Streetstar

För alla oss stackare som inte har kunnat / kan ta sig till Stockholm under Streetstarfestivalen så sänds det därifrån på svtplay.se klockan 15 idag. FÅR EJ MISSAS!


Chokladfrossa


Fick dessa chokladbitar av R när jag fyllde år i onsdags. Mums. Jag fick små lappar med - så jag vet vad de innehåller/är bra för. Ja just det. Nyttig choklad!

Menthe - Föryngra dig med uppfriskande svala intensiteten av grönt teextrakt, mynta och mörk shoklad. Förutom mynta innehåller denna choklad ett naturligt grönt teextract rika på antioxidanter.

Pleasure - Silkeslen läcker och näringsrik. Rik på fiber, järn, magnesium och vitamin D. Rik på antioxidanter. Fiberrik.

Cerice - Låt dig trollbindas av de saftiga och lockande smakerna hos den körsbärskryddade chokladen. 1 kaka = mer antioxidanter än i 2 glas vin.

Välkommen bebis

Igår när jag gick från träningen, ca 18.15, tänkte jag "Undrar om bebisen har beslutat sig för att komma ut nu. Eller hon kanske föds just nu. Det kan ju faktiskt vara så." I natt fick jag ett MMS på den lilla flickan, som föddes 18.18 - jag kände det på mig!


Grattis bästa Anna & Nisse till er fina dotter. Grattis Philip & Albin till er lillasyster.
Välkommen till världen lilla Saga.

They know me



När jag kom till jobbet igår stod det en muffins på mitt skrivbord, med ett ljus i. Jag förstod direkt att den var från L. Sedan hittade jag en påse i mitt skåp - så klart från R. I påsen fanns te och choklad. Den tjejen känner mig. Senare fick jag choklad från H också. Vilka snälla kollegor jag har :)

Mot alla odds

Jag gillar rutiner. Jag gillar att veta vad som händer, vad som ska göras. För om jag inte har det så - så uppskattar jag inte impulsgrejerna och det spontana på samma sätt. Mina tisdagar är dock heliga. Det finns inget bättre än att åka hem efter jobbet, ta något lite o äta för att sedan traska till Valhalla. Först dans och sen BodyBalance med massa braigt folk. Sedan gå hem, dusch, mat, soffan och TV/Play. Just nu så är det 'Mot alla odds' som gäller när jag kommer hem. Jag hinner inte se det när det går på TV, så jag kollar på det på Play efteråt. Jag är imponerad av dessa människor. Man måste påminna sig själv ibland...hur bra man har det. Maria påminner oss om det ibland på avslappningen på Balancen. Att man ska känna tacksamhet mot sin kropp, känna tacksamhet för att man har 2 armar, och 2 ben...fungerande armar och ben. Det är faktiskt inte självklart. Man måste påminna sig om det ibland. Jag blir påmind om det när jag ser 'Mot alla odds'. Vad glad jag är att jag kan träna, dansa, cykla, gå...se, höra, röra, känna, bära...

Today I don't feel like doing anything, I just wanna lay in my bed...

Dagens humör: Bra! Är på myshumör
Dagens mående: Lite skön träningsvärk efter torsdagens PT, allmänt bra
Dagens borde: Boka tåg, bära ut soporna
Dagens frisyr: "Lilla-My-knut"
Dagens klädsel: Mysbyxor, Hoodtröja och Raggsockar
Dagens planer: Soffhäng
Dagens vill ha: Choklad
Dagens längtan: The NIKE blast 2012 om 2 veckor
Dagens beroende: Att lägga pussel - kunde inte sluta förrän jag var klar
Dagens tråkigaste: Vet inte. Att det har snöat idag, kanske. Fast jag gillar det egentligen. Första gången Göteborg har snö på backen denna vinter. Undrar om den finns kvar i morgon...
Dagens tidning: toppHÄLSA
Dagens låt: Somebody that I used to know - Walk off the earth



Small Group Training

Jag är så trött i kroppen. Älskar den känslan. Ingen smärta, jag är bara trött. Valet att vara med i Hannas Small Group med fokus på dans var inte svårt. Och det var ett grymt bra val. Visst kostar det en hel del - men det är helt fantastiskt.
- Varje måndag är det fokus på uppvärmning och korreografi. Det är underbart att bara få känna musiken, och försvinna in i låten och känslan. Det blir mest Jazzdans/Modern vilket jag gillar massor.
- PT varje torsdag. Fokus teknik och styrka. Jag ska bli stark!
- Hanna är bästa PTn.
- Hanna O, Sara och Roger - bästa Small Group-kompisarna
- Vi har sjukt kul och vi peppar varandra.

I'm so happy!!

Idag var första PT-styrkepasset. Sjukt jobbigt. Sjukt kul. Man lärde sig mycket om sig själv. Tänk att Hanna vet bättre vad jag klarar av, än vad jag själv gör. Och det bästa av allt. Det har bara börjat...

Har man bara råd till en gitarr så...

L visade detta klipp för mig i morse. De är riktigt duktiga. O bra låt!
Hur kommer man på att spela 5 pers på en gitarr?



Eller så kan man ju helt enkelt klona sig själv....



Walk off the earth är mina nya favoriter. De har gjort massor med bra covers!

ViPR

Igår var det nyöppning på SATS Kompassen - massa nya releaser och skojigheter. Jag tog med mig R dit - hon var sugen på att testa ViPR (de har inte det på Spotlife där hon tränar). Vi startade dagen med BodyBalance sedan åt vi snittar o lite sånt som det bjöds på. Snackade med folk och spanade in de som tränade TRX. Vi stod på väntelistan på ViPR - och vi kom in! Det var riktigt tufft, riktigt jobbigt...och jag har riktigt ont i kroppen idag. Konstaterade förut att jag har ont överallt, förutom underarm och vader. Det måste ju betyda att de lyckats med att sätta ihop ett pass för hela kroppen. Vi darrade som asplöv efter klassen. Vad hade vi utsatt oss för? Jag skrev ju tidigare här på bloggen att jag var sugen på att se vad man kunde göra med de där ViPRarna. Nu vet jag. Man kan göra precis vad som helst. Vi fick göra en hel del totalt galna grejer, vissa saker från passet kan man se här nedan. Trots total utmattning och extrem smärta så är det inte omöjligt att jag kommer gå fler gånger.


Waka waka

Jag vet att man inte ska skratta åt andra. Alla har inte så lätt för sig. Det sägs att alla klarar av att dansa Zumba..men jag tvivlar faktiskt. Detta är så hysteriskt kul. Tack M för att du berättade om detta klipp. You made my day. Och ja...det får en att känna sig grym på att dansa :)


Helt fantastiskt roligt

Nu går jag och lägger mig leende, skrattandes, fnittrandes. En högst oväntad person skrev till mig på Facebook-chatten förut. Nämligen A-C, min gamla spanska-lärare från gymnasiet. Hur kul som helst. Så nu har jag haft en trevlig kväll chattandes med henne. Och jag är fortfarande lite i chock. På ett bra sätt. Haha. Hon är allt för go.

Makeover



Köpte en blomma på IKEA igår (jag har döpt honom till Jonas), men han var för hög för min kruka. Men, trolleri trollera - med ett vitt sidenband blir allting bra!

Välkommen vår

Solen skiner och alla är glada. Idag har man ju varit ledig. Julen har städats ut - adventsljusstake och adventsstjärna är dock kvar - men gran och tomtar har hoppat ner i påsar och är förberedda på 11 månader i källaren. Adventsstjärnan åker ned när jag ser att grannarna plockar bort sitt...jag tycker det är mysigt. Så den får gärna stanna.



Gunnar, Efraim, Julle och Tom säger tack för sig. (Joss - dina klappar står kvar. Du får komma o hämta dem snart)

På måndag börjar vårschemat på SATS. Det gillas - Vår! Detta innebär massor med nya pass. Zumbatomic, ViPR, TRX, Crossfit, Crossfit chalange, Yogalates, NIKE get strong m.m. Jag kommer testa Yogalates - jag borde gilla det eftersom jag gillar Yoga och jag gillar Pilates. Sen kommer jag (tydligen) gå på NIKE get strong också. Hannas Core ska bytas ut till detta efter dansen på söndagar. O hon säger att hon inte kommer att släppa iväg oss...Har jag något val? Nä, men testa ska jag väl. I övrigt vet jag inte om det är något som lockar. Kanske ViPR (verkar jobbigt...o kanske inte min stil. Men, rätt intressant att se vad man kan göra med de där "ViPRarna" !?), och kanske Zumbatomic (vet inte skillnaden mot vanlig Zumba?!). Men snart börjar ju mina PT-klasser med Hanna. PT-Dans i Small Group. Ska bli SÅ kul! Tror att det kommer bli en toppen vår. Sen har jag fått R att testa på tennis också (vi var o spela i onsdags - första gången för R). Så nu ska jag spela lite oftare, nu när jag har 3st som jag kan spela med.

Resume

Så var det dags att resumera träningsåret 2011. Jag lägger in på funbeat.se varje gång som jag har tränat. Bara för att det är kul - och här är 2011 års resultat:
206 dagar med träning (56,4% av årets dagar)
Antal träningspass: 326 (vissa dagar tränar jag ju fler än ett pass)
Total tid med träning 2011: 12 dagar 20 timmar och 5 minuter.

Jag klådde inte förra året. Attans. Då var det 209 dagar med träning, totalt 347 träningspass vilket motsvarade en träning på 13 dagar 3 timmar och 15 minuter. Det var fler dubbelpass förra året alltså + 3 träningsdagar mer.

Men mitt mål på att jag ska träna 50% av årets dagar - det slog jag!
Det blir nyårslöftet för 2012 också. Minst 50%.