Gott nytt år - på återseende 2010

Nu åker jag till Kajsa snart. Har fått lite beskrivningar om vilka bussar jag ska ta. Får väl hoppas jag klarar av det :) Det är många transportmedel som jag ska hoppa mellan i eftermiddag-kväll. Jag får verkligen hoppas att det inte är några förseningar som ställer till det för mig. 
Först är det bussen från Degerfors till Karlskoga busstation. 16.46 ska jag hoppa på den och sen är jag påväg. Därefter följer buss från Karlskoga till Västerås central. Taxi från Västerås central till Västerås flygplats. Flyg från Västerås flygplats till Stansted-London. Buss från Stansted till Victoria. Buss från Victoria till Wandsworth town. O så gå hem till Kajsa :)  
Det ska nog gå.
Det skulle nog gått bättre om jag inte vore sjuk. Grymt dålig tajming att va sjuk nu. Har inte lika mycket feber idag dock, så jag hoppas att jag ska orka med resan. Att hosta och ha ont i halsen kan jag väl lika gärna ha i London, men det är just resandet som kanske inte är så skoj.

Gott nytt år allihop. Lämnar er och 2009 med denna bild över sjön (Möckeln) i lätt snöfall och minus 22 grader.  Inte alls avundssjuk på mamma o pappa som har 35 grader varmt på Gran Canaria. I London ska det vara kring 0 grader i veckan, så lite varmare får jag ju.


Minus 18,4

Utomhus är det -18,4 grader. Svinkallt. Själv håller jag på att brinna upp. Feber så in i bomben. Har knappt sovit något i natt. Men, jag valde ändå att följa med syskonen till Karlstad. 2 par skor rikare, 2 sportBHar och ett träningslinne. Lite gladare, men inte speciellt mycket piggare. Inte bra med tanke på att jag åker till London i morgon. Vill inte vara sjuk då! Snart blir det revyrep :) hoppas jag orkar.

Mellandagsrea

Var på stan i fredags (?) - annandagen. Inte så värst mycket mellandagsrea-hysteri i denna stad. 90% av alla människor som är på stan är på H&M. I morgon ska jag till Karlstad - lite mer folk där skulle jag tro. Sen på onsdag ska jag till London - LITE mer folk! :)

Ser fram emot min vecka i London - har aldrig varit där vintertid. Blir najs. Blir skoj att hänga lite med Kajsa...o så ska jag se till att träffa Karin också :)

Var på Julstatt med Kajsa. Idag är vi i tidningen har jag hört. =P (Det står att ryssen gjorde stort intryck på oss - haha...vi försökte ju bara komma undan).

Nyårslöfte

Nu har jag varit på Body Balance. Sista träningspasset för iår. Mitt mål (nyårslöfte) för 2009 var att ha tränat minst 100 dagar av de 365 som finns på året. Resultatet för 2009 blev 151 träningsdagar. Jag slog alltså mitt mål med 51 dagar. Känns rätt bra. Men sen så händer det ju att jag tränar fler pass per dag - totalt blev det 207 träningspass under 2009 - motsvarande 11445 minuter (7 dagar, 22 timmar och 45 minuter).

Jag kan inte säga att jag ska träna mer nästa år - men, 120 dagar med träning kanske jag ska lägga målet på detta år.  


Denna bild har jag publicerat många gånger tidigare - men det struntar jag i. Jag tycker att den är klockren!


I like


Globen nästa!

Ett år till julafton!

Det snöar ute. Det är vitt, vitt, vitt. Precis som det ska vara när det är jul!
Julmat, julgodis, Kalle Anka, kortspel, julklappsrim, julklappar, jul-promenad på kvällen...det var gårdagen det. Precis som det ska vara!
Mys.


Jag har aldrig varit i Globen.
Men under 2010 ska det bli ändring på det.
TACK FÖR JULKLAPPARNA!

13/3 Melodifestivalen GENREP i Globen
24/4 The last Bounce i Globen
:)


Dan före dan...

Julgranen är klädd, nu rimmas det på julklappar. Julafton i morgon har jag hört.


Som hemma

Nu har jag varit hemma i 4 dagar (tiden går fort) och idag blev det andra besöket på Som hemma. Samma folk som i måndags, minus några, plus några :) typ ett 20-tal som man kände (mer eller mindre). Så är det att bo i en liten stad. Mysigt på något sätt. Många som kommer hem nu till jul + många som inte kommit härifrån!

Idag var det fika som gällde - med min tysk. (Ja jag har en egen tysk)

Välkommen hem

Gårdagens date med Joss blev såklart på Som hemma. Självklart åt jag en Club toast. Fick fina julklappar och födelsedagspresent. Jag vet att jag inte fyller förrän om en månad - men Joss gillar att vara ute i tid :) haha.

Även om jag vet att jag kommer sakna Gbg endel nu när jag är hemma så gillar jag att komma hem till Kga. Man känner sig välkommen på något sätt. Som om stan har saknat en. Samma folk sitter inne på Som hemma (då Paris) som när jag flyttade för 2 år sedan. Man möter samma folk på stan. Man har kommit hem :) Träffade bland annat Emma & Emma. :) Ser fram emot att se er på Nyårsrevyn tjejer!

Men det står faktiskt inte helt still i denna stad - var på Skolgärdet och såg att TeamSportia och Leklådan flyttat dit sedan sist jag var hemma. Ny rondell vid Konsum Storängen. Nya hus har byggds. De har möblerat om på H&M. Så lite nytt är det allt :) Idag ska jag göra stan tänkte jag..se om jag kan hitta något mer som är nytt.  

Har lite ont i armen efter grisvaccinet igår. Men det gick himla snabbt. Ingen kö alls. Bara att kliva in, ta av sig tröjan, in med sprutan, på med tröjan och gå hem. Kalas smidigt. Så nu är jag också immun mot svin.


Grisvaccin

Nu har jag varit och tagit grisvaccin. Känner lite i armen redan, fingrarna pirrar och känns varma. Får väl se vad som händer sen. Om jag får ont och tycker synd om mig själv så har jag köpt en grisklubba som ligger och väntar på mig. Tyckte att det kunde vara passande.

Hej snön!

Nu har jag kommit hem till Värmland! Och gissa vad...det finns snö här! Det är skillnad mot Göteborg det. Har haft svårt att känna julstämning i Gbg trots alla ljus etc. Jag har saknat snön!

Så, nu vill jag säga GOD JUL till alla Göteborgare - vi ses 10 januari igen!
GOD JUL till alla Karlskogingar - vi ses på statt på julda'n.
Och GOD JUL Anna och Albin - och tack för igår och idag :) Supermysigt!

Sen så vill jag säga GOD JUL till mina nya 'vänner'.
- Kvinnan från Kristinehamn
- Tyska tjejen med den söta pojken (3 månader gammal)
- Killen från Gottebol
- Tjejen från Karlskoga
- Karlskogatjejens mamma

Det var jag och mina nya 'vänner' (förutom mamman) som satt i nästan 2 timmar i Laxå idag och väntade på en taxi. En taxi som ändå inte kunde ta oss alla. Det var där mamman kom in i bilden. Jag tar inte hela storyn här, men jag kan väl säga som så: att jag gillar inte SJ just nu och jag har redan skickat in formulär för reseersättning. GOD JUL!

Sista dagen

I morgon är det sista dagen på jobbet. Sista dagen innan jul, och sista dagen överhuvudtaget. Blandade känslor.

Även om det är tråkigt att behöva sluta så känns det ganska okej. Ända sedan jag ställde in mig på att sluta har det inte varit lika roligt att vara där. Och det är klart att det hade varit jobbigare om jag inte hade ett annat jobb som väntade på mig i januari.

Men det känns ändå som att det är läge för lite uppmuntran. Jag började idag - på Stadium. Det var REA. Och REA är någonting som jag gillar väldigt mycket :) Det resulterade i att jag blev lite fattigare - men om man tänker på hur mycket kläderna kostade egentligen (när det inte var REA) så tjänade jag jättemycket. Det blev 2 tröjor (en Nike och en Warp) och ett träningslinne (Nike). Linnet invigdes förut på dansen och bodybalancen. Nike-tröjan invigs nu och Warp-tröjan får invigas i morgon. Warp-tröjan var inte på REA, men det andra var - och det är sådant som jag har kikat på tidigare men inte köpt för att det var för dyrt. Så, när det då blir REA - ja då får man passa på :) I morgon ska uppmuntran fortsätta - ska på Flow med F. Sedan blir det mys hos henne på kvällen :) Det blir kanoners.

Tentan som jag skickade in för någon vecka sedan var jag ju inte helt nöjd med. Kändes verkligen som jag bara skrev ihop något för att göra det - och snabbt gick det - i sista sekund som vanligt. Läste inte ens igenom innan jag skickade in. För första gången någonsin satt jag inte i timmar och bara pillade och läste och kände mig osäker. Helt enkelt struntade jag i hur det blev. Blev det U var det ju bara komplettering som skulle göras (man kunde bara få U eller G på denna tenta). Idag fick jag tillbaka omdömme och betyg - som ett litet brev :). Läraren skrev först massor och mitt val av essä, hur jag skrev etc...och sedan avslutade han med "Hade det funnit VG så hade du fått det men nu får du nöja dig med G." :) Jag är nöjd och glad. Känner mig duktig. (Så jag var värd de där tröjorna från Stadium).


Body Balance 47

Body Balance 47 har haft release. Har nu kört den 2 ggr - igår och idag (+ lite tjuvstart på de 2 första låtarna i fredags). Älskar den. Gillade verkligen förra releasen så tyckte att det skulle bli lite tråkigt att släppa den, men den nya är fantastiskt bra den med. Musiken var fantastisk i 46an och den är fantastisk i 47an.

BODYBALANCE 47 tracklist

01. Cafe Del Mar – Mental Generation
02. New World – Balligomingo
03. The Man Who Can’t Be Moved – The Script
04. For The Windows In Paradise, For The Fatherless In Ypsilanti – Soul Saviour
05. U Want Me 2 – Sarah McLachlan
06. The Definition – Brandy
07. Show Me What I’m Looking For – Carolina Liar
08. Halo – Beyonce
09. A Whiter Shade Of Pale – Annie Lennox
10. Quiet Place – Stanton Lanier
11a. Koyasan – Deuter
11b. Sound Of Invisible Waters – Deuter



Julstaden Göteborg

Julstaden Göteborg har Kärlekstema i år. Här och var på stan formar lampor olika mönster - bland annat detta. "Pussas och kramas här!"


Snart är det jul

På lördag bär det hemåt. Nu är det jul. Ska bli så skoj att komma hem och träffa alla. Sedan blir det London över nyår. Sen hemma några dagar till innan jag åker tillbaka till Götet igen.

Kommer sakna träningen här, de tre veckor jag är borta. Det är länge det. Så länge har jag inte varit utan träning på jag vet inte när. Sedan jag började på SATS och hittade alla roliga pass (+ fick ett jobb som gjorde att jag kunde träna när det fanns pass) har jag inte varit utan träning mer än någon dag.

Men nu har jag några dagar kvar på mig att träna här innan jag åker hem :) Hade tänkt dansa på Landala med F ikväll, men nu blir det inte så. Så jag bokade om. Det blir Body Balance på Kompassen istället (såg att Maria skulle ta det passet idag) så då kan det inte bli annat än bra :)

Idag var det ganska givet vilken låt jag skulle lägga ut:
 


Lusse-update

När tredje ljuset brinner...


Det tredje ljuset tändes såklart i söndags, men eftersom jag inte har någon dator numera uppdateras inte bloggen så ofta. Det var ju lucia i söndags också - och påväg till dansen blev jag omkörd av dessa:


Det syns inte så bra, men det är det tjugotal motorcyklister iklädda tomtedräkter och lucianattlinnen. På hjälmarna har de luciakronor, glitter, stjärngossestrut och tomteluva. Det såg superkul ut!

Luciakvällen spenderades först på SATS Kungsgatan - Dans och Core (såklart) och sedan blev det Lussemys/inflyttningsmys hos Maria med dansarna. Hennes nya lägenhet är grymt snygg. Så avundssjuk. Det blev glögg, snack och julklappsspel :) Maria vann i princip alla paket (hon hade dopat tärningen) - men jag vann iallafall strumporna :) I like!


Det är riktigt stort


Jag har tidigare sagt att jag vill se The last Bounce. Det håller jag fast vid. Jag är riktigt imponerad över att de nu satt in en extraföreställning. Det är inte alla artister som uppträder i Globen, eller får shower som sätts upp där. Stora artister kommer till Sverige och kör en konsert. Bounce kör FYRA.
Det är stort! Riktigt stort.


Inget speciellt

Ibland skriver man bara för att skriva - man vill engentligen inte säga någonting speciellt. Ibland är det mycket som vill ut - i form av text, bilder eller musik. Ibland är det flera gånger om dagen, ibland är den bara en gång i veckan eller inte ens det. Oavsett i vilket syfte - så har jag i och med detta inlägg publicerat 1000 inlägg på denna blogg.

Gloria


I wanna dance!


Mys i parken

När jag gick hem från Landala förut så genade jag genom parken vid Vasakyrkan - det var ganska länge sedan jag gick där - och det jag såg var så fint. Någon dag ska jag gå dit när det är mörkt, för då är det säkert hur mysigt som helst.
Eller vad tror ni?


Ljusslingor som formar hjärtan sitter på alla parkbänkar och alla gatulampor har fått fina lampskärmar. Supermysigt.








Mañana

Iår verkar det vara populärt att inte ha traditionellt svenskt julbord när man ska ha julbord på jobbet.

Gårdagskvällen spenderades på Mañana :) så gott. Jag var sådär äckligt mätt efteråt, så jag nästan mådde illa. Men, jag äter hellre spansk tapas än köttbullar och potatis. Faktiskt. Ikväll (julbord med jobb nr2) blir det inte heller det traditionella julbordet. Det är galamiddag och om jag fattat rätt så skulle det vara med italienskt tema. I like.

Samma överskrift som senast

Ja, detta inlägg kan ha samma överskrift som förra inlägget. Alltså: Det blir inte alltid som man har tänkt sig.

Hade bokat in mig på Flow idag på lunchen. Såg fram emot det. Har bara kört Flow en gång förut - förra veckan - och det var grymt skönt. Men när jag kom till SATS Landala så var ledaren sjuk. Den ledare de hade lyckats få in för att ta över passet kan inte Flow, så det blev Yoga istället. Jag gillar Yoga också, så jag stannade kvar (flera gick) - men det var ju inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Hade sett fram emot att "Flowa" lite :) Men, det blir nästa vecka.

Det blir inte alltid som man har tänkt sig

Hade tänkt att gå på Body Balance idag. Men det blir inte alltid som man har tänkt sig. Det blev Afrodans istället. Tack vare ett sms från F. Men det ångrar jag inte. Afro är skoj. Det är en speciell känsla att få klampa runt barfota, stampa, släppa allt - bara köra. Det är gött det.

Känner dock i lår, mage och rygg att Maria hade ny korreografi på dansen i söndags och igår - och att det är nytt core-pass. Lär få mer träningsvärk nu efter Afron (har inte dansat Afro på ca 2 månader) - men jag gillar det. Imorgon blir det Shape på lunchen (inte riktigt min grej - men det är grymt skönt...efteråt). I övrigt blir det en fortsatt bra vecka tror jag...2 julfester, en hemfärd, lite jobb, 2 dans-pass, 1 core-pass, 1 Body Balance-pass, Lusse-mys etc. Blir nog bra. Nu: soffmys framför 'America's got talent'.

Melodifestivalen 2010

Jag gillar ju Anderas Johnson, så jag tycker det är skoj att han ska vara med i Melodifestivalen 2010. Gillar även att Erik Linder, Hanna Lindblad, Peter Jöback och Salem Al Fakir ska vara med. Sen blir det nog bra med lite nytt idol-folk också, som Anna Bergendahl och Linda Prichard båda från 2008 - så det inte bara blir 'gamlingarna' Darin, Ola och Sibel (gillar dock Sibel). Dessa och många fler kommer alltså vara med i Melodifestivalen 2010. Jag längtar :) 

 


Jag tycker ju om honom

Jag var glad...tills nyss. Nu vart det jobbigt igen.

Ja, kaboom var det min dator sa när 'han' valde att tacka för sig.
Virus.
Nu är jag glad att Mimmi har en fungerande dator som man får snylta på.
Men attans vad jobbigt det blir de kommande veckorna. Datorn får följa med hem på lördag och lämnas in på 'dator-sjukhus'. Förhoppningsvis får jag tillbaka 'honom' frisk och kry. Hel och ren.
För jag tycker ju om 'honom'.


Kvällsfika


Årets första lussebulle :)


Söndagslycka

Jag älskar när det blir som jag vill. Nu är jag nöjd. Nu är jag glad.

Idag har det varit stora juklappsshoppingdagen. Massa fina paket köpta - vilket innebär mycket fattigare. Men jag tycker att det är superskoj att köpa julklappar.

Nu sitter jag och laddar inför vad som komma skall. Ska snart byta om och gå till SATS Kungsgatan. Där väntar en timmes dans och en halvtimmes core. Sen ska jag traska hem, duscha, hoppa i myskläder, äta o slappa i soffan. Med andra ord - min söndagsritual ser likadan ut i dag som de flesta andra söndagar! I like. Ska eventuellt gå in på ICA och köpa mig en lussebulle också. Årets första! 

När andra ljuset brinner...


Nu är det mys. Det är mycket snyggare med 2 tända ljus än med bara 1.
Nu blir det stan och lite julklappsshopping innan det ska tränas.


Önskelistan fortsätter

Denna bok önskar jag mig i julklapp
(finns på Designtorget för den som tänker köpa den till mig :) )



Vill ni  inte köpa denna bok, så vet ni att jag önskar mig en iPhone också :)


Lördagsmys

Rostat bröd, oboy - en filt, tända ljus - och Moulin Rouge :)

Har jobbat hela dagen - idag är min fredag, så nu har jag mitt 'fredagsmys'


Vill ha


Det var GALET!


Det var bra på TV igår. Det var 100ggr bättre LIVE på repet i torsdags.
Älskar när han på 3.18 stannar i sin språngmarch och låter kameramannen gå förbi (förra veckan krockade de ju) snyggt gjort!


Härmapa

Jag är en härmapa.

Sitter här uppkrupen i soffan med tofflor, stora mysbyxor och hoodie. Filt. Tända ljus. Tittar ut på mörkret. Tittar på adventsstjärnorna som lyser i fönstren. Men jag vill gärna ha lite snö också!

Tittade in på Annas blogg och hittade snö! Och, ja...härmapa som jag är så skapade jag också lite snö på min blogg. :) Bättre lite snö här än ingen alls. Visst blev det lite mysigt.

Vad var det jag sa!?

Ja, vad var det jag sa igår efter idols genrep i Scandinavium? 

Jo, jag sa att Erik var galet grym med "Run to the hills". Hade jag rätt? 
Jag sa även att Tove skulle åka ut. Hade jag rätt? 

Såklart att jag hade!  


Konstaterande!

Har precis konstaterat att de säger väldigt olika saker på repet och i sändningen (av idol alltså). Det är himlans skoj att se programmet nu på TV - det man såg igår. Mycket som förändrats, mycket som är samma! Jag är bara liiite sur att Westlife inte va med på repet. Men men.

Jag säger då det - run to the hills! Hjälp. Scandinavium var hyterisk igår när han körde den - och de är det nu. Fy bubblan va grymt det var!!! Älskar Eriks hyteriska språngmarscher + att han sjunger samtidigt. Grymt. Vinner inte han så är det verkligen något fel.

Glömde en grej på min lista igår. Det var inte bara idolerna som sjöng igår. Hela Scandinavium gjorde det också...för Erik. Han fyllde år. Hipp hipp, Hurra, Hurra, Hurra, (Hurra?!) Ja, hur var det där? Är det 3 eller 4 hurra?! haha.

Update

Idag väntas jobb i Kungsbacka. Samma sak i morgon. Detta innebär att jag missar dansen idag, och body balancen. Och body balancen i morgon. Attsingen. Men det får jag ta. Blir ju lite pengar istället :)

Kompenserade detta med att gå på body balance i tisdags istället samt att jag var på yoga i morse. Så nu får jag klara mig till dansen och coren på söndag! :) Då är det nytt corepass - det ser jag fram emot.

Det blir så att det blir hemfärd nästa helg. Fast nu har det ju dykt upp en grej. Någon som vill köpa en tågbiljett för måndagmorgon 14/12 ? kga-dfs-laxå-gbg
Attans att jag inte beställde ombokningsbar! Jag funderade ju på det. Men men, annars blir det väl så att jag får åka tillbaka måndag och missa dans + luciamys med dansarna. Fast det hade ju varit skoj!

Run to the hills

Jag och Mimmi var på Idol-genrep ikväll i Scandinavium. Vad ska vi säga om kvällen då?

1. Laila var inte där
2. Bagge har sjukt kul humor
3. Härlig stämning
4. Erik var grym med "Run to the hills"
5. Jihde är väldigt kort
6. Tove åker ut?
7. Mimmi ska gifta sig med Bagge
8. Jag tror att Eriks version av finallåten kommer bli bäst
9. Erik spelar i en annan liga. Tove och Calle får känna sig förbi sprungna.
10. Mariette borde ha vunnit iallafall... 


Ovisshet

Ovisshet - det verkar vara det genomgående temat just nu. I allt. Jag tycker att det mesta är ovisst. O jag gillar det inte! Det är jobbigt. Frustrerande. Irriterande. Men nu har några grejer ordnat upp sig - kan inte resten också göra det? Snälla?!

Recension

Bröllopsfotografen
Idag - Bergakungen - 21.00 - Jag&Mimmi

Recension:
Jag skrattade så jag grät


Önskelista 09

iPhone
Biljett till The Last Bounce