Äntligen


Nu ska jag äntligen få se henne. När hon spelade på Trägårn lyssnade jag bara. Jag satt vid vattnet utanför både fredag och lördag och sjöng. Klockan 19 är det jag som står längst fram vid scenen på Stora IP och sjunger med i Melissa Horns underbara sånger. Och antagligen så gråter jag en hel del också. Det ska bli så underbart!


I'm not leaving now

Skyfall över parken. Jag skojar inte, fy bubblan vad jag fryser. Inte ett regnställ kunde hålla torrt ikväll. Kläderna är upphängda, jag var blöt ända inpå kroppen. Iskall som en Piggelin, dock inte grön - snarare blå. Pengar har jag lagt för att torka. Håret är blött och risigt. Jag sitter i en filt och hackar tänder. Det blev en tidig hemfärd ikväll. Jag stod helt enkelt inte ut.

Kom till PIP runt 18. Blev blöt så fort jag klev ur bilen. Tittade lite på Hästpojken. IP hade förvandlats till en megastor lerpöl. Sedan hoppade och sprang vi med Hoffmaestro & Chraa. Rödbrun ler-sörja skvätte all over. Det är ju inte så att man står still när de är på scen. Håller dock fast vid att de flesta låtar låter likadant. Visst finns det guldkorn. Men det vackraste guldkorn av dem alla fick vi minsann inte ta del av. Jag väntade och väntade. Men nä, de spelade inte I'm not leaving now. Sanslöst dumt. Amanda Jenssen entrade scenen i dalen. Faktiskt ganska bra. Men jag frös så mycket så jag gick runt en hel del för att hålla lite värme, samt att inte låta regnet piska mig i ansiktet hela tiden. Ställde mig under entrétaket till gamla Folkets park och tittade på Invationen. Skönt att slippa undan regnet för en stund. Men det blev så kallt att stå still så jag fortsatte att vandra runt i leran. K hade dragit för länge sedan. Det hade jag också gjort, om det inte var så att Takida skulle spela på stora IP. I strilande regn blev det allsång till: Curly Sue, Handlake Village, Tear It Up Again, The Things We Owe, Never Alone Always Alone... Helt klart kvällens bästa. Sedan tog jag kvällen...22.30

Nu håller vi alla tummar vi kan för att vi ska få ha uppehåll i morgon. Snälla. Inget mera regn nu. Jag har inte riktigt bestämt mig för hur morgondagen blir. Något som är säker är att jag ska stå längst fram och sjunga till Melissa Horn. The Hives är också givet. Riktigt tråkigt att N*E*R*D inte kommer. Attans. Undrar om de lyckas fixa ett nytt band på ett dygn!?

Galon

Jag hade regnbyxor på mig igår. För första gånen sedan dagis. Kanske inte, men jag kan inte minnas när jag hade det senast. Det har alltid varit BIG NO. För mig har gummistövlar alltid varit BIG NO också....tills jag flyttade till Göteborg. Nu tycker jag att det är coolt, och jag äger till och med 3 par tror jag. Det ni. Regnjacka äger jag ingen och har inte heller gjort på hur många år som helst. Men nu börjar jag känna att det är dags. Jag vill ha en riktigt snygg regnjacka/kappa. Nu under PIP lånar jag mammas gamla - i galon. Det ni. Galon is the shit.

PIP

Vad ska vi säga om dag 2 på PIP 2010? Blött. Lerigt. Blött. Blött. Blött. Ankomst vid 21. Hörde/såg slutetD-A-D. The Sounds på Stora IP var blött. Det regnade extremt mycket från och till. Liten besvikelse på att de mest körde nya låtar. De få låtar de körde från "Living in America-plattan" livade upp stämningen och folk skuttade i vattenpölarna och sjöng. Men sen sjönk stämningen igen. Lite synd. Liten besvikelse. Plus, att de inte körde Hit me. Fy. Timo Räisänen entrade Dalen-scenen. Och regnet slutade. K och jag hittade våra perfekta platser. Jag har inte så stor koll på Räisänen, men kände ju igen vissa låtar och såklart att man var där. Jag menar, K ska ju gifta sig med honom (?) :) och nu är det på G. Snackade med honom, K köpte t-shirt, fick autografer, tog kort etc. Bra första steg K. :) Sen hade vi "paus" innan Teddybears började. Lyssnade på Adept och Kashmir (vi var inte speciellt intresserade). Teddybears avslutade kvällen och alla hoppade i leran på IP. Det regnade igen. Men vem brydde sig egentligen? När man redan var blöt så kan man väl bli ännu blötare!

Det regnar lite nu med, men jag hoppas verkligen att det inte blir lika sjukt mkt som igår. Ikväll är det bl a Hästpojken, Hoffmaestro, Amanda Jenssen och Takida som står på schemat. 

Festivalkänsla

Nu är det festival! Blött blire. Gårdagen bjöd på vackert väder fram till 22-tiden men nu ser det mörkt ut kommande dagar...Attans.


Putte har väntat klart

Putte i parken dag 1: 16.00 PIP-armbandet sattes på min arm och jag satt ett tag i gräset och sjöng med till Carolina Wallin Perez. Strålande sol och fantastiskt skönt. Nästa ankomst till PIP blev runt 20 med K. Oskar Linnros väntade. Sedan, det jag väntat på, The Ark. De är fantastiskt bra Live.

Kapten Röd var oväntat bra, hade i och för sig inte väntat mig något. Skinny puppy var...öhm!? Inget att hänga i julgranen. Vi var där max 5 min, länge stod vi inte ut av oväsendet. Det hade börjat regna. Europe lyssnade jag på hemifrån, orkade inte åka tillbaka. Inte för att man hörde spcifika låtar, men ändå.

Skippade massa band som jag inte har koll på. Ikväll blir det nog att anlända bortemot 21. The Sounds. Timo Räisänen. Teddybears. Det är väl de som är inplanerade, får se om det blir något mer. Det regnar ju så förbaskat!!

Putte väntar i parken

Då har jag testat PowerStep också. Jag börjar sakta men säkert se att det finns andra träningsformer än Dans och BodyBalance även om dessa är och kommer förbli de bästa!

Idag har jag träningsvärk ryggen (såndär gó träningsvärk). Det är så skönt. Idag är en slappardag med mysigt besök av familj/släkt och i morgon bär det hemåt - Putte i parken.

P!NK

Sitter och "youtubar" och förundras över vad som faktiskt hände igår på Ullevi. Vissa klipp som lagts ut på youtube fångar storheten i showen. Men det går inte att ge det rättvisa. Det var verkligen galet. P!NK är galen. Men, några klipp tänkte jag lägga ut till er stackare som inte var på plats.

Här entrar P!NK scenen med "Get this party started".

I don't believe you.


Här tackar hon för sig med "So what" och en liten flygtur.
(Detta är endast en liten del av låten - så flygturen varade betydligt längre.)



Jag har verkligen försökt att hitta ett klipp på "bollen" och har endast hittat ett. Det är extremt jobbigt ljud på detta klipp så jag rekommenderar att sänka ljudet. Men det är coolt! Hon springer verkligen över publiken som en liten hamster i ett hjul.


Funhouse



21.30 klev P!NK upp på scenen. "Klev" är dock helt fel ord att använda. "Föll" kanske är mer korrekt. Ett fall på 30 meter från en låda hängande i en lyftkran. Det gula i mitten på bild 1 är P!NK påväg ner. Det kallar jag entré. En häftig sådan måste jag säga. Men det slutade inte där. Bild 2 visar hur hon plötsligt börjar klättra i tyg och göra konster. Det var man inte riktigt förberedd på. Och hängande där uppochned så sjunger hon så vackert. Har hon varit cirkusartist? Bild 3 är magisk. Det är gåshud från huvud till lilltå. Det är I don't believe you i ett sken av iPhones och kameradisplayer och med 31 142 körare, ja plus hennes 2 egna körare då. På bild 4 är det Funhouse carneval. Det är Who know. Bilderna 5 och 6 visar även de sådant som man inte var riktigt förberedd på. Bild 5 är från extranumret där P!NK svävar över publiken. Det är mäktigt. Det är sjukt mäktigt. Att göra volter och flyga runt i sele verkar höra till hennes vardag. Jag är impad. Och dessutom sjunger hon hela tiden. So what. Helt sjukt galet. Underbart. Men det förvånade mig faktiskt inte så mycket. Inte med tanke på att hon strax innan hoppat in i en genomskinlig gigantisk boll och sprang över publiken. Inget stagediving här inte, det är stagerun som gäller. På bild 6 ser man P!NK i den stora bollen som bärs fram på publikens uppåtsträckta armar. Hon springer som en liten hamster i ett hjul. När hon kommer fram till scenens andra sida kryper hon upp på scen. Hon pustar och säger att så snabbt har hon nog aldrig sprungit förut. Hon visar att det var jobbigt och att hon är trött - hon kanske är mänsklig trots allt?!?!
Fast, nä - hon är ta mig tusan inte mänsklig. Hon är helt otroligt galen.


Use a wish

Can we pretend that airplanes
In the night sky
Are like shooting stars
I could really use a wish right now
...
[B.o.B - Airplanes]


Can we pretend?


Mat-tips

Jag är en sån grym kock (ibland). Idag kom jag på 2 nya smaksensationer som fick den "tråkiga maten" betydligt roligare. Det finns säkert tusentals människor som testat detta innan mig, men jag tänker att det var jag som hittade på det. :)

1. Ha i en kycklingbuljong i Couscous-vattnet
2. Smeta Philadelphia pesto&tomat (+ ruccola och riven ost) på kycklingfiléerna innan de åker in i ugnen

M U M S !

Energi

Det var så kul på dansen idag. Bra ledare, bra folk, bra koreografi, bra musik, bra energi - bra allt! (Det är det iofs alltid på M:s pass.) Det är så varmt och härligt, så svetten bara rinner. Det får mig att kämpa mer. Idag hade alla ruggigt bra energi, så vi körde över tiden (det var tomt i salen efteråt). Vi ville bara dansa, dansa, dansa.

Min energi finns kvar. Är dock i en liten "matkoma" för tillfället, men det är så härligt att känna sig pigg i hela kroppen och i knoppen. Jag tror att det är en kombination mellan tennisen på TV, Berocca Boost och dansen som gett mig denna energi idag. Och såklart det faktum att jag haft 2 vilodagar från träningen. Då får jag alltid extra sprattel i benen och kan inte sitta still :) Men ikväll ska jag sitta still. Det blir filmmys. Ondskan.

Här skuttar man


Jag sitter som på nålar när det är tennis på TV. En svensk seger har vi fått idag via Lindstedt i dubbeln. Nu är det Söderling - Almagro i singelfinalen. Det är spännande. Riktigt spännande. Men jag föredrar att träna själv framför att se andra göra det. Så final eller inte, jag tänker skutta till dansen sen och låta Söderling klara sig utan min hjälp. Jag litar på den grabben.

Update: Attans att man inte kan få gå och dansa utan att Söderling börjar spela dåligt. Aja. Jag är glad att jag gick och dansade iallafall. För det var SÅ kul. Och hade jag struntat i dansen för att se Söderling förlora, då vet jag någon som hade varit sur länge. JAG.


Orka mer på gymmet

Om 2 timmar bär det av till SATS Kungsgatan. Det är dags för "söndags-dansen" :) Jag ska ladda upp med Brocca Boost. Någon som har testat? Jag är Buzzador (produkt-testare) för Berocca Boost just nu, så jag och mina vänner har lite extra energi. Säg till om du vill testa!



Om Berocca Boost:

Du känner säkert igen dig i situationen att man ibland vill göra mycket mer än man egentligen orkar. Om du arbetar eller studerar hårt samtidigt som du har ett aktivt liv vid sidan av kan det vara svårt att bevara en bra balans i livet.

Berocca Boost är ett helt nytt mentalt uppiggande kosttillskott.

Berocca Boost innehåller B- och C-vitaminer samt guarana, en naturlig stimulant med snabb verkan. Berocca Boosts kombination av vitaminer, mineraler och guarana verkar uppiggande och minskar tröttheten vid psykisk ansträngning.

Berocca Boost bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost och en sund livsföring.

Om du arbetar hårt samtidigt som du har ett aktivt liv vid sidan om jobbet kan det vara svårt att bibehålla en bra balans i livet. Det finns tillfällen när du behöver lite extra energi för att kunna lyckas med utmaningarna som dyker upp.

[Berocca Boost]


Plötsligt händer det

Vad skulle man göra om man vann mycket pengar? Jag och Mimmi funderade på det när hon skrapade triss för någon dag sedan. Vad skulle man göra?

1. Skrika, svimma...
Men sen då?

(Nu vann inte Mimmi något, så vi behövde inte funderar mer på det. Tyvärr.)

I wanna be a billionaire so fricking bad
Buy all of the things I never had
Uh, I wanna be on the cover of Forbes magazine
Smiling next to Oprah and the Queen

...
[Travie McCoy - Billionare]


Igår och idag

De varma sommarkvällarna igår och idag har tillbringats vid kanalen utanför Trädgårn. Inte fel alls. Dock hade jag väl varit ännu nöjdare om jag hade biljett för att komma in på Trädgårn. Men, har man inte det så får man hänga utanför. I princip blir det ju samma sak förutom att man slipper betala och att man inte ser något annat än vatten och träd. Men man hör! Både igår och idag var det väl runt 100 pers som satt på kanalkanten och dinglade med benen och sjöng. Där på andra sidan, bakom träden, innanför staketet, fanns tusentals människor som skrek "Vi älskar Lasse."

Love Antell - Dundertåget - Melissa Horn - Laleh - Winnerbäck

Igår satt jag där i princip från början till slut. Idag gick jag dit senare, gick hem och åt, gick tillbaka. Med andra ord, idag valde jag ut det bästa och lyssnade bara på Melissa Horn och Winnerbäck. Men attans vad ont i rumpan man får av att sitta på en stenmur. Ca 5h igår och 3h idag. Ajaj. Men ujuj vad bra Melissa Horn är. Winnerbäck också för den delen. Men jag längtar till PIP då jag får se Melissa Horn. Nu har jag ju bara hört henne live 2ggr. Lika bra idag som igår.

Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann
...
[Melissa Horn - Sen en tid tillbaka]


Mitt liv i bilder


Det blir inte alltid som man tänkt sig

Bloggen fick lite nytt utseende igen. Det blir inte som jag vill, men det blev bättre än förut. Ett steg i rätt riktning. Nu ska jag ut i solen. Det blir en repris från igår.

Jag vet att jag inte har skrivit vad jag gjorde igår, men det kommer...


Update: Det blev en mycket kort repris av gårdagen. Jag plockade ut det bästa helt enkelt. Men det kanske blir mer!? Har inte bestämt än.

Vilken rysare

Söderling - Seppi. Kvartsfinal i Swedish Open i Båstad. Vilken rysare det blev. Men som tur var avslutades det med ett glädjetjut och applåder. Det var så spännande så jag struntade i Combaten idag + att vädret gjorde att jag faktiskt hellre svettades ute än inne.

4-6 7-5 7-6 och Söderling möter Ferrer i Semifinalen i morgon!

Panorama


Ready to dance.

Märks det att jag nyligen upptäckt "panorama effekten" på mobilkameran? Jag ÄLSKAR den. 3 in 1.
(Dock blev det inte lika snyggt med dessa bilder som det blev med bilderna jag tog i inredningsbutikerna - i förra inlägget.)


Inspiration


Sommarkväll

Njut varje minut. Det gör jag. Av värmen. Jag har i princip flyttat ut på balkongen. Det är underbart!

Göteborg är hot, hot, hot. :) Just nu 28 grader (klockan 21.49). I like. A lot. Att sitta ute naken (ja inte riktigt, men nästan), solen har gått ner, bra musik på spotify, dricka iskall iste och bara ha det najs. Jag gillar sånna kvällar. Det regnar, men jag blir inte blöt. Det luktar våt asfalt. Så underbart! :)
Sommar, sommar, sommar.

Fyndat

Värsta grymma grejen. Nu kan jag sitta vid datorn länge utan att benen brinner upp. Datorn har en tendens att bli ganska varm och nu på sommaren när man har shorts får man ett och annat brännmärke. Ja, jag är ju en sån som alltid sitter med datorn i knät. 149:- på IKEA. Väl investerade pengar. Det är en multifunktionell pryl, skippa datorn och ta te och mackor istället. Det går precis lika bra!

3 days vacation

I morgon är jag tillbaka.
Göteborg-Örebro-Karlskoga-Uddevalla-Göteborg
på 3 dagar.


I wish you were here


Sportig helg

Känner mig riktigt sportig :)
Igår spenderade jag ju som sagt hela eftermiddagen/kvällen på Swedish beach tour och kollade beachvolleyboll. Riktigt kul sport faktiskt. Speciellt i de underbara vädeförhållanden som gårdagen bjöd på. I förmiddags var jag på Ullevi och kollade Världsungdomsspelen i friidrott. Lite flashback till Nobelstadion - inte för att Nobelstadion på något sätt påminner om Ullevi. Men Nobelstadion ÄR friidrott för mig. Det var där jag såg de första friidrottstävlingarna (ungdoms SM för massa år sen) och jag minns att systrarna Kallur var överlägsna. Det är på Nobelstadion jag själv tränade friidrott i några år. Men, nu är det snart tennis på TV :) Final i Wimbledon. Nadal - Berdych. Spanien - Tjeckien. Jag tror på Nadal. Hade ju helst hoppats på Söderling i finalen, så klart. Men är mest förvånad över att inte Federer är i final. Men det blir nog en bra match. Berdych har ju spelat sjukt bra hela turneringen och slagit ut både Federer och Djokovic. Men, även om Berdych vunnit över Nadal tre gånger så tror jag Nadal är för stark. Det är vad jag tror. Dock tänker jag inte se hela matchen, jag tänker dansa, men början och förhoppningsvis slutet (jag hoppas på en lång och jämn match).

Svensk sommar när den är som bäst

Ojojoj en sån varm o härlig dag det varit idag...och igår också för den delen. Det har blivit mycket solande både ute på Stampen och på balkongen. Igår dansade jag och idag var det bodybalance som gällde. Jag har aldrig varit med om något så svettigt. Vi lådsades att det var bikram-bodybalance idag :) men det förvånar mig inte om det var 40 grader i salen. Riktigt varmt. Men attans vad man kämpade och kroppen var faktiskt mer följsam och smidig än vanligt. Om än att man fick torka svett som rann ner i ögonen hela tiden. :) 

Eftermiddagen/kvällen idag har tillbringats nere på Kanaltorget där det är Swedish Beach tour, dvs. beachvolleyboll. I gassande sol har jag suttit och kikat på totalt 4 matcher. Helt fantastiskt! Tävlignarna började igår och håller på i morgon också. Kanske går jag dit en sväng i morgon också!? Då är det finaler. Imorgon tänkte jag gå till Ullevi också och kika lite på världsungdomsspelen i friidrott som håller på där. Igår och idag när jag suttit ute i solen har jag hört kommentatorrösten, startskotten, hejaropen och jublen. Det händer grejer här i Göteborg i helgen. :) Inte att glömma, imorgon är det söndag - vilket betyder: dans!

Senaste dagarna har jag allt blivit lite brunare och lite fräknigare. I like! Svensk sommar när den är som bäst! Nu är hotell, konsetbiljetter och middagsbiljetter fixade (dock inte tågbiljetter ännu..) men, 6-8 aug - då är det Tylösand som gäller och jag hoppas på kanonväder!    


Joel Kinnaman

Nepp. Ingen Joel Kinnaman idag heller. Jag genar ofta över parkeringen vid Polishuset - går där både till och från jobbet. Varje gång kikar jag efter Joel Kinnaman eller någon annan från GSI (Johan Falk-filmerna) men nä, inte idag heller. Attans. Höll på att krocka med Blossom Tainton idag dock utanför Condeco, men det är inte lika roligt som om jag hade sett Kinnaman vid Polishuset ;) Ellerhur!?