till för att det kommer något annat ivägen. Jag har nu varit tvungen att tacka nej till utspark och examensfest i Karlstad. Det är inte kul, men vad ska man göra när det är examinationer i Göteborg under den perioden. Det funkar inte riktigt. Tyvärr. Kommer vara hemma helgen innan, och helgen efter - men inte just den. Typiskt.

Bestämde det nyss...att jag åker med Joss hem på fredag. Blir en kort visit hemma, men ändå. Skönt. När inga är kvar här i Gbg så gör man ändå inget vettigt. I veckorna går det ju undan ändå, men helgerna...de blir sega! Så det blir till att titta på Eurovision Song Contest hemma...kanske hinna dansa lite. Ska boka biljetter tillbaka till Gbg...frågan är bara söndag kväll eller måndag morgon? 

Nu ska jag kolla upp när det går nån buss som jag kan ta till Linnéplatsen...Joss-time! 

spegelbild

En spegelbild ger inga svar,
om ljuset släcks finns inget kvar.

Vem är jag nu?
Vem var jag då?

Grymt

Helgen har varit grymt bra. Föräldrarna och syster kom i fredags. Så trevligt. Helgen gick dock väldigt fort.
Åt på Bryggeriet, på Avenyn, i fredagskväll.

I går (lördag) blev det endel shopping med mam och M. Jag köpte en t-shirt på Gina Tricot, ett par byxor på H&M, ett par byxor på Rut m fl. och solglasögon på H&M. Åt på ett ställe jag för tillfället glömt bort namnet på (vid Domkyrkan). Sen så kollade vi på alla som sprang Göteborgsvarvet :) inklusive Pap. Vissa tog det mer seriöst än andra, och vissa ville sticka ut lite mer i klädväg än andra. Väldigt impad över han (hon?) som sprang i Bamsedräkt. Väldigt impad över han som körde i rullstol också. Impad av...alla! Uj så jobbigt det måste varit. Tog en fika på Condeco, på Avenyn - alltid lika gott. Sen gick vi till Operan..musikaldags, var på Grymt. (Grymt är en rockmusikal för er som inte vet.)  

Grymt var jättebra! Kim Sulocki - underbar som alltid. Han kan dansa - om man säger så (han är grym). Jag blir alltid så glad av att gå på musikal. Det är en känsla som inte går att beskriva. Musikaler är det bästa som finns. Grymt var underbar långt innan den hade börjat. Hur är detta möjligt, kan man undra. Jo, när vi satt och vänta på att det skulle börja kom Karl Dyall :) gissa om jag blev förvånad. Antar att mina ögon växte till storleken av tefat. Men det slutade inte där. Nä, Karl kom tillsammans med Claes Malmberg och en till kille som jag såväl känner igen men kommer inte på vad han heter. Kul att de är här tänkte jag...men trodde ni att det slutade där så trodde ni fel. För plötsligt gick det upp ett ljus för mig. Jag kom på vart jag känner igen killen ifrån - Singin' in the rain. Och Karl Dyall och Claes Malmberg är ju med i den. Tror att det är nu på torsdag (22e) som Singin' in the rain har premiär i Scandinavium (jag såg den i Sthlm i höstas). Och tänker ni på samma sak som jag då? Jojomän...jag började titta mig om efter fler ur Singin' in the rain - ensemblen...och den jag letar mest efter står plötsligt där - i egen hög person - Rennie Mirro. Var ögonen som tefat innan så blev de serveringsfat nu...minst. Han hade med sig en till kille som jag känner igen ur ensemblen - tyvärr minns jag inte vad han heter just nu heller, men det kommer väl. Så där var de...5 stycken ut Singin' in the Rain...på GöteborgsOperan, samma dag som mig för att titta på Grymt. Är inte det grymt, så säg. Ska inte gå in mer på detalj..men kan ju nämna som hastigast, att det var paus i föreställningen...inte för att jag tycker att det är något att skryta med eller, något som är värt att berätta men...jag pratade med KARL DYALL! Eller ja, han frågade mig och M om det var ledigt bredvid oss (samma bord) och ja..vad kunde vi svara om inte: JAAA...det är ledigt :) haha. Efter musikalen gick vi till Athena och åt - grekiskt! Kunde inte sluta tänka på Grymt. Kunde inte sluta tänka på att Karl Dyall och Rennie Mirro satt i publiken - de är de största inom musikal i Sverige. De är hur bra som helst. Skulle lätt kunna se Singin' in the rain igen. Steppnumret som de gör i den är helt suveränt. Och inte minst när Rennie steppar i regnet...:) Oooo!! Så fantastiskt. Kul att se att de också går på musikaler på sin fritid. Förstår att de passade på att gå på Grymt nu när de är här.

Grymt var i vilket fall hur bra som helst. Bra låtar, bra dansare och skådespelare...bra allt :) Sitter och sjunger här nu...föräldrarna och syster har åkt. Tog en promenad förut...handlade lite mat. Ikväll ska jag träffa Joss en sväng, det blir trevligt. 



Gullegrisar, och andra små svin... 

Rökare

P1: Åh, ska ni ut och röka? Jag följer med.
P2 och P3: Ja, men visst gör det.
P1 till P4: Kan jag låna din jacka?
P4: Ja visst, det är klart.
P1: Bra, man vill ju inte riskera att få lungcancer.

Hmm, om människan inte ville riskera att få luncancer borde hon sluta röka, inte ta på sig en jacka. Eller?

Dagen med stort H

Träningsvärken är inte så hemsk som jag fasade. Men lite känns det allt.

Dagen med stort H är över. Hade redovisningar på förmiddan - det gick inte alls bra. Insåg nu att jag (vi) missade några grejer jag (vi) tänkte ha som bilagor. Men, men...får jag (vi) komplettera så tar jag (vi) väl med dem då. Och redovisningen...vad hände?

Tog en promenad i solen förut, väldigt skönt. Nu ska jag fixa lite i rummet tänkte jag...plocka lite och diska. Sen, ta en dusch. Kanske gå ut en sväng till. Får ju passa på när vädret är bra :) Ikväll kommer M, Mam o Pap. I helgen blir det med andra ord restaurantbesök, shopping, musikal - Grymt, titta när Pap springer Göteborgsvarvet m.m.

På söndag blir det en date med Joss. :) och sen är det måndag igen. Det är inte långt kvar i skolan nu...skönt. 2 lektioner nästa vecka..sen är det grupparbete...ända till slutet. Bara redovisning/inlämning kvar då. Hoppas det arbetet blir bättre än detta - och att gruppen blir bättre. Men det vet jag att den blir...har ju paxat A och D :) 

H = Hemsk




Inget än? Väntar...


barfota i gräset

Idag hade jag och Joss en trevlig stund i solen. För en gångs skull fick vi träffas mer än en timme. Det blev smörgåsar från Subway. Vi satt i gräset i slottsskogen. Hur skönt och mysigt som helst. Tittade på folk och pratade. Sen åkte vi till Pyramiden för lite Body Vive - så nu väntas träningsvärk i morron misstänker jag.

Håller på med ett arbete som jag ska skicka in ikväll - redovisning i morron. Tungt, ska bli skönt när morgondagen är över.


today

dagen idag blev nästan identisk med gårdagen. byt bort tintin med joss och lägg dit norstan med joss istället!

Min dag

Lång dag.
Grupparbete 9.00-16.20 (typ)
Mat/fika på Tintin med Joss 16.30-17.15 (typ)
Jobba 18-21

Hann inte hem i mellan. Morgondagen blir nog näst intill idetisk.



Working nine to...nine?

tokigt

Snart så...kanske.
Jag väntar :)

Tokig dag, tokig vecka framöver. Tokigt är ordet.
Positivt tokigt? Negativt tokigt?
Jag vet inte riktigt. Negativt tror jag...iallafall som det känns nu.

bok

I can't do this all on my own, no I can't
cause I'm no superman.


sekunder, minuter, timmar, dagar, veckor, månader, år...
vad? när? nu?

Började läsa en bok i lördags. Det var länge sedan jag läste en bok, som inte är en kurslitteratur. Har helt enkelt inte haft tid. Det har jag väl inte nu heller...egentligen. Men jag var tvungen, jag var tvungen för att orka. Har saknat en riktigt bra bok att försvinna in i för en stund. Men det behövs... Så nu ska jag läsa. Längtar efter att läsa nu.



Där regnbågen slutar

39 timmar

39 timmar av mitt liv.
07.20 gick jag hemifrån i lördags - 22.20 igår (söndag) var jag tillbaka.
Vad har jag då haft för mig dessa 39 timmar, det kan man undra.

07.20 Började med att ta mig till centralen och sätta mig på tåget till Stockholm. Var framme 12.53. Möttes av M1, H&M2. Det blev lunch på en takterass i solen. Sedan sprang vi på stan en sväng. M2 och jag provade massa solglasögon - men vi köpte inga. Efter en stund mötte vi upp M3 och vi sa hejdå till H&M2. Jag, M1 och M3 sprang på stan ytterliggare en stund. Köpte blommor på Hötorget (1 problem uppstod). Åt i skuggan. Tog oss till Danshögskolan. Gjorde oss av med problemet. Träffade N. Hon fick sina blommor innan, eftersom vi inte visste om vi skulle hinna träffa henne senare. Så kul att träffa henne, det var så länge sedan. 19.00 tittade vi på när N och massa andra uppträdde. Helt underbart bra. N var bäst. N:s grupp, och pacemaker-gruppen var helt fantastiska. De andra var givetvis också bra. Man fick sån insipration, svårt att sitta still. Efter N var vi tvugna att springa (för att hinna till bussen) missade med andra ord sista framträdandet. Hann träffa N en snabbis och ta lite kort innan vi sprang. Och sprang gjorde vi, vilket var tur. För vi kom lagom till T-banan. Hade vi missat den, hade vi missat bussen. Men nu gjorde vi inte det. Som tur var. Köpte lite äppelchips/dricka/choklat etc. av en väldigt övervänlig människa. 22.00 satte vi oss på bussen hem, och 01.05 gick vi av bussen i Kga. 

Sov några timmar. Vaknade vid 9.00 konstigt nog ganska pigg. ca 10.40 kom R, J och lilla M. Fika, fotboll, måla, lekparken, kinamat, fotboll igen, fika igen, fotboll igen och igen och igen...med mera. Hur trevligt som helst. De var kvar till ca 17. 18.00 satt jag på bussen till Öo, och 19.10 satt jag på tåget till Gbg. Vid 22.20 gick jag av spårvagnen, och strax därefter var jag hemma igen. 

Där hade vi det...39 timmar av mitt liv. Hektiska men väldigt roliga. Bästa helgen på länge. Hade dock gärna stannat hemma i Kga ett par dagar till.   

Som en nål i en höstack

I tre dagar har jag varit sugen på glass. När jag gått förbi en kiosk/mataffär etc. har jag kollat - men den finns inte. Hur svårt kan det va? Det är som att leta efter en nål i en höstack.

Var ute och gick förut. Gick in i en Livs - nepp, fanns inte. Gick in på Willys - o nej, fanns inte där heller. Gick in i en kiosk - icke, sa nicke. Gick in i en till kiosk - och gissa vad...

...det fanns!!
Tre dagars letande är slut. Inte så att jag konstant har letat, men ändå. Det är inte ofta jag hittar glassen. Den har väl funnits ett år..ungefär. Och jag tror att jag har ätit den 1 eller 2 gånger. Utbudet är inte det bästa.

image70
Det är synd om oss som bara har typ denna och Piggelin att välja på. Inget ont om Piggelin...men kanske inte varje gång. Lite variation är kul. Calippo är ju bara för tråkig den också.


letandet är nedlagt

Två omplåstrade hälar och två omplåstrade lilltår - nu ska jag ut och gå. 22 grader i skuggan idag.

För en tid sedan letade jag efter en vårjacka. Nu har jag lagt ner letandet. Varför ska jag lägga pengar på en sådan när man kan ha t-shirt på morgonen, på dagen och på kvällen. Det har inte behövts någon jacka på väldigt länge nu, inte sedan jag la undad vinterjackan för några veckor sedan.

Promenad som sagt, det är vad som står på schemat - hur långt beror på fossingarna mina. Måste spara dem lite, det blir ju en del GÅ i Sthlm i morron. Efter promenaden blir det mat. Undra vad...?

nedräkning

Te (äpple/kanel/russin) och banan. Bra pluggmat.

I morgon blir det föreläsning på förmiddan, karriärcentrum på eftermiddan och jobb på kvällen. Hinner inte hem i mellan. Gissa om jag kommer vara trött på jobbet och senare på kvällen. Som tur var jobbar både E och A i morgon - det blir lite roligare då. A att sitta bredvid på bussen och E att sitta bredvid och jobba.

På fredag blir det grupparbete hela dagen. Och en individuell inlämning...och...inget mer.

Sen kommer helgen som jag längat efter!! :) Kommer bli så kul. Nedräkning pågår.


sol

Lång dag idag. Så lång att jag missade träningen. Det kommer jag sura för hela kvällen.

Idag var det gruppdiskussioner som stod på schemat. Min grupp träffades 9, som vi skulle. Men vad skulle vi diskutera? Det var ingen som förstått uppgiften. Vi satt i rummet till ca 10 då beslutade vi oss för att ta en fika ute i parken. När vi kom ut stötte vi på andra grupper ur klassen. Ingen hade förstått.

Först på eftermiddan skulle läraren komma och besöka och diskutera med varje grupp. Så vi hade alltså på oss till 13 med våra gruppdiskussioner. Diskussioner hade vi, men inte direkt om rätt saker (jo, lite - ibland). Tillbringade hela förmiddagen ute i solen i parken. Härligt härligt. Vid 13 nån gång såg vi läraren, ropade på honom och bad om att vi skulle ha diskussionerna med honom ute i parken också. Vilket han gick med på.

Förmiddagen hade varit lång och seg. Men skön tack vare vädret. Det som blev ännu drygare är att vi var uppdelade i grupper efter klasslistan. (Förstår ni vart jag försöker komma?) Jo, än en gång får man lida över att man har ett efternamn i slutet på alfabetet. Suck. Det blev inte bättre av att han pratade i över en timme med första gruppen. Grupp 2 och 3 var så få, så de bad om att få diskutera samtidigt. Tack gode gud för att det gick bra, annars hade vi väl suttit och väntat än. Lärarn kom till min grupp vid 15, så vi kom därifrån efter 16. Min träning började 16.45 idag..tror ni jag hann. Nä, såklart att jag inte gjorde (det skrev jag ju förut..haha). Kom hem 16.35..ingen chans att jag skulle hinna fixa fram träningskläder, springa till vagnen + att det skulle komma en vagn precis i tid. Skulle inte funka eftersom jag hade 10 min på mig. Det tar...2 min att packa väskan, 5 min till vagnen, 8 min med vagn till centralen / eller 12 min beroende på vilken som kommer. Och vad skulle jag tro...5 min från centralen till gymmet. Hur skulle det gå ihop?

Fick iallafall en lång dag i solen. Riktigt varmt idag..vi var tvugna att sitta i skuggan ibland, annars skulle vi smälta bort.




Let the sun shine...

sommarvärme

21 grader i skuggan - det är prognosen för Gbg just nu.

vårens sjukdom

Jag lider av den där jobbiga sjukdomen som drabbar många såhär på våren. Inte klokt vad jobbigt det är. Näst intill outhärdigt faktiskt. Det gör ont och det kliar. Nästan så man överväger att inte gå ut - bättre att stanna inne i sina duntofflor. Det finns ju inget som hjälper heller. Suck.





Nej, det är inte pollenallergi jag lider av. Sjukdomen kallas: Skoskav!

1234

Det går långsamt, det är svårt. Förstår inte riktigt vad det är jag håller på med om jag ska vara ärlilg. Det känns ju aldrig bra. Analyser och teorier snurrar i mitt huvud, magen kurrar och klockan tickar.

1.Mat
2.Plugga
3.Jobba
4.Fortsätta plugga

Det är väl så det får bli.

Vita? tygskor

Det var en gång ett par vita tygskor, sen blev de bruna och sen blev de gula...




Come back to me...

så nöjd

Första riktiga dagen på jobbet. Jag var duktig! Nä, men ärligt talat - jag var faktiskt duktig. Överträffade mina förväntningar, så det känns skönt. Fick beröm av få se...5-6 personer (varav 1 var 'the boss') - klart man måste känna sig nöjd :) Kom med den tidiga bussen, så jag var snabbt hemma igen. Kändes också väldigt skönt. O när jag kom hem så var all disk diskad. Vem har gjort det kan man undra!? Jo, jag såklart - innan jag åkte. Men jag hade glömt bort det, trodde jag skulle behöva göra det nu. Men nä, jag var duktig nog att göra det förut. Nöjd!

Oh, vad jag är duktig idag - tränade ju i morse också (se tidigae inlägg). Har valt artikel till analysen också - duktigt! Jag har meddelat övriga i gruppen om vilken artikel jag valt - mycket duktigt! Dock har jag inte läst så mycket som jag borde ha gjort - inte så duktigt. Men dagen är inte slut än.




Try...

grymma tanter

Varit duktig och tränat Body Vive i morse. Bra start på dagen. Har aldrig varit på något sådant pass förut, visste inte vad jag skulle förvänta mig. Men det var kul, det var ganska mycket folk faktiskt - måndag förmiddag. Det var jag och ett gäng tanter. De flesta var nog sådär 40-50 år äldre än mig (jag är 22 - räkna själv). Riktigt grymma och snälla människor. Speciellt det gänget som jag 'hängde' mest med :) När jag blir gammal ska jag också bli en grym tant som hänger på gymmet.

Joss - detta måste du haka på. Det är roligare än det låter. Ganska simpelt, men man kan göra det svårare för sig. Inte trodde jag att en boll kan använad till så mycket.

Jag tycker om när man måste tänka på fler än en sak. Drill till exempel. Core Boll (mycket roligare än vanlig Core). Och så Vive - också väligt kul.




Låt inte bollen falla...

true

Det är sant, det som jag dokumenterat tidigare. Det går bra mycket bättre att plugga utomhus. Har suttit nere på gården i några timmar och läst i solen. Helt underbart skönt.

tankar och funderingar

Ett: Just nu funderar jag på varför det är fyrverkerier ute. Har jag missat något? De är väldigt fina, och väldigt många. De är ganska nära, så troligtvis kommer de från Liseberg, Scandinavium eller Ullevi...någonstans.

Två: Sen så hör jag någon hosta, det låter inte alls trevligt. Fy bubblan. Låter ungefär som jag för precis ett år sedan, det var inte kul inte. Så sjuk har jag aldrig varit förut - och vill aldrig bli igen.

Tre: Så tänker jag på A också. Det gör jag alltid när jag dricker te (på grund av att jag fått muggarna av henne). Väldigt smart tös, locken (som även är underlägg) är hur praktiska som helst när jag ska balansera ner från köket. Där tänkte du till :) Utan dem hade jag spillt många gånger.

Fyra: Det luktade otäckt i köket förut. Usch. Det luktade popcorn. Ni som känner mig vet ju att det inte direkt är något jag föredrar. Men så delar man ju kök med 7 andra, och tydligen finns det de som gillar de små "frigolit-puffarna". 

Fem: När jag väntade på vagnen förut så funderade jag på hur mycket tid man egentligen spenderar på att vänta. För det är ju så att när man tittar på klockan så vill man inte veta vad den är - utan hur långt det är kvar. Det måste ju innebära att man väntar hela tiden - eller?

Sex: Hur ska jag hinna läsa 3 tegelstenar och ett kompendium + analysera en text utifrån böckerna + förbereda redovisning/diskussion till på onsdag? Magiska krafter - någon?

Sju: Det låter som om ett gäng elefanter spelar basket i rummet bredvid. Så vitt jag vet är rummet lika stort som mitt, 18 kvm. Hur många kan det få plats? Och vart har de basketkorgarna?

Åtta: Jag tror att Team Lotta inspirerats av våran Ramalama när hon gjorde koreografin till dagens Körslaget.

Nio: De basketspelande elefanterna har nu lugnat ner sig. Nu är det körsång som gäller. (Dock inte så vackert måste jag säga).

Tio: Dags att sova?

Idag

Tog en tripp till Nordstan idag. På H&M blev det lite shopping, ta 2 betala för 1 (pyjamas bl a). Det var det tydligen i London också, för det gjorde K också. :) Sammanträffande. Sen så var det inför Fotbolls EM. Så det var massa tävlingar, med andra ord, det kryllade av folk. Världsmästaren i fotbollsfreestyle uppträdde, det var coolt. Sen så uppträdde nån Erik (tror jag!?) som trixade med bollen (som är med i Talang 2008). Det hela avslutades med Idol-Ola. Obligatoriskt samtal till M gjordes självklart.

Kom att tänka på när jag o Joss var i Nordstan i onsdags. Vi hade Joss stora väska mellan oss (vi höll i varsit handtag) - undrar hur många människor vi höll på att fälla. :) Ganska rolig sysselsättning om man inte har något annat för sig.




Ta vara på dagen så gott som det nu går,
tänk på att idag var imorgon igår.

7 min

Det blev inte 20.59, det blev 20.52

Pyramiden

Var på Core förut. Jag var så duktig. Har hämtat tågbiljetterna idag också, det är också duktigt.

Ikväll blir det till att va inne. Posten ska leverera ett paket till mig någon gång mellan 17 och 21. Slår vad om att de kommer 20.59. Lite synd, det är så fint väder ute, vill ut och gå. Men, har högar med böcker som måste läsas också. Och så vågar jag inte lämna lgh, det har varit sånna problem med denna leverans så. Hoppas verkligen att de kommer idag. Gärna 17.01.

Nä, nu är det mat som gäller. Chicken Nuggets närmare bestämt.




Sammanträffande, sammanträffande, sammanträffande...

se framåt

Nästa helg blir det Sthlm - men bara en snabbis. Ska till Danshögskolan och kolla på N. Ska bli superduper, underbart. Längtar. Det är det som kommer få veckan att gå. Alltid bra att ha saker att se fram emot. Men just nu känns det väldigt avlägset - många dagar kvar. Närmaste höjdpunkt är väl...Core-passet i morgon. Haha.



Rain...

Tråk

Idag har det varit en riktig tråk-dag. Regnet har öst ner hela dagen. Inte gjort mycket alls.
Men det är rätt skönt det också. Det betyder dock att jag måste göra desto mer i morron.



Hur ska det bli?