Rihanna

I över ett år har vi väntat på morgondagen. Nu vet vi inte vad som kommer hända. Skulle tippa på att det är 11 700 besvikna personer i Malmö just nu - jag vet iallafall 2. Dessutom är nog 26 000 personer ganska nervösa / oroliga just nu - jag vet iallafall 4.
Jag håller alla tummar och tår för att jag och syster ska få se Rihanna i morgon!


Snart dags att boka!


Här ska det DANSAS


Så mycket bättre


Vistas de Barcelona


Utsikt från Parc Güell.


Utsikt från Montjüic.


La Sagrada Familia. Utsikt från La Pedrera / Casa Milà.


Stranden.


Arc del Triomf.


Placa Catalunya.


BARCELONA


Bloggtips

Följ Malin som just nu volontärarbetar i Indien. Hon undervisar barn i bild och engelska. Just nu är hennes dröm att köpa en penna och ett suddgummi till varje barn och sedan eventuellt köpa färg till dem. Malin har alltid varit duktig på att teckna och jag tror att hon bidrar med väldigt mycket till dessa barn. Idag har jag skänkt pengar till hennes projekt. Jag vill också att alla barn ska ha en egen penna.

Bailerina

Det blev lite shopping i Barcelona också. En snygg ring tillexempel. Vad tycks? Jag gillar den - och jag har fått flera komplimanger för den idag. Köpte även en tavla i keramik. Ni ser den bakom min hand på första bilden samt på sin plats i bokhyllan på andra bilden. Så enkel, men så snygg. Bailerina.


Barcelona

Då var jag hemma igen från Barcelona.
Borta bra men hemma bäst? Kanske - men jag hade gärna stannat lite till.
Bjuder här på några ful-bilder.



Dessa bilder har jag valt att kalla "5 kineser försöker fota La Sagrada Famillia genom ett bussfönster" och "Turister på rad strax innan skyfall".



"Vita ben i härlig sand" och "Det är farligt att gå över övergångställe".



Här ser vi "Glad turist poserar på stranden" och "Galen spanjor klappar i otakt till reggaemusik".



Sist men inte minst har vi "Himlen är oskyldigt blå" och "27 grader varmt".

Jag ska lägga upp lite snyggare bilder också...sen!


Call your girlfriend


Hur bra är inte detta? Sjukt proffsiga!
Nu ska jag hämta en keso-burk och börja öva.


"Dance, dance...otherwise we are lost."

Nån som vill gå på bio med mig?


Törnrosa




Nu har jag bokat biljett. Den 7 december ska jag och Hanna se baletten Törnrosa på GöteborgsOperan.
Några dagar tidigare, 3 december ska jag på Melissa Horn konsert i Conventum i Örebro. Några dagar senare, 10 december ska jag se Svansjön på Dansens Hus i Stockholm. Jösses vad jag är kulturell!

Men innan dess blir det Rihanna i Globen 1/11 och så Barcelona-resan såklart. Åker på lördag.
Hasta luego!


Glänsande själ

"Vad är det där för glänsande själ som kommer?
Men det är ju du. Det är du som har varit på semester."

Lite så känns det faktiskt. Spa-känslan från förra helgen har suttit i hela veckan. Otroligt skönt. Jag måste åka på spa lite oftare. Men spa-känslan har trappats av lite nu, så nu fyller jag på igen. Har precis fixat naglarna och nu sitter jag med ansiktsmask och dricker te (granatäpple/lakrits). Insvept i filt och med tända ljus. Det började redan igår med BodyBalance. I morse var jag på BodyBalance igen. Sedan har jag varit galet produktiv. Handla mat. Loppis. Tvätta. Dammsuga. Skura. Diska. Bära ned grejer i källaren. Baka bröd på detta recept som jag snott av Frida. Fixa lysen på cykeln (det gick inte, men jag försökte...länge). Och nu är det som sagt soffan som gäller. I morgon ska jag på brunch med Isabel och Hugge. Sen loppis. Sen dans. Sen blir det nog hårinpackning och fotbad på kvällen. Jag ska börja ha hemmaspa.

Om en vecka är jag hos Kajsa. Tänk vilken glänsande själ jag kommer vara när jag kommer hem därifrån.


Bästa uppfinningen

Jag älskar mina nya thermo-tights.
Världens bästa uppfinning för en frusen människa som jag.


De fem tibetanerna

Vi började Varberg-vistelsen med lite shopping (tights, tröja och thé). Därefter blev det en promenad i solen -  längst havet och runt Varbergs fästning. Jag har aldrig varit i Varberg förut...tror jag. Efter en stund kom vi till Aladdins palats, eller...även kallat Varbergs kallbadhus. Där blev det en fika-paus.




Sedan checkade vi in på Asia Spa, där vi skulle tillbringa helgen. Vi hoppade i våra Yukator och flipflops och gick på introduktion. Där efter - in på spa't. Vi började med den obligatoriska tvagningen. Det vill säga man sitter på en pall med en liten spann och så plaskar man lite och häller vatten på sig själv. Sedan gick vi in i massage-bassängen. Det var som massa stationer där man skulle vara 5 min på varje och sedan skulle man byta till nästa när det slutade att bubbla. Ungefär som på gymnastiken i skolan, eller som på Boot camp/Crosstraining på SATS. Bara det att här fick man vattenmassage och när man kommit runt på alla stationer så har man fått en helkroppsmassage. Efter detta sjönk vi ner i de varma källorna. Med öppna fönster kom det in kalla vindar som gjorde att det 40-gradiga vattnet ångade. Helt fantastiskt.
Iväg för att byta om och sedan entrade vi yogamattan. Först qigong och sedan suraya-yoga. Mellan passen blev det massor med vatten, frukt och thé. Sedan, dags för Wen/Genki. Handmassage. Fotmassage. Ansiktsmassage. Efter det låg vi i varsin hängmatta och kollade ut på solnedgången. Kvällen avslutades sedan med en lyxig tre-rätters.



Efter en god natts sömn var det dags för en yoga-klass. De fem tibetanerna. Därefter - en himelsk frukostbuffé. Packning och utcheckning. Sedan var vi i spa't igen. Efter tvagningen denna gång testade vi ångbastu med olika lukt och ljus, torrbastu med olika lukt och ljus samt saltbastu och avslappningsbastu. Vi testade även tropisk dusch med mangodoft och isdusch med mintdoft. Isvaken vågade vi oss inte på. Det blev ett besök till i de varma källorna. Därefter blev det ytterligare lite häng i hängmattorna innan det var dags för vår efterlängtade Shirobyanga. Oljemassage på huvud, axlar, knä och tå. Typ. Varm olja rinnande över huvudet och ner över axlar och rygg. Sedan massage på hela baksidan (nacke, axlar, rygg, ben). Det var himelskt. Efter detta fick vi lägga oss på varsin varm vattensäng. Vi låg på mage (eftersom våra ryggar var varma av massagen och oljan) och det var riktigt varmt och skönt. Sån vattensäng skulle man ha. Efter en stund somnade vi som stockar. En timme senare, varma och goa masade vi oss iväg. Fruktfatet fick sig ett besök som många gånger innan. Och det faktastiska vattnet med smak av citron och ingefära var mums (jag måste lära mig hur man gör sånt). Sedan blev det tvagning på nytt och kläder på. Alltså riktiga kläder. Yukatan och flipflopsen packades ner i väskan. Vår vistelse på Asia Spa var över. Vi gick iväg till cafét Den blå dörren en bit bort där vi satte oss för lunch och fika innan vi hoppade på tåget mot Göteborg igen.
Den efterlängtade helgen tog slut i ett nafs. Men vi har haft det underbart och vi kommer tillbaka. Var så säkra. Awesome!


Relax



Jag behöver ta det lungt. Jag har jobbat över varje dag i 2 veckor. Det är otroligt mycket nu. Men på lördagmorgon åker jag och Malin till Varberg. 2 dagar på Asia Spa.
Så efterlängtat och så välbehövt.


Ofräsht

Ganska ofräsht, jag vet.
Men ändå ganska fint.
Jag svettas hjärtan.
Idag vart det dock inte lika fint och jämnt som förra gången.
Men iallafall. I morgon ska jag satsa på stjärna.


På topp

Jag vet inte om det var mina nya skor eller om det var inspirationen från igår som gjorde att det gick så bra på dansen idag och energin var på topp. H hade också varit på West side story på Operan igår och hon var lika taggad som jag. I morgon kör vi igen! Yihaa!