Här är det...

...påskriset alltså!


Visst är det fint. Det man inte ser här är ju hur bra det lila passar med övriga lgh. Men ni får tänka er..eller komma hit och kolla själva! :)

Påskris

Nu har vi gröna små blad på vårt fina påskris :) det gick fort vill jag lova. Men så fint det är - matchar de gröna fjädrarna. Här har vi tänkt till vill jag lova. Vårt påskris är riktigt stylat. Här är det inte miljoner färger inte. Stilrent ska det vara och det ska matcha den övriga inredningen. Därav fjädrarna i grönt och vitt (eftersom jag visste att bladen skulle bli gröna samt att vi har gröna ljus precis bredvid) äggen är i vitt och lila (eftersom kuddar, filt etc. är lila - och vitt för att resten var lgh går i vitt och grått) så snyggt så snyggt. Dock får jag inte in bilden på det i datorn just nu...men ska testa igen senare. Ni måste ju också få ta del av det vackra.

What's for dinner tonight?


Är det våffeldagen så är det!
Det kanske inte ser lika vackert ut som bilden nedan (som är tagen från arla.se) men det var ruggigt gott. Jag vill tacka den person som kom på det där med våfflor som fixas i brödrosten. Det fick bli sånna för mig idag, äger som sagt inget våffeljärn.

Mina brödrosts-våfflor åts som till synes med hallonsylt, vaniljglass och blåbär. Mumma!

Våffeldagen


Idag är det våffeldagen. Dock har jag inget våffeljärn. Men på något sätt ska dagen firas - får väl ge mig av till något café. Den här våfflan är till dig Emma...grattis på födelsedagen! :)

Today

Ledig dag idag, jobbet blev inställt. Skönt och välbehövligt faktiskt. Blev en liten sovmorron. Fick sedan min leverans som jag väntat på...(den skulle ha kommit i torsdags). Väntan är över. Efter lite TV-tittande ringde M. :) så länge sedan vi snackade - saknar dig. Det är så typiskt bara att vi ständigt åker om varandra. (M kommer nämligen till Gbg i helgen...o då är jag hemma till Kga - typiskt). Nu fick vi snacka av oss lite iallafall - dock får det inte dröja allt för länge tills nästa gång!

Nu väntar en promenad i solen! Ska på BodyBalance ikväll...det ser jag fram emot! Annars...får vi se vad som händer. Ska ev. boka klipptid också!

Små ord

Små ord kan betyda väldigt mycket. De kan göra en ledsen person glad. En framgång kan sudda ut tre motgångar. Den här dagen har väl inte varit tipptopp, men små ord har gett den ett bra slut.

Bättre live

Har det undgått någon att jag gillar Sarah Dawn Finer? Jag vet att jag lagt upp denna låt förut, men den är (om möjligt) bättre live. Jag satt klistrad när hon sjöng denna låt på Efter Tio. Jag hade väntat sedan programmet startade att hon skulle sjunga just denna låt. Och det gjorde hon. Det var ett tag sen nu, men låten har spelats på repeat. Mimmi likes it too. Och tur är väl det, annars hade hon fått lyssna på den iallafall! Så det så!


Till Joss

Nästa vecka är det 1 april...och vad händer då i Gbg????

Wiihoo!

Turn around!


...forever is gonna start tonight.

Update

Det tok-haglar ute. Men himlen är blå. Och solen skiner. Jag är trött. Fryser. Ska till jobbet om ca 1h.

Ikväll blir det tända ljus. Hamburgare och pommes. Spårlöst. Och tofflor.

Kom ihåg mig då

I går kväll (natt) såg jag något program på TV om Lars Winnerbäck. Har aldrig varit något tokigt fan, men han har flera bra låtar. Jag har som sagt aldrig lyssnat speciellt aktivt på honom, men jag kunde flera låtar av dem som spelades igår. Jag hade aldrig hört en låt av honom förrän jag, K, M och L var på konsert med honom i Mariestad. Tror det var sommaren 06. (Kan det vara så länge sedan?) Jag minns att det var varmt, vi satt i gräset vid vattnet. Jag lärde mig låtarna på plats, och jag minns dem än idag. De sätter sig, jag kommer ihåg dem.

Man inser inte hemmets värde förrän man är långt därifrån. Något liknande sa Winnerbäck i gårdagens program. Så sant som det är sagt.  



Efter ett snack med K kom vi fram till att det kanske tom var sommaren 05. Sjukt länge sedan!

Kloka tankar

Fick detta på mailen från AKO och vill dela med mig till er. Något att tänka på...


FRÅGA: Kan jag genom att göra sit-ups få min mage lite mindre ?  
 
SVAR: Definitivt inte! När du tränar en muskel, blir den större.
Därför bör du inte göra sit-ups, såvida du inte strävar efter att ha en stor mage. 


FRÅGA: Är simning bra för figuren ?
 
SVAR: Tja, se på valar 


FRÅGA: Jag har hört att idrott är bra för hjärtat och kan förlänga livet, stämmer det ?
 
SVAR: Ditt hjärta är programmerat till att slå ett visst antal slag under livet. Kasta inte bort dem på träning !! Genom träning slår hjärtat snabbare, och du förkortar livet ! Vill du leva längre ? Ta dig en tupplur ! 
 
 
FRÅGA: Borde jag skära ner på måltider innehållande kött, och äta mer frukt och grönsaker ?
 
SVAR: Här måste du försöka att förstå logisk effektivitet. Vad äter en ko ? Gräs. Och vad är det ? Grönfoder. Så en biff är inte något annat än ett effektivt sätt att äta grönsaker på. Ät kyckling, och få i dig majs! En fläskkotlett kan ge dig 100% av rekommenderat dagligt intag av grönsaker ! 
 

FRÅGA: Borde jag minska på mängden alkohol jag dricker ?
 
SVAR: Nej, tvärtom. Vin är gjort av frukt. Brännvin är destillerat vin. Det betyder att de tar bort vattnet ur frukten, och så får du ändå mer av det goda, sunda innehållet. Öl görs av sädesslag, det säger allt. 
 
 
FRÅGA: Är choklad osund ?
 
SVAR: Är du tokig ? Kakaobönor=bönor och bönor, linser o dyl är vansinnigt nyttigt, vet alla, eller hur ? Det är den bästa 'feel-good'-maten man kan få !! 
 
 
FRÅGA: Är det viktigt att vara i god form ?
 
SVAR: Rund är en form, så god som någon !  


Kognition

När jag var på gymmet i morse var TVn på. Gilmore Girls. De hade en diskussion om att knän bara är en illusion. De finns när man sitter, när benen är böjda - men inte när man står.

Hur många saker runt omkring oss är egentligen illusioner? Allt kanske är kognition och sociala konstruktioner. Intressant... 

Trial and error

Nu har jag pillat länge och väl för att försöka få till en bloggdesign som ser någorlunda bra ut. Något som stämmer någorlunda med min vision. Jag måste själv säga att jag börjar se ljuset...det börjar mer och mer se ut så som jag vill ha det. Men som sagt, det tar tid. När jag är klar med denna design har jag säkert tröttnat på något och vill börja göra om igen. :) Brukar vara så. Men det känns som alla dessa HTML-koder och dess betydelser börjar komma tillbaka i minnet. Det är positivt iallafall. Men jag vill kunna mer! Jag vill alltid kunna mer. Jag vill lära mig. HTML är iallafall sånt som man kan läsa sig fram till och testa sig fram till. Med andra ord - trial and error.

Men som vanligt är det alltid något man hakar upp sig på...något som krånglar...




By the way, jag väntar förtfarande. Det är inte klokt.

Chokladmuffins och Robinson

Hade tänkt att ta tag i mig själv och fixa lite med bloggdesignen idag när jag varit ledig hela dagen. Har inte blivit något ännu, får se om det blir något sedan. Igår när jag jobbade skissade jag lite på en ev. blivande bloggdesign. Jag kladdar alltid när jag pratar i telefon, och istället för att bara kladda blommor, hjärtan etc. så kan man ju lika gärna kladda något "viktigt". Har fått lite idéer och tips av min alldeles egna 'livlina' A. Du är bäst! - saknar dig

Min lediga dag i dag har bestått av träning, bakning av chokladmuffins, promenad i solen, fönstershopping, fika hos Mimmi på EspressoHouse, köp och pyntande av påskris...och nu - ätande av chokladmuffins och sen blir det Robinson. En lördag utan schlager... 

Väntan

Undrar hur mycket tid vi egentligen lägger på att vänta. Vänta, vänta, vänta. Jag väntar nu...

Äntligen

Jag har äntligen fått bukt på det. Länge, och då menar jag LÄNGE, har jag försökt klura ut hur tusan jag skulle få versalerna i rubriikerna att bli gemener. Men nu hittade jag svaret jag sökte på: http://www.designadinblogg.se - hade aldrig kunnat klura ut det själv, det kan jag lova!

Men krånglar inte det ena, så krånglar det andra. Hur ska jag få in signaturen i inlägget? Det kan ju inte hänga där som en svans...


På G

Nu börjar bloggen se bättre ut...inte klart...men iallafall, den är på G. Har dock många frågetecken kvar som ska försöka lösas.

Någon som vet hur man får bukt på överskrifterna till inläggen? Mina blir nämligen alltid i versaler. Något som är grymt störande och fult. Bort bort bort.

Varning














Tänkte att det är lika bra att meddela att bloggen är under konstruktion. Det ska med andra ord INTE se ut som den gör nu. Ni behöver inte vara orolliga :) Men då jag inte är superduktig på allt vad HTML-kodning heter så kan det tänkas ta ett bra tag innan den blir färdig.

Visionerna har jag, men hur jag ska förverkliga dem är en annan femma. Får väl se om jag lyckas, bättre än det förra ska det bli iallafall. 

Härlig dag

Detta är verkligen en härlig dag.

Började med sovmorgon, sen blev det te och rostade mackor framför TVn. Mycket härligt. Efter det tog jag och vovven en promenad - medan jag pratade med Joss i telefon (hon var också ute och gick). Den lilla promenaden blev en två-timmars tur. Soligt och skönt ute, dock väldigt blåsigt stundvis. Nu, sisådär 40 min efter att vi kommit in från promenaden, sitter jag på balkongen i solen, men laptopen i knät och vovven vid fötterna. Man kan ha det sämre. Jag ska fortsätta dagen på detta härliga sätt och sen vid 18 blir det jobb. Nu ska jag snart byta ut datorn mot en bok och en drink tror jag.

Men som sagt...just nu finns de dem som har det sämre.  

La Voix

Skype är en fantastik uppfinning. :)

Nu blir det väl till att öva upp franskan. Som tur var finns ett klipp på youtube där La Voix är textad - lite lättare att förstå då. Jag är lite lätt chockad måste jag väl säga, men...nu har jag pratat av mig med K via Skype (i typ 1h och 15 min - tänk vilken telefonräkning det hade blivit med tanke på att K bor i London) så nu har den största chocken lagt sig. 
 
Fast jag måste erkänna att jag är lite rädd för La Voix - Phantom of the opera goes Ika i rutan.  

i-landsproblem

Det är helt sjuk vilka I-landsproblem som finns nu för tiden. Men nu har jag problem...på riktigt! MSN funkar inte. Oj, så tråkigt tänker ni...men Ja, faktiskt!

Klockan 20.00 är det Melodifestival...vilket också betyder att en viss K sitter bänkad framför datorn i London och tittar via nätet. Vi har en date via MSN klockan 20.00. Melodifestivals-final utan K är ingen Melodifestivals-final. Kom igen MSN - vad pysslar ni med? Såhär var det ju i förrgår också. Men idag av alla dagar.....suck.

...blir det Måns?

Tonight is the night...
MELODIFESTIVALEN!!

Jag har längtat, det kan jag lova. Har laddat ett bra tag nu, och nu hoppa jag verkligen att det går vägen. Började dagen med en timme body balance, känns bra. Dagen har annars varit lugn, nu lite mat framför TVn.

Så, vad tror ni om ikväll? Vem kommer att representera Sverige i Moskva 12 och (förhoppningsvis) 16 maj? Första semi-finalen är 12/5 och den är Sverige med i...andra semi-finalen är det 14e. Och finalen som sagt, den 16e.

Förra året var det en bild på Charlotte Perelli på http://www.eurovision.tv/ innan tävlingen i Sverige avgjordes. Idag är det en bild på Måns på hemsidan och så står det "Swedish final tonight" (betyder det att Måns vinner?). Folk från hela Europa (+ Kina) har kommenterat och det är riktigt skoj att se vad folk tycker. Det verkar vara en salig blandning på vad folk tror på. Dock nämns Sarah, Malena, Sofia, Molly och Måns några fler gånger än andra. Men jag gillar kommentaren från alex91 från Nederländerna: "There is definitely good stuff to choose from... Success Sweden!" 

Träningsdags

Den snö som föll igår finns inte kvar idag. Kanske kommer våren iallafall :)

I morgon är jag ledig :) så skönt. Är reserv på Body Balancen, hoppas att jag får plats. Skulle vara så skönt att träna lite, men det verkar vara fler än jag som vill. Jag tror att det är nya releasen, så det beror väl på det. Dock är det kanske bäst att boka upp sig på nästa vecka redan nu. Här går det minsann inte att träna när man känner för det...planering krävs! Förra veckan när jag och Mimmi var på Body Combat var det kaos på gymmet. Vi fick biljetter när vi kom in, för det var så lång kö till receptionen så vi skulle inte hunnit dra våra kort. Det fanns inga skåp lediga i omklädningsrummet, långa köer och folk som bokstavligen hoppade på de som tränat klart för att be om deras skåp. Helt sjukt. Vi var hur många som helst inne på Combaten, det gick knappt att röra sig. Det gällde att alla gjorde samma saker samtidigt åt samma håll - annars kunde det bli problem. Lite småjobbigt när det är så mycket folk, men träning blev det iallafall och det kände vi båda två efteråt. Ujuj vilken träningsvärk.

Man ska inte ropa Hej...

Mitt föregående inlägg kan man ju ta och glömma. Man ska ju som sagt inte ropa Hej...

Idag snöar det. Och det är inte lite det snöar. För första gången iår så lägger sig snön på marken. Det är med andra ord helt vitt på backen. Hade det varit december nu så hade jag blivit glad, men nu är det mars. Jag säger som jag sagt så många gånger förr...mars, april har knopp i håret...


sol och vår

Nu verkar hösten ha lämnat Gbg...äntligen. Men när hösten är slut brukar ju vintern ta vid - men icke då. Här i Gbg kommer våren efter hösten. Hur skönt som helst.

Idag hade vi balkongdörren öppen mest hela dagen, härlig luft som strömmade in samtidigt som solens strålar hittade sin väg in i lägenheten. Man blir på så mycket bättre humör...+ att mitt 1h och 12 minuters samtal med Joss i förmiddags också förbättrade humöret :) Kvällens body balance-pass gjorde också sitt till. Lite mat nu och allt är på topp.

vårsol

Tog en skön promenad i förmiddags med vovven + min nya stegräknare. 10 900 steg ungefär. Hur skönt som helst i det fina vädret. Varmt och soligt, kändes som vår. Nu spöregnar det...

Tittar på andra chansen - igen, jag vet. Det är faktiskt inte mindre än 3e gången nu. Måste ju kolla så att det är samma låtar som går vidare även denna gång...

2 rätt...och ett tokfel

Idag fick jag iallafall rätt på min tippning Caroline af Ugglas och Sarah Dawn Finer till final.

Men alltså...det där internationella rådet skulle jag vilja ta ett snack med. Hur hur hur? Vi kan ju inte skicka en låt på grekiska till Moskva. Daaah?!

I så fall hade det ju varit bättre om Star Pilots gick till final direkt och Caroline af Ugglas blivit vald av rådet. Så hade det ju kunnat bli. Man vet ju inte om internationella rådet kanske hade Sarah som 1a, Ugglas som 2a och Sofia först på 3e... Hmm. Aja...bara hon inte vinner. Man kan ju inte skicka en låt man inte fattar vad den hadlar om...det är trots allt inte BARA showen det handlar om.

Jag undrar en sak

Ja, jag undrar vad som händer om Ugglas och Sarah går vidare nu...

...de är ju 2 av de 4 internationella rådet valt ut...vad händer om de väljer samma? Det kan ju inte bli en person färre i finalen så i så fall ökar ju oddsen för övriga om nu Sarah och/eller Ugglas går vidare....right? I så fall...grattis till Amy (för Sofia kan det ju bara inte bli....)

Btw: grattis till Petra :)

Hand i hand i melodifestivalens land :)

Jahopp, det var det det. Star Pilots (inte helt otippat) mot Caroline af Ugglas (coolt) i nästa duell. Enligt mig så är Red Fox bättre "melodifestivalmässigt" - men Caroline af Ugglas är one of a kind. Låten säger mycket, som en berättelse hon berättar med mycket inlevelse. Men i melodifestivalen? Detta kan enligt mig gå hur som helst. Men har Ugglas gått såhär långt så går hon nog hela vägen...

...förhoppningsvis hand i hand med Sarah Dawn Finer

Go Sarah

Precis som jag ville så vann Sarah sin duell. I duell 2 gick Lili&Susie vidare, inte för att jag tyckte det var helt rätt, BWOs låt är bättre. Men här tänker vi taktik och nu blir det kanske bättre odds för Sarah att vinna nästa duell. O det gillar vi!  

Nu gäller det

Det är inte alla som får en andra chans...men nu så. Nu gäller det!


Bild från www.melodifestivalen.se

G'natt

Time to say goodbye.

Riktigt trött efter en kväll med jobb, i morgon jobbar jag dag så det är nog bäst att krypa till kojs nu. Tänkte bara säga att jag saknar Ks och mina MSN-datar på kvällarna. Speciellt nu när det börjar dra ihop sig. Man kan inte snacka melodifestival med någon annan så som man kan göra det med K.

Andra chansen i morgon. Jag vet vad jag vill...men det tänker jag inte säga. Som vanligt...det blir alltid så fel när jag säger vad jag tycker. Ska testa att hålla inne med mina åsikter, se om det går bättre. :)

Ciao, g'natt.


Favorit i repris


Världens sötaste

Review


En liten review från Gran Canaria

som julafton

Hemma i Kga idag - det är inte klokt vad det snöar. Oj oj oj. I morgon blir det Gbg igen...kan man förvänta sig någon snö tro? Sist jag kollade så löd sången "...mars, april har knopp i håret" Nu är det mars, och i Kga är det minsann ingen påbörjan till knopp. Men jag tycker att det är mysigt med snö. Nere i Gbg har jag ju inte fått nån snö än denna säsong. Visst, lite blask nån gång, men ingen snö på riktigt. Här uppe i Värmland är det snö på riktigt. Idag ser det precis ut som det ska göra på julafton. Hur mysigt som helst. Vill nog inte åka till Gbg i morgon.

hyllning

Jag brukar ju lägga in en liten hyllning till den låt jag tycker blev felplacerad i veckans delfinal. Man får ju inte lägga ut låtar som kom till final eller till andra chansen. Men jag tycker definitivt att denna låt skulle komma bättre än 7a, det är en melodifestivalslåt och texten sätter sig: 


Caution!

Igår var vi på Bounce's Caution! Åååh, vad det var bra. Bounce har ju en förmåga att alltid få till det. De är så grymma. Som vanligt bjöd de på en show helt olik sina tidigare. Och som vanligt, minst lika bra som de tidigare.

Jag ska inte avsölja för mycket, jag lovar, känner flera som inte varit på den än. Men jag kan ju säga som så...Bounce är BOUNCE. Bounce är grymma. Det var en häftig känsla att det inte var på en vanlig scen utan i en gammal lagerlokal. Det var häftigt att publiken blev så engagerad och är "med i showen". Temat är ju rädslor och att övervinna rädslor. Och visst...de tänjer på många gränser och besegrar sin egen rädsla. Mäktigt och modigt att göra det inför publik.

I programbladet finns några visdomsord till publiken, bland annat detta av Nalle Puh: "För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig."

Ett visdomsord från mig är: "Gå och se Bounce's Caution!"  - synd för er bara att det i princip är utsålt! Så skynda, skynda. Föreställningen lovade blod, vatten, djur och svettig dans. Och jag kan väl säga: check, check, check, check. Det stod också att den utspelar sig runt om, ovanför och mitt bland publiken. Till det kan jag väl säga: check, check, check. 

För min del, så får Caution! 5 av 5 toasters. 

Update

Jag hann inte blogga om vad jag trodde inför deltävling 4 i Melodifestivalen. Jag kan ju säga att jag inte såg de första tre låtarna, men det ska tas igen...programmet går ju i repris. Jag kan ju även säga att det inte blev som jag trodde/hoppades. Men...Sarah kom ju inte 5a iaf och det var ju bra :)