Mamma Mia

Den 11e juli har Mamma Mia the movie världspermiär, den 18e juli har den premiär i Sverige. Jag längtar kan jag lova. Såg musikalen på Cirkus i Stockholm den 30e december 2005 och i sommar kommer den Engelska musikalversionen hit till Gbg och Scandinavium. Någon som vill gå med mig?

Såg trailern till filmen igår...
Kollade på Så ska det låta nu, och Sussie Eriksson var gäst. Hon sjöng två låtar ur musikalen. Dock inte på svenska, som hon brukar. Låtarna är så bra, och storyn är också bra. Hoppas filmen är lika bra...

Björn Axén

Nu är snön nästan borta, så nu är det gummistövlar som gäller igen.
Lämnade in CV till några företag idag på jobbmässan, får se om det leder till något.

Modevisningen i Nordstan var super. Lite skillnad mot modevisningarna i Kga. :) Kom på mig ibland att jag tittade mer på uppställningarna och korreografierna än vad jag gjorde på kläderna. Det var ingen modevisning, det var en modeshow. Sen var jag på Björn Axéns hårstylingshow. Grymt. Fick lite tips av självaste VD:n him self, Johan Hellström. Köpte några produkter som passar mitt hår enligt stylingmästaren. Det var REA dagen till ära, så bäst att passa på. Björn Axéns produkter är ju Guld. Blev helt såld på allt som fanns att se, hur kul som helst. Stod och tittade i över en timme. De var så duktiga oh väldigt hjälpsamma. Tittade lite snabbt på Max Factors visning också...ledd av Frida som vann TV-stjärnan. Kul kul.

Köpte dessutom en tröja på BikBok och två blompinnar med duvor högst upp på Åhléns, så nu ska mina växter få klättra :) Blev lite godis också. Det har dock tagit slut (vilket känns i magen)...det försvann i samband med Körslaget på TV. Nu är det reprisen på Så ska det låta som gäller...finns det någon med roligare skratt än Peter Settman?


helg

Nu är det en välförtjänt helg. Slutuppgiften, bestående av en essä grundad på förra veckans kommunikationskampanj, skickades in 16.00 - och 16.30 fanns hela (iallafall nästan hela) klassen på Bitter för After work (inklusive två av de tre lärarna vi haft). Mycket trevligt var det. Nu är jag trött och hungrig. Kollar på Let's dance - hoppas på Tina. 

Vad händer denna helg då? Hmm...i morgon ska jag på jobbmässa tänkte jag, och sen en sväng till Nordstan för att kolla på Björn Axéns hårstylingshow och vårens modeshow. Ska väl kolla lite på kurser inför hösten också... På söndag händer nog ingenting...inte förrän J kommer :) Jo, klockan ska ställas om...det måste jag komma ihåg.

På måndag är det ny kurs, nya hemtentor...ujujuj. Synd att jag ska läsa en annan kurs än övriga klassen...eller fick reda på idag att iallafall tre till ska läsa samma kurs som jag. De andra får man väl se till att träffa iallafall dock, men lite tråkigt är det.

svårt

Det kan vara väldigt svårt...

...man klagar när riktlinjerna är för många.
...man klagar när det är helt fritt.

När det finns saker man måste göra...som plugga...så finns det så mycket annat som verkar roligt.
Idag är det tillexempel dansppvisningar i Nordstan. I helgen är det modevisningar och Björn Axén hårstylingshow. Det sistnämnda ska jag nog gå på. Får se hur duktig jag är på att skriva, så kanske det blir en titt på dansuppvisnigarna senare idag.

Men, det blir ju inget gjort så länge jag sitter med bloggen...


Hur svårt kan det va´?

Idag är det sol, snön smälter. Fast det behöver nog vara sol i många dagar om all denna snö ska försvinna. Så här ser det ut utanför mitt fönster just nu: image67
Måste komma på ett tema till min essä som ska in på fredag. Hur svårt kan det va´?
(Denna gång är det inte Linda Bengtzing som undrar, utan det är jag.)

snö

Snön lyser vit på taken, endast påskharen är vaken.

Det är inte klokt vad det snöar. Det ser ut som om någon har hällt en jätteskål med vispad äggvita över hela Gbg..eller kanske vispgrädde, bomull...eller något liknande. Och så ser det ut som om någon står och skakar ett duntäcke ovanför mitt fönster. Var det inte i Gbg som det inte snöar utan bara regnar? Hmm...nu vet jag, det gör både och. När jag kom in nyss såg jag ut som en stor marsmallow.

Någon som har testat att dra en resväska i snö? Fungerar utmärkt som snöskyffel. Åkte direkt till skolan i förmiddags när jag kom från tåget. Så jag fick släpa dator, väska och resväska hem (kunde ju inte dra resväskan heller) + att jag var tvungen att handla på vägen hem...så en påse mat på det. Tungt och jobbigt i snön. Det ska väl inte snöa så här års? Det ska ju vara vår!!

Tåget var försenat till Gbg i förmiddags, A:s buss också. Och busschauffören som jag åkte med från skolan var inte glad. Stackarn. Bussen körde fast flera gånger, kom inte upp för backar och kunde inte stanna vid de hållplatser som låg i uppförsbacke. Stackars de som stod och väntade på den dels försenade bussen, men som också fick se den bara åka förbi. Inte lätt inte.

Jag är glad att jag var så förståndig 5.45 i morse när jag åkte från Kga att jag tog vinterkängorna. De behövs här.


Kalla mig glömsk, kalla mig klantig. Förra gången var det mobilen, nu är det kalendern. Suck.

Glad Påsk

Glad Påsk. Är hemma i Kga igen. Var inte planerat att jag skulle åka hem, men det blev ändrade planer. A kommer om 3 veckor istället (hon skulle egnetligen ha kommit denna helg). Inte så kul att vara kvar i Gbg när alla andra åker hem till sitt.

Åkte hem i torsdagskväll. efter en heldags grupparbete och lite after work med H, M, A och L. Tyckte att det skulle bli skönt att sätta mig på tåget hem, var riktigt trött. Men...det var visst fler än jag som tänkte ta ta tåget från Gbg på skärtorsdagskvällen. Och ja...tåget var fullt, överfullt, och jag fick stå. Fick dock en plats tillslut...så jag fick sitta de sista 10 minutrarna. Tack!

Har mest slappat här hemma. Fixat lite med korrigeringarna på C-uppstatsen. Har ju fortfarande inte lämnat in den på tryck. Men det blir nästa gång jag kommer hem. Får väl ta mig en tripp till Karlstad då. Shoppade lite på stan med syster i lördags. Träffade M som berättade lite om sina bravader..HAHAHA. Tack för att du håller "min roll" vid liv! Idag har jag varit hos E och fikat med E och I - hur länge sen som helst som jag träffade I. Mycket trevligt var det. I kväll ska jag leka med A. So you think you can dance på TV :)

Sitter och tittar på snön som faller. I natt var det tydligen minus 38 grader. Kallt. M&P är i Amsterdam, H&M i New York, A har varit i Sälen och M är där nu. K bor i London och jag är i Kga, vart är du?

JMG

Varit i skolan till fem typ varje dag denna vecka. Mycket slit, men så otroligt skoj. Detta grupparbete är verkligen roligt. H, A, M, L och jag håller på att utarbeta en kommunikationskampanj för att få fler folk att söka till JMG. I denna kampanj ingår målgruppsanalyser och strategier av olika slag samt förslag på foldrar, PR, hemsida m.m. Superkul! På tisdag ska vi sälja in vårt förslag.

Men innan dess är det påsk. Blev ju lite ändrade planer eftersom A inte kunde komma denna helg, så jag åker hem i stället. Åker hem i morgonkväll och åker tillbaka tidigt tisdagmorgon. A kommer och hälsar på helgen v.15 istället. Ska bli så skoj! Och nästa helg kommer J tillbaka igen. Äntligen!

Varför denna snö? Det har snöat i tre dagar nu. Och mer finns att vänta enligt aftonbladet.

Nu ska det packas.


Än så läng lever växterna...undrar hur de mår när jag kommer tillbaka på tisdag.

just for you

image66

pose!

Fick ett mail från underbara N precis. Hon är för gó.
Med mailet fanns ett bifogat foto från i lördags.
Så snygga vi var allihop. POSE!

Idag åkte mina bruna, torra blommor i soptunnan.
In kom fina gröna växter. Ja än så länge lever de och än så länge är de gröna.
Får väl se hur länge det varar. (Du får hålla till tåls Joss, har inte tagit kort på dem ännu)




Ibland går det fort, ibland långsamt...synd bara att det alltid är vid fel tillfälle...

Min helg

Varit hemma i helgen...men ändå inte. Var hemma, men inte hemma.
Fredag och lördag ägnades åt restaurantshow. Underbart roligt. Så kul att dansa, uppträda, träffa tjejerna, träffa N...och ja, hela "cirkusen" - allt runtomkring. Underbart. 

Det är en känsla som inte går att beskriva. Ljudet, ljuset, sminket, folket, publiken, danserna, kläderna, glädjen, tjejerna...allt. Jag trivs där. 

Idag var jag i Norrköping, mormor fyller år idag. Middag på restaurang med släkten. Leka med M. Kan man ha en roligare helg? Undrar det jag. Tog tåget tillbaka till Göteborg från Linköping. Sov hela vägen...det har inte blivit mycket vila denna helg. Föreställningar hela kvällarna, sent i säng, upp tidigt. 

Nu äter jag godis...fick ett påskägg av mormor :) 

Hem

I'm going home.
Back to the place were I belong.

Åker hem i morgon efter redovisningen. Direkt till tåget och sen hem. Direkt från tåget till Folkets Hus. Restaurantshowen, here I come. Andra showen håller på just nu, var en tidigare idag också. Och i morgon och på lördag är jag med. Hoppas att det går bra...måste träna lite på danserna sen. Känns jobbigt att inte kunnat träna med de andra. Men...jag gör mitt bästa.

Fick ett mail nyss. Hemtentan som jag skickade in i fredags är redan rättad och finns att hämta. Ibland går det fort. A och jag ska hämta dem i morgon innan lektionen. Det är nervöst...vill veta vad jag fick. Hämtade ut en hemtenta igår som jag skickade in för flera veckor sedan. Det stod två fina små bokstäver på den. Så jag är nöjd. Hoppas att jag klarade denna som jag ska hämta i morgon också. Kompletteringar hinns inte med. Det går i ett rasande tempo... 

Tre BIG NO

kom på...det finns ett till eller...
Tre BIG NO inför finalen på lördag.
Sen är det lite mer lika...men....ja det finns väl två självklara som toppar listan.

...eller...

Finalen i melodifestivalen på lördag - och jag kan inte se den. Det är ju hemskt. Jag får spela in det, blir ju inte riktigt samma grej, men vad gör man? Står ju på scen när det är på lördag. Hur tänker man när man lägger showen samtidigt som melodifestivalen?

Alla andra länder har redan haft sina finaler. Sverige är sist. Eurovision.tv har gjort en intervju med Charlotte Perelli...betyder det att de tror att hon kommer att vinna på lördag? Hoppas att svenska folket röstar rätt. Vi måste ju skicka någon som kan representera Sverige. Vi ska inte gå samma väg som många länder börjat göra - att ta det oseriöst. Irland har väl alltid varit seriösa. Iallafall enligt min mening. Men vad hände i år? "Dustin the Turkey" med låten "Irelande douze pointe"...man blir ju nästan rädd. Det fattas ju bara att vi skickar....eller.....  
Sen är det ju det där med kvalen. Två kval iår. Alla måsta kvala, utom the big four såklart. Sverige är i andra kvalomgången. Bara 10 från varje kval går vidare. Tänk om vi inte skulle göra det...skandal. Så rösta rätt...rösta inte på ....eller.....för då kan det inte sluta annat än i katastrof.


Far och flyg

Idag har jag kollat tåg-tider...inte åt mig själv, men åt A. Hon ska komma och hälsa på mig. Så trevligt så ska det bli. Jag har kollat flyg idag också. Denna gång åt mig själv. Ingenting är bokat än, ingenting är bestämt. Men det skulle vara så kul att åka till London. Det var så länge sedan jag träffade K. Och nu bor ju S i London också. Ytterligare en anledning till att åka. De dagar jag eventuellt ska åka finns det billiga flyg också...det är ju bra. Men K ska kolla om hon jobbar den helgen, gör hon det så känns det ju lite dumt att åka dit. Det är så bra att ha K, man behöver ju inte betala dyrt för hotel :)

Here it is

Ja, här är den. Klänningen jag tittat på men inte köpt. Eller jo, nu har jag köpt den. Köpte ett bälte till också som ni ser på bilden.

109475-65

Var tvungen att unna mig något efter att vi jobbat så bra med målgruppsanalysen och att redovisningen i morse gick bra. Nu är det nya tag som gäller...

I'm back

Tillbaka i Göteborg.
Tillbaka hos min telefon.
Tillbaka i regnet.

Update

Just det...måste konstatera (ännu en gång) - att jag förstår mig inte på svenska folket och hur de röstar i melodifestivalen. Men men...som vanligt - jag gör inget åt det själv, men jag trodde nog att man kude lita på er där ute. Vad tänker ni med?

Nu vart det inte helt fel i andra chansen (bara till 50%) - men om man tittar på vilka låtar som är med i finalen så tycker jag att det säger sig självt hur det ska gå. Jag hoppas verkligen att ni tar ert förnuft till fånga och röstar rätt för en gångs skull!!

Gbg

Gjort mycket denna vecka när jag varit hemma...
...fullt med saker som vart inspäckat i schemat.

Mycket tid har jag lagt på dansen...känns som om jag borde lagt mer. Men det går ju inte när inte de andra kan träna...alla kan ju inte anpassa sig efter mig (även om det vore väldigt bra). Men men...får väl se hur det går med restaurantshowerna nästa helg. Det känns inte så bra som jag vill att det ska göra. Visst har jag mer koll nu än när jag kom hem i måndags, men det känns inte bra. Har ju inte direkt gått att träna ihop sig. Men...får hoppas på det bästa. Jag får träna själv i mitt rum i Gbg. Alla andra kommer ju träna hela dagarna här hemma...men inte jag. =(

Åker tillbaka till Gbg i morron. Tillbaka till min telefon. Nästa gång ska jag inte glömma den. Jag visste inte att jag kunde sakna den så mycket. Och jag menar, jag är inte speciellt beroende om man jämför med många andra. Men just att kunna höra av sig om det är något...och visst har det dykt upp många situationer denna vecka då jag verkligen saknat telefonen. Man blir handikappad. 

Men det har varit roligt att hälsa på på dansen, FAME och på drillen...
...tagit en sväng på stan. Sen så har det ju varit plugg...men tentan skickades in igår, och ja, den blev som den blev. Orkade inte lägga ner mer tid på den och jag hoppas att det räckte. Vill ha tillbaka förra hemtentan...vet inte vad jag fick på den. Sen så skulle jag vilja få ut salstentan också...fast den vet jag ju vad jag fick på...hehe...VG =)  

Jag kan inte nås för tillfället

Hemma i Karlskoga. Så skönt så.
Bättre att sitta här och skriva hemtenta än i Göteborg. Sen så är det ju hårdträning inför Restaurantshowen också. Har ju inte varit med och tränat på jättelänge, och showerna är nästa vecka. Känns inte bra alls. Men...man får väl hoppas att det går vägen.

Varit på Strandcafét precis. Gott gott. Sovit i min sköna, stora, mjuka säng - skillnad mot plankan jag har i Gbg. Sen så håller jag på att försvinna, och det är ju aldrig roligt. Flagnar som tusan, kan man inte få vara brun mer än tre dagar? Hur elakt som helst ju.

Min telefon blev kvar i Göteborg, så det är ingen mening att ni ringer på den. Kommer ändå inte kunna svara förrän söndag-kväll. Även om det typ aldrig ringer på den så känner man sig gravt handikappad. Inte skoj alls. Så som sagt, jag kan inte nås för tillfället. Eller jo, på hemtelefonen i Kga - och så på Msn såklart!

Nu ska jag forsätta läsa i min tjocka blå bok med fiskar på. Ja, man kan undra varför det är massa fiskar på den när den heter "Hur moderna organisationer fungerar". Fiskar - en organisation - samspel? Sak samma. Måste läsa den iallafall...


Melodifestivalen

Jag missade förra veckans melodifestival =(
Någon som vet om man kan hitta det någonstans på nätet?
I och för sig så missade jag det på grund av att jag var i värmen på Gran Canaria...så jag klagar inte. Men ändå, har inte missat nån gång förut ju. Nästan jobbigt. Idag var det ganska bra startfält (med några undantag) om man jämför med andra deltävlingar. Och dansen!!! Me gusto mucho! Tänk att få dansa modernt i vatten. Vad underbart det skulle vara! 

Idag blev det en tripp på stan - shopping!!

Just det...bananfodralet fungerar!

Samband?

Jag fick en ny granne igår - idag var mina grejer i kylskåpet försvunna. Samband?